1. Home
  2. Recepten
  3. Riblappen

Riblappen recepten (705) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Draadjesvlees van Oma

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten.

INGREDIENTEN

500 gram sukadelapjes of riblappen, scheutje azijn of rode wijn, 2 plakken ontbijtkoek, 1 ui, mosterd, 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, peper, zout, appelstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Grieks rundvlees uit de oven

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)

INGREDIENTEN

600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken, , 2 eetlepels rode-wijnazijn, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 eetlepel gedroogde oregano, , 2 theelepels chilipoeder, , 1 eetlepel tomatenpuree, , 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet), , 4 tomaten, in partjes, , 2 gele paprika's, in grove stukken, , 200 g Griekse feta (kaas)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

Een heerlijk geurig stoofpotje. Lekker met de koude dagen die eraan komen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-, 3 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -, 2 grote tomaten -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 pot runderfond -, zout, peper -, ½ eetlepel oregano -, 2 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Provencaalse runderstoofschotel, heerlijk in de herfst!

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

oma's riblappen

Riblappen volgens oud recept, heerlijk.

INGREDIENTEN

500 gr. riblappen, bloem, 25 gr. boter/margarine, 25 gr. bakboter, 1 tomaat, peper, zout, 1 laurierblad

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Vlaamse riblappen

Ovenschotel van riblappen in bier.

INGREDIENTEN

500 gr riblappen, 2 uien, 2 eetlepels bloem, 5 dl bier(pils), 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels mosterd, 1 laurierblad, 3 kruidnagels, 1 theelepel suiker, 75 gr boter, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

indonesische riblappen

Lekker recept uit kooktijdschrift van de keurslager.

INGREDIENTEN

600 g riblap of magere runderlappen - 1 grote ui - 2 teentjes knoflook - 2 el sojasaus - 2 el azijn - 1 tl sambal oelek - 1 el bruine suiker - 40 g braadboter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Riblappen, Hongaarse

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 uien, 2 el olie, 25 g boter, 500 g riblappen, 4 el zilveruitjes, 2 tl paprikapoeder, ? l bouillon van tablet, zout, peper, 2 tl aardappelmeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Riblappen met citroen

INGREDIENTEN

500 g magere riblappen, in vieren, 3 el bak & braad, peper, zout, 1 ui, gesnipperd, 2 vleestomaten, in partjes, 1 citroen, schoongeboend en in partjes, 1 tl sambal oelek, 2 el tomatenpuree,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Franse Riblappen

Een feestelijk rundvleesgerecht

INGREDIENTEN

500 gram magere riblappen, 100 gram mager rookspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2,5 eetlepel vloeibare margarine, 1 eetlepel bloem, 2 dl rode wijn, 3 wortels, 1 eetl. tomatenpuree, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, mespunt tijm, 250 gram champignons, zwarte peper, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Riblappen met citroen

Riblappen met citroenbron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

500 g magere riblappen, in vieren, 3 el bak & braad, peper, zout, 1 ui, gesnipperd, 2 vleestomaten, in partjes, 1 citroen, schoongeboend en in partjes, 1 tl sambal oelek, 2 el tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hongaarse riblappen

Lekker met pasta

INGREDIENTEN

1 rode paprika,reepjes -, 1 groene paprika,reepjes -, 2 uien,ringen -, 250 gr in schijfjes gesneden champignons -, 2 el olie -, 25 g boter -, 500 gr riblappen -, 4 el zilveruitjes -, 2 tl paprikapoeder -, 1 liter verwarmde groentebouillon -, zout - peper -, 2 tl aardappelmeel,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Hongaars Bijgerecht
  •  30-60 min.

Stoofpot Van Riblappen

Een smaakvolle variant op hachee

INGREDIENTEN

600 gr riblappen, 100 gr boter, 1 plak peperkoek, 2 uien, 1 laurier, 3 teentjes knoflook, 0,25 l rode wijn, 50 gr bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Riblappen met citroen.

INGREDIENTEN

500 gram magere riblappen, in vieren, 3 eetl. bak en braad, peper, zout, 1 ui gesnipperd, 2 vleestomaten, in partjes, 1 citroen, schoongeboend en in partjes, 1 theel. sambal oelek, 2 eetl. tomatenpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Riblappen, gestoofd

INGREDIENTEN

1 Ui, 3 worteltjes, 3 tomaten, 500 gr. riblappen, 2 tl mosterd, zout, peper, 50 gr. boter of margarine, 1/2 dl azijn, 1 tl tijm, 1 laurierblaadje

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2007
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Pikante Riblappen

Met dit recept moet rekening gehouden worden met een bereidingstijd van meer dan 2 uur.

INGREDIENTEN

50 gr doorregen spek, 2 eetl olie, 1 theel mosterd, 2 eetl wijnazijn, enkele druppels tabasco, zou, peper, 2 uien, 2 groene paprika's, 1 blikje tomatenpuree, 2 dl bouillon, boter of margarine, 500 gr riblappen.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaamse Riblappen

INGREDIENTEN

500 gr.runderriblappen-zout peper-75 gr. boter-3uien gesneden in ringen-2-3 knoflookteentjes uitgeperst-11/2 eetl. bloem 1 flesje donker bier-1dl bouillon of water-11/2 eetl. azijn -1 eetl. fijne of grove mosterd-1 stukje foelie of een beetje nootmuskaat-1 laurierblad -1 kruiden builtje., 1 mespunt suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vlaamse Riblappen

INGREDIENTEN

500 gr.runderriblappen=zout en peper=75 gr.boter=3 uien(in ringen gesneden)=2-3 teentjes knoflook=1 1/2 el.bloem=1 flesje donker bier=1 dl.bouillon=1 1/2 el.azijn=1 el.mosterd=1 mespuntje suiker=1 syukje foelie=1 laurierblad=1 kruidenbuiltje

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Riblappen met sjalotten

INGREDIENTEN

2 grote of 4 kleinere runderriblappen, samen ca. 600 gram, - 1 kg slalotten, in ringen gesneden, - 125 gram boter, - zout, - zwarte peper uit de molen, - 4 dl rode wijn, bij voorkeur Vin de Pays de la Drome, - 2 dl runderfond, uit potje, - 2 eetl. cognac, - 2 eetl. fijngehakte bladpeterselie, - 4 toeven krulpeterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

riblappen met lammegoedzak

Koken met bier

INGREDIENTEN

600 gram runderriblappen, ? twee uien, ? twee eetlepels tomatenpuree, ? twee theelepels Chilipoeder, ? 150 gram winterwortel, ? 150 gram bleekselderij, ? twee tenen knoflook, uit de knijper, ? twee theelepels (verse) tijm, ? 1 dl runderbouillon, ? vier eetlepels zonnebloemolie, ? 1 1/2 flesje Lamme Goedzak (flesje van 33 cl), ? een eetlepel fijngehakte peterselie, ? peper uit de molen en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ge-BBQ-de riblappen

INGREDIENTEN

Riplappen:6- 340 gr. Deense schouderkarbonaden3 eetl. olijfolie1 theel. zout, gemalen zwarte peper, paprikapoeder, en chilipoederSaus:3 eetl. olijfolie2 eetl. fijngesnipperde ui2 eetl. fijngesnipperde, groen paprika,li>2 eetl. fijngehakte selderij1 teentje knoflook, uit de pers4 eetl. witte wijn1/4 theel. zwarte peper1/2 theel. oreganoblaadjes1/2 theel. gemalen komijn3 eetl. bruine suiker3,1 dl. tomatenpuree1/2 theel. met-notenhout-gerookt zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-07-2003
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spaans stoofvlees

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 kg riblappen, 2 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 gele paprika, in stukjes, 1 el Spaanse hete paprikapoeder, 200 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 el koriander, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Riblappen à la Sinti

Heerlijke gesudderde riblappen op de manier van de Sinti's, een zigeunervolk uit Noordwest-Europa.

INGREDIENTEN

- 1 kg riblappen, - boter, - zout, - peper, - 2 theelepels paprikapoeder, - 2 theelepels knoflookpoeder, - 2 grote uien, gesnipperd, - 5 tomaten, in kleine partjes, - een flinke scheut ketjap manis, - 3 kleine, gedroogde chillies, - water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2010
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Riblappen in romige uiensaus

INGREDIENTEN

500 gr riblappen in dobbelstenen, 3 el bloem, zout, versgemalen peper, 1/2 tl gedroogde majoraan, 50 gr boter, 2 uien in plakken, 1/8 l zure room of creme fraiche, 1 dl bouillon, 3 el geraspte gruyere of oude kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indonesische riblappen met pindasaus

INGREDIENTEN

600 gram riblappen, , 1 grote ui, , 1-2 teentjes knoflook, , 2 eetl. sojasaus, , 2 eetl. azijn, , 1 theel. sambal oelek, , 1 eetl. bruine basterdsuiker, , 40 gram braadboter, , pindasaus uit pot of pak, gemaakt volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Riblappen Op Vlaamse Wijze

Onwijs lekker

INGREDIENTEN

500 gr Riblappen, 2 Grote uien, 50 gr boter, 2 Eetlepels witte basterd suiker, 1 Eetlepel wijnazijn, 1 flesje bruin bier, Takje tijm, 1 Laurierblaadje, 1 Eetlepel fijn gehakte peterselie, 1 Eetlepel mosterd, Zout Peper, Maizena

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-06-1999
  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gesudderde riblappen in komijn-honingsaus

Na een avondje experimenteren kwam uit mijn tefalbraadpan het volgende gerecht. Neem de hoeveelheden met een korreltje zout en pas aan naar eigen smaak!

INGREDIENTEN

1 kilo riblappen, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 2 à 3 eetlepels djinten (gemalen komijnzaad), 1 theelepel piment, 2 à 3 theeleps kentjoer, 2 eetlepels ketjap, 1 à 2 theelepels maggi, 1 rundvleesbouillonblokje, 2 tot 4 eetlepels honing, 50 gram santen, sambal naar keuze,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Riblappen Met Ketjap En Kokos

MMMMMMMMMMMM lekker

INGREDIENTEN

2 uien; 1 rode spaanse peper; 500 g riblappen; zout en peper; 1 tl gemberpoeder; 1 tl laos; 50 g boter of margarine; 1 teentje knoflook; 4 el ketjap manis; 1 el azijn; 1/2 el suiker; 2 el santen (zakje); 2 el geraspte kokos; 1 el maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Riblappen met paddenstoelen en rode port

INGREDIENTEN

3 eetl. olijfolie, 750 g riblappen, in blokken, 100 g gerookte spekblokjes, 2 grote uien, grof gesnipperd, 2 eetl. bloem, 1 fles rode port (of rode wijn), 200 ml runderbouillon, 2 takjes tijm, 1 laurierblad, 250 g kastanjechampignons, schoongeveegd, zout en versgemalen peper, 25 g koude boter, in blokjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  •  
  •  > 120 min.

Riblappen met rode wijn en olijven

Riblappen met rode wijn en olijven

INGREDIENTEN

3 el olijfolie traditioneel, 750 g riblappen, in dobbelstenen, 50 g spekblokjes, versgemalen peper, zout, 3 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 500 g tomaten, ontveld en in stukjes, 1 1/2 dl Kraaifontein Cinsault cabernet sauvignon, 1 laurierblad, 1 takje tijm, 2 dl rundvleesbouillon (van een tablet), 2 el maizena, 50 g zwarte olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

HEERLIJKE JUS VAN RIBLAPPEN

Gekregen van een collega

INGREDIENTEN

1 kg. riblappen, 250 gr. Blue Band, Scheut barbecuesaus van Calve, Scheut Worcestersaus, Een paar druppeltjes tobascosaus, 3 laurierblaadjes, Ongeveer 5 eetlepels bloem, Water, ,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Indonesische riblappen met pindasaus

INGREDIENTEN

600 gram riblappen, 1 grote ui, 1-2 teentjes knoflook, 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. azijn, 1 theel. sambal oelek of meer naar smaak, 1 eetl. bruine basterdsuiker, 40 gram braadboter, pindasaus uit pot of pak, gemaakt volgens de aanwijzigingen op de verpakking

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Riblappen Met Ketjap En Kokos

Indonesisch-achtig stoofpotje

INGREDIENTEN

2 uien, 2 rode spaanse pepers, 500 g riblappen, zout, peper, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 50 g boter, 3 teentjes knoflook, 4 el ketjap manis, 1 el azijn, 1/2 el suiker, 2 el santen, 2 el geraspte kokos, 1 el maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gemarineerde Riblappen met Exotisch Fruit

Echt exotisch en heerlijk!

INGREDIENTEN

700 g riblappen in grote dobbelstenen, 1 sjalotje fijn, 250 ml witte wijn, 1 vol t zout, 1/2 e zwarte peperkorrels, 1/4 t peper, 3+1/2 e majoraan, 50 g margarine, 250 ml runderbouillon, 1 mango in stukjes(vocht opvangen), 150 g blauwe schimmelkaas(in stukjes) 2 kiwi′s in blokjes+kiwi voor garnering), 2 e peterselie fijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Riblappen Met Ketjap&Kokos

Riblap met peper/gember/ketjap/kokos/ui/knoflook

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode spaanse peper, 500 gr. riblappen, zout, peper, 1 tl. gemberpoeder, 1 tl. laos, 50 gr. boter, 1 teentje knoflook,4 el. ketjap manis, 1 el. azijn, 1/2 el. suiker, 2 el. santen (zakje) 2 el. geraspte kokos, 1 el. maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gesmoorde riblappen met gebakken tomaten

INGREDIENTEN

6 runderlappen a 150 gr., 2 flinke uien, 1 blaadje laurier, 4 kruidnagels, 1 takje tijm, peperkorrels, zout, 1 el. bloem, 50 gr. boter, 3 grote tomaten, 1 eiwit, paneermeel, peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top