1. Home
  2. Recepten
  3. Riblap

Riblap recepten (71)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Riblap hachée

INGREDIENTEN

1 kg lekker riblappen, 50 gr boter, 300 gr cocktailuitjes, 2 sneedjes bruin zuurdesembrood, 5 eetlepels grove mosterd, 750cl bruin bier, tijm laurierblaadjes en salie

Voorbereiding

Snijdt het vlees in stukjes van ongeveer 100gr. en doe er peper en zout over. Pel de cocktailuitjes.

Bereidingswijze

Zet in een koekenpan het vlees lekker aan, zodat het vlees aan beide kanten verkleurt. Doe het vervolgens in de crockpot, voeg de uitjes, 2 plakken zuurdesembrood en grove monsterd toe. Voeg het bier toe en wat blaadjes tijm, laurier en salie toe. Zet de timer eerst 1 uur op hoog en vervolgens 4 uur op laag. Na 5 uur, haal je het vlees er uit en bind je de saus.

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Aromatisch gekruide Oud-Hollandse hachee

Mmmm.... gewoon weer eens trek in een super lekker herfstig stoofje met dit frisse november weer dus heb deze hemelse hachee zonder ontbijtkoek bedacht. Geweldig zoals die Oud Hollandse smaken allemaal bij elkaar komen. Ook de rode wijn of het bokbier heb ik in dit recept gelaten voor wat het is. Helemaal niet nodig om een sterk aromatische hachee te krijgen. Makkelijk te maken en proef zelf hoe lekker dit is.

INGREDIENTEN

800 gr dikke doorregen runder riblap, 4 grote uien, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 laurierblaadjes, 2 el speculaas kruiden (Verstegen), 4 piment korrels, geplet, 2 jeneverbessen, geplet, 2 el bloem, 2 el witte wijnazijn, 2 tl bruine basterdsuiker, Scheutje worchestersaus, 600 ml warme runderbouillon van tablet, Vloeibare braadboter met olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zeezout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Italiaans gestoofd Rundvlees in tomatensaus met pasta

Heerlijk mals stoofpotje qua smaak door de lekkere tomatensaus. Heerlijk op een portie pasta !

INGREDIENTEN

750 gram (doorregen) riblappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 50 gram braadboter, 1 eetl. bloem, 2 theel. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 2 glazen rode wijn, 1 pakje gezeefde tomaten (0,5 lt), 2 theel. suiker, sap en geraspte schil van 1/2 citroen, zout en versgemalen peper, 2 vleestomaten, 2 eetl. zwarte olijven, zonder pit, 2 eetl. fijngehakte peterselie en/of ringetjes bosui

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pikant Italiaans stoofpannetje uit de oven

Nog een heerlijk Italiaans stoofje. Lekker pittig en veel smaken. Wees voorzichtig met zout want ansjovis is al zout. Blijf dus proeven. Dit gerecht is slank en is ook te bereiden in een slowcooker.

INGREDIENTEN

1 kilo riblap, in stukken van ca. 6 cm lengte, 10 ansjovisfilets, 1 gedroogd pepertje, 2 afgestreken eetlepels bloem, 2,5 dl rode wijn, 0,5 dl balsamicoazijn, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 t gedroogde Italiaanse kruiden, scheutje olijfolie, zwarte peper, zeezout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Boef Boerejong

Na jaren en jaren een dergelijke pot maken kom je tot je eigen gevoel ernaar. dat deel ik hier (hoop ik)

INGREDIENTEN

Ongeveer een ruime 600 gram runder riblap, beetje behoorlijk mager, Bakje champignons, een grote winterwortel, stuk of 10 sjalotjes, bosje krulpeterselie, grote prei, bouillonblokje, rode wijn, zoete sherry, citroen, beetje tomatenpuree, tijm, basilicum, champignons, mergpijpje, spekblokjes, bloem, tomatenpuree + wat ik verder benoem in het recept

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Draadjesvlees in roomsaus met paprika

Een oude klassieker: Draadjesvlees (runderstoofvlees) in een lichte roomsaus met paprika. Het wordt je stap voor stap uitgelegd. Dit recept is zeer geschikt om vooraf klaar te maken, en je hebt meteen een ketel voor 6 tot 8 personen, zeker als je er een salade bij serveert. De bereiding is niet moeilijk en kan eigenlijk niet mis gaan. De smaak daarentegen is breed en heel erg lekker. En wat wellicht nog belangrijker is: Het is heel leuk deze stoofketel te bereiden, want hij is makkelijk zonder veel kritische kookmomenten en geeft een heerlijke baklucht; echt heel leuk om te doen. Daarnaast bevat dit recept weer enkele kookweetjes, dus het lezen is de moeite waard.

INGREDIENTEN

8 groene paprikas, 1 kilo draadjesvlees (runder stooflap, sukadelap, riblap, ...), 8 uien, knoflook, je hebt 8 dikke teentjes nodig, 2 grote rode chili pepers, 1 citroen, een flinke bos verse peterselie, 400 ml room (liefst koksroom), 2 glazen zoete witte wijn (of droge wijn en een klein handje suiker), gemalen witte peper, gemalen zeezout,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Griekse stoofpot uit de oven

Verbazingwekkend lekker en o zo simpel

INGREDIENTEN

600 gr. riblap in grove stukken, 2 el rode wijnazijn, 3 el olijfolie, 1 1/2 el gedroogde oregano, 3 tl chilipoeder, 2 el tomatenpuree, 125 ml vleesbouillon (van 1/2 tablet), 3 tomaten, 2 gele paprika's, in grove stukken. eventueel wat hot curry poeder.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

*Jamie Oliver's Steak met kruidenboter

Uit Jamie Oliver's Twist

INGREDIENTEN

- 6 takjes verse rozemarijn, - 1 magere riblap, zonder bot, , Kruidenboter:, - 2 teentjes knoflook, - 1 klein bosje verse salie, - Snufje zeezout, - 250 g boter, ongezouten, op kamertemperatuur, , Aardappelen:, - Geschild en gesneden in grove dobbelstenen, - Verse rozemarijn, - 1 teentje knoflook, - Zeezout en versgemalen zwarte peper,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rundvleessalade

Heerlijke salade waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel je van wat gebruikt. Je kunt er een lekker stukje vlees bij bakken dan heb je een lekker hoofdgerecht. tip:lekkere sucadelapjes

INGREDIENTEN

Aardappelen ( 1500gr), rundvlees( 700gr), augurken ( grote 5), ui ( 2 grote), zilveruitjes ( kleine), olie en azijn, peper en zout, mayonaise ( geen vette), appel ( goudreinette)2X

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

indonesische riblappen

Lekker recept uit kooktijdschrift van de keurslager.

INGREDIENTEN

600 g riblap of magere runderlappen - 1 grote ui - 2 teentjes knoflook - 2 el sojasaus - 2 el azijn - 1 tl sambal oelek - 1 el bruine suiker - 40 g braadboter

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Chilli con carne a la Jamie Oliver

INGREDIENTEN

2 uien, 4 t knoflook, pond riblap, 1 blik gepelde tomaten, 6 gedroogde tomaatjes op olie, 1 tl komijnpoeder, 1 tl chilipoeder, 2 rode pepers zonder zaadjes, blik bruine bonen, olijfolie

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste riblap recepten
  • Eigen recept

Hollandse stoofpot

Lekkere stevige Hollandse stoofpot voor de koude winterdagen.

INGREDIENTEN

- Rundvlees (plm. 500+ gram.) Bijvoorbeeld; riblap, succadelap of bieflap., - eetlepel mosterd (Zaanse, Franse, Grove...), - 50 gram margarine, - handje bloem, - 20/30 dl rundvleesbouillon, - 6 aardappelen, - Groente naar smaak (broccoli, bloemkool, wortel, tomaat, sperziebonen, paprika etc.), - champignons (200 gram), - uien (2 middelgrote), - 2 x laurierblaadje, - verse tijmblaadjes (handje), - verse bieslook (handje), - 1 knoflookteen, - theelepel rozemarijn, - 1 kruidnagel, - snufje salie, - peper, - zout, - dl rode wijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indonesische riblappen met pindasaus

Heel gemakkelijk te bereiden en erg lekker

INGREDIENTEN

600 gr riblap; 1 grote ui; 2 teentjes knoflook; 2 eetl. sojasaus; 2 eetl. azijn; 1 theel. sambal oelek; 1 eetl. bruine basterdsuiker; 40 gr. braadboter; pindasaus (evt. uit pot of pak, gemaakt volgens de aanwijzingen op de varpakking)

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-05-2003
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Grootmoeders Stoverij

Caterij Bielderman presenteert: Grootmoeders Stoverij --> http://nl.youtube.com/watch?v=uj3IelPlQUA

INGREDIENTEN

600gram riblap, 2 uien, 4 tomaten, 2 plakken ontbijtkoek, Laurierblaadje, Kruidnagels, Peper en Zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

hongaarse goulash

Slankgerecht

INGREDIENTEN

100 gr magere riblap, 50 gr ui, 1 paprika,'plakje bacon, peper, zout, teentje knoflook,mespunt kummelzaadjes, 1 1/2/ dl bouillon (blokje) 1 el tomatenpuree, 200 gr geschilde aardappels

  • Hongaars
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Hongaars
  •  30-60 min.

Oxtail stew (stoofpot)

Overheerlijke stoofpot

INGREDIENTEN

4 uien, 1 kg runder riblap, 2 el bakboter, 1 pakje gebonden ossestaartsoep, 1/4 l rode wijn, 1 tl salie, 10 sprietjes bieslook.

  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pikant stoofpannetje rundvlees uit de oven

Dit heb ik al eens gemaakt vorig jaar en als je van stoofvlees houd dan is dit een lekkere, botermals vlees door garing op lage temperatuur in de oven deze keer.

INGREDIENTEN

1 kilo riblap, in stukken van ca. 6 cm lengte, 10 ansjovisfilets, 1 gedroogd pepertje, 2 afgestreken eetlepels bloem, 2,5 dl rode wijn, 0,5 dl balsamicoazijn, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden, scheutje olijfolie

  • Internationaal Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Internationaal Bijgerecht
  •  > 120 min.

herfststoofpot

Lekker voor als het slechte weer aanbreekt

INGREDIENTEN

700 gram hachee vlees of riblap instukken van 2 cm, 1 winterpeen, 10 sjalotten, 10 krieltjes(voorgekookt), 250 gram kastanjechampignons, 1 dl rode wijn, 1 dl fond, 2 elstars(geschild), croma, rundvleeskruiden, 200 gram gekookte kastanjes,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Boeuf bourguignon

Een vrij authentiek recept voor een lekkere Franse stoofschotel. Lijkt heel bewerkelijk, maar het eigenlijk vrij eenvoudig en is voornamelijk "wacht"tijd. zeker de moeite waard!

INGREDIENTEN

600 g riblap of sukadevlees, 2 tenen knoflook, 2 (rode) uien, 3 wortels of 1 winterpeen, 1 stengel bleekselderij (evt), 1 bos peterselie, 3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 500 ml rode wijn, 250 g zilveruitjes, 250 g champignons, 250 g niet-gerookt spek (bijv. zuurkoolspek)

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-08-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

**PIKANT STOOFPANNETJE UIT DE OVEN**

Voedingswaarde per persoon 541 kcal(2.255kj) Eiwit: 57G. Vet 27 G.(waarvan 14 G onverzadigd) Koolhydraten: 5G.  

INGREDIENTEN

=1 kilo Riblap, in stukken van ca. 6cm lengte., 2,5 dl rode Wijn=2 afgestreken eetl. bloem., =0,5 dl Balsamicoazijn., =2 teentjes Knoflook, fijngehakt., =1 tl. gedroogde Italiaanse kruiden., =scheutje Olijfolie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Jachtschotel

Kcal 400Een eenpansgerecht

INGREDIENTEN

75 g riblap, stukje ui, 5 g bloem, 15 g boter, 100 g zure appel, peper en zout, 1/2 laurierblad, 3 jeneverbessen, 1 el rode wijn, 1/2 dl ontvette bouillon, 100 g aardappelpuree

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Goulash uit de oven à la Marja

Ik ben een fan van maaltijden uit de oven. Zo maak ik ook deze goulash.  De bereidingstijd is nog geen half uur, maar de wachttijd daarna is 3 uur. Op de bank met een goed boek, terwijl het eten in de oven staat. :-) Wel een dag van te voren klaarmaken zodat de smaken de dag erna tijdens het eten heerlijk tot hun recht komen. 

INGREDIENTEN

1 doorregen riblap, vaak tussen de 700 en 900 gram, 3 middelgrote uien, 1 rode punt-paprika, 1 bol Chinese knoflook of 3 teentjes gewone knoflook, 1 eetlepel zoete paprikapoeder, 3 eetlepels tomatenketchup, Zout, Peper, Kopje kokend water, Croma

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2017
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Jachtschotel met appeltjes en bruine bonen

Heerlijke jachtschotel, met hollandse hachee, appeltjes, bruine bonen en puree. Afgemaakt met een dakje van ei.

INGREDIENTEN

800 gram riblap / hacheevlees, 4 uien, 2 laurierblaadjes, 5 kruidnagels, 1 bouillonblokje (rundvlees), scheutje rode wijnazijn, 2 eetlepels appelstroop, 1 plakje ontbijtkoek, 1 theelepel speculaaskruiden (koekkruiden), 2 zure appels, zout/peper, grote pot bruine bonen, aardappelpuree (zelfgemaakt of zakje), 3 eieren, scheutje melk

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-02-2010
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Mexicaans rundvlees met bonen.

Dit recept is van Jay Bee

INGREDIENTEN

Runder riblap van ongeveer 750 gram, 3 uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 winterwortel, in kleine blokjes, 1 groene paprika, in blokjes, 3 tomaten, in blokjes, 1 rode peper, fijn gehakt, 1 blikje tomatenpuree, 2 tl komijn, 2 tl koriander, 2 tl paprika, 2 tl cayennepeper, Blikje cannelini bonen, Blikje kidney bonen, Kopje water, Citroensap, zout en peper naar smaak, Garnering: bosje koriander en bosuitjes

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Stoofvlees naar oud-limburgs recept

INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees aan een stuk ( mag beetje vet zijn, sucadestukje, riblap ),2 uien, 2 kruidnagels, 1 blaadje laurier, azijn, suiker, bouillon/water, rode wijn, peper, beetje maggi, bloem

  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-1999
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Pilav

Pittige saus voor de rijst

INGREDIENTEN

1 pond varkenslap of riblap (rund), 1 rode paprika, 1 groene paprika, sambal, ui gesnipperd, knoflook geperst, kleine fles ketchup, klein blik perziken op sap, peper, zout, margarine, rijst

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Goulashsoep

Hongaarse soep op basis van onder andere geroosterde paprika`s.

INGREDIENTEN

350 gr. sukadelapjes (in blokjes gesneden) of riblap, 3 eetlepels paprikapoeder, 1,5 liter water, 2 runderbouillon tabletten, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 rode en 1 groene paprika (in kleine blokjes), 2 geroosterde paprika`s (uit pot), in stukjes gesneden, 4 aardappels in blokjes, 1/2 Spaanse peper, fijngesneden of een scheutje Olio Piccante, 125 gram spekreepjes, 1 blik tomaten stukjes of 4 tomaten in stukjes, ,

  • Hongaars
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2008
  • Hongaars
  •  > 120 min.

hachee

Sudderpot van rundvlees

INGREDIENTEN

Groot stuk riblap, uien (gebruik voor 1 kilo vlees 5 grote uien), laurierbladeren, kruidnagelen, boter, zout en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ragout voor bij hutspot glutenvrij

Heerlijk bij hutspot

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees (b.v. riblap), 2 uien, 2tl paprikapoeder, 1/2 koffiekopje ketchup, 1 flinke mespunt selderiezout, bouillontablet verkruimeld (glutenvrij b.v. Knorr), vers gemalen zwarte peper, maïzena, koffiemelk of kook- room,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

jachtschotel

Slankgerecht

INGREDIENTEN

100 gr magere riblap, 15 gr margarine, stukje ui, 100 gr zure appel, peper,zout, klein laurierblad, 3 jeneverbessen, 2 el rode wijn, 1/2 dl bouillon (blokje) 3 opschelepels aardappelpuree

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Rundergoulash Met Feta

Een overheerlijk gerecht waarbij je een grieks gevoel krijgt

INGREDIENTEN

1 1/2 pond riblap, niet te vet, t eetl olijfolie,4 eetl tompuree (uiteraard van de turkse winkel), 3 eetl rode wijnazijn, 1/2 tl komijn, 1 kaneelstokje, z p, 800 gr kl. uitjes, 125 feta

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hachee

INGREDIENTEN

800 gr riblap of ander mager rundvlees, 5 uien, 3 laulierblaadjes, 3 kruidnagels, paprikapoeder,azijn,1 jusblokje,water.In plaats van de kruiden kun je ook de kruiden zakjes voor hachee erin doen 2 stuks

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Irisch Stew

Gewoon een heerlijk recept wat je een dag ervoor maakt zodat de smaken goed in trekken en dan de volgende dag afwerkt.

INGREDIENTEN

200 gram riblap , 1 ui, 1 knoflook, ½ winterwortel, 2 roma tomaten, 10 kleine champignons, 1 blaadje laurier, Peper en zout uit de molen, 1 stukje boter, Scheut olijfolie, ½ flesje Iers stout bier op kamertemperatuur, 2 plakjes bladerdeeg ontdooid, 1 ei,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Riblapen Met Kerrie En Gember

INGREDIENTEN

800 gram riblap, 1 grote wortel, 1 grote ui, 5laurierblaadjes, kruidnagel, 2 el gembersiroop, 2el witte wijnazijn, 2.5 dl water, kerriepoeder mild, bloem, peper uit de molen, zout

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2000
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Daging sapi roedjak

Ik vond dit gerecht op kokkieslomo.nl. Een echte aanrader deze site. De schrijver heeft een apart taalgebruik. Hij "gooit" de ingrediënten bij de rest van de "bende" bijvoorbeeld. Heel grappig. Maar het resultaat is heerlijk. Ik heb de tekst wat aangepast en ingekort, anders werd het wel een hele lange beschrijving van de bereiding.

INGREDIENTEN

500 gram runder riblap, 1 theelepel assem, , Boemboe, ca een halve theelepel zout *, 4 sjalotjes, kleingesneden (ca 110 gram) *, 2 teentjes knoflook, fijngesneden *, 4 kemiri's, geroosterd en fijngesneden *, halve theelepel koenjit *, 1 theelepel laos *, 1 theelepel sambal oelek *, 1 theelepel sambal trassi *, , Overige ingrediënten, 1 spriet sereh, 2 blaadjes djeroek poeroet, 3 theelepels gula djawa, 300 ml kokosmelk aangelengd met 300 ml water, ca 1 theelepel citroensap, 40 gram kleingesneden kokosblok, Olie om te bakken, Prima kokosmelk

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bourgondische Stoofpot

Zalig na een boswandeling in de vrieskou

INGREDIENTEN

600 g riblap in blokjes, 4 gesnipperde sjalotten, 100 g ontbijtspek in blokjes, 1 in 4-en gesneden tomaat, 2 t knoflook, flinke lik Dijon mosterd, veel peper, provencaalse kruiden, 2 laurierblaadjes, 2 runderbouillonblokjes, 1 groentebouillonblokje, 1 el bruine basterdsuiker, 1 1/2 glas rode wijn, 1 el allesbinder, 250 g kastanjechampignons in 4-en gesneden

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rendang

Rundvlees gerecht( pittig)

INGREDIENTEN

Rendang bamboe (TOKOLIEN of GO tan (verkrijgbaar in togo,s of albert hein winkels), 1 kilo ruderpoulet of runderlappen of riblappen het lekkerste is een stuk runder riblap mag wel iets van vet aan zitten.Olie knoflook mag hoeft niet.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bigos

Bigos, dit poolse zuurkoolgerecht wordt in onze familie al vele generaties lang op deze wijze bereidt. Het recept is voor 6 - 8 personen, als je nog wat overhoudt kun je dit makkelijk in porties invriezen.

INGREDIENTEN

Voor de Kruidenmix:, 3 Laurierblaadjes, 4 grote tenen Knoflook, 1 eetlepel Peperkorrels, 2 Kruidnagels, 1 eetlepel grof Zeezout, 1 eetlepel Jeneverbessen, 1 eetlepel Rozemarijn, 1 eetlepel Majoraan, , Voor de Bigos:, 2,5 kilo (biologische) Zuurkool, 450 gram Groene Kool en/of Savooiekool, 350 gram gewelde Pruimen, 3 grote Uien, 4 Varkens Saucijzen, 2 Schouderkarbonades, 4 Speklappen, 1 grote Runderriblap (ongeveer 500 gram), 1 Runderbouillon blokje, 1 liter Runderbouillon, Peper/zout, Olijfolie, Boter, 1 fles witte wijn (Ik gebruik de biologische Chardonnay van Adobe, te koop bij AH), Optioneel: een bakje gedroogde Paddenstoelenmix (bijv. Cantharellen, Shii-Take, Eekhoorntjesbrood),

  • Pools Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-2010
  • Pools Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Opar Daging

INGREDIENTEN

700 gr riblap,3 eetl plantaardige olie,5 uien,1 spriet sereh,of 1 theel poeder,2 tenen knoflook,2 salamblaadjes,2 schijfjes djahe of 1 theel,zout,i theel kentjoer,3/4 dikke dl santen,1 theel ketoembar,1/2 theel djinten.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indisch stoofvlees

Indische stoof

INGREDIENTEN

300 g riblap, 3 kemerinoten, 1 tl trassi, 1/2 plakje gula djawa, 4 sjalotten, 1 tn knoflook, 2 rode lomboks (ontpit), 2 salamblaadjes, 4/5 djerukpurutblaadjes, 3 cm laoswortel (vers), 2 el olie1 tl asem, 1 bouillonblokje, 1 dl santen, 1 tl zout, 5 dl water

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Pasta Met Rundvlees

INGREDIENTEN

750 gr. riblap, 2 tenen knoflook, 1 takje rozemarijn, 4 etl olijfolie, zout, peper, 1 dl rode wijn, 1 blik tomatenstukjes, 500 gram pasta(tagliatelle), artisjokkenharten(400gr.), 50 gr. geraspte parmezaanse kaas.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste riblap recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top