1. Home
  2. Recepten
  3. Restaurantgerecht

Restaurantgerecht recepten (1) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gerookte zalm met komkommer in roomgelei

Een recept van een restaurant-gerecht uit Kopenhagen. De Denen gebruiken graag veel room in de keuken. Het geeft de Deense keuken een opvallend 'gladde' smaak en veel gerechten zijn ook vrij machtig.

INGREDIENTEN

200 - 250 gram gerookte Noorse zalmfilet, aan een stukje;, 1 komkommer;, 1 grote zoetzure augurk;, 1/2 liter koffie- of schenkroom (20%);, 10 gelatineblaadjes (20 gram);, zout;, witte peper uit de molen;, 1 theel. droge witte vermouth (Noilly Prat);, 1 theel. limoen- of citroensap;, 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie;, ca. 100 gram waterkers en 8 kerstomaatjes voor de garnering

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top