Daging Rendang
Indonesisch pittig rundvlees gerecht.
1kg runderlappen 2 uien, gehakt 4 tenen knoflook 1 el gehakte verse gember 4 kleine rode pepers 2tl gemalen koriander 2el tamarindesaus 1tl kurkuma 10 kerrieblaadjes 1 stengel citroengras van 10 cm 1l kokosmelk 1,25 dl water
Zie bereiding
1 het vlees in blokjes van ca. 3 cm snijden. In een schaal doen. 2 uien, knof, gember, pepers en water in keukenmachine pureren. Het mengesel aan het vlees toevoegen. 3 koriander, tamarindesaus, kurkuma, kerrieblaaadjes en citroengras erdoor roeren. In een pan doen. de kokosmelk erdoor roeren en langzaam aan de kook brengen. Het vuur lager zetten en zonder deksel 1 uur zacht laten koken; af en toe roeren. het vuur heel laag zatten en nog 30 min. laten sudderen; af en toe roeren. het vlees moet heel gaar zijn (een beetje uit elkaar vallen). het vocht moet geabsorbeerd zijn. verwijder citriengras voor u het gerecht serveert. opmerking: het gerecht tijdens de laatste 30 min. regelmatig oeren om aanbranden en schiften van de kokosmelk te voorkomen.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-10-1998Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Rendang
Traditioneel rundvleesgerecht voor bij de rijsttafel...bij de meesten favoriet!!!
500gr. rundvlees, 1 grote ui, 1 eetlepel sambal, 4 eetlepels kokos (gebakken), 1 stuk santen (kokos"boter" ), 1 eetlepel ketoembar, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel laos, 1 stengel sereh (citroengras), mespunt Ve-Tsin, 2 theelepels azijn, zonnebloemolie, zout, (eventueel voor extra pit een fijngesneden lombok met de ui meebakken),
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-01-2009Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Daging Rendang (slowcooker)
Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.
Ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken, 1 flinke ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn, 1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt, 1/2 thl laos, 1/2 thl ketoembar, 1 thl sambal oelek, 2 el citroensap of een stengel citroengras, 2 eetl bruine suiker, ong 2 dl warm water, 1 rode peper, 1 blikje kokosmelk, zout, olie,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-09-2006Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
Een origineel recept van mijn Indische schoonmoeder; lekker zoet-pedis en kruidig! Geschikt als (bij)gerecht bij de Indische rijsttafel.
1 kg ribstuk, sucadelappen of rosbief (al naar gelang je van doorregen of mager vlees houdt); vers citroensap; 1 theelepel knoflookpoeder; 2 theelepels laos; 1 theelepel koenir; 2 theelepels djahe; 1 theelepel uienpoeder; 1/2 theelepel zout; 4 theelepels suiker; 2 stukjes sereh van ongeveer 3 cm; 1/2 vleesbouillonblokje; 2 djeruk poeroetblaadjes; 1,5 eetlepel sambal oelek; 1 eetlepel kemirienotenpasta; 2 eetlepels zonnebloemolie; 1 halve liter kokosmelk uit blik en 2 eetlepels gebrande kokos; klein blokje frituurvet.
- Indonesisch Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-05-2003Indonesisch Bijgerecht> 120 min.
Rendang
Lekker
2 eetl. wokolie, 500 gr. runderlappen in blokjes, 1 kuipje boemboe voor rendang, 100 ml kokosmelk
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-12-2014Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Rendang
De zoveelste versie, maar ik wilde hem toch even op mijn pagina zetten, omdat deze me erg lekker lijkt. Zoals voor de meeste curry's geldt, wordt dit gerecht lekkerder naarmate de smaken rijpen. Maak de rendang 2 of 3 dagen van tevoren en bewaar hem in de koelkast; verwarm hem op laag vuur. U kunt de rendang maximaal 1 maand invriezen.
1? kilo sukade lappen, 2 middelgrote uien, grof gehakt, 4 teentjes knoflook, 4 dl kokosmelk, 2 tl gemalen koriander, ? tl venkel poeder, 2 tl gemalen komijn, ? tl gemalen kruidnagel, 4 rode chilipepers, fijngehakt, 1 stengel citroengras (alleen het wit) of 4 reepjes citroenschil, 1 el citroensap, 2 tl geraspte palmsuiker of bruine suiker, , , , ,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-06-2002Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
Dit gestoofde rundvlees is in Indonesië een echt feestmaal. Wij snappen wel waarom!
900 g ribrunderlappen, 4 el rijstolie, 4 uien, 2 tenen knoflook, 2 stengels citroengras (sereh), 200 g boemboe rendang, 400 ml kokosmelk, 200 ml water
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-12-2016Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Rendang
Haal de deksel de laatste 20 minuten van de pan voor een dikkere saus.
Rendang, , Deel dit recept!, , http://www.go-tan.nl/nl/recepten/Rendang/, Voor 4 personen, Bereidingstijd: 90 minuten, , Ingrediënten, , 400g Rijst, 2 el Zonnebloemolie, 500g Magere Runderlappen (blokjes), Go-Tan Boemboe Rendang, 100g Uien (reepjes), 150ml Water, Optioneel:, 1 Mango (blokjes), Krop sla
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-11-2015Aziatisch Hoofdgerecht60-120 min.
Rendang
Rundvlees gerecht( pittig)
Rendang bamboe (TOKOLIEN of GO tan (verkrijgbaar in togo,s of albert hein winkels), 1 kilo ruderpoulet of runderlappen of riblappen het lekkerste is een stuk runder riblap mag wel iets van vet aan zitten.Olie knoflook mag hoeft niet.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-02-2003Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
Indonesisch rundvleesgerecht (Sumatra)
1 pond magere riblappen, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 rode spaanse pepers (wil men het heet hebben 5 pepers), 4 kemirienootjes of 3 grote theel. fijngemaakte kemirie, 2 schijfjes verse laos-wortel, 1 schijfje verse kunjit-wortel, 1 kunjit blad, 3 theel. sambal oelek, 1 stengel sereh, 1 theel. citroensap, 0,25 blok coconutcream, 1 vleesbouillionblok, 0,5 blok Rendang van Koningsvogel (is kruidenblok), peper/zout., Roosteren: 4 eetl. droge kokos.
- Indonesisch
- > 120 min.
- Geplaatst op16-04-2000Indonesisch> 120 min.
- Eigen recept
Rendang
Rendang is een heerlijk pittig gerecht van rundvlees. Het hoort flink heet te zijn, maar al je niet van heet houdt, kun je het aantal pepers verminderen.
1 kg rundvlees, 2 grote rode uien, 6 knoflook, 1 sereh, 5 djeruk perut blaadjes, 4 kemirinoten, 1 theelepel kunjit, 6 rode spaanse pepers, stukje trassi, mespunt suiker, stuk laos, stuk djahe, zout of bouillonblokjes naar smaak, zwarte peper, zonnebloemolie, santen (of stuk kokosblok)
- Indonesisch Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-08-2013Indonesisch Nagerecht> 120 min.
Rendang
Pittig indisch rundvleesgerecht. Recept geplaatst door Ed Rietdijk in ng nl.culinair
*500/600 gr. licht doorregen runderlappen, *7 a 8 el kokos , *zout , *2 uien , *3 teentjes knoflook , *3-4 tl sambal oelek , *1,5 tl djahe , *1,5 tl serehpoeder , *0,5 tl laos, *1 el ketoembar, *0,5 tl koenjit
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-02-2003Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
rendang
Heerlijke Indonesische rendang
500 gram runderriblappen, • 400 milliliter santen ofwel kokosmelk, • 4 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd, • 2 kleine uien, zeer fijn gesnipperd, • Sap van een ½ citroen, • 5 volle eetlepels Sambal Badjak, • ½ theelepel laos, • 1 eetlepel koenjit of kurkuma, • 5 salamblaadjes ofwel daun salam, •Zout naar smaak.,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-09-2013Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Rendang
500 gram runderlappen, in dobbelsteentjes gesneden, 4 uien,gesnipperd, 4 tene knoflook gesnipperd, 1 tl koenjit (geelwortel/kurkumma), 1 tl serehpoeder, 1/2 el sambal trassi, 5-7 blaadjes daun salam (toko), 2 sprieten verse sereh (citroengras), 200ml cocosmelk, peper en zout naar smaak, zonnebloemolie
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-09-2009Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
Stukjes pittig gebraden rundvlees in een heerlijke saus van kokos en sambal.
1 kilo doorregen runderlappen, 6 middelgrote sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 1 eetlepels zout, 3 of 4 grote rode lomboks, 2 cm gemberwortel, 2,5 cm laos, 1.5 cm koenjitwortel, 3 salamblaadjes, 1 dikke sereh-stengel, 6 kemiri-noten, 4 eetlepels olie, 1 liter dikke santen (kokosmelk), 0,5 liter water
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-09-2011Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
3 rode pepers, 80 gr santen (zakje a 30 gr, CONIMEX), 1/2 citroen, 1 el gemberpoeder, 2 tl laos, 1 tl koenjit, 1/2 el serehpoeder, 1/2 el sambal oelek, 500 gr sucadelappen, 20 gr donkerbruine basterdsuiker
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-02-2001Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Rendang
750 gr. sucadelappen, 3 sjalotjes, 3 tn. knoflook, 4 dl. kokosmelk, 2 tl. gemalen korianderzaad, 2 tl. gemalen komijn, 3 kruidnagels, 1 tl. gemberpoeder, 3 rode chilipepers, 1 stengel sereh, 2 el. citroensap, 2 tl. bruine suiker
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-12-2008Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
Lekker pittig gestoofd vlees
3 rode pepers, 80 gr. santen(zakje a 30 gr. conimex), 1/2 citroen, 1 eetlepel gemberpoeder, 2 theelepels laos, 1 theelepel koenjit, 1/2 eetlepel serehpoeder, 1/2 eetlepel sambal oelek, 500 gr. sucadelappen, 20 gr. donkerbruine basterdsuiker,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-12-2000Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Rendang
Indonesisch rundvleesgerecht
*1 1/2 kilo sukade lappen, * 2 middelgrote uien, grof gehakt, *4 teentjes knoflook, *4 dl kokosmelk, *2 tl gemalen koriander, *1/2 tl venkel poeder, *2 tl gemalen komijn, *1/4 tl gemalen kruidnagel, *4 rode chilipepers, fijngehakt, *1 stengel citroengras (alleen het wit) of *4 reepjes citroenschil, * 1 el citroensap, * 2 tl geraspte palmsuiker of bruine suiker,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-01-2004Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
De enige originele!
600 gr mager gesneden soepvlees., 1 theelepel sambal oelek., 1/2 theelepel djahe,djintan,laos, koentjit, ketoembar, kentjoer, sereh en kaneel., 2 kruidnageltjes., snufje nootmuskaat, peper., 2 salamblaadjes., 1/8 blok santen., 2 uien.,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-08-1999Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
Pittig gekruid rundvleesgerecht
, 7 a 8 eetl. kokos, 500/600 gr.licht doorregen runderlappen, zout, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 3 a 4 theel. sambal oelek, 1,5 theel. djahe, 1,5 theel. serehpoeder, 0,5 theelepel laos, 1 eetlepel ketoembar, 0,5 theelepel koenjit
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-01-2003Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Rendang
Het beste een dag van tevoren maken.
1,5 pond runderlappen, 4 cm gemberwortel, 2 cm laoswortel, 2 serehsprieten, 2 salamblaadjes, 2 djoeroekblaadjes (citroenblad), 2 eetl. asam, 1/2 blok santen opgelost in lauw water, 2 grote uien, 12 rode pepers zonder zaadjes, 5 teentjes knoflook, 4 tot 5 eetlepels gemalen kokos, t theelepel koenjit, zout en peper,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-02-2000Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
Een echte Indische rendang
2 rode pepers, 4 sjalotten, 3 tenen knoflook, 3 cm verse gember, geschild, 2 el pindakaas met stukjes noot, 1 el geelwortel (kurkuma), 750 gr. riblappen in blokjes van 2x2 cm, 2 el arachideolie, 2 stengels citroengras (sereh), 1 limoen, schoongeboend, 1 runderbouillontablet, 1 blok kokos (santen, 200 g. Nutco),
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-07-2013Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
* 3 rode pepers, * 80 g santen, * 1/2 citroen, * 1 el gemberpoeder, * 2 tl laos, * 1 tl koenjit, * 1/2 el serehpoeder, * 1/2 el sambal oelek, * 500 g sucadelappen, * 20 g donkerbruine basterdsuiker.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-05-2003Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Rendang
Â
800 gr riblappen, 2 uien, 1 rode peper, 2â€"3 teentjes knoflook, verse gember (3 cm), 1 tl laos, 2 tl kurkuma, 1 tl komijnpoeder, 1 tl koriander, gemalen, 2 stengels citroengras, 1/2 bouillonblokje, 1 laurierblad, 2 el olijfolie, 1 el tomatenpuree, 400 ml kokosmelk uit blik
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-03-2020Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
Geleend van de albert heijn pagina "prikbord"
1 kg stoofvlees (sukadelappen), 1/2 kg uien, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 3 eetl. pindakaas, 1/4 kokosblok (santen), 1 pakje Rendang, sap van 1/2 citroen, 2 chillies, olie.,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-09-1999Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Rendang
Dit recept heb ik van een (indonesische) buurvrouw. Aangezien zij op gevoel kookt, moet je zelf er ook een beetje je gevoel en smaak gebruiken bij de kruiden.
1 kilo runderlappen, 3 uien, 6 stuks kemirinoten, knoflook, sambal oelek, 1 theelepel knoenit, 1 eetlepel ketoember (fijn gemalen), Laos, Gember, 3 Citroenblad, 1 Laurierblad, 1 Sereh stengel, 3 of 4 Kruidnagels, 1 Kaneelstokje, Blikje kokosmelk, Runderbouillon, Suiker
- Indonesisch Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-11-2012Indonesisch Bijgerecht> 120 min.
Rendang
* 6 rode Spaanse pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt, * 3 cm gemberwortel, geschild, grof gehakt, * 6 sjalotjes, in dunne ringen, * 2 blikjes kokosmelk à 400 g, * 1 kg sukadevlees, in blokjes van 2 x 2 cm, * 4 salamblaadjes (evt te vervangen door djeruk poeroet)* 1 gespleten steel sereh, * 2 cm verse laoswortel, grof gehakt, * 4 knoflookteentjes fijngehakt, * 2 tl koenjit, * 3 tl zout
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-03-2011Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
rendang
Zoals mijn kokkie het mij op Sumatra geleerd heeft.
*1 kilo sudder vlees., *1 ons rode pepers (cabe merah), * 5 stuks kleine rode pepers(cabe rawit), * 1 ons rode sjalotten, * 3 teentjes knoflook, * 2x1 vingerlengte gember(jahe), * 2 x1 vingerlengte laos(jonge laos), * 4 stuks citroengras(sereh), * 3 pakjes coconut cream.(eigenlijk moet je hier natuurlijk 3 kokosnoten voorgebruiken en van het vruchtvlees santen maken, maar dat gaat wat moeilijk in nederland), * ca. 3 blaadjes jeruk purut, * 2 ons zwarte bonen.
- Indonesisch
- > 120 min.
- Geplaatst op30-10-2003Indonesisch> 120 min.
RenÂdang
2 rode pepers, 4 sjalotten, 3 tenen knoflook, 3 cm verse gember (zakje 150 g), geschild, 2 el pindakaas met stukjes noot, 1 el geelwortel (kurkuma), 2 x 375 g riblappen, in blokjes van 2 x 2 cm, 2 el arachideolie, 2 stengels citroengras (sereh), 1 limoen, schoongeboend, 1 runderbouillontablet, 1 blok kokos (santen, 200 g)
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-06-2013Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
Makkelijke variatie maar erg lekker.
* 3 rode peper, * 80 gr santen (zakje conimex), * 1/2 citroen, * 1 eetl gemberpoeder, * 2 theel laos, * 1 theel koenjit, * 1/2 theel serehpoeder, * 1/2 eetl sambal oelek, * 500 gr sucadelappen, * 20 gr donker bruine basterdsuiker.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-02-2005Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
rendang
Rendang is een gerecht dat speciaal bedoelt is voor de rijsttafel maar ook samen met een salade uitstekend smaakt
1 kilo runderlappen, 2 grote uien, 6 knoflookbolletjes (geperst), 2 blikjes kokosmelk, gember, tamarindesaus, djoeroek poeroet, kurkuma, sambal, peper, zout
- Indonesisch
- > 120 min.
- Geplaatst op01-06-1999Indonesisch> 120 min.
rendang
Een Indonesich vleesgerecht, dat het lekkerst is als het de dag ervoor gemaakt is.
500 gr. magere rundvlees in grove blokken gesneden;, 2 grote uien;, 1 kopje santen (of een klein blikje santen);, 2 tl ketoembar;, 1 tl laos;, 1 tl koenjit;, half tl djahe;, 3 uitgeperste teentjes knoflook;, 2 goudbouillonblokjes;, 2 eetlepels sambal oelek;, 3 daoen salam;, 2 daoen djeroek poeroet;, half EL suiker;, sap van een half citroen;, heel klein stukje trassie;, zout;, 100 gr. gemalen kokos,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-07-2000Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
Rundvleesgerecht uit Indonesie - Simpel en toch authentiek.
* 500 - 600 gr licht doorregen runderlappen, * 2 uien, * 3 teentjes knoflook, * 3-4 tl sambal (of meer), * 1 tl laos, * 1 el ketoembar, * 1 tl koenjit, * 1 stuk sereh, * 3-4 el klapper, * 1 stukje santen, * 1 tl djahe
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-01-2000Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Rendang
Een heerlijke indonesisch rundergerecht iets afwijkend van het orgineel omdat met dit recept iedereen die niet zo pittig kan eten ervan kan genieten
500 gram rundvlees * 1 grote ui * 2 eetlepels sambal (bijvoorbeeld sambal brandal) * 1 blik kokosmelk ***** Kruiden: 1 el ketoembar * 1 tl koenjit * 1 schep laos * 1 stuk sereh of wat serehpoeder * zout * 3 aardappels
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-02-2009Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang
Heerlijk, pittig Indonesisch vleesgerecht.
2 kg runder(rib)lappen, 20 Spaanse pepers (=lombok), 1 ui, 5/6 tenen knoflook, Stukje gemberwortel (=djahé) van 3 cm, Theelepel ketoembar (=koriander in poedervorm), 1 stengel sereh (citroengras), 4 salaambladeren, Eetlepel zout, 2 zakjes gedroogde kokos (à 125 gram), Theelepel suiker, Stukje laos (in `plakken` gesneden), (Theelepel ve-tsin), Olijfolie
- Indonesisch
- > 120 min.
- Geplaatst op20-09-2013Indonesisch> 120 min.
Rendang
Licht pittig Indonesisch gerecht met sambal goreng boonsies, telor (ei in pikante saus), indonesische frietjes (oma`s recept)of tempé (zelfde als frietjes mr dan met tempé)
500/600gr rundvlees in blokjes gesneden
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-08-2011Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Rendang
Drooggebakken rundvleesgerecht.
6 sjalotjes6 rode chilli-pepertjeseen stukje gemberwortel, (3 cm)2 1/2 liter kokosmelk1 1/2 kg runderstooflappen4 teentjes, knoflook2 theel kurkuma1 theel laos1 salamblad1, serehstengel3 theel zout
- Indonesisch Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-05-2002Indonesisch Bijgerecht60-120 min.
Rendang
Op de surinaamse wijze simpeler als de indonesiche
1 el sambal oelek, 6 kemirienoten, 1 teentje knoflook, 2 tl djinten (komijn), 1 tl ketoembar, 2 el zoute ketjap, 2 stukjes laos, 500 gr magere runderlappen, 1 ui, 4 el olie, 1 bouillonblokje, plak van 3 cm creamed coconut, 2 salaamblaadjes, 1 1/2 dl water
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-09-1999Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
rendang
Heet rundvlees gerecht. Dit is een onderdeel van een Indonesische rijsttafel.
1/2 kg. Mager rundvlees. 1/2 blok Santen. 3 Gesnipperde uien. 2 Teentjes knoflook of knoflookolie. 2 Rode lomboks. 1/2 tl. Kunjit. 1 th. Laos. 1 tl. Djahe. 4 Gepofte Kemiries of 1 tl. kemiriepasta.1 Spriet sereh. 2 Salamblaadjes. 2 Djeroekblaadjes of 4 citroenschillen. zout en suiker.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-07-1999Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
-
rendang voor slowcooker
van Gaby_V75 , 2 recepten, 0 volgers
-
rendang padang
van jannie1971 , 1 recepten, 0 volgers
-
Rendang
van Mpapa , 1 recepten, 0 volgers
-
rendang
van zoemaud , 1 recepten, 0 volgers
-
Rendang
van Fritsjoop10 , 1 recepten, 0 volgers
-
rendang
van Raymondkramer , 1 recepten, 0 volgers