Remouladesaus
Waarom een sjalot: de sjalot geeft de saus een volle en hartige smaak. Soort gerecht: als saus bij de barbecue of bij mosselen met Provençaalse kruiden (zie recept) en kibbeling.
2 middelgrote sjalotten, 2 dl mayonaise, 2 eetlepels krulpeterselie, 1 eetlepel kappertjes, 1 middelgrote augurk, Scheutje augurkenvocht, Zout en peper.
De sjalot pellen en ragfijn snipperen. De kappertjes fijnhakken. De augurk in hele kleine blokjes snijden. De peterselie wassen, drogen en fijnhakken. Vermeng alle ingredienten in een kom en breng de remouladesaus op smaak met peper, zout en een klein scheutje augurkenvocht.
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-05-200710-20 min.
remouladesaus
Remouladesaus
250 ml. mayonaise, 2 gesnipperde augurken, 1 theel. gesnipperde cappertjes, 1 theel. gesnipperde bieslook, 1 theel carragon, 1 theel gesnipperde peterselie, 1 theel. franse mosterd, 1 1/2 theel. gesnipperde ansjovisfilee.
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-05-20040-10 min.
Remouladesaus
Oliesausen
100 ml mayonaise, 10 g ui of sjalot, 10 g augurk, 5 g peterselie, 5 g kappertjes, worcestersaus, zout, peper
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-05-2011Nederlands10-20 min.
Remouladesaus
Ik ben niet zo'n voorstander van sausjes uit een pot.Toevallig kwam ik dit recept tegen in een kookboek...
2 eetlepels mosterd,2 eetl.paprikapoeder,2 eetl.mierikswortel in room,5 dl olijfolie,1,25 dl dragonazijn,2 theel.Worchestersaus,1 theel.Tabasco,2 theel.zout,2 eetl.gehakte peterselie,1 gesnipperde rode en groene paprika,1potje bsuitjes en een potje augurken fijngesneden...
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-08-2004Amerikaans30-60 min.
Remouladesaus
..
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-03-200410-20 min.
Remouladesaus
Huis gemaakte remouladesaus is altijd lekker
5 dl Maisolie, 3 Eieren, 1 el puree van Ansjovis, 1 el Mosterd - Mostaard, 1 el Peterselie, 1 el Dragon, 1 el Augurk, 1 el Kappertjes, 1 el Kervel, Citroensap, Peper, Zout,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-11-2017Frans10-20 min.
Remouladesaus
(Entrecote met remouladesaus)
2 eieren - 3 zure augurken - 1 klein potje kappertjes - 1 kop mayonaise - kopje verse gehakte kruiden - kopje koffieroom
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-07-200310-20 min.
remouladesaus.
Voor deze saus geldt hetzelfde als de inmiddels vermaarde[h]eerlijke knoflooksaus;uit flesjes is niet lekker,wel makkelijk en lang houdbaar.Maar als je eenmaal de echte geproefd heb wil je niet anders meer.
-4 dl. dikke mayonaise., -van elk volgend ingredient 1 volle eetlepel plus een eetlepel vocht uit het potje;augurk,kappertjes,dragon[alle uit een potje],peterselie,kervel,ui[alle vers].
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-12-2000Frans20-30 min.
Remouladesaus
Deze saus is lekker bij heel veel gerechten o.a bij: koud vlees, gegrild vlees, fondue.
* 1 ei, * 1 zure augurk, * 1 ansjovis (blik), * 1 eetlepel kappertjes, * 0,5 ui, * 2 eetlepels gehakte bieslook, * 1 eetlepel citroensap, * 1dl mayonaise, * 2 eetlepels yoghurt
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-03-200610-20 min.
- Eigen recept
Remouladesaus
1 dl mayonaise, 1 el mosterd, 1/2 paprika, 1 teentje knoflook, 1 kleine ui, 2 á 3 el kappertjes
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-09-20110-10 min.
Remouladesaus
Lijnvriendelijk
-2 cl mayonaise-3 cl yoghurt-2 eetlepels kruidenmosterd-1 eetlepel gehakte zoetzure augurk-kappertjes-gehakte peterselie,dille en dragon-suiker-azijn
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-11-1999Internationaal0-10 min.
Remouladesaus
- Augurkjes 5 st., - Ui 1 st., - Gemalen peper, - Dragon ½ theelepel, - Kappertjes 2 theelepels, - Gehakte peterselie (gedroogd), - Augurkvocht 1 eetlepel, - Mosterd (grove) 2 theelepels, - Mayonaise
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-11-2009Frans0-10 min.
- Eigen recept
Remouladesaus
3 zoetzure augurken, 4 el. Mayonaise, 1 el. Dijonmosterd, 2 el. Peterselie, ½ tl. Gedroogde dragon, Zout en peper,
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-02-20110-10 min.
remouladesaus
2 augurken, 1 klein uitje, 1/2 bos kervel, 1/2 bos bieslook, 2 dl mayonaise, 1 dl yoghurt, 1 el kappertjes, wat sap van augurken, zout, peper, suiker
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-11-20040-10 min.
- Eigen recept
Remouladesaus
1 dl mayonaise, 1 dl halfvolle yoghurt, Water, 1 tl mosterd, 1 el kappertjes, fijngehakt, Halve ui, fijn gesnippert, 1 augurk, fijngesneden, 1 tl provinciale kruiden (Bouquet de Provence van Knor)
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-02-20110-10 min.
remouladesaus
124 kcal per persoon
6 eetlepels yogonaise, enkele druppels citroensap, 1 theel. mosterd, 1 eetl. zeer fijngehakte augurk, 1 eetl. zer fijngehakte ui, 1 eetl. slakruiden, peper, zout
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-06-2005Slanke keuken10-20 min.
Remouladesaus
Pittig cajun sausje voor bij garnalen
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-03-20010-10 min.
Remouladesaus
10 eetl. mayonaise, 1 theel. dyon mosterd, 1/2 theel. ansjovispasta uit de tube, 1 eetl. fijngehakte zilveruitjes, 1 eetl. fijngehakte augurkjes uit het zuur, 1 eetl. fijngehakte kappertjes, aroma, peper uit de molen, zout,
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-04-2000Frans0-10 min.
Remouladesaus
2 eidooiers, 1 tl dijonmosterd, 1 tl wittewijnazijn, 250 ml zonnebloemolie, 2 tl citroensap, 2 el kappertjes, 6 el fijngehakte augurken, verse peterselie en bieslook, (evt 1/2 el ansjovispuree), zout en peper
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-09-2012Bijgerecht0-10 min.
REMOULADESAUS
*** Vissaus ***
- 1/2 liter mayonaise - 2 fijn gesnipperde augurkjes - 1 teelepel kappertjes - 1 eetlepel fijngehakte peterselie - 1 teelepel scherpe mosterd - 1 tot 2 teelepels ansjovispuree - ansjovisfilets.
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-11-2000Belgisch0-10 min.
Remouladesaus
200 gram mayonaise, 2 zure augurken, 1eetlepel zilveruitjes, 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels gehakte, verse kruiden zoals peterselie, dragon en bieslook, zout en peper.
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-03-20010-10 min.
remouladesaus
0.4 liter mayonaise - 2 ansjovisjes - 100 gram augurken - 50 gram, kappertjes - peterselie - kervel - dragon
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-01-2000Frans10-20 min.
remouladesaus
2 eieren - 3 zure augurken - 1 klein potje kappertjes - 1 kop mayonaise - kopje verse gehakte kruiden - kopje koffieroom -
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-07-200310-20 min.
Remouladesaus.
Als mayonaise, bovendien: uitjes augurkjes, peterselie, kervel en kappertjres.
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-02-2002Internationaal0-10 min.
Remouladesaus
300 g (zelfgemaakte mayonaise); 1 -2 el gladde Franse mosterd (Dyon); scheutje citroensap; versgemalen zwarte peper.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-11-2002Frans0-10 min.
Remouladesaus
2 eetl mayonaise;, 3 eetl yoghurt;, 1 theel kruidenmosterd;, 1 kleine zoetzure augurk;, 1 eetl kappertjes;, 1 eetl. fijngehakte peterselie;, 1 mespuntje suiker;, een beetje azijn
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-08-2004Frans0-10 min.
Remouladesaus
1/4 liter mayonaise * mosterd * azijn * augurk * bieslook * dragon, kervel * peterselie * kappertjes.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-04-2005Nederlands20-30 min.
Remouladesaus
4 eierdooiers, 1 liter druivenpitolie, 1 1/2 cl azijn, 2 eetlepels mosterd, peper, zout, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel kappertjes, 4 augurkjes (zoetzuur), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 eetlepel kervel (fijngehakt), 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-01-2001Belgisch10-20 min.
remouladesaus.
2dl mayonaise,1fijngehakte hardgekookt ei,1eetl. fijngehakte bieslook,1eetl.fijngehakte peterselie,1eetl. kappertjes,1eetlepel augurk fijngesneden,mespuntje mosterd.
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-11-2003Belgisch0-10 min.
Remouladesaus
Koude dipsaus
200 gr mayonaise - 3 soeplepels mosterd - 1/4 ui - 1 zure komkommer 10 cm - peper - bieslook - verse peterselie
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-11-2000Belgisch0-10 min.
Remouladesaus
6 eetlepels mayonaise, enkele druppels citroensap, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel zeer fijn gehakte augurk, 1 eetlepel slakruiden, ? theelepel gehakte kappertjes, eventueel knoflook
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-07-20010-10 min.
Remouladesaus
Per 100 ml. 425 kcal.
1 kleine ui geraspt2 augurkjes gesnipperd3 el. fijngehakte tuinkruiden ( peterselie, bieslook, selderij, dragon etc.)250 ml. mayonaisse125 ml. zure room
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-11-2002Nederlands0-10 min.
Remouladesaus.
Recept uit 1939.
Zie bereidingswijze.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-10-2003Nederlands20-30 min.
Remouladesaus
Deze saus past bij zalm, komkomer en aardappelen.
1 sjalotje, 2 kleine augurkjes, 10 kappertjes, 1 bosje dille, 100 g mayonaise, 1 tl dijon mosterd, 1 el yoghurt, 1/2 tl appeldiksap, zeezout, witte peper.
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-10-20010-10 min.
Remouladesaus
1 kleine ui2 augurkjes3 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, selderij,dragon, ect.)250 gr mayonaise,125 cc zure room, ,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-06-2002Nederlands0-10 min.
Remouladesaus
1 stuks ui, 2 stuks augurkjes, 250 ml mayonaise, 125 ml zure room, 3 eetl. fijngehakte tuinkruiden, ,
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-02-2003Internationaal Bijgerecht10-20 min.
REMOULADESAUS
1 kleine ui*2 augurkjes*3 eetl.fijne kruiden{peterselie,bieslook,selderij,dragon,enz}*250 ml.mayonaise*125 ml.zure room*
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-10-2003Nederlands10-20 min.
REMOULADESAUS
Olie/Sausen
, 100 ml mayonaise - 10 g augurk - 5 g peterselie - 5 g kappertjes - paar druppels worcestersaus - zout - peper
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-05-2004Nederlands20-30 min.
Remouladesaus
1 liter mayonaise - 2 ansjovisjes - 100 gram augurken - 50 gram kappertjes - peterselie - kervel - dragon
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-02-2002Internationaal0-10 min.
Remouladesaus
4 eierdooiers, , 1 liter druivenpitolie, , 1 1/2 cl azijn, , 2 eetlepels mosterd, , peper en zout, , 1 eetlepel mosterd, , 1 eetlepel kappertjes, , 4 zoetzure augurkjes, , 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), , 1 eetlepel kervel (fijngehakt), , 1 eetlepel bieslook (fijngehakt),
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-07-2005Nederlands10-20 min.
Remouladesaus
Lekker bij alle vissoorten.
* 1 middelgrote zoetzure augurk, * 1 1/2 dl. mayonaise, * 2 el. zure room, * 1 l. Dijon mosterd, * 1 tl. ansjovispasta, * 1 el. kappertjes, * 2 el. gesnipperde peterselie, * 1/2 tl. gedroogde dragon, * zout en peper
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-01-2004Frans0-10 min.