Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Red Velvet Cake

Red velvet cake recepten (11) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Red velvet cake

Heerlijke cake die er mooi uitziet

INGREDIENTEN

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!, Red velvet cake, Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas., , Wat heb je nodig?, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur, ◊ 600 gram ruwe rietsuiker, ◊ 6 eieren, ◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof, ◊ 3 eetlepels cacaopoeder, ◊ 375 gram witte bloem, ◊ 250 ml karnemelk, ◊ 1 theelepel vanille- extract, ◊ 1/2 theelepel zout, ◊ 1 theelepel baksoda, ◊ 1 eetlepel azijn, , Voor de glazuur:, ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas, ◊ 350 gram witte chocola, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Magnifieke Red Velvet Cake

Omdat ik voor de zondagse lunch (erg belangrijk in Italie) bij mijn schoonouders altijd het `toetje` (een taart) maak, had ik besloten een keer de Red Velvet Cake te proberen.. En hij is gelukt! Een spectaculaire taart om te zien, en verukkelijk van smaak! Heb een superfiguur geslagen, en veel complimenten ontvangen, dus als je tijd, zin en een gelegenheid hebt, is het echt een aanrader!

INGREDIENTEN

Voor de 3 basistaarten:, 7,5 gr appelazijn, 7 gr bicarbonaat, 170 gr boter op kamertemperatuur, Ongezoet cacaopoeder 16 gr (ik heb dit niet toegevoegd omdat ik bang was dat dit de kleur van de taart teveel zou beinvloeden), 6 flinke eetlepels vloeibare rode kleurstof, 440 gr bloem, 9 gr zout, 3 eieren op kamertemperatuur, 1,5 el vanille extract, 370 gr karnemelk (of yoghurt), 450 gr suiker, , Voor de vulling:, 450 gr boter op kamertemperatuur, 50gr bloem, 500ml verse volle melk, 400 gr suiker, 9 gr vanille extract, , Dit zijn de originele ingredienten, al geef ik als tip er minder vanille in te doen, ik vond het namelijk een te sterke, prikkende smaak hebben., Ook kun je bij de vulling, in plaats van de botercreme een wat lichtere vulling maken, bijvoorbeeld op basis van philadelphia, mascarpone, ricotta etc.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2012
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Red velvet cake

Heerlijke cake die er mooi uitziet

INGREDIENTEN

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!, Red velvet cake, Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas., , Wat heb je nodig?, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur, ◊ 600 gram ruwe rietsuiker, ◊ 6 eieren, ◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof, ◊ 3 eetlepels cacaopoeder, ◊ 375 gram witte bloem, ◊ 250 ml karnemelk, ◊ 1 theelepel vanille- extract, ◊ 1/2 theelepel zout, ◊ 1 theelepel baksoda, ◊ 1 eetlepel azijn, , Voor de glazuur:, ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas, ◊ 350 gram witte chocola, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Red velvet cake

Heerlijke cake die er mooi uitziet

INGREDIENTEN

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!, Red velvet cake, Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas., , Wat heb je nodig?, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur, ◊ 600 gram ruwe rietsuiker, ◊ 6 eieren, ◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof, ◊ 3 eetlepels cacaopoeder, ◊ 375 gram witte bloem, ◊ 250 ml karnemelk, ◊ 1 theelepel vanille- extract, ◊ 1/2 theelepel zout, ◊ 1 theelepel baksoda, ◊ 1 eetlepel azijn, , Voor de glazuur:, ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas, ◊ 350 gram witte chocola, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Red velvet cake

Heerlijke cake die er mooi uitziet

INGREDIENTEN

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!, Red velvet cake, Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas., , Wat heb je nodig?, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur, ◊ 600 gram ruwe rietsuiker, ◊ 6 eieren, ◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof, ◊ 3 eetlepels cacaopoeder, ◊ 375 gram witte bloem, ◊ 250 ml karnemelk, ◊ 1 theelepel vanille- extract, ◊ 1/2 theelepel zout, ◊ 1 theelepel baksoda, ◊ 1 eetlepel azijn, , Voor de glazuur:, ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas, ◊ 350 gram witte chocola, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Red velvet cake

Heerlijke cake die er mooi uitziet

INGREDIENTEN

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!, Red velvet cake, Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas., , Wat heb je nodig?, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur, ◊ 600 gram ruwe rietsuiker, ◊ 6 eieren, ◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof, ◊ 3 eetlepels cacaopoeder, ◊ 375 gram witte bloem, ◊ 250 ml karnemelk, ◊ 1 theelepel vanille- extract, ◊ 1/2 theelepel zout, ◊ 1 theelepel baksoda, ◊ 1 eetlepel azijn, , Voor de glazuur:, ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas, ◊ 350 gram witte chocola, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Red velvet cake

Heerlijke cake die er mooi uitziet

INGREDIENTEN

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!, Red velvet cake, Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas., , Wat heb je nodig?, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur, ◊ 600 gram ruwe rietsuiker, ◊ 6 eieren, ◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof, ◊ 3 eetlepels cacaopoeder, ◊ 375 gram witte bloem, ◊ 250 ml karnemelk, ◊ 1 theelepel vanille- extract, ◊ 1/2 theelepel zout, ◊ 1 theelepel baksoda, ◊ 1 eetlepel azijn, , Voor de glazuur:, ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas, ◊ 350 gram witte chocola, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Red velvet cake

INGREDIENTEN

250 gr gezeefde bloem, 1 theelepel bakpoeder, ½ theelepeltje zout, 2 eetlepels cacaopoeder, 113 gr boter, 300 gr fijne suiker, 2 eieren, 1 theelepel vanille extract, 240 ml karnemelk, 2 eetlepels rode vloeibare kleurstof, 1 theelepel witte azijn, 1 theelepel bakpoeder, , De frosting:, 750 ml slagroom, 500 g mascarpone, 125 g poedersuiker, 1 theelepel vanille extract

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2011
  •  
  •  20-30 min.

Red Velvet Cake

INGREDIENTEN

- 250 g gezeefde pattiseriebloem, - 1 theelepel bakpoeder, - ½ theelepel zout, - 2 eetlepels cacaopoeder, - 113 g boter op kamertemperatuur, - 300 g fijne suiker, - 2 grote eieren, - 1 theelepel vanille extract, - 240 ml karnemelk, - 2 eetlepels rode vloeibare kleurstof (toko), - 1 theelepel witte azijn, - 1 theelepel baking soda (zuiveringszout, je kunt in principe ook bakpoeder gebruiken. Zuiveringszout koop je o.a. bij De Tuinen), ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Red velvet pops

Dat is nog eens smullen: aardbeien in combinatie met een Red Velvet cake! Deze Red Velvet pops hebben we niet op een stokje gemaakt, maar presenteren we een keer op een andere manier, namelijk op een vorkje! Alles wat je nodig hebt om deze prachtige cake pops te maken, vind je bij de Leukste Taartenshop!

INGREDIENTEN

180 gram FunCakes Mix voor Red Velvet Cake, 1 ei, 35 ml plantaardige olie, 70 ml water, 250 ml slagroom, 1 eetlepel suikerbakkerspoeder, Aardbeien

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2017
  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Red velvet bodem glutenvrij, melkvrij, sojavrij

zin in glutenvrije Redvelvet cake? Het recept is echt heerlijk. Heb er ook een melk en sojavrije vulling bij gemaakt

INGREDIENTEN

250 gr plantaardige boter op kamertemperatuur bijv. wajang (let op sojalecithine), 600 gr suiker, 6 eieren, 2 eetlepels rode voedingskleurstof, 3 eetlepels cacaopoeder, 280 gram maisbloem, 95 gram maizena, 3 gram Xanthaamgom, 250 ml havermelk, 2 eetlepels azijn, 1 theelepel vanille-extract, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel baksoda, 1/4 theelepel wijnsteenzuur, , Voor de vulling, 120 gram vegan fetakaas, 80 gram cacaoboter, 400 ml vegan slagroom (slagfix), 200 gram suiker, 8 gelatineblaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2018
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top