Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Red Snapper

Red snapper recepten (29) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

red snapper

Red snapper op een bedje van puree met postelein met een heerlijke saffraansaus

INGREDIENTEN

4 stukjes Red Snapper van 100 gr p/st., 250 gram aardappelen, 100 gr postelein, 50 cc koksroom, 25 gr boter, beetje nootmuskaat en 1 eetl creme fraiche. Voor de saffraansaus is nodig 2 dl visfond, 1 dl witte wijn, 2 eetl creme fraiche, 1 mespunt saffraandraadjes, ?dl fijne olijfolie en ijskoude boter

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Amerikaans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Red Snapper

Lekker vis met een knapperend korstje

INGREDIENTEN

4 Red Snappers, 2 eetlepels boter, 1 1/2 eetlepel honing, 2 eetlepels mosterd, 1/4 kopje broodkruimels of paneermeel, 1/4 kopje fijngehakte amandelen., 2 theelepel peterselie, 1 uitgeperste citroen, zout en peper en kruiden naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

red snapper (roodbaars)

Een heerlijk gegrilde vis.

INGREDIENTEN

Red Snapper; 4 lenteuitjes; 4 tlp. rode currypasta; 4 tlp. cocosmelkpoede; r2 limoentjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Thais
  •  30-60 min.

red snapper (roodbaars)

INGREDIENTEN

Red Snapper4 lenteuitjes4 tlp. rode currypasta4 tlp. cocosmelkpoeder2 limoentjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Thais
  •  30-60 min.

cajun red snapper

Pittige Red Snapper

INGREDIENTEN

1tl. paprikapoeder, 1/4tl. cayenepeper,1tl. gemalen zwarte peper, 1tl.gedroogde thijm, 1/2tl uienpoeder, 1tl.gedraagde basilicum, 1tl.knoflookpoeder, 1/4tl.gedroogde oregano, 2 el.boter, 1el. lichte olijfolie, 6 flinke red snapper filets en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asian Red Snapper

Geweldig recept voor de BBQ/Grill of oven

INGREDIENTEN

Red Snapper, en voor de marinade five spice powder (2 tlp), honing (2 tlp), knoflook (2 teentjes), soya saus (1/3 kop)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Red snapper met citrussalsa

Simpel en slank, maar ook wxtreem lekker is deze frisse salsa, bereid met verschillende citrusvruchten, peper en koriander. In dit geval is een madame Jeanette peper gebruikt, maar een Spaanse rode peper mag ook. Die is iets milder. De verhouding grapefruit, sinaasappel en limoen kan onderling verschillen, afhankelijk van de eigen smaak. Bovendien kan ook mandarijn worden toegevoegd voor een extra `zoetje`.

INGREDIENTEN

1 Madame Jeanette pepertje of rode Spaanse peper, 1 grapefruit, 2 (hand) sinaasappels, 1 limoen (of citroen), 1 lente-uitje, enkele takjes koriander, 4 red snapper filets, boter of olie om te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Escabeche van red snapper met wilde-rijstsalade

Een visgerecht voor 4 personen met een rijstsalade en bananenchips. Bron: Elle Eten

INGREDIENTEN

* 2 Red Snapperfilets van elk ca. 140 gram, Voor de marinade:, * sap en schil van 1 limoen, * 3 el witte azijn, * 1 stengel bleekselderij, * 2 sjalotjes, klein gesneden, * 1 pepertje, fijn gesneden, * 1 el korianderzaad, * 1 tl suiker, * 1/2 tl zout, Voor de rijstsalade:, * 200 gr gekookte witte en wilde rijst, * 1 gele paprika, * 3 tomaten, * 50 gr ontpitte groene olijven, * 2 el kappertjes, * 3 takjes oregano, * 1 el limoensap, * 2 el olijfolie, Voor de bananenchips:, * 1 bakbanaan, * chilipoeder, * olie om te frituren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GEKARAMELLISEERDE RED SNAPPER MET CITROEN

Z

INGREDIENTEN

6 knoflooktenen, 3 rode pepers, 2 citroen, 3 tomaten, 4 eetl teriyakisaus, 2 eetl palmsuiker, 4 snappers, bosje verse koriander, 3 bosui, 2 eetl olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2013
  •  
  •  0-10 min.

Red snapper uit de oven

INGREDIENTEN

1 schoongemaakte red snapper (evt. te vervangen door 1 kg rode poon), zout, 2 limoenen, 2 teentjes gesnipperde knoflook, 2 gesnipperde bosuitjes, 2 kookbananen, 2 ons gerookt spek, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Red Snapper A La Nadia

Red Snapper is een stevige witte vis, die dat ondanks dat ie lang in de oven moet, toch heerlijk blijft.

INGREDIENTEN

2 schoongemaakte red snappers, 1 winter-wortel, 100 gr champignons, 1 citroen, dille, zout, peper en olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2001
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Escabeche van red snapper met wilde rijstsalade

Een lekker stukje visfilet uit de marinade met een heerlijke rijstsalade en daarbij geserveerd: bananenchips.

INGREDIENTEN

2 Red Snapperfilets van elk ca. 140 gram, , Voor de marinade:, * sap en schil van 1 limoen, * 3 el witte azijn, * 1 stengel bleekselderij, * 2 sjalotjes, klein gesneden, * 1 pepertje, fijn gesneden, * 1 el korianderzaad, * 1 tl suiker, * 1/2 tl zout,, Voor de rijstsalade:, * 200 gr gekookte witte en wilde rijst, * 1 gele paprika, * 3 tomaten, * 50 gr ontpitte groene olijven, * 2 el kappertjes, * 3 takjes oregano, * 1 el limoensap, * 2 el olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romige Thaise viscurry met prei &; paprika

Het idee voor dit heerlijke gerecht kwam ik tegen in de nieuwsbrief van VISRECEPTEN. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt, want in minder dan een half uur staat deze heerlijk geurende curry op tafel. Een prettige bijkomstigheid is dat de ingrediënten allemaal goed verkrijgbaar zijn zodat je niet stad en land af hoeft te lopen om je inkopen te doen.  Ik heb het recept helemaal aangepast zodat er in feite weer een heel nieuw recept is ontstaan.

INGREDIENTEN

- 400 gram koolvis filet. (Andere vissoort zoals kabeljauw, zeeduivel of Red snapper kan ook), - 200 gram scampi's, - 2 el arachide olie, - 2 el Thaise rode currypasta, - 1 blik kokosmelk (400 ml), - 1 flinke prei, - 2 paprika's (1 rode en 1 groene), - 2 uien, - 3 el vissaus, - 1 el suiker, - 2 tl tamarinde pasta, - evt. visbouillon, - handvol koriander om mee te garneren, - 400 gram rijst (Pandan of Basmati)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2015
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Red-Snapperfilet met krokant laagje

Red Snapper of andere visfilet, zoals tilapia lekker klaargemaakt in de oven

INGREDIENTEN

2 stevige red snapper filets, , 1 zacht wit broodje (als ze klein zijn 1), de schil van een stevige citroen, , 2 eetlepels fijngehakte peterselie, , zout en peper uit de molen, naar smaak, , stevige scheut olijfolie, , wat \\\\\\\\\\\\\\\"nootjes\\\\\\\\\\\\\\\" boter, , een teen knoflook uit de pers, optioneel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrillde vis met olijvensaus

Joop's verleidingsrecept. Dit kookte hij voor mij toen we voor de eerste keer afspraken.

INGREDIENTEN

11/2 dl olijfolie, 1 tl hete pepersaus, 4 dikke visfilets (zoals red snapper, tonijn, zeekarper, zeeduivel) a 175-200 gram, 2 teentjes knoflook, 125 gram ontpitte zwarte olijven, 1 blikje tomatenpuree (70 gram), 1/2 dl droge rode wijn, 1 el citroensap, zout, versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snelle bouillabaisse

Elle 2-2002

INGREDIENTEN

1 pot visfond; paar draadjes saffraan; 100 bacon, in stukjes; 300 g visfilet (zalm, tilapia, red snapper), in mootjes; 200 g noorse garnalen; 1 el roomboter; 3 el bloem; 1 tl cayennepeper; evt scheutje witte wijn; 1 bekertje zure room; sneetjes stokbrood, bij het serveren

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tanzania: Viscurry

Zeer pittige curry met red snapper of brasem.

INGREDIENTEN

1 grote red snapper of brasem, het sap van 1 citroen, 3 el plantaardige olie, 1 gesnipperde ui, 2 tenen knoflook uit de knijper, 3 el kerriepoeder, 400 g tomaten uit blik (gehakt), 1 opgehoopte lepel gladde pindakaas (bij voorkeur zonder zout), 1/2 groene paprika (in reepjes), 2 plakjes verse gember (geschild), 1 groene chilipeper (gehakt en zonder zaadjes), 6 dl visbouillon, 1 el fijngehakte verse koriander, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In bananenblad gestoomde vis

Mijn favoriete Indonesische visgerecht!

INGREDIENTEN

600 gram roodbaars filet of red snapper, in stukjes, 1 stengel sereh, 2 stuks laos, 8 blaadjes djeroek peroet', 2 teentjes knoflook, suiker, zout, 100 gr geraspte kokos, 1 volle el sambal ( badjak, manis of een andere), 4 bananenbladeren, 4 el kokosmelk, 100 gr groene kool, fijngesneden', 4 blaadjes basilicum, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snelle bouillabaisse

INGREDIENTEN

1 pot visfond, paar draadjes saffraan, 100 g bacon, in stukjes, 300 g visfilet (zalm, tilapia, red snapper), in mootjes, 200 g Noorse garnalen, 1 el roomboter, 3 el bloem, 1 tl cayennepeper, evt. scheutje witte wijn, 1 bekertje zure room, sneedjes stokbrood

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Stoofpotje van vis met venkel, Pernod en Gruyère

Ik heb dit stoofpotje kort geleden gegeten in een restaurant en vond het zo lekker dat ik het heb "nagemaakt". Dit is mijn versie....

INGREDIENTEN

Voor 4 personen:, 2 sjalotjes, fijn gesnipperd, 1 grote venkelknol, 200 gr. in kleine blokjes, rest in smalle repen van ca. 1 cm, 4 tomaten, ontpit en ontveld, in kwarten, 2,5 dl witte wijn, 1 dl Pernod, 4 dl visfond, 4 dl (kook)room, 1 el bloem en 1 el vloeibare boter, 1 tl suiker, zout en peper, 200 gr Pangafilet of andere stevige witvis, 200 gr Rode Mul of Red Snapper, 100 gr Zalmfilet, 200 gr Gruyère, geraspt, 4 el gedroogd broodkruim, 1 el roomboter, Boter of olie om mee in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

vis op sichuan-wijze

Je frituurt, roerbakt en stooft dit gerecht in een en dezelfde pan. Super gewoon! De vis wordt in zijn geheel bereid en dat kan makkelijk in zo`n grote wok. Zo behoudt de vis haar sappigheid. Ook de typisch oosterse smaakmakers komen bij het visvlees goed tot zijn recht. Bovendien is het gerecht supersnel klaar en spectaculair om te zien.

INGREDIENTEN

1 stevige vis van ± 1 kg, bijv. red snapper of zeebaars, schoon, schubben verwijderd, zout, 5 dl olie om in te frituren (arachide-, zonnebloem- of maïsolie), 3 el zoete chilisaus, 2 el japanse sojasaus (Kikkoman), 1 1/2 dl kippenfond (pot), 1 tl maizena, 2 el droge sherry, 4 cm gemberwortel, geschild, geraspt, 4 teentjes knoflook, geperst, 2 vleestomaten, in partjes, 2 lente-uitjes, in ringen, 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, in reepjes, 1 tl bruine basterdsuiker of Javaanse suiker, 2 el fijngesneden koriander, ± 8 takjes koriander voor garnering, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

huachinango veracruzano

Red Snapper uit Veracruz, Mexico

INGREDIENTEN

1 kg. Red snapper in stukjes., 3 Tomaten., Jalape?os (grote Mexicaanse peper), naar smaak; ik gebruik er meestal 4 a 5., 1 Kop tomatenpuree uit blik., 1/2 Kop gesneden uien., 2 Teentjes knoflook., 2 Lepels olijfolie., 2 Lepels maiskiemolie., 3 Lepels peterselie., 1 Lepel wijnazijn., 1 Theelepen suiker., Laurier naar smaak., Oregano., 2 Lepels kappertjes., Klein potje olijven., Limoen., Zout en peper., Water of een beetje visbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

vis op chichuan wijze

INGREDIENTEN

1 stevige vis van ± 1 kg, bijv. red snapper of zeebaars, schoon, schubben verwijderd, zout, 5 dl olie om in te frituren (arachide-, zonnebloem- of maïsolie), 3 el zoete chilisaus, 2 el japanse sojasaus (Kikkoman), 1 1/2 dl kippenfond (pot), 1 tl maizena, 2 el droge sherry, , 4 cm gemberwortel, geschild, geraspt, , 4 teentjes knoflook, geperst, , 2 vleestomaten, in partjes, , 2 lente-uitjes, in ringen, , 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, in reepjes, , 1 tl bruine basterdsuiker of Javaanse suiker, , 2 el fijngesneden koriander, , ± 8 takjes koriander voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cajun-Tilapiafilet

Heerlijk pittige vis met een knapperig aardappelkorstje in een geroosterde paprikasaus!

INGREDIENTEN

4 tilapiafilets (red snapper, baars of andere beetje vette vis kan ook), 2 middelgrote rauwe aardappels (geschild en geraspt op een grove rasp), bieslook, 4 tl dijonmosterd, 2 tl Creoolse seasoning (evt. kant en klare cajunkruiden),, Voor de saus: 1 el olijfolie, 1 grote rode of oranje paprika, peper, zout, bouillon, 1 ui, 1 teen knoflook, halve tl verse basilicum, snufje cayennepeper, 2 dl kippebouillon, 1 el zure room.,, Voor de seasoning: 2,5 el paprikapoeder, 2 el zout, 2 el knoflookpoeder, 1 el zwarte peper, 1 el uienpoeder, 1 el cayennepeper, 1 el gedroogde oregano, 1 el gedroogde tijm. Alle ingredienten zorgvuldig mengen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ikan Pantai Jimbaran

Smulvis voor wie van pure sterke smaken houdt

INGREDIENTEN

Naast al die Mexicaanse happen zijn jullie nu wel toe aan een Aziatische smaak, dachten wij. Daarom deze vis: dit is bijna zoals wij hem in Bali aten: red snapper, gebarbecued op het strand, net opgevist uit de zee waarin we hongerig geworden waren van het zwemmen, binnengebracht in de kleine, fraaibeschilderde en met boomstammetjes gestabiliseerde kano's., Zorg voor:, 1 baars of brasem van ca 750 g, schoongemaakt (maar nog idyllischer is zelf ontschubben enzo), 1 duimnagel zout, 1 tot 5 spaanse pepers (naar smaak), 2 lepels vissaus, 2 uien, in partjes, stuk gemberwortel (ter grootte van een pink) in dunne plakjes, 3 tenen knoflook, in dunne plakjes, , later toe te voegen:, 2 limoenen, bananeblad (evt alufolie), ketjap,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Visfilets in kokossaus

INGREDIENTEN

4 grote red snapperfilets - sap van 1 limoen -, peper/ zout oregano - 1 el olijfolie - 1 gesnipperde ui -, 4 fijngesneden tenen knoflook - 1 ontvelde tomaat, zonder pitjes, fijngesneden -, 1 in boogjes gesneden stengel bleekselderij - 1 blikje ongezoete kokosmelk -, 1/8 liter ananassap - 1 laurierblaadje - 1 tl tomatenpuree - verse peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Filetes de pescado con coco (visfilets in kokossaus).

INGREDIENTEN

4 grote Red Snapperfilets, sap van 1 limoen, peper/ zout, oregano (naar smaak), 1 el. olijfolie, 1 ui gesnipperd, 4 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 tomaat, ontveld, zonder pitjes, en fijn gesneden, 1 stengel bleekselderij gesneden, 1 blikje ongezoete kokosmelk, 125 ml anansap, 1 laurierblaadje, 1 tl. tomatenpuree, verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

tapado

INGREDIENTEN

, tomaat ui paprika schaaldieren en vis, cocos, bakbananen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2010
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top