Zucchini al forno - ovenschotel courgette, tomaten, mozzarella
Een heerlijk zomers gerecht, heerlijk bij wat lichte vleesgerechten, maar ook koud met een stukje vers stokbrood een delicatesse!
Ingrediënten 4 personen
2 niet te dikke courgettes - 6 eetl bloem - zout, peper - olijfolie - 500 gram (Roma)tomaten - 1 ui - 2 eetlepels fijngesneden basilicum - 2 teentjes knoflook - 200 gr mozzarella - 50 gr Parmezaanse kaasBereidingswijze
Was de courgettes en snij deze in vingerdikke plakken. Pel de ui en de knoflook en snipper deze. Pel de tomaten, ontdoe ze van de zaadjes en snij ze in kleine blokjes.Snij de mozzarella in dunne plakken.Oven voorverwarmen op 225 graden.Roer de bloem met een theel. zout en wat peper door elkaar. Wentel de courgettes door dit mengsel en bak ze vlug goudgeel in de koekenpan met wat olijfolie. Leg een laag courgettes in de ovenschaal (rest even apart houden). Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig. Voeg de tomaten toe.Laat alles goed gaar worden en indampen tot een dikke tomatensaus. Roer de gesneden basilicum door de tomatensaus. Op smaak maken met zout en peper. Bedek de courgettes in de schaal met een deel van de saus en een deel van de plakken mozzarella. Nu kan de rest van de courgettes erop, plus de rest van de tomatensaus en de mozzarella. Strooi er Parmezaanse kaas over en laat de schotel in het midden van de voorverwarmde oven heet en lichtbruin worden ( plm. 20 minuten).