Ravioli
Lekker snel en makkelijk met of zonder vlees mogelijk
1 pakje Ravioli (verse van AH oid) /- 200gr gorgonzola (of een andere blauwe kaas) 3 bosuitjes 2 tomaten geraspte kaas basilicum peper zout pijnboompitten en/of olijven
Kook de ravioli beetgaar volgens de verpakking snijdt de tomaten in plakjes snijdt de bosuitjes vet de ovenschaal in verdeel de kaas in blokjes verwarm de oven voor op 200 graden
Doe de nog hete ravioli in de ovenschaal verdeel de blokjes blauwe kaas, de gesneden bosuitjes, pijnboompitten en/of olijven, basilicum, peper en zout over de ravioli. Verdeel de plakjes tomaat bovenop en tot slot de gemalen kaas. Zet het 15 min. in de voorverwarmde oven en je hebt een heerlijke maaltijd.
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-09-200020-30 min.
ravioli
Ravioli in de oven
2 pakken ravioli, 2 groene paprik's, 2 flinke uien, 1 blikje(groot)tomaten puree, 1 flesje rode wijn (1 dl nodig), 2 pakjes napolitaanse tomatensaus, 1 spaanse peper, 1 blikje 200 gram smac.,2 zakjes mozzarella kaas.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-11-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Ravioli
Montignac op klompen
12 volkoren lasagnevellen, 250 gram diepvriesspinazie, 1 ui, gesnipperd, 100 gram champignons, in kleine stukjes, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, peper en zout, Zwitserse strooikaas, 1 eiwit, losgeklopt.
- Montignac Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-01-2005Montignac Hoofdgerecht10-20 min.
ravioli
Het maken van zelfgemaakte ravioli is wat bewerkelijk (maar ook erg leuk!), vooral wanneer je niet over handige opzetstukken op je pastamachien beschikt. Je hebt er speciale rollertjes voor, van enkele waarmee je de ravioli kussentje voor kussentje uit moet snijden tot rollertjes waarmee je er meerdere tegelijk mee kunt rollen. Je hebt ook minipasteivormpjes, die zijn ook goed geschikt voor dit werkje. Er bestaan ook vormpjes waar je je pastavel in kunt leggen, daarmee ben je een stuk minder tijd kwijt, maar zorg er eigenlijk maar gewoon voor dat je een pastamachine in huis hebt waar je een opzetstuk voor ravioli op kunt monteren. Gemak dient de luie mens. (maar eigenlijk is het met de hand maken van ravioli het allerleukst) Tip: Als de vulling te vochtig is, kun je wat bloem toevoegen. Niet teveel, anders is je vulling niet meer lekker.
, * 350 gr bloem, * 3 eieren, * 2 el water, * snuf zout, , Vulling:, , * 250 gr ricotta, uitgelekt, * 50 gr parmezaanse kaas,
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-04-2007Italiaans60-120 min.
Ravioli.
1 dunne prei, 100 g champignons, 1 eetl. olie, 1 groene paprika, 1 plak salami (a 100 g), 1 l. blik ravioli (800 g), 4 takjes peterselie, 8 sprietjes bieslook, tabasco, 2 eetl. Parmezaanse kaas.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-03-2001Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Ravioli
Ravioli met geitenkaas en radicchio
- 1 grote krop radicchio, , - 1 eetl. olijfolie, , - 2 tenen knoflook, gehakt, , - 400 gram verse ravioli met ricotta en spinazie (of een andere vulling met kaas), , - 30 gram gesmolten boter, , - 150 gram zachte geitenkaas, in stukjes, , - 4 eetl. verse basilicum, in reepjes, , - zout, , - versgemalen zwarte peper,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-04-2005Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Ravioli
Zelf verse ravioli maken.
Voor het deeg: 125 gram bloem, 1 ei, 1/2 theelepel zout, 1 lepel olie, 2 eetlepels water., Voor de vulling: 2 sneden oud brood, 1 eetlepel melk, 1/2 ei, 200 gram gemengd gehakt, 1 theelepel zout, peper, nootmuskaat, 1 theelepel kerriepoeder, 1 ui, 1 liter bouillon van 1 1/2 tablet, 4 dl. pittige tomatensaus( zie bij de sauzen), 50 gram oude kaas.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-06-1999Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Ravioli
Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.
Pastadeeg, 500 gr bloem, Ongeveer 5 eieren (afhankelijk van de grootte), Snuf zout, , Ricotta en spinazie vulling, 225 gr verse spinazie, goed gewassen en uitgezocht, Paar klontjes boter, 100 gr ricotta, 2 eieren gesplitst, 50 gr verse, geraspte Parmezaanse kaas, Een flinke snuif versgemalen nootmuskaat, Zout en vers gemalen zwarte peper, 50 gr gesmolten boter,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-05-2008Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
ravioli
Ravioli met prei en paddestoelen
200 gram gemengde paddestoelen, 2 preien, 4 eetlepels gehakte verse basilicum, 1 sjalotje, 1 ei, 8 eetlepels creme fraiche, 1 dl. witte wijn, 1 eetlepel bloem en 100 gram bloem, 1 eetlepel boter, zout.
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-03-2000Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Ravioli
Gevulde pasta maken is leuk werk! En met de vulling kun je geweldig varieren
Voor het deeg: 300 gram bloem van harde tarwe, 1 tl. zout, blaadjes van 4 takjes verse tijm, zeer fijn gehakt, 1 tl. fijngemalen zeezout, 3 eieren, 1 el. olijfolie, bloem, voor de vulling: 2 el. boter of margarine, 125 gram paddestoelen, fijngehakt, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teen knoflook, fijngehakt, 50 gram ricottakaas, verkruimeld, 30 gram brood, verkruimeld, 30 gram parmezaanse kaas, 1 takje tijm, blaadjes geplukt
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-07-2002Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Ravioli
300 gram bloem , -150 gram champignons , -150 gram kalfslever , -125 gram knolselderij , -100 gram witbroodkruim (wit), -75 gram Parmezaanse kaas , -3 eieren , -3 eetlepels olijfolie , -2,5 deciliter bouillon , -2 deciliter witte wijn , -2 uien , -1 snufje zout , -1 blikje tomatenpuree , -1 wortel , -1 teentje knoflook , -1 snufje peper , -1 snufje tijm , -1 snufje majoraan,
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-09-2002Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Ravioli
Deze "Ravioli tous nus", is geen echt pastagerecht, het gaat om gehaktballetjes met een stevige tomatensaus , bestrooid met kaas; een streekgerecht uit de "Alpes Maritimes"....EEN TOPPER !!!!
SAUS:, -1 grote ui (fijngesneden), -1 wortel (geschrapt en fijngesneden), -1 stengel bleekselderij (fijngesneden), -3 el fijngesneden peterselie, -blaadjes van 2 takjes verse tijm, fijngesneden, -blaadjes van 2 takjes verse dragon (fijngesneden), -2 tenen knoflook (fijngesneden), -3 sjalotten (fijn gesnipperd), -125 g varkensgehakt, -125 g kalfsgehakt, -2 el olijfolie, -4 tomaten, ontveld, ontpit en klein gesneden, -3 eetlepels tomatenpurree, -10 g boleten (1 uur geweekt in ruim water, uitgelekt en fijngesneden), -1 liter water, -zout en peper naar smaak, GEHAKTBALLETJES:, -1 flinke bos snijbiet of wilde spinazie (stelen verwijdert en het blad kleingesneden), -375 g varkensgehakt en 375 g kalfsgehakt, -100 g geraspte Gruyerekaas, -1 teen knoflook (fijngehakt), -klein bosje gehakte peterselie, -3 eieren losgeroerd, -zout en peper naar smaak, -snufje nootmuskaat, -circa 150 g bloem
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-05-2004Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Ravioli.
Gevulde Pastakussentjes met tonijnsaus,het is apart, bewerkelijk en ook vegetarisch te bereiden.
175 gram semolano meel,2 eieren,melk,beetje olie,bloem,tonijn uit blik,basilicum,eventueel ansjovispasta.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-2002Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
ravioli met zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella
Zelfgemaakte pasta, heel makkelijk en superlekker. NB. Dit is geen eigen recept, het komt uit "the naked chef" van Jamie Oliver.
Voor de pasta: , - 500 gram 'harde' tarwebloem, - 5 grote, verse(!) scharreleieren, - griesmeelbloem (om mee te bestrooien), (Tip: als je meer mensen te eten krijgt maak je meer pasta door per persoon 100 gram bloem en 1 ei te rekenen), Voor het ravioli-recept: , - 1 handvol Parmezaanse kaas, fijn geraspt, - 1 flinke handvol vers basilicum, alleen de blaadjes, in stukjes gescheurd., - 12 zongedroogde tomaten, grof gehakt, - 2 bolletjes mozzarella, grof gehakt, - 10 mooie plakken prosciutto (het vet eraf gesneden) of * ontbijtspek of waar je maar zin in hebt. (* Tip: Voor vegetariers kun je dit vervangen door flinke spinazie-bladeren,(voorgekookte)wijnbladeren of plakken stevige kaas...), - olijfolie, - zout, - zwarte peper uit de molen,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-07-2000Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Ravioli met Kaas en Spinazie
1 eetlepel olijf olie, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 250 verse ravioli rosso, 100 gram gorgonzola, 300 gram spinazie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-06-2012Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Ravioli met ham-preisaus
2 bakken ravioli rossi (250 gr. AH huistraiteur)., 2 eetl. olijfolie., 1 zak gesneden prei., (300 gr.), 1 cup carbonara pastasaus (225 ml., AH huistraiteur), 1bekertje creme fraiche (125 ml.)1 duobak AH hamblokjes (250 gr.), 1/2 zakje gemalen kaas.,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-06-2005Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Verse ravioli
Zoveel lekkerder en eigenlijk zo makkelijk..
200 g. pastadeeg(100 bloem, 1 ei, zout olijfolie), 2 panga filets, 1 limoen, 2 stengel lente-ui, 2 pomodori tomaten, 2 bolletjes mozzarella, 1 ei, peper en zout
- Italiaans Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-04-2010Italiaans Tussengerecht10-20 min.
- Eigen recept
Ravioli met spinazie
Lekkere ravioli met spinazie, goedkoop, makkelijk en lekker!
-1 pakje ravioli, -1 zak verse spinazie, -parmezaanse kaas, -pesto, -snoeptomaatjes, -walnoten
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-01-2013Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
ravioli met salieboter
Een simpele amuse met een goddelijke smaak!
- ca 30 stuks ravioli of tortelini, - 100 gram roomboter, - 20 verse salieblaadjes
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-08-2002Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Ravioli met hazelnotenmascarponesaus
Wij zijn op het moment helemaal in de pasta`s. Het lekkerst is natuurlijk eigengemaakte pasta, maar niet iedereen is bereid de tijd daar voor te nemen. Tegenwoordig kun je ook redelijk goede pasta koelvers kopen. Met deze pasta ben je supersnel klaar.
150 gr blanke hazelnoten, 200 ml groentenfond, 200 gr mascarpone, 400 gr ravioli met paddenstoelen (funghi), 2 handen rucola, gescheurd, 4 goede, kleine tomaten
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-05-2010Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Ravioli met kaasroomsaus
250 ml. kookroom, 500 g. ravioli ricotta/ spinazie, 100 g. Parmezaanse kaas,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-11-2011Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Zalm Ravioli
Lekkere italiaanse ravioli met vulling van zalm, en tomatensaus.
- Moot zalm van ongeveer 300 gram, - 1 bos basilicum, - 200 gr mascarpone, - 2 eieren, - 300 gr fijn bloem, - 2 dl water, - 100 gr roomboter, - 1 dl room, - 2 tomaten, - bosje peterselie, - olijfolie, - zout en peper, , , ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-10-1998Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Ravioli (eenpans)
Ravioli uit blik, omgetoverd tot een maaltijd. Handig als je op de camping staat, want je hebt maar 1 pan nodig.
500 g gehakt*, 1 grote zak Italiaanse (of andere) roerbakgroenten, 2 literblikken ravioli in tomatensaus, geraspte kaas naar smaak, * Het gehakt kan natuurlijk weggelaten worden; in de ravioli zit ook vlees., * Dit gerecht is ook lekker met spekjes in plaats van gehakt (of met beide).
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-06-2001Hoofdgerecht20-30 min.
Ravioli met kaas-citroensaus
250 g verse ravioli natuur, 250 g verse ravioli met spinazie, , Voor de saus:, 200 ml vloeibare room, 130 g gorgonzola, 1 eierdooier, 1 onbehandelde citroen, 4 el bieslook, 3 el pijnboompitten, geroosterd
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-02-201010-20 min.
- Eigen recept
Smullen ! Gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus
Verse (mini)-ravioli uit het koelvak (hoef je in dit geval niet voor te koken!) Dus lekker snel klaar! In plaats van de cantharellen die ik heb gebruikt , kun je ook kastanjechampignons of witte champignons gebruiken. Ook heel lekker. De paddenstoelen en prei heb ik afgeblust met een flinke scheut cognac (mag ook vieux of bouillon zijn hoor!) en de room maakt het geheel af,
250 gram koelverse (mini) ravioli of tortellini, 1 middelgrote prei, 250 gram cantharellen of (kastanje)champignons, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 borrelglas cognac of vieux (eventueel bouillon), 200 ml slagroom, peper, zout, 1/2 theelepel nootmuskaat, paar druppels tabasco, plm. 75 gram Pecorino of Parmezaanse kaas liefst aan één stuk
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2014Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
ravioli met spinazie
Ravioli met saus van spinazie, kappertjes en tomaten
1 ui; 2-3 knoflooktenen; 3 tomaten (pomodori); 3-5 eetlepels pijnboompitten; 3-5 eetlepels kappertjes; 1 pak (verse) ravioli met kaas vulling; ca 400 gr verse spinazie; klein stukje parmezaanse kaas. Evt Italiaanse kruiden.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-02-1999Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
ravioli ovenschotel
Manlief is gek op ravioli.regelmatig eten we dit dus ook en ik vind het zelf ook lekker.en met deze pasta wil ik nog wel eens experimenteren vandaar dit keer een ovenschotel lekker makkelijk en smakelijk
, 250 gr (verse) ravioli, 400 gr tomatenblokjes, 4 el mascarpone, 1 ui, 1 paprika, 1 el Italiaanse kruiden, snufje zout en peper, handje geraspte kaas, evt. cherrytomaatjes,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-11-2016Internationaal20-30 min.
- Eigen recept
Lekkere ravioli
Een lekkere en niet al te moeilijke ravioli
- 1 pak ravioli met kaasvulling, - 1 pak ravioli met vleesvulling, - 1 grote creme fraiche, - 1 kleine creme fraiche, - Gedroogde kruiden. Basilicum, bieslook en oregano, - Peper/zout, - Geraspte kaas, - Ongeveer 3 tomaten
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-06-2011Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
ravioli ovenschotel
Manlief is hier verzot op
250 gr (verse) ravioli, 400 gr tomatenblokjes, 4 el mascarpone, 1 ui, 1 paprika, 1 el Italiaanse kruiden, snufje zout en peper, handje geraspte kaas, evt. cherrytomaatjes,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-02-2017Internationaal20-30 min.
Gegratineerde Ravioli
1 eetl. olie, 1 ui, 200 gram champignons, 1 blik ravioli (inhoud 800 gr), 100 gram kaas in plakken, oregano, peper, zout, (evt. sambal),
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-10-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Ravioli met hamprei-saus
Lekker anders
500 gr gesneden prei, 1 bouillontablet, 300 gr ravioli, 1/8 liter creme fraiche, 1 potje carbonara- of montanarasaus (Grand'Italia) of 1 zakje kaassaus, 200-250 gr hamblokjes, 150 gr geraspte belegen kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-03-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Ravioli met Stoomgroenten
Een pastagerecht met Stoomgroenten en heerlijke pijnboompitjes.
Stoomgroenten van Iglo, blikje Ravioli Bolognaise, half pakje roomkaas met kruiden en wat zwarte peper, handje pijnboompitten.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-04-2005Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Ravioli met kaas en champignonsaus.
Dit gerecht aten we tijdens onze rondreis door Italië een paar jaar geleden. Ons nichtje eet vegetarisch en zij, maar ook wij vonden deze ravioli erg lekker. Tegenwoordig bestrooi ik de ravioli met de champignonsaus nog extra met kaas en zet de schaal dan even onder de grill. Nog lekkerder!
500 gram verse(AH) of gedroogde ravioli met kaasvulling, 250 gram (kastanje)champignons, 1 kleine ui, 1 eetlepel olijfolie, 1 pk room culinair of 200 ml. slagroom, 1 glas witte wijn, 3 lente-uitjes, geraspte Parmezaanse kaas, ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-09-2011Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Ravioli met olijven
Lekker! eenvoudig, gezond en makkelijk
500 g ravioli, 250 g groene olijven, 1 blik tomaten, 1 ui, 2 tenen knoflook, 4 el olijfolie, 1 tl tijm, zout en peper.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2007Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Gebakken ravioli
- zout, - 1 dl olijfolie, - 250 gram ravioli ai 4 formaggi, - 1/2 pot gevogeltefond, - 2 eetlepels boter, - 25 gram gemalen Parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-07-2004Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Ravioli met walnoten
Lekker vegetarisch hoofdgerecht
2 bakjes ravioli rosso a 250 gram, 100 gram walnoten, 3 trostomaten, 2 el olijfolie, 1 zakje panklare spinazie, 1 bakje walnotenpesto, 100 gram parmesaanse kaas.
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-11-2001Goedkoop en snel10-20 min.
Ravioli Met Appel-Bieslookroomsaus
125 ml appelsap, 125 ml slagroom, 1 theel. bouillonpoeder, 250 gram ravioli, 1 grote goudrenet, 1 eetl. citroensap, 3 eetl. verse bieslook, 1 eidooier, 1 theel. aardappelzetmeel, zout en peper, 15 gram boter,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-1999Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Ravioli met salie-citroenboter
100 gr ravioli of tortellini/zout/1 courgette/30 gr bpter/versgemalen peper/2 eetl citroensap/2 eetl fijngesneden salie
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-09-2002Italiaans Voorgerecht20-30 min.
ravioli met kaas
500 gram ravioli, 400 gram tomaat uit blik, 6 gedroogde tomaten, 1 cup buitini salsa a 4 formaggi, 1 theelepel italiaanse kruiden, 50 gram geraspte kaas
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-08-2002Italiaans20-30 min.
- Eigen recept
Ravioli met muntpesto
Heelrijk verse spinazie ravioli met zelfgemaakte muntpesto.
15 g verse munt, 50 g pecorino kaas, 1 teen knoflook, 95 g gepelde pistachenootjes, 5 el olijfolie, 500 g koelverse ricotta & spinazie ravioli, 300 g tuinerwten
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-07-2020Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
-
Ravioli
van Bennienw , 5 recepten, 0 volgers
-
ravioli
van lauravandenboogert , 1 recepten, 0 volgers
-
Ravioli
van Anitawitteman , 1 recepten, 0 volgers
-
ravioli radicchio
van veer1971 , 1 recepten, 0 volgers
-
ravioli
van Pooltje67 , 1 recepten, 0 volgers
-
Raviolirecepten
van martinel , 1 recepten, 0 volgers
-
ravioli zelf maken
van Annabel1960 , 1 recepten, 0 volgers
-
pastabana
van monique49 , 31 recepten, 0 volgers