ravani
Griekse cake voor echte zoetekauwen
6 eieren, 7 el melk, 1 theekop fijne griesmeel, 1 theekop suiker, 1 theekop zelfrijzend bakmeel, 1/2 zakje baking powder, 2 zakjes vanillesuiker, geraspte sinaasappelschil van 1 sinaasappel (hoeft niet perse) voor de siroop 2 koppen suiker, 2 koppen water, 2 el cognac.
Sinaasappelschil raspen, eieren scheiden, en alle andere ingredienten klaarzetten. Oven voorverwarmen op 200 c.
Mix de eierdooiers met de suiker tot een schuimend geheel. Voeg de griesmeel toe, daarna de meel en de vanillesuiker, en de sinaasappelschil.Daarna al mixend de melk toevoegen. De eiwitten stijf kloppen, en de ze langzaam bij de rest van het deeg spatelen. Het mengsel in een beboterde ovenschaal gieten, en de oven in voor ongeveer 35 min. totdat het gaar is en een kleurtje heeft. De ravani af laten koelen. Dan de siroop klaarmaken. Voeg alle ingeredienten voor de siroop bij elkaar aan de kook brengen , zo'n 5 minuten door laten koken. De ravani in stukken snijden zo groot als je ze zelf hebben wilt, en dan de siroop er warm overheen gieten, zorg wel dat de siroop overal komt. Dit moet een tijdje blijven staan om in te trekken.
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-11-2000Grieks30-60 min.
Ravani
Grieks gebak,wordt daar als nagerecht gegeten.Een recept uit mijn Griekse kookboek.
75 gr zelfrijzend bakmeel, 50 gr boter, 5 eetlepels suiker, 5 eetlepels geroosterde geschaafde amandelen, 4 eetlepels bloemenhoning, 50 gr griesmeel, 4 gesplitste eieren, 2 theelepels citroenschilrasp, 2 eetlepels citroensap,
- Grieks Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-03-2001Grieks Nagerecht60-120 min.
Ravani (Grieks Gebak)
75 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram griesmeel, 50 gram boter, 4 eieren (gesplitst), 5 eetlepels suiker, 2 theelepels citroenschil-rasp, 5 eetlepels geroosterde geschaafde amandelen, 4 eetlepels bloemenhoning, 2 eetlepels citroensap, ,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-10-2000Internationaal30-60 min.
Griesmeeltaart
'Ravani'
500 g fijne griesmeel - 500 g suiker - 8 eieren - 250 g boter - 1 eetlepel kaneel - 250 g fijngemalen amandelen, Voor de siroop: 3 kopjes water - 3 kopjes suiker - sap van 1/2 citroen
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-07-1999Grieks30-60 min.