Ratatouille
Mijn favorite recept. Simpel maar lekker.
Ingrediënten 4 personen
1 ui, 1 aubergine, 1 courgette, 1 tomaat, 1 paprika, 500 gr gehakt, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 2 el olie, 1/2 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 1/2 tl bonenkruid, 1 el peterselie (fijngehakt), 1 laurierblaadje, 1/4 tl cayennepeper, 1 scheut rode wijnBereidingswijze
Snipper de ui, snijd de aubergine en de courgette in blokjes en snijd de tomaat en paprika (zonder zaadlijsten) in stukjes.Bak de gehakt rul in de olie. Breng op smaak met peper en zout.Doe er de gesnipperde ui bij en pers er het teentje knoflook boven uit. Meng goed door en voeg er de rest van de groente aan toe.Schep nogmaals goed door en doe er dan de tomatenpuree bij en de rode wijn.Bestrooi met de kruiden en laat op een klein pitje circa 1 uur zachtjes sudderen.