Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Ras El Hanout

Ras el hanout recepten (251) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ras El Hanout

Voor de liefhebbers van kruiden hier het recept van ras el hanout Ras El Hanout is een typisch marokkaanse kruidenmengeling en het betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Belgische grootwarenhuizen of marokkaanse winkels. Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd. Ras El Hanout is lekker bij stoofpotjes, gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous. Indien je het zelf wenst te maken is hier een recept:

INGREDIENTEN

1.25 theelepel zwarte peper korrels, - 1 theelepel gemberpoeder, - 1 theelepel komijnzaad, - 1 theelepel korianderzaad, - 1 theelepel gemalen kaneel, - 0.25 theelepel geraspte nootmuskaat, - 0.25 theelepel kardemomzaad, - 0.25 theelepel paprikapoeder, - 0.25 theelepel gemalen kurkuma, - 0.25 theelepel zout, - 0.25 theelepel gemalen piment, - 4 kruidnagels,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2007
  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Couscous Ras el Hanout

INGREDIENTEN

300 gram couscous, 500 gram rundergehakt, 800 gram roerbak mix (Italiaans), 100 gram rozijnen, ± 5 theelepels Ras el Hanout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2013
  •  
  •  20-30 min.

Pompoensoep met ras al hanout

INGREDIENTEN

1 kleine pompoen, 2 uien, gesnipperd, 1 rode peper, in reepjes, 3-4cm gemberwortel, 2 el olijfolie, versgemalen peper, 1 tl. ras al hanout, 4 djeroek poeroetblaadjes (limoenblad), 2 kippen- of groentebouillonblokjes, 400 ml kokosmelk

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2011
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Erwtensoep met Ras el Hanout

Deze soep kan je zien als een huwelijk tussen Noord-Europa en Noord-Afrika. De welbekende Europese erwtensoep maar dan op een Noord-Afrikaanse manier bereid door toevoegen van ingredienten zoals het bekende Marokkaanse specerijenmengsel "Ras el Hanout", dat vrij vertaald zoiets betekent als "het beste van de winkel". Je kunt het in de Marokkaanse winkel kopen of aan een Marokkaans kraampje op de markt in de grote steden.

INGREDIENTEN

300 gram spliterwten;, 1 middelgrote rode ui, zeer fijn gehakt;, 2 eetlepels fijngehakt selderieblad;, 1 middelgrote grofgeraspte wortel;, 2 blaadjes laurier;, 1/2 koffielepel "Ras el Hanout";, 30 gram roomboter;, zout naar smaak (of evt. bouillonblokjes);, 2 liter lauw water.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2008
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Linzen met Ras el Hanout

Lekker bij vlees.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie-2 grote ui-4 tenen knoflook-2 tl Ras el hanout-350 gram bruine linzen-, 1400ml kippe of groentenbouillon (blokjes kan ook)-4 flinke tomaten-1 bos koriander

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2006
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Aubergine-bieten-sperciebonenroerbak met ras el hanout

Veeeeel groenten en zo pittig als je zelf wilt. En voor de kok met weinig tijd zijn de bietjes gegaard,bij de supermarkt te koop

INGREDIENTEN

1 aubergine, 3 bietjes, 2 ons sperciebonen,1 bouillonblokje, 2 ui,olie, zout, 1 theelepel venkelzaadjes, 1 el ras el hanout, 2 knoflooktenen, halve Mme Jeanettepepertje,3 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2010
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zalmfilet met ras el hanout

Stond in de Dekamarkt folder van de kerstdagen. Heb hem toen zelf gemaakt en vond hem erg geslaagd. Sindsdien wil ik hem vaker maken maar lastig terug te vinden dus zodoende nu hier toegevoegd

INGREDIENTEN

500 gram zalmfilet op de huid, 1.5 eetlepels ras el hanout kruiden, 1 citroen, 25 gram boter, 250 gram mascarpone, 3 eetlepels platte peterselie, grofgehakt, 2 eetlepels verse koriander, grofgehakt, 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt, 4 eetlepels granaatappelpitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktballetjes met Ras el Hanout

INGREDIENTEN

200 gram gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 30 gram pijnboompitjes, 2 eetlepels Ras el Hanout, scheutje limoensap, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2010
  •  
  •  20-30 min.

Ras El Hanout

Ras El Hanout is een typisch Marokkaans kruidenmengeling en het betekent letterlijk Het beste van de winkel.

INGREDIENTEN

Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt., Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt., Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd., , Ras El Hanout is lekker bij gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous., ,, - 1.25 theelepel zwarte peperkorrels, - 1 theelepel gemberpoeder, - 1 theelepel komijnzaad, - 1 theelepel korianderzaad, - 1 theelepel gemalen kaneel, - 0.25 theelepel geraspte nootmuskaat, - 0.25 theelepel kardemomzaad, - 0.25 theelepel paprikapoeder, - 0.25 theelepel gemalen kurkuma, - 0.25 theelepel zout, - 0.25 theelepel gemalen piment, - 4 kruidnagels, , , Mengen in de keukenmachine of in de vijzel., Eventueel bewaren in een schone pot., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2007
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Ras el Hanout

Ras el Hanout betekent, het beste van de winkelier.

INGREDIENTEN

* 2 eetlepels gekneusde zwarte peperkorrels *, 1 eetlepel gemalen cardamom *, 1 eetlepel gemalen foelie *, 1 eetlepel gemalen gember *, 1 theelepel cayennepeper *, 1 theelepel gekneusde venkelzaadjes *, 1 theelepel gemalen nootmuskaat *, 1 theelepel gemalen allspice (piment) *, 1 theelepel gemalen kaneel *, 1 theelepel gedroogde rode pepertjes *(heet!), in schilfers *, 2 theelepels gemberpoeder *, 4 gekneusde kruidnagels *, 1 eetlepel geelwortelpoeder *, 2 eetlepels gedroogde en gekneusde lavendel *, 2 eetlepels gedroogde en gekneusde * rozenknoppen *, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2006
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Ras el Hanout

Een kruidenmengsel dat onmisbaar is in de marokkaanse keuken.

INGREDIENTEN

1 theelepel komijn;, 1 theelepel gember;, 1,25 theelepel koriander;, 1,5 theelepel zwarte peper;, 0,25 theelepel cayennepeper;, 4 geplette kruidnagels of 1 theelepel poeder;, 1,5 theelepel kaneel;

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2003
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Stoofpotje kipfile met ras el hanout

INGREDIENTEN

2 flinke kipfilets, 1 uitje, 2 tenen knoflook, 1 flinke vleestomaat, 1 afgestreken eetlepel Raz el Hanout, 10 olijven, 2 theelepels Harissapasta, 1 bosje verse koriander, olijfolie, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ras el hanout

Ras El Hanout is een typisch marokkaanse kruidenmelange en het betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt voornamelijk in de Marokkaanse keuken gebruikt

INGREDIENTEN

* 10 theel zwarte peperkorrels, * 8 theel gemberpoeder, * 8 theel komijnzaad, * 5 theel korianderzaad, * 8 theel gemalen kaneel, * 2 theel geraspte nootmuskaat, * 2 theel kardemompoeder, * 2 theel paprikapoeder, * 2 theel gemalen kurkuma, * 2 theel zout, * 2 theel gemalen piment, * 16 kruidnagels.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-2011
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Ras El Hanout

Ras El Hanout is een Morokaans kruidenmengsel. Het betekent letterlijk "`t beste van de winkel". Het bestaat uit minstens 12 verschillende kruiden tot wel 50 verschillende kruiden. Hier is een recept. Ras El Hanout is lekker bij soep, stoofpotje, couscous, wild, rijst en gevogelte.

INGREDIENTEN

1 1/2 tl bont gekleurde Peperkorrels, 1 tl Gemberpoeder, 1 tl Kümmel (Komijnzaad of poeder), 1 tl Korianderzaad, 1 tl Kaneelpoeder, 1 tl Kruidnagelpoeder, 1/4 tl Nootmuskaat poeder, 1/4 tl Kardemom zaad, 1/4 tl Paprikapoeder, 1/4 tl Kurkuma poeder, 1/4 tl (kruiden)Zout, 1/4 tl Pimentpoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Ras El Hanout

Marokkaans kruidenmengsel om te marineren

INGREDIENTEN

1 eetlepel gemalen cardamom, 1 eetlepel gemalen foelie, 1 eetlepel gemalen gember, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel gemalen nootmuskaat, 1 theelepel gemalen allspice (piment), 1 theelepel gemalen kaneel, 2 theelepels gemberpoeder, , 2 eetlepels gekneusde zwarte peperkorrels, 1 theelepel gekneusde venkelzaadjes, 1 theelepel gedroogde rode pepertjes (heet!), in schilfers, 4 gekneusde kruidnagels, 1 eetlepel geelwortelpoeder (kurkuma, koenjit), 2 eetlepels gedroogde en gekneusde lavendel, 2 eetlepels gedroogde en gekneusde rozenknoppen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

ras el hanout

Marokaans mengsel

INGREDIENTEN

12 rode peperkorrels,8 kruidnagels,8 theel zwarte peperkorrels, 2.5 theel.korianderzaad,2 theel. komijnzaad,1/2 theel. cayennepeper, 3 theel kaneelpoeder, 2theel gemberpoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2011
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

ras el hanout

Kruidenmengsel voor Marokkaanse en Tunesische gerechten. Bestaat in vele variaties; dit is slechts een voorbeeld.

INGREDIENTEN

4 theelepels gemalen komijn; 4 theelepels gemalen gember; 5 theelepels gemalen koriander; 6 theelepels zwarte peper; 1 theelepel cayennepeper; 16 geplette kruidnagels of 8 theelepels gemalen kruidnagel; 6 theelepels kaneel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ras el hanout

Een kruidenmengsel dat veel in de Marokkaanse keuken wordt gebruikt

INGREDIENTEN

1tl zwarte & 1tl witte gemalen peperkorrels, 1 tl gemberpoeder, 1 tl kardemom, 1/4 tl cayennepeper, 1 tl foelie, 1 tl nootmuskaat, 1 1/2 tl kaneel, 1 tl gedroogde gemalen chilipepertjes, 2 kruidnagels, 1 tl kurkuma, 2 tl saffraanpoeder, 1 tl komijn en 1 tl Marokkaanse paprikapoeder.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

marokaanse ras el hanout

Is een heerlijke kruiden mengsel

INGREDIENTEN

12 rode peperbessen(potje), 8 kruidnagels, 3 theelep zwarte peperkorrels, 2,5 theelkorianderzaadjes, 2 theelep komijnezaad(of djinten), 1/2 theel cayennepeper, 3 theelkaneelpoeder, 2 theel gemberpoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Ras el hanout 2

INGREDIENTEN

2 1/2 el rozenknoppen (droog), 1 el lavendel (droog), 1 el paprika poeder (zoet), 2 tl tl komijnzaad, 1 theelepel venkelzaad, 1 1/2 tl koriander, 1 1/2 tl gember, 1 tl gemalen foelie, I tl geelwortel, 1 tl allspice, 1 tl zwarte peper, 1 tl nootmuskaat, 1/2 tl kardamom, 1/2 tl kaneel, 1/2 tl chilli poeder, 1/4 tl kruidnagel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2006
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Ras el hanout

Ras el Hanout betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Marokkaanse slagerijen. Je kunt het echter ook zelf maken!

INGREDIENTEN

2 eetlepels gekneusde zwarte peperkorrels, 1 eetlepel gemalen cardamom, 1 eetlepel gemalen foelie, 1 eetlepel gemalen gember, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel gekneusde venkelzaadjes, 1 theelepel gemalen nootmuskaat, 1 theelepel gemalen allspice (piment), 1 theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel gedroogde rode pepertjes (heet!), in schilfers, 2 theelepels gemberpoeder, 4 gekneusde kruidnagels, 1 eetlepel geelwortelpoeder (kurkuma, koenjit), 2 eetlepels gedroogde en gekneusde lavendel, 2 eetlepels gedroogde en gekneusde rozenknoppen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2010
  •  
  •  10-20 min.

Gestoofde schouderkarbonades met ras el hanout

Gewoon een lekkere midden oosterse varkens stoofje.

INGREDIENTEN

,  , 4 schouderkarbonades, olijfolie, 2 uien, fijn gesneden, 3 tenen knoflook, geplet en, fijngehakt, 1 rode peper, fijn, 2 theelepels ras el hanout, 2 e tomatenpuree, kippenbouillon (genoeg om het vlees te bedekken), 1 bosje verse koriander, fijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2014
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pompoensoep met Ras el Hanout en Kokosmelk

INGREDIENTEN

2 eetlepels olie (zonnebloem of arachide), 1 ui, gesnipperd, 1 grote teen knoflook, uitgeperst, 1 theelepel vers geraspte gember, 1 - 1½ theelepel Ras el Hanout, 750 gram pompoen, schoongemaakt gewogen, in blokjes, 1 blikje tomatenblokjes (400 gram), , 1 liter groentebouillon (blokjes of zelfgemaakt), , 200 ml kokosmelk, zout, versgemalen peper, scheutje gembersiroop, fijngehakte korianderblaadjes (garnering), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2010
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tomatensalade met Ras el Hanout dressing

Jonnie Boer: `Ras el Hanout betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het is een populaire Marokkaanse specerijenmelange die in geheel Noord Afrika wordt gebruikt en warm en intens van smaak is. Heerlijk voor tajines, couscous en op vleesgerechten.`

INGREDIENTEN

Voor de dressing:, 50 gr azijn, 2 dl olie, ½ st sjalot, 1 takje peterselie, 1 el yoghurt, 1 tl ras el hanout, peper en zout, , Voor de tomatensalade:, 5 st tomaat groot, 10 st cherry tomaat, 10 st cherry tomaat geel, 3 st zongedroogde tomaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  •  
  •  20-30 min.

ras el hanout kip met couscous

Via  https://sortedfood.com/recipe/2638 vind je een filmpje van SORTEDfood hoe dit simpele gerecht gemaakt word. 

INGREDIENTEN

2 kipfilet, 2 theelepels ras el hanout kruiden, 2 theelepels honing, 1 citroen, 1 kip bouillonblokje, 160 gram couscous, verse koriander, peterselie (en/of munt), 4 tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2015
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ras el hanout zelf maken

Marokkaans kruidenmix, lekker door gehak als gehaktbal of over geroosterd vlees.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 1 kg vlees, , 1/4 t kaneel, 1/4 t komijnpoeder, 1/4 t kurkuma, 1/4 t korianderpoeder, 1/4 t laos, 1/4 t knoflookpoeder, 1/4 t paprikapoeder, 2 t zout, 1/4 t zwarte peper, 1 t gedroogde selderij, mespunt gemberpoeder, mespunt kardemompoeder, mespunt geraspt nootmuskaat, mespunt kruidnagelpoeder, mespunt cayennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2015
  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Geroosterde pompoen met ras el hanout

Een ideaal bijgerecht voor bij lamsvlees, Oosters gekruide worstjes of een couscousgerecht.

INGREDIENTEN

1 volle theelepel ras el hanout-kruiden van Original Spices, 400 gram pompoen, in blokjes, Flinke scheut olijfolie, Zeezout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2015
  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

rode linzen met ras el hanout

INGREDIENTEN

2 kopjes rode linzen, 1 tl ras el hanout (verkrijgbaar in de marokkaanse winkel en vaak op de markt), 1 kleine ui, chilivlokkenof poeder naar smaak (ik gebruik een mespuntje), verse koriander naar smaak (ook te vervangen door peterselie), 1 bakje griekse of roeryoghurt, zout, olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romige wortelsoep met ras el hanout

Al neuzend op internet ed is dit wat ik er van gemaakt heb. Heerlijk met stokbrood met kruidenboter....

INGREDIENTEN

Het gaat bij mij altijd beetje uit de losse pols dus hang vooral niet teveel aan de hoeveelheden..., 700gr wortelen, Grote ui, 2 tenen knoflook, El ras el hanout, Peper, Groentebouillonblokje, Liter water, Beetje olijf olie, Scheut room, Goeie snuf peterselie en bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2019
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

broodje kip met ras el hanout

Broodje kip met yoghurt basilicumsaus Nodig: Broodje kip met yoghurt basilicumsaus Nodig: Kipfilets Ras el hanout Griekse yoghurt Verse basilicum Broodjes Peper en zout Mayonaise Citroensap Knoflook Ijsbergsla Aubergine Saus: Pers 1 teentje knoflook in een kom Voeg drie el mayonaise en drie el yoghurt toe Snijd een handvol basilicum fijn en voeg toe Breng op smaak met peper, zout en citroensap Aubergine: Bestrooi de plakken (0,5 cm dik) met zout en zet een half uurtje aan de kant. Veeg dan het vocht en het meeste zout eraf met een keukenpapiertje. Bestrijk met olijfolie en grill ze tot ze mooi bruin zijn. Laat afkoelen. Kip: Snijd de kip overlangs bijna doormidden, klap open en bestrooi rijkelijk met ras el hanout, peper en een beetje zout. Leg de kip tussen folie en sla ze plat. Rooster de kip tot ze aan beide kanten mooi bruin is. Beleg de (warme) broodjes met sla, komkommer, tomaat, en wat nog meer lekker is. Leg de kip erop en doe er de saus over. Dan nog wat sla en sla het broodje dicht.

INGREDIENTEN

Kipfilets, Ras el hanout, Griekse yoghurt, Verse basilicum, Broodjes, Peper en zout, Mayonaise, Citroensap, Knoflook, Ijsbergsla, Aubergine, tomaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2014
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Marokkaanse kip met sinaasappel en Ras el Hanout

Al struinend op het Internet kwam ik dit recept in meerdere varianten tegen. Ik heb hier en daar wat naar mijn eigen smaak veranderd en aangepast en dus komt nu ook nog mijn versie erbij Ik wil het de volgende keer weer graag precies zo maken dus zet ik het hier neer dan kan ik het niet vergeten. #mijngeheugenlaatmeweleensindesteek Ik heb helaas geen tajine en dus is dit recept gewoon in de stoofpan gemaakt. Erg lekker hierbij is Couscous-met-appel-en-cranberrys

INGREDIENTEN

- 600 gram kipdijfilet in reepjes (gewoon kipfilet kan ook), - zonnebloemolie of olijfolie, - 2 tl zoete paprikapoeder, - 4 tl Ras el Hanout, - 2 uien, - 1 flinke teen knoflook, - 3 cm gember, - 150 ml kippenbouillon (van een tablet), - 1 grote sinaasappel (sap), - 1 kaneelstokje, - 50 gram geroosterde amandelen, - 15 gram verse koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2019
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kabeljouw met ras el hanout en noilly prat

Een snel en pittig slank visgerecht.

INGREDIENTEN

*400 gr. kabeljouw *tomaten *Ras el Hanout * Nouilly Prat *Gemengde italiaanse groene kruiden *gekneusd venkelzaad *knoflook *peper *olijfolie *basilicumazijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2010
  • Vis
  •  20-30 min.

Junesische stoofpotje met bleekselderij en ras el hanout

Kruidige stoofpotje net weet eens wat anders door de ras el hanout en kikkererwten.

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 2 uien, grof gesneden, 3 tenen knoflook, gehakt, 500 gram ribbraadlappen in niet te kleine stukjes, 2 tomaten, in kwarten, 3 stengels bleekselderij, in stukjes, 3 eetlepels ras el hanout, 1 blik kikkererwten (420 ml), Verse koriander of peterselie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2013
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kip Ras el Hanout met gegrilde groenten en tomatencouscous

Een tijdje geleden had ik een zakje Ras el Hanout gekocht maar ik had er nog steeds niks mee gemaakt. Tijd dus om daar eens een keer mee aan de slag te gaan. Ik heb er kippendrumsticks en groenten mee gekruid. De groenten onder de gril en de kippendrumsticks eerst in de pan en daarna ook onder de gril. De geuren die je dan ruikt zijn heerlijk en je weet dan al dat het iets lekkers gaat worden. De drumsticks heb ik nog even in de oven mee laten grillen en ik heb fijngesneden katenspek toegevoegd voor extra smaak. Je zou misschien geen katenspek verwachten in zulk soort gerecht maar toch was het een heerlijke combinatie. Het beste van 2 werelden dus. Je zou het kunnen serveren met gewone eenvoudige kale couscous, maar ook daar heb ik iets lekkers van gemaakt met knoflook en tomaat. Tomatencouscous dus. Eigenlijk gewoon een samenraapsel van een aantal lekkere dingen en het was zo lekker dat de schaal tot op de bodem leeg was. Ik heb het maar snel opgeschreven om het niet te vergeten want zoiets lekkers mag ik nog wel vaker op tafel zetten.

INGREDIENTEN

, 8 kippendrumsticks, 100 gram katenspek, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 2 rode uien, 1 groene paprika, 8 kleine tomaatjes, 2 el Ras el Hanout, , Voor de tomatencouscous:, , 300 gram couscous, 2 tenen knoflook, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 trostomaten, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2014
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Marokkaanse stoofschotel met kip, ras el hanout en olijven

Lijkt mij erg lekker

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie, 2 uien, in ringen, 1 teentje knoflook, geperst, 4 kippenbouten, 1 blikje (400 g) gepelde tomaten, 1 kleine courgette, in plakken, 200 gram wortel, in grove stukken, 500 gram aardappel, in grove stukken, 1 limoen, in dunne plakjes, 75 gram groene olijven, , voor de ras el hanout:, 1 kardemompeul, 1 kruidnagel, 2 theelepels korianderpoeder, (ketoembar), 2 theelepels komijnpoeder, (djinten), 1 theelepel gemberpoeder, (djahé), 1 theelepel kurkuma, (koenjit), 1 theelepel kaneelpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, , voor de yoghurtsaus:, 100 milliliter yoghurt, 1 eetlepel olijfolie, 1 handje verse munt, gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2015
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pikante linzensoep met ras el hanout en zoete aardappel

Lekker iets pittige maaltijdsoep die zonder twijfel de kou uit je lijf haalt tijdens gure herfst- en winterdagen/avonden. Deze soep kun je met meerdere soorten linzen maken, welke je voorkeur hebben gebruiken.Ik ben voor het gemak en nog wat bite gegaan met linzen uit blik zoals het recept voorschrijft, lekker, maar je kunt ook kiezen voor de linzen die uitelkaar vallen en de soep licht binden.Of je neemt de linzen van De Puy, zijn wat duurder maar ook heel erg goed en lekker. Alleen niet overal verkrijgbaar..

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 3 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 1 el ras el hanout (niet lekker? dan kerriepoeder), 2 zoete aardappels (bataten), geschild en in blokjes, 1 liter groentebouillon, 1/2 struik bleekselderij, stelen in boogjes en het groen fijngesneden, 1 blik linzen (400ml), afgegoten, fijngesneden peterselie en/of koriander,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2015
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gerookte makreel met mango in Ras el Hanout

Zoete fruitsensatie met gerookte vis en Ras el Hanout.

INGREDIENTEN

4 el balsamico azijn, 2 el crème fraiche, 4 gerookte makreelfilets, 4 plakken mango, 2 el olijfolie, 1 tl paprika edelsus, 2 el ras el hanout, 100 g cherrytomaten,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2015
  • Arabisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

SISOEP Marrokkaanse kippensoep met aardappel en Ras el Hanout

Hoi ik ben Siham (9 jaar). Mijn broer en ik houden erg van kippensoep maar ook van Marrokkaans eten. Ik wilde een soep maken van alle combinaties. We hebben mijn soep vandaag met zijn vieren gegeten en we vonden deze combinatie echt heel erg lekker!

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet in reepjes, 1 zakje soepgroenten, 5 kleine aardappeltjes, Ras el Hanout kruiden, Half teentje knoflook, Bosuitjes (3 stuks), Verse koriander, Peper, Chilipeper, Zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2015
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hamburger met Ras al Hanout en Yoghurt Mayonaisae

Lekker lunch gerecht met sla erbij.

INGREDIENTEN

1 Merguez-burger (zien bereidingswijze onder), , Yoghurt-Mayonaise, 3 e mayonaise, 2 e yoghurt, 1/2 e Ras el Hanout, 1/2 komkommer, in blokjes, 2 tomaten, in blokjes, 2 e witte wijnazijn, 2 t kristalsuiker, 1 afgebakken turkse brood, munt, grof gehakt (voor garnering), , 1. Meng mayonaise en yoghurt met Ras el hanout., 2. Meng de suiker en azijn goed in 2 aparte kommen meng dit door komkommer en tomaten blokjes en laat even staan., , Merguez-Burger, 500 g half om half gehakt, 1 t zout, 1/2 t kaneel, 1/2 t koriander, 1/2 t komijnzaad, fijn, 1 knoflook teen, fijn, 1/2 rode peper, 1/2 t cayennepeper, 1 t uienpoeder, 2 t zoete paprikapoeder, 1 e verse koriander, fijn gehakt, 1/8 t gemalen venkel, 1 e verse peterselie, fijn gehakt, 1/4 t peper, 1 e ketchup, 1/2 e ketjap manis, 1 ei, paneermeel, , 2 el olijfolie, , 1. Meng alle ingrediënten door gehakt., 2. Maak er een hamburger van zo groot als een Turkse brood., 3. Bak burger om en om gaar in olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2016
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Cassavestoofpotje met geroosterde zalm en Ras el Hanout

Een moeilijke dit keer! Een recept dat ontstaan is toen we opeens in paniek ontdekten niks fatsoenlijks in de koelkast te hebben. U zult zeggen: "Welke ....heeft nou dat soort dingen gewoon in zijn koelkast liggen?" Wij... Alle gekheid op een stokje - dit is zo lekker gebleken, koop er gerust speciaal voor in. Een frappante, zeer geslaagde combinatie.

INGREDIENTEN

Voor de zalm:, 1 kg zalmfilet of zalmpoulet, in grote blokken van 2x2x2cm gesneden, 2-4 eetlepels rijstolie, Zout+peper of viskruiden, 1 teentje knoflook, , Voor de stoofpot:, 700g cassave, 2 kleine of 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, gesnipperd, 2-4 eetlepels rijstolie, 1/2 koffielepel Ras el Hanout kruidenmengsel (uw Marrokaanse winkel in de buurt heeft het), 100g dun gesneden selderijstronk, 1 eetlepel blanke rozijnen, 3 gedroogde dadels, 1 klein stronkje verse gember, gepeld en gesnipperd, 1 koffielepel ongebroken korianderzaad, 1 kleine lombok, 2 teentjes knoflook, gesnipperd

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2013
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top