1. Home
  2. Recepten
  3. Ramenas

Ramenas recepten (21) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

stooflapjes met ramenas

INGREDIENTEN

600 gr stooflappen, grote ui, 1 bol chinese knoflook, 1 rode peper of madame jeannet, 2 steranijs, 1 ramenas of retich, vier tomaten,20 cl cocosmelk en een glaasje cognac.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Atjar lobak

'Lobak' is ramenas (een grote soort radijs)

INGREDIENTEN

, , > ? kg ramenas, , > 4 el azijn, , > 2 sjalotten, , > 1 lombok, , > 1 el suiker, , > zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2002
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Poolse bietensalade

INGREDIENTEN

2 gekookte bieten, 1 dl. room, 1 eetl. sterke mosterd, sap van 1 citroen, ½ ramenas, 3 eieren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2009
  • Pools
  •  20-30 min.

Salade op zijn Pools

INGREDIENTEN

2 gekookte bieten, 1 dl room, 1 eetlepel sterke mosterd, het sap van 1 citroen, 1/2 ramenas, 3 eieren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Pools
  •  20-30 min.

Pagoderijst

INGREDIENTEN

2 dl kippebouillon (of water), 2 el sojasaus, 1 1/2 cm verse geschilde gember, 100 gr integrale zilverrijst, boter, 10 cm witte ramenas, 4 lampionkersjes,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Thais Bijgerecht
  •  30-60 min.

groentenslaatje

(zelfs mijn broertje is hier verzot op!!)

INGREDIENTEN

1/4 rode en witte kool, 3 wortelen, 1 snede salami van 1cm, 1/2 snede jonge kaas van 1 cm, mayonaise, 4cm ramenas, zout, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Pagodenrijst

INGREDIENTEN

~ 2 dl kippenbouillon (of water), , ~ 2 el sojasaus, , ~ 1? cm verse geschilde gember, , ~ 100 g integrale zilverrijst, , ~ boter, , ~ 10 cm witte ramenas, , ~ 4 lampionkersjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmrolletje

INGREDIENTEN

1 ei, 1/4l blikje mandarijntjes, 1/4 ramenas, 2 1/2 el mayonaise, 1/2 el dille(diepvries), selderijzout, 2 tl citroensap, 4 plakken gerookte zalm

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Compote Van Ganzenbil

INGREDIENTEN

2 ganzebillen, 1 grote sjalot, 1/2 l bouillon van gans, 100 gr vet van gans, 1 laurierblad, 1 twijgje tijm, 1 kweekpeer, 1 Ramenas, 10 kleine uien,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gesmoord rundsvlees met vergeten groenten

Lekker stoofvlees met oude en vergeten groenten zoals pastinaak, rammenas......super lekker 

INGREDIENTEN

1 kg rundvlees, 1 aardappel, 2 wortels, 1 pastinaak, 300g pompoen, 1 ramenas, 1 ui, 330ml donker streekbier, 50g boter, tijm, peterselie, peper en zout, 120g appel, 1 citroen, 1 mierikswortel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Broodje met ham en mierikswortel

INGREDIENTEN

1 stukje rettich of radijs of ramenas, 1/2 eetlepel mayonaise, 1/2 eetlepel yoghurt, 1/2 eetlepel mierikswortel (uit een potje), 1 volkoren broodje, 1 plakje gekookte (York)ham, 1 eetlepel bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Tempura : Gefrituurde scampi's en groente in een jasje

Tempura is een klassiek Japans frituurgerecht.

INGREDIENTEN

12 scampi's, gepeld, van darm ontdaan en platgedrukt * 8 stukjes ontvelde wijting of koolvis * 8 kleine broccolibloemen * 8 schijfjes pompoen of wortel * 8 geblancheerde princessebonen * 8 shii-take., Dipsaus : 4dl water * 1dl mirin * 1dl soja * 10g bonitovlokken * 1 gemberwortel * 1 ramenas., Beslag : 2dl water * 1dl bloem * 1 ei

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Rijstsalade met makreel

Frisse maaltijdsalade van makreel en rettich (ramenas) en mosterd. De laatste kan worden vervangen door mierwortel.

INGREDIENTEN

400 gram droogkokende rijst ( bijv. basmati), 1 rettich wortel van ca. 300 gram (ook wel ramanas genoemd), 250 gram gerookte makreelfilet, halve komkommer, 2 waspeentjes, yogurt, pittige mosterd (of mierikswortelsaus)., Citroensap, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2006
  • Japans
  •  30-60 min.

vegetarische borrelhapjes

Dipgroenten vormen een ongedwongen voorgerecht. De dipsausjes kunnen vooraf worden klaargemaakt, de hoeveelheden verveelvoudigd.

INGREDIENTEN

Notendip:, 100 gram schimmelkaas, 4 el melk, 2 el creme fraiche, 50 gram gepelde hazelnoten, 2 el citroensap, een stukje onbespoten citroenschil, zout, witte peper, Yoghurtremouladesaus:, 1 ei, 1 el citroensap, 1 mespuntje korrelige mosterd, zout, cayennepeper, 1/8 l olie, 150 gram magere yoghurt, 1 bosui, 1 augurt in het zuur, 1 el kappertjes, Kwarkdip:, 150 gram magere kwark, 3 el slagroom, 1 el melk, 50 gram ramenas, 1 teentje knoflook, 1/4 pakje gemengde tuinkruiden (diepvries), zout, witte peper, snufje suiker, Dipgroenten:, 750 gram wortels, koolrabi, komkommer, paprika's en courgettes, gemengd, 4 champignons

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Sandwiches met waterkers

Met waterkersboter maak je de smakelijkste sandwiches die je kunt presenteren bij een borrel bij de open haard en die het bij een brunch of een koude lunch ook heel goed doen. Maak je de sandwiches kleiner en snijd je de sandwiches diagonaal door dan levert dat je lekkere amuses op die bij een aperitief goed smaken.

INGREDIENTEN

, 100 gram waterkers, - 175 gram boter (op kamertemperatuur), - 2 eetl. creme frache, - zout, - witte peper uit de molen, - enkele druppels limoen of citroensap, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  •  
  •  20-30 min.

beursje van gerookte zalm

Een heerlijk voorgerecht tijdens een slank dineetje

INGREDIENTEN

Beursje van gerookte zalm, , 4 personen, ?ramenas,8 koffielepels ijskoude light room(15% vet),200 gr. Kwark(20%)8 koffielepels bieslook gehakt,peper en zout,250 gr,gerookte zalm,8 takjes bieslook,4 slabladeren.., , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tempura

Japans frituurgerecht

INGREDIENTEN

12 scampi,gepeld,van darm ontdaan en platgedrukt, 8 stukjes ontvelde wijting of koolvis,8kleine broccolibloemen,8schijfjes pompoen of wortel,8 shiitake of champignons, Dipsaus:, 4 dl water,1 dl mirin*,1 dl soja, 10gr bonitovlokken**,1 gemberwortel,1 ramenas, Beslag: 2 dl water,1 dl bloem, 1 ei, *Mirin is gezoete rijstwijn, ** Bonitovlokken zijn gemaakt van gedroogde katsuo(een lid van de tonijnfamillie)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sarda Modan

Japanese salade als voorgerecht of als vitamine-rijk gerechtje bij de lunch

INGREDIENTEN

1 komkommer (raspen met de schil eraan), -2 wortelen (schillen en raspen), -1 grote ramanas (schillen en raspen), -zout, -125 g verse champignons (schijfjes), -300 g gepelde scampi's, -1 eetlepel gehakte peterselie, -1 eetlepel gehakte borage (komkommerkruid), -1 eetlepel gehakte dille, DRESSING:, -2 eieren, -zout en een snuifje suiker, -60 g gesmolten boter, -2 eetlepels wijnazijn, -1 th lepel paprikapoeder, Garnering:, -1 perzik; 1 mandarijn en 1/2 sinaasappel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Japans
  •  30-60 min.

Sarada Modan

Deze bonte salade met een pittige dressing is een vitamiene-rijk voorgerecht uit het verre Japan

INGREDIENTEN

-1 komkommer, -2 wortelen, -1 grote ramanas, -zout, -125 g verse champignons, -300 g grote garnalen (gekookt), -1 eetlepel gehakte peterselie, -1 eetlepel gehakte borage (komkommerkruid), -1 eetlepel gehakte dille, Voor de dressing:, -2 eieren, -zout, -snuifje suiker, -60 g gesmolten boter, -2 eetlepels wijnazijn, -1 th lepel paprikapoeder (edelzoet), Voor de garnering:, -1 perzik, -1 mandarijn, -1/2 sinaasappel

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eenpersoons kipfiletrollade met zuurkoolpoffertjes

Heeft u een restje stamppot zuurkool? Dan is dit uw recept!

INGREDIENTEN

6 Kipfilets, 500g stamppot zuurkool, 100g bloem, 2 eieren, 300ml demi-glacesaus, 600g winterramenas (zwarte raap), 1el. grove mosterd, zout&peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Groentencoucous

Een eenvoudig en smakelijk gerecht.

INGREDIENTEN

Groentenmix:, + 12 gewone oranje wortels, + 4 gele wortels, + 8 kleine ronde Parijse worteltjes, + 2 rapen, + 200 gr. knolselderij, + 2 zote uien, + 4 sjalotten, + 4 tenen knoflook, + 20 kerstomaatjes, + 12 radijzen, + 2 kleine ramenassen, + 200 gr. rode bieten, + 24 amandelen, + 4 takjes dille, + 4 takjes verbena, + 8 tl suiker, + 4 el balsamico azijn, + 140 gr. zoute boter, + 4 el zoute boter, + 40 el warm water, , Uiensaus:, + 400 ml. water, + 400 gr. boter, + 4 zoete uien, + 4 snufjes zout, , Peterseliesaus, + 400 ml water, + 400 gr. boter, + 2 takjes peterselie, + 4 snufjes zout, + enkele druppels citroensap, , Auberginbedip:, + 4 aubergines (a 100 gr./st), + 4 el hazelnootolie, + 4 kl gember (fijngesneden), + 4 snufjes zout, , Couscous:, + 200 gr. coucous, + 2 kl arganolie, + 25 gr. zoute boter, + 4 snufjes zout, + 4 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top