Raclette
4 aardappelen van elk ongeveer 150 gr zout 300 gr kaas voor raclette 100 gr grisonvlees (rookvlees) of rauwe ham zure augurken en uitjes naar smaak
De aardappelen schillen en in een pan doen met 1/2 glas water en zout. Afdekken en 8 minuten op volle kracht laten koken. 2 aardappelen op elk bord leggen met een plakje kaas er bovenop. 30 seconden in de oven zetten. Dadelijk serveren met in zeer dunne plakjes gesneden grisonvlees of rauwe ham.
- Zwitsers Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-08-2004Zwitsers Bijgerecht0-10 min.
Raclette
Magnetron (2 personen) van "moesje2"
4 aardappelen van elk ongeveer 150 gr, zout, 300 gr kaas voor raclette, 100 gr grisonvlees (rookvlees) of rauwe ham, zure augurken en uitjes naar smaak, ,
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-03-20020-10 min.
RACLETTE
Een Zwitzerse kaas met aardappelen in schil gekookt. Raclette lukt het best voor een open houtvuur of houtskooloven, maar kan ook in koekepan met zware bodem....
In schil gekookte aardappelen - een goed gerijpte Raclette(speciaalzaak) - kleine augurkjes - silveruitjes - peper
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-04-2003Multi-cultureel Hoofdgerecht0-10 min.
raclette maaltijd
Raclette is een typische Zwitserse kaas, heerlijk pikant van smaak. Deze maaltijd is gezellig en echt de moeite waard.
900 gram Raclette Kaas aan een stuk of in wat dikkere plakken, ca. 12 aardappels, uitjes en augurken, 2 uien, bakje champignons, rode en groene paprika, 3 tomaten, verse peterselie en bieslook, versgemalen peper, 2 salades naar keuze. Verder nog lekker erbij, maar dat hangt ook van de eetlust af: 100 gr. gepelde garnalen, 100 gr. mosselen, 100 gr. mager ontbijtspek, 100 gr. salami, 1 klein blik abrikozen, 1 klein blik mais, 50 gr. geschaafde amandelen.
- Regionaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-2000Regionaal20-30 min.
raclette maaltijd
Raclette is een typische Zwitserse kaas, heerlijk pikant van smaak. Deze maaltijd is gezellig en echt de moeite waard.
900 gram Raclette Kaas aan een stuk of in wat dikkere plakken, ca. 12 aardappels, uitjes en augurken, 2 uien, bakje champignons, rode en groene paprika, 3 tomaten, verse peterselie en bieslook, versgemalen peper, 2 salades naar keuze. Verder nog lekker erbij, maar dat hangt ook van de eetlust af: 100 gr. gepelde garnalen, 100 gr. mosselen, 100 gr. mager ontbijtspek, 100 gr. salami, 1 klein blik abrikozen, 1 klein blik mais, 50 gr. geschaafde amandelen.
- Regionaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-04-1999Regionaal Hoofdgerecht20-30 min.
Raclette Romande
Een voorgerecht met Zwitserse kaas, dat het zowel goed doet in de warme zomer als de koude winter.
4 stevige plakken Zwitserse Boeren Raclettekaas (uit rouwe koemelk), 8 gekookte of gepofte krieltjes in de schil, fijne zilveruitjes, fijne augurkjes
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-10-2000Voorgerecht10-20 min.
Raclette met nieuwe aardappeltjes
Goudgele gesmolten raclette op nieuwe aardappeltjes met koud vlees en zoetzure rode ui is een ideale, snelle maaltijd !
-2 rode uien (in ringen), -1,5 th lepel suiker, -0,9 dl rode wijn azijn, -snufje zout en snufje gedroogde dille, -500 g nieuwe aardappeltjes, -250 g raclettekaas in plakjes, -zout en versgemalen zwarte peper, -vleeswaren zoals bijv. salami, knoflookworst en of boerenham
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-05-2004Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
KlasÂsieÂke ZwitÂserÂse raÂcletÂte
Het heeft iets weg van de Zwitsere kaasfondue, maar deze raclette kun je als los gerecht of bij het gourmetten eten.
4 vastkokende aardappelen (groot), 4 plakken raclettekaas, 12 zure augurken (augurkjes), 4 el zilveruitjes, 4 plakken rauwe ham, 1 snufje paprikapoeder
- Zwitsers Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-2018Zwitsers Bijgerecht20-30 min.
Raclette met 4 smaken
Overheerlijke raclette
Afgeriste tijmblaadjes, 200 g de tommette de Savoie, 200 g de reblochon, 150 g Parijse champignons, knoflookpoeder, 100 g grisonsvlees, 50 g geplette amandelen, 50 g gepelde noten, Gemalen paprika, enkele takjes bieslook (ter versiering), 200 g beaufort (in een blok), 200 g Emmentaler, 2 vlezige tomaten
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2018Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Champignon a la raclette
Plakjes champignonsboterpeterseliezoutfijngesneden hamplakken raclette-kaas.versgemalen peper
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2004Nederlands20-30 min.
Kip a la raclette.
Kipfiletboterpeperzoutstukjes peerplakken raclette-kaas.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2004Nederlands20-30 min.
Raclette met gestoofde wijnzuurkool &; ham
.
50 g boter, 2 uien, in ringen, 125 g schouderham, in reepjes, 5-6 jeneverbessen, licht geplet, 2 blaadjes laurier, 750 g verse zuurkool (evt. uitgelekt), en losgehaald, 200 ml droge witte wijn, bijv. pinot blanc, 300 g raclettekaas, in plakjes, 2 el peterselie, fijngehakt,
- Zwitsers Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2017Zwitsers Hoofdgerecht20-30 min.
Aardappel-ui taart met Zwitserse raclette en grisonvlees
Een hartige taart is ideaal om te delen in groep. Met deze ui-aardappeltaart met Raclette kom je gerust de koude dagen door. Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Grison is licht gepekeld en gedroogd rundsvlees. Het komt traditioneel uit de Alpen en is duur, want de bereiding duurt lang.
1 el olijfolie, 2 uien in partjes, 2 gestoomde krielaardappels in schijfjes, 1 tl gehakte rozemarijn, 100 g Zwitserse Raclette, zeezout, versgemalen peper, 80 g grisonvlees in stukjes geknipt, , voor het kruimeldeeg :, , 250 g bloem, 125 g boter in vlokjes, 1 snuifje zout, 1 eidooier
- Zwitsers
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-05-2019Zwitsers30-60 min.
Oude Chimay raclette op slakkencressonniere
Warm voorgerecht voor 4 pers.
3 soeplepels extra fijne olijfolie 24 stuks kleine slakken, gereinigd, gebakken en in twee gesneden 40 gr gehakte sjalotten 150 gr dikke blokjes van witte paddestoelen 20 gr gebleekte schijfjes knoflook 30 gr gereinigde blaadjes van cresson 200 gr dikke blokjes van courgettes 130 gr blokjes gerijpte tomaten, gepeld en ontpit 180 gr tomatensap 340 gr oude CHIMAY in dikke sneden van ? 3 mm een beetje paprikapoeder zout peper uit de molen,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-05-2004Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Oude Chimay raclette op slakkencressonniere
Kaasgerechtje klaargemaakt met oude Chimay en slakken.
3 eetlepels extra fijne - olijfolie 24 stuks kleine slakken, gereinigd, gebakken en in twee gesneden - 40 gr gehakte sjalotten - 150 gr dikke blokjes van witte paddestoelen - 20 gr gebleekte schijfjes knoflook - 30 gr gereinigde blaadjes van cresson - 200 gr dikke blokjes van courgettes - 130 gr blokjes gerijpte tomaten, gepeld en ontpit - 180 gr tomatensap - 340 gr oude Chimaykaas in dikke sneden van ? 3 mm - een beetje paprikapoeder - zout peper uit de molen
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-10-2005Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Pizza Raclette du Valais AOC met aardappel
1 rol pizzadeeg, kant-en-klaar, 1 el pikante olie, ½ tl rozemarijn, fijngeknipt, 3 à 4 krielaardappels, gestoomd, in plakjes, 3 plakken Raclette du Valais AOC, in 3, 8 plakken Grisonvlees, , Garnituur:, 1 handje tuinkers,
- Zwitsers
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers20-30 min.
Kip cordon bleu met raclette kaas en geroosterde paprika
Lekker weer eens zelfgemaakte cordon bleu`s met pittige kaas en geroosterde paprika ertussen. Weer eens wat anders. Dit is wel een volledige maaltijd met vers groentegarnituur en eet er rösti bij.
4 kipfilets, 4 plakken gekookte achterham, 4 plakken raclette kaas, 2 eieren, losgeklopt, 50 gr bloem, 50 gr paneermeel, 125 ml zonnebloemolie, 300 g bloemkool, 1 winterwortel, 200 g doperwten (diepvries), 300 g spinazie, 1 geroosterde paprika (uit pot), in 4 repen gesneden, Vers gemalen peper, Zeezout
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-08-2013Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Bladerdeeg quiche met ham, peer en Raclette kaas
Lekkere quiche, geserveerd met de aangemaakte salade !
1 rol bladerdeeg (275 g), met 6 geperforeerde bladerdeeg (12,5 x, 12,5 cm)of pakje met velletjes., 1 blik (850 ml; peren, 60 g gekookte ham, in dunne plakjes, 120 g Raclette kaas, gesneden, peper, 300 g veldsla, 1 ui, 1 / 2 bosje peterselie, 3 eetlepels witte wijn azijn, Zout, 1 snuifje suiker, 6 eetlepels olie
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-10-2009Hoofdgerecht20-30 min.
een niet zwaar op de maag liggende Raclette
Een lichte beetje exotische raclette die je t hele jaar door kunt eten
Ingredienten Per persoon!!, , 60 gr dunne plakjes biefstuk, 2 tl teryaki-saus, een paar cherrytomaatjes, een paar kleine krieltjes, (verse)zilveruitjes, champignons, Blauwe besjes en aalbesjes, zwarte peper, Diverse sausjes (Sojasaus/chilisaus/oestersaus),
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-2010Hoofdgerecht20-30 min.
Tartiflette
Tartiflette is een typisch winters boerengerecht uit de Franse Haute Savoie dat ik vaak gegeten heb tijdens de wintersport. Vroeger maakten de boeren het als afwisseling op raclette en fondue. Het is een behoorlijk stevige maaltijd en de Fransen eten er dan vaak ook niets anders bij. Bij de Tartiflette wordt bij voorkeur een heerlijke d`Apremont (witte wijn uit de Savoie) gedronken.
1,5 kilo vastkokende aardappelen, 200 gram gerookte, magere spekblokjes, 1 ui, 500 gram reblochon fermier (Franse kaas), 2 eetlepels crème fraîche, olie of een eetlepel eendenvet, 1 fles d`Apremont (kan weggelaten worden), zout en peper
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-12-2009Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Avondje Racletten du Valais AOC
600 g krielaardappels, 800 g Raclette du Valais AOC, in plakken, 300 g vleeswaren (Grisonvlees, Tyroler ham, rosette,…), , Garnituur:, 100 g uitjes, 100 g augurken,
- Zwitsers
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers10-20 min.
varkensgebraad Orloff
Een klasieker die het altijd doet!
Varkensgebraad(800gr), 6 plakjes kaas(vb raclette gaat ook met andere soorten), 2 tomaten, boter, p&z
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-06-2002Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Racletten du Valais AOC op de barbecue
Info: De barbeclette is speciaal gemaakt om raclette kaas te smelten op de barbecue.
600 g aardappels, soort charlotte, 1 el olijfolie, 1 bos groene asperges, schoongemaakt, 4 portobello champignons, in plakken, 4 tomaten, in 2, 800 g Raclette du Valais AOC, peper,
- Zwitsers
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers20-30 min.
Ui-kaastaart
300 g bloem (+ beetje), zout en peper, 3 eieren, 125 g + 1 ei + een beetje kouden boter, 250 g uien, 400 ml melk, 100 g comté (kaas, stuk), 100 g raclette (kaas, stuk), 200 ml zure room, nootmuskaat, 200 g camembert
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-02-2011Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Zwitserse rosti
Rosti; gebakken aardappletjes. Elk van de vier taalgebieden in Zwitserland kent zijn eigen specialiteiten. Het Franssprekende deel van Zwitserland is beroemd om zijn kaasgerechten, Fondue of Raclette. In Tessin kun je verukkelijke Polenta eten en in Graubunderland kun je te goed doen aan Bundnervlees en notentaart. In het Duitssprekende deel van Zwitserland tenslotte, zijn de Birchermueslie en de Rosti wel het meest geliefd. Vooral de Bernse Rosti is bijzonder knapperig en lekker; hierbij horen spiegeleieren, in kleine stukjes gesneden vlees of braadworsten.
1 kilo aardappellen, 3-4 eetlepels boter, 1 theelepel zout.
- Zwitsers Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-10-2001Zwitsers Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
pimp my oldies : witlof ham en kaas inside out
Waarom er over en niet er in? ongetwijfeld is dit eerder bedacht , maar ik had dit nog niet gedaan met deze ingredienten.
4 grote stronken witlof, 4 plakken rauwe ham met wat vet, 4 plakken raclette kaas, 4 tl. heksenkaas, 2 tl. cayenne peper, bechamelsaus ( pot ), kruidenpaneer, panko,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-11-2018Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Bloemkoolschotel
1 busseltje, fijne, groene asperges, 1 snuifje griessuiker, 1 kleine bloemkool, 4 eieren, 150 gr zachte raclette kaas, 8 sneetjes bacon (ca. 150 gr), boter, 8 kleine cocktailworstjes, 1 schaaltje tuinkers, zout
- Internationaal Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-09-2002Internationaal Bijgerecht0-10 min.
asperge-bloemkoolschotel
1 busseltje, fijne, groene asperges - 1 snuifje griessuiker - 1 kleine bloemkool - 4 eieren - 150 gr zachte raclette kaas - 8 sneetjes bacon (ca. 150 gr) - boter - 8 kleine cocktailworstjes - 1 schaaltje tuinkers en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-05-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Junior hamburgers
Lekkere smeuige hamburgers, in het bijzonder voor de kids
-8 schijfjes tomaten, , -4 sesambroodjes voor hamburgers, , -4 hamburgers van puur rundvlees, , -4 schijfjes kaas van het type raclette of gouda, , -8 schijfjes zoetzure augurken, , -8 soeplepels ketchup, , , , , ,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-08-2006Belgisch20-30 min.
lasagna bolognese
Met zelfgemaakte pasta
Italiaanse bloem, 3 eieren, zout, peper, italiaanse tomaten in blik (2), 1 liter melk, boter, olijfolie, parmezaanse kaas (vers), smeltkaas (fontina of raclette bv), 1 kg rundergehakt, 1 ons salami, ui, knoflook, bleekselderij, wortel, basilicum, sambal, blikje tomatenpuree
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-06-2002Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Groenterijke visgratin
1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 bosje lente-uitjes, 200 g cherry- of roma tomaatjes, boter, 800 g kabeljauw filets of witvis naar keuze, visfond of bouillon, 2,5 dl creme fraiche, 1 ei, 1 el Dijon mosterd, dille, dragon, citroen of limoen, versgemalen peper of zout, 200 g Raclette kaas, supermarkt of kaasboer,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-04-2009Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Brikpastei met raclettekaas, zwarte knoflook en rozemarijn
Heerlijk recept voor jong en oud!
Ingrediënten:, , 50 gram ongezouten boter, 2 rozemarijnplukjes, naaldjes afgerist en grof gehakt, 3 tenen zwarte knoflook, 4 vellen brikdeeg* of gebruik filodeeg, 300 gram raclette, grof geraspt, Limoenrasp-pistachenoot dukkah, Honingraat en fijngehakte augurkjes,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-09-2019Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Asperges in Gandaham met kaassaus
Makkelijk en lekker
24 Asperges, 8 plakken Gandaham, 50 g bloem, 1 dl Alpro Soya Cuisine, 50 g Alpro soya Bakken & Braden, 7,5 dl Alpro soya Drink, 2½ dl asperge kookvocht, 125 g raclette kaas, 4 el gemalen kaas, 1 el groentebouillon, citroen
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-04-2019Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Asperges in Gandaham met kaassaus
Witloof met ham en kaas kent iedereen. Preirolletjes met ham en kaas is ook bekend, maar wist je dat je dit ook kan doen met asperges? Helemaal Belgisch!
24 Asperges, 8 plakken Gandaham, 50 g bloem, 1 dl Alpro Soya Cuisine, 50 g Alpro soya Bakken & Braden, 7,5 dl Alpro soya Drink, 2½ dl asperge kookvocht, 125 g raclette kaas, 4 el gemalen kaas, 1 el groentebouillon, citroen
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-04-2019Belgisch20-30 min.
- Eigen recept
Tartiflette à l`écureuil
Laat de herfststormen en de winterse buien maar komen....echt weer voor een tartiflette, maar dan een gezondere versie, mèt groenten!
250 g roseval aardappelen ; 250 g winterwortel; 200 g andijvie;1 ui; 100 g magere spekblokjes; 125 g reblochon ( of raclette kaas); 1 dessertlepel komijnzaad; peper uit de molen, zout; een scheutje witte wijn (voor kinderen bouillon)
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-02-2012Frans Hoofdgerecht30-60 min.
TARTIFLETTE SAVOYARDE
Wat is er heerlijker dan een stevige maaltijd na het skien? Op de menukaarten in de Alpen vind je naast een hoop andere gerechten, vaak de kaasfondue, de raclette en de tartiflette. Om alvast in de stemming te komen deze keer een van deze recepten: Tartiflette Savoyarde. Heerlijk voor een winterse avond?.
, , , , , , 6 aardappelen van gemiddelde grootte, 1 ui, 1 eetlepel boter, 2 dl. droge witte wijn, 60 g. rookspek in dobbelsteentjes gesneden, 1 dl. creme fraiche, 1 dl. kippenbouillon, 60g geraspte beaufort of emmentaler, 200 g reblochon of munster, , , , Kook de aardappelen in de schil., Hak de ui en bak de snippers langzaam in de boter zonder te kleuren., Voeg de wijn toe en laat bijna droogkoken., Snij de aardappelen in grote blokken., Zet de oven op 200?C, Meng aardappelen, ui en spekjes voorzichtig door elkaar zodat de aardappelblokjes heel blijven en stort dit mengsel in een beboterde ovenschaal., Haal de korst van de reblochon, snij de kaas in blokjes en smelt deze in de magnetron., Doe de gesmolten kaas, de bouillon en de creme fraiche in de keukenmachine en laat deze even draaien., Voeg peper en evt. zout toe., Giet de inhoud van de foodprocessor gelijkmatig over de gehele ovenschaal., Bestrooi met geraspte beaufort of emmentaler., Zet 20 minuten in de oven., , ,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-09-2004Frans Hoofdgerecht20-30 min.
kip in honingketjapmarinade
Dit is een erg goeie recept om iets apparts op de raclette of met de gourmet te doen het is een keer wat anders het is vaak moeilijk om een keer wat anders te doen omdat het tot nu toe niet vaak gedaan werd. daarom ben ik maar van alles ben gaan zoeken en waarvan ik deze heel leuk en smakelijk vond.
12 kippevleugels, 2 eetlepels ketjap, 3 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels honing, 1 eetlepel ciderazijn, 2 teentjes knoflook geperst, 2 eetlepels sesamzaad, halve theelepel 5 kruidenpoeder, 1 eetlepel sesamolie
- > 120 min.
- Geplaatst op21-12-2001> 120 min.
Soupe au Fendant
De reden dat ik deze site bij me favorieten hebt is 2 delig, het eten en de foto,s . deze soep klinkt moeilijk , is makkelijk. bekijk zijn foto,s die zijn best moeilijk
500 ml. kippenbouillon, 250 ml kookroom, 250 ml. fendant ( witte wijn bij G&G ), 200 gram zwitzerse kaas, das een ruim begrip, gebruik raclette kaas, die plakjes., ik zelf heb peirre jossef trappisten kaas gebruikt, smelt niet goed, maar ook daar een oplossing voor., , plak zuurdezem brood zonder korst, 2 cm dik, truffelolie, ,
- Zwitsers
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-2015Zwitsers20-30 min.
Kabeljauw met kaasgratin
Voorbereidingstijd: ca. 40 Minuten Baktijd: ca. 45 Minuten Per persoon: +/-559 kcal / 2338 kJ (F 35,6 g, E 52,1 g, KH 6,6 g)
Pijnboompitten 4 eetlepels, zwarte (kalamata) olijven zonder pit, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, 1 rode en 1 groene paprika, ½ bosje lente-uitjes, 800 gram Kabeljauwfilets, 200 gram Emmi Raclette naturel of ander kaas naar keuze (let wel; type kaas is bepalend voor de smaak!), 8 cocktailtomaten, 250 gram crème fraîche (250 g), 1 ei, 1 de dille, 1 peterselie, 1 dragon, 1 tl mosterd, peper, citroensap, zout
- Europees Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-07-2010Europees Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Erwtjeslasagne
•350 gr diepvries erwten, •500 gr gemengd gehakt, •500 gr lasagnevellen, •2 eieren, •100 gr gemalen Parmezaanse kaas, •Kruidenkaas, •resten kaas (raclette, gouda, geraspte, geitenkaas...), •Italiaanse kruiden, •paneermeel, •peper & zout, •pijnboompitten, •500 gr ricotta, •1 bokaal spaghettisaus of zelfgemaakte tomatensaus met kruiden, •naar smaak extra tomaten, paprika
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-02-2013Hoofdgerecht20-30 min.
Kaas prei taart uit de vadois
Heerlijke hartige taart
2 rolletjes bladerdeeg met een diameter van 30 cm, 500 g prei, 2 grote aardappelen (charlotte of nicolas), 5 plakjes gerookt spek van 3 mm dikte, 150 g raclette- of gruyere kaas in plakjes, 20 g vetstof, 1 lp bloem, 150 ml bouillon (kip of groenten), 1 ei, pezo
- Zwitsers
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-12-2001Zwitsers60-120 min.
-
raclette
van stuivenberg43 , 1 recepten, 0 volgers