1. Home
  2. Recepten
  3. Raclette

Raclette recepten (55) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Raclette

INGREDIENTEN

4 aardappelen van elk ongeveer 150 gr, zout, 300 gr kaas voor raclette, 100 gr grisonvlees (rookvlees) of rauwe ham, zure augurken en uitjes naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2004
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  0-10 min.

Raclette

Magnetron (2 personen) van "moesje2"

INGREDIENTEN

4 aardappelen van elk ongeveer 150 gr, zout, 300 gr kaas voor raclette, 100 gr grisonvlees (rookvlees) of rauwe ham, zure augurken en uitjes naar smaak, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  •  
  •  0-10 min.

RACLETTE

Een Zwitzerse kaas met aardappelen in schil gekookt. Raclette lukt het best voor een open houtvuur of houtskooloven, maar kan ook in koekepan met zware bodem....

INGREDIENTEN

In schil gekookte aardappelen - een goed gerijpte Raclette(speciaalzaak) - kleine augurkjes - silveruitjes - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

raclette maaltijd

Raclette is een typische Zwitserse kaas, heerlijk pikant van smaak. Deze maaltijd is gezellig en echt de moeite waard.

INGREDIENTEN

900 gram Raclette Kaas aan een stuk of in wat dikkere plakken, ca. 12 aardappels, uitjes en augurken, 2 uien, bakje champignons, rode en groene paprika, 3 tomaten, verse peterselie en bieslook, versgemalen peper, 2 salades naar keuze. Verder nog lekker erbij, maar dat hangt ook van de eetlust af: 100 gr. gepelde garnalen, 100 gr. mosselen, 100 gr. mager ontbijtspek, 100 gr. salami, 1 klein blik abrikozen, 1 klein blik mais, 50 gr. geschaafde amandelen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Regionaal
  •  20-30 min.

raclette maaltijd

Raclette is een typische Zwitserse kaas, heerlijk pikant van smaak. Deze maaltijd is gezellig en echt de moeite waard.

INGREDIENTEN

900 gram Raclette Kaas aan een stuk of in wat dikkere plakken, ca. 12 aardappels, uitjes en augurken, 2 uien, bakje champignons, rode en groene paprika, 3 tomaten, verse peterselie en bieslook, versgemalen peper, 2 salades naar keuze. Verder nog lekker erbij, maar dat hangt ook van de eetlust af: 100 gr. gepelde garnalen, 100 gr. mosselen, 100 gr. mager ontbijtspek, 100 gr. salami, 1 klein blik abrikozen, 1 klein blik mais, 50 gr. geschaafde amandelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Raclette Romande

Een voorgerecht met Zwitserse kaas, dat het zowel goed doet in de warme zomer als de koude winter.

INGREDIENTEN

4 stevige plakken Zwitserse Boeren Raclettekaas (uit rouwe koemelk), 8 gekookte of gepofte krieltjes in de schil, fijne zilveruitjes, fijne augurkjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Raclette met nieuwe aardappeltjes

Goudgele gesmolten raclette op nieuwe aardappeltjes met koud vlees en zoetzure rode ui is een ideale, snelle maaltijd !

INGREDIENTEN

-2 rode uien (in ringen), -1,5 th lepel suiker, -0,9 dl rode wijn azijn, -snufje zout en snufje gedroogde dille, -500 g nieuwe aardappeltjes, -250 g raclettekaas in plakjes, -zout en versgemalen zwarte peper, -vleeswaren zoals bijv. salami, knoflookworst en of boerenham

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Klas­sie­ke Zwit­ser­se ra­clet­te

Het heeft iets weg van de Zwitsere kaasfondue, maar deze raclette kun je als los gerecht of bij het gourmetten eten.

INGREDIENTEN

4 vastkokende aardappelen (groot), 4 plakken raclettekaas, 12 zure augurken (augurkjes), 4 el zilveruitjes, 4 plakken rauwe ham, 1 snufje paprikapoeder

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2018
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.

Raclette met 4 smaken

Overheerlijke raclette

INGREDIENTEN

Afgeriste tijmblaadjes, 200 g de tommette de Savoie, 200 g de reblochon, 150 g Parijse champignons, knoflookpoeder, 100 g grisonsvlees, 50 g geplette amandelen, 50 g gepelde noten, Gemalen paprika, enkele takjes bieslook (ter versiering), 200 g beaufort (in een blok), 200 g Emmentaler, 2 vlezige tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2018
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Champignon a la raclette

INGREDIENTEN

Plakjes champignonsboterpeterseliezoutfijngesneden hamplakken raclette-kaas.versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kip a la raclette.

INGREDIENTEN

Kipfiletboterpeperzoutstukjes peerplakken raclette-kaas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Raclette met gestoofde wijnzuurkool &; ham

.

INGREDIENTEN

50 g boter, 2 uien, in ringen, 125 g schouderham, in reepjes, 5-6 jeneverbessen, licht geplet, 2 blaadjes laurier, 750 g verse zuurkool (evt. uitgelekt), en losgehaald, 200 ml droge witte wijn, bijv. pinot blanc, 300 g raclettekaas, in plakjes, 2 el peterselie, fijngehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2017
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappel-ui taart met Zwitserse raclette en grisonvlees

Een hartige taart is ideaal om te delen in groep. Met deze ui-aardappeltaart met Raclette kom je gerust de koude dagen door.                                                    Grison is licht gepekeld en gedroogd rundsvlees. Het komt traditioneel uit de Alpen en is duur, want de bereiding duurt lang.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 2 uien in partjes, 2 gestoomde krielaardappels in schijfjes, 1 tl gehakte rozemarijn, 100 g Zwitserse Raclette, zeezout, versgemalen peper, 80 g grisonvlees in stukjes geknipt, , voor het kruimeldeeg :, , 250 g bloem, 125 g boter in vlokjes, 1 snuifje zout, 1 eidooier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2019
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Oude Chimay raclette op slakkencressonniere

Warm voorgerecht voor 4 pers.

INGREDIENTEN

3 soeplepels extra fijne olijfolie 24 stuks kleine slakken, gereinigd, gebakken en in twee gesneden 40 gr gehakte sjalotten 150 gr dikke blokjes van witte paddestoelen 20 gr gebleekte schijfjes knoflook 30 gr gereinigde blaadjes van cresson 200 gr dikke blokjes van courgettes 130 gr blokjes gerijpte tomaten, gepeld en ontpit 180 gr tomatensap 340 gr oude CHIMAY in dikke sneden van ? 3 mm een beetje paprikapoeder zout peper uit de molen,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Oude Chimay raclette op slakkencressonniere

Kaasgerechtje klaargemaakt met oude Chimay en slakken.

INGREDIENTEN

3 eetlepels extra fijne - olijfolie 24 stuks kleine slakken, gereinigd, gebakken en in twee gesneden - 40 gr gehakte sjalotten - 150 gr dikke blokjes van witte paddestoelen - 20 gr gebleekte schijfjes knoflook - 30 gr gereinigde blaadjes van cresson - 200 gr dikke blokjes van courgettes - 130 gr blokjes gerijpte tomaten, gepeld en ontpit - 180 gr tomatensap - 340 gr oude Chimaykaas in dikke sneden van ? 3 mm - een beetje paprikapoeder - zout peper uit de molen

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pizza Raclette du Valais AOC met aardappel

INGREDIENTEN

1 rol pizzadeeg, kant-en-klaar, 1 el pikante olie, ½ tl rozemarijn, fijngeknipt, 3 à 4 krielaardappels, gestoomd, in plakjes, 3 plakken Raclette du Valais AOC, in 3, 8 plakken Grisonvlees, , Garnituur:, 1 handje tuinkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Kip cordon bleu met raclette kaas en geroosterde paprika

Lekker weer eens zelfgemaakte cordon bleu`s met pittige kaas en geroosterde paprika ertussen. Weer eens wat anders. Dit is wel een volledige maaltijd met vers groentegarnituur en eet er rösti bij.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 plakken gekookte achterham, 4 plakken raclette kaas, 2 eieren, losgeklopt, 50 gr bloem, 50 gr paneermeel, 125 ml zonnebloemolie, 300 g bloemkool, 1 winterwortel, 200 g doperwten (diepvries), 300 g spinazie, 1 geroosterde paprika (uit pot), in 4 repen gesneden, Vers gemalen peper, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bladerdeeg quiche met ham, peer en Raclette kaas

Lekkere quiche, geserveerd met de aangemaakte salade !

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg (275 g), met 6 geperforeerde bladerdeeg (12,5 x, 12,5 cm)of pakje met velletjes., 1 blik (850 ml; peren, 60 g gekookte ham, in dunne plakjes, 120 g Raclette kaas, gesneden, peper, 300 g veldsla, 1 ui, 1 / 2 bosje peterselie, 3 eetlepels witte wijn azijn, Zout, 1 snuifje suiker, 6 eetlepels olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

een niet zwaar op de maag liggende Raclette

Een lichte beetje exotische raclette die je t hele jaar door kunt eten

INGREDIENTEN

Ingredienten Per persoon!!, , 60 gr dunne plakjes biefstuk, 2 tl teryaki-saus, een paar cherrytomaatjes, een paar kleine krieltjes, (verse)zilveruitjes, champignons, Blauwe besjes en aalbesjes, zwarte peper, Diverse sausjes (Sojasaus/chilisaus/oestersaus),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tartiflette

Tartiflette is een typisch winters boerengerecht uit de Franse Haute Savoie dat ik vaak gegeten heb tijdens de wintersport. Vroeger maakten de boeren het als afwisseling op raclette en fondue. Het is een behoorlijk stevige maaltijd en de Fransen eten er dan vaak ook niets anders bij. Bij de Tartiflette wordt bij voorkeur een heerlijke d`Apremont (witte wijn uit de Savoie) gedronken.

INGREDIENTEN

1,5 kilo vastkokende aardappelen, 200 gram gerookte, magere spekblokjes, 1 ui, 500 gram reblochon fermier (Franse kaas), 2 eetlepels crème fraîche, olie of een eetlepel eendenvet, 1 fles d`Apremont (kan weggelaten worden), zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Avondje Racletten du Valais AOC

INGREDIENTEN

600 g krielaardappels, 800 g Raclette du Valais AOC, in plakken, 300 g vleeswaren (Grisonvlees, Tyroler ham, rosette,), , Garnituur:, 100 g uitjes, 100 g augurken,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  10-20 min.

varkensgebraad Orloff

Een klasieker die het altijd doet!

INGREDIENTEN

Varkensgebraad(800gr), 6 plakjes kaas(vb raclette gaat ook met andere soorten), 2 tomaten, boter, p&z

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Racletten du Valais AOC op de barbecue

Info: De barbeclette is speciaal gemaakt om raclette kaas te smelten op de barbecue.

INGREDIENTEN

600 g aardappels, soort charlotte, 1 el olijfolie, 1 bos groene asperges, schoongemaakt, 4 portobello champignons, in plakken, 4 tomaten, in 2, 800 g Raclette du Valais AOC, peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Ui-kaastaart

INGREDIENTEN

300 g bloem (+ beetje), zout en peper, 3 eieren, 125 g + 1 ei + een beetje kouden boter, 250 g uien, 400 ml melk, 100 g comté (kaas, stuk), 100 g raclette (kaas, stuk), 200 ml zure room, nootmuskaat, 200 g camembert

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zwitserse rosti

Rosti; gebakken aardappletjes. Elk van de vier taalgebieden in Zwitserland kent zijn eigen specialiteiten. Het Franssprekende deel van Zwitserland is beroemd om zijn kaasgerechten, Fondue of Raclette. In Tessin kun je verukkelijke Polenta eten en in Graubunderland kun je te goed doen aan Bundnervlees en notentaart. In het Duitssprekende deel van Zwitserland tenslotte, zijn de Birchermueslie en de Rosti wel het meest geliefd. Vooral de Bernse Rosti is bijzonder knapperig en lekker; hierbij horen spiegeleieren, in kleine stukjes gesneden vlees of braadworsten.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappellen, 3-4 eetlepels boter, 1 theelepel zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2001
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

pimp my oldies : witlof ham en kaas inside out

Waarom er over en niet er in? ongetwijfeld is dit eerder bedacht , maar ik had dit nog niet gedaan met deze ingredienten.

INGREDIENTEN

4 grote stronken witlof, 4 plakken rauwe ham met wat vet, 4 plakken raclette kaas, 4 tl. heksenkaas, 2 tl. cayenne peper, bechamelsaus ( pot ), kruidenpaneer, panko,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

1 busseltje, fijne, groene asperges, 1 snuifje griessuiker, 1 kleine bloemkool, 4 eieren, 150 gr zachte raclette kaas, 8 sneetjes bacon (ca. 150 gr), boter, 8 kleine cocktailworstjes, 1 schaaltje tuinkers, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

asperge-bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

1 busseltje, fijne, groene asperges - 1 snuifje griessuiker - 1 kleine bloemkool - 4 eieren - 150 gr zachte raclette kaas - 8 sneetjes bacon (ca. 150 gr) - boter - 8 kleine cocktailworstjes - 1 schaaltje tuinkers en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Junior hamburgers

Lekkere smeuige hamburgers, in het bijzonder voor de kids

INGREDIENTEN

-8 schijfjes tomaten, , -4 sesambroodjes voor hamburgers, , -4 hamburgers van puur rundvlees, , -4 schijfjes kaas van het type raclette of gouda, , -8 schijfjes zoetzure augurken, , -8 soeplepels ketchup, , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

lasagna bolognese

Met zelfgemaakte pasta

INGREDIENTEN

Italiaanse bloem, 3 eieren, zout, peper, italiaanse tomaten in blik (2), 1 liter melk, boter, olijfolie, parmezaanse kaas (vers), smeltkaas (fontina of raclette bv), 1 kg rundergehakt, 1 ons salami, ui, knoflook, bleekselderij, wortel, basilicum, sambal, blikje tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Groenterijke visgratin

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 bosje lente-uitjes, 200 g cherry- of roma tomaatjes, boter, 800 g kabeljauw filets of witvis naar keuze, visfond of bouillon, 2,5 dl creme fraiche, 1 ei, 1 el Dijon mosterd, dille, dragon, citroen of limoen, versgemalen peper of zout, 200 g Raclette kaas, supermarkt of kaasboer,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Asperges in Gandaham met kaassaus

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

24 Asperges, 8 plakken Gandaham, 50 g bloem, 1 dl Alpro Soya Cuisine, 50 g Alpro soya Bakken & Braden, 7,5 dl Alpro soya Drink, 2½ dl asperge kookvocht, 125 g raclette kaas, 4 el gemalen kaas, 1 el groentebouillon, citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperges in Gandaham met kaassaus

Witloof met ham en kaas kent iedereen. Preirolletjes met ham en kaas is ook bekend, maar wist je dat je dit ook kan doen met asperges? Helemaal Belgisch!

INGREDIENTEN

24 Asperges, 8 plakken Gandaham, 50 g bloem, 1 dl Alpro Soya Cuisine, 50 g Alpro soya Bakken & Braden, 7,5 dl Alpro soya Drink, 2½ dl asperge kookvocht, 125 g raclette kaas, 4 el gemalen kaas, 1 el groentebouillon, citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2019
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tartiflette à l`écureuil

Laat de herfststormen en de winterse buien maar komen....echt weer voor een tartiflette, maar dan een gezondere versie, mèt groenten!

INGREDIENTEN

250 g roseval aardappelen ; 250 g winterwortel; 200 g andijvie;1 ui; 100 g magere spekblokjes; 125 g reblochon ( of raclette kaas); 1 dessertlepel komijnzaad; peper uit de molen, zout; een scheutje witte wijn (voor kinderen bouillon)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

TARTIFLETTE SAVOYARDE

Wat is er heerlijker dan een stevige maaltijd na het skien? Op de menukaarten in de Alpen vind je naast een hoop andere gerechten, vaak de kaasfondue, de raclette en de tartiflette. Om alvast in de stemming te komen deze keer een van deze recepten: Tartiflette Savoyarde. Heerlijk voor een winterse avond?.

INGREDIENTEN

, , , , , , 6 aardappelen van gemiddelde grootte, 1 ui, 1 eetlepel boter, 2 dl. droge witte wijn, 60 g. rookspek in dobbelsteentjes gesneden, 1 dl. creme fraiche, 1 dl. kippenbouillon, 60g geraspte beaufort of emmentaler, 200 g reblochon of munster, , , , Kook de aardappelen in de schil., Hak de ui en bak de snippers langzaam in de boter zonder te kleuren., Voeg de wijn toe en laat bijna droogkoken., Snij de aardappelen in grote blokken., Zet de oven op 200?C, Meng aardappelen, ui en spekjes voorzichtig door elkaar zodat de aardappelblokjes heel blijven en stort dit mengsel in een beboterde ovenschaal., Haal de korst van de reblochon, snij de kaas in blokjes en smelt deze in de magnetron., Doe de gesmolten kaas, de bouillon en de creme fraiche in de keukenmachine en laat deze even draaien., Voeg peper en evt. zout toe., Giet de inhoud van de foodprocessor gelijkmatig over de gehele ovenschaal., Bestrooi met geraspte beaufort of emmentaler., Zet 20 minuten in de oven., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Soupe au Fendant

De reden dat ik deze site bij me favorieten hebt is 2 delig, het eten en de foto,s . deze soep klinkt moeilijk , is makkelijk. bekijk zijn foto,s die zijn best moeilijk

INGREDIENTEN

500 ml. kippenbouillon, 250 ml kookroom, 250 ml. fendant ( witte wijn bij G&G ), 200 gram zwitzerse kaas, das een ruim begrip, gebruik raclette kaas, die plakjes., ik zelf heb peirre jossef trappisten kaas gebruikt, smelt niet goed, maar ook daar een oplossing voor., , plak zuurdezem brood zonder korst, 2 cm dik, truffelolie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2015
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Kabeljauw met kaasgratin

Voorbereidingstijd: ca. 40 Minuten Baktijd: ca. 45 Minuten Per persoon: +/-559 kcal / 2338 kJ (F 35,6 g, E 52,1 g, KH 6,6 g)

INGREDIENTEN

Pijnboompitten 4 eetlepels, zwarte (kalamata) olijven zonder pit, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, 1 rode en 1 groene paprika, ½ bosje lente-uitjes, 800 gram Kabeljauwfilets, 200 gram Emmi Raclette naturel of ander kaas naar keuze (let wel; type kaas is bepalend voor de smaak!), 8 cocktailtomaten, 250 gram crème fraîche (250 g), 1 ei, 1 de dille, 1 peterselie, 1 dragon, 1 tl mosterd, peper, citroensap, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2010
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Erwtjeslasagne

INGREDIENTEN

350 gr diepvries erwten, 500 gr gemengd gehakt, 500 gr lasagnevellen, 2 eieren, 100 gr gemalen Parmezaanse kaas, Kruidenkaas, resten kaas (raclette, gouda, geraspte, geitenkaas...), Italiaanse kruiden, paneermeel, peper & zout, pijnboompitten, 500 gr ricotta, 1 bokaal spaghettisaus of zelfgemaakte tomatensaus met kruiden, naar smaak extra tomaten, paprika

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kip in honingketjapmarinade

Dit is een erg goeie recept om iets apparts op de raclette of met de gourmet te doen het is een keer wat anders het is vaak moeilijk om een keer wat anders te doen omdat het tot nu toe niet vaak gedaan werd. daarom ben ik maar van alles ben gaan zoeken en waarvan ik deze heel leuk en smakelijk vond.

INGREDIENTEN

12 kippevleugels, 2 eetlepels ketjap, 3 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels honing, 1 eetlepel ciderazijn, 2 teentjes knoflook geperst, 2 eetlepels sesamzaad, halve theelepel 5 kruidenpoeder, 1 eetlepel sesamolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-2001
  •  
  •  > 120 min.

Kaas prei taart uit de vadois

Heerlijke hartige taart

INGREDIENTEN

2 rolletjes bladerdeeg met een diameter van 30 cm, 500 g prei, 2 grote aardappelen (charlotte of nicolas), 5 plakjes gerookt spek van 3 mm dikte, 150 g raclette- of gruyere kaas in plakjes, 20 g vetstof, 1 lp bloem, 150 ml bouillon (kip of groenten), 1 ei, pezo

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Zwitsers
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top