1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rabarber
  5. Rabarber Crumble

Rabarber crumble recepten (35)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rabarber Crumble

Een echte Friese topper die ik ken uit mijn jeugd. Rabarber stond vroeger bij iedere Fries in de tuin. De combinatie van zoet, zuur en de crunch van de kruimels zorgt voor een hemelse smaakbeleving.

INGREDIENTEN

Ingrediënten crumble: 300 gram bloem 200 gram suiker 150 gram boter, in klontjes 4 kruidnagels 1 theelepel venkelzaad 1 theelepel chilivlokken Ingrediënten rabarber: 1 kg verse rabarber 1 citroen 350 gram suiker

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C 2. Schep voor de crumble voorzichtig de bloem, suiker en boter met je handen om in een mengkom totdat er kruimels ontstaan. 3. Vijzel de kruidnagel, venkelzaad en chilivlokken fijn en schep door het kruimeldeeg. 4. Bak dit 10 minuten in de voorverwarmde oven. 5. Snijd de rabarber in stukjes en was grondig. 6. Rasp de citroen en pers het sap uit. Doe de rasp, sap en de citroen zelf in een soeppan. Voeg de stukjes rabarber en suiker hieraan toe. Kook op zacht vuur in ongeveer 10 minuten gaar en schep regelmatig om. Haal de citroen er na 10 minuten uit. 7. Controleer ondertussen de crumble en schep om. Zet nog 5 minuten in de oven totdat deze mooi bruin kleurt. 8. Schep de gekookte rabarber in een ovenschaal en daarover de crumble en zet dit nog 10 minuten in de oven. 9. Serveer met een bolletje ijs.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2016
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Rabarber crumble

INGREDIENTEN

450 gr. Rabarber, 75 gr. bruine basterdsuiker, 2 el. custardpoeder, 75 gr. boter, 175 gr. bloem, snufje zout, 75 gr. bruine basterdsuiker

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2010
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Rabarber Crumble

Een crumble is het lekkerst met verse producten. De combinatie van rabarber met aardbei is een klassieker; door de zure smaak van de rabarber en het zoete van de aardbei wordt de combinatie heerlijk.

INGREDIENTEN

25 gr. suiker 500 gr. aardbeien 500 gr. rabarber, , Voor kruimeldeeg: 220 gr. boter, 200 gr. bloem, 200 gr. bruine basterd.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2013
  •  
  •  30-60 min.

Rabarber Crumble

Voorjaarsdessert

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 800 gram rabarber in stukjes, 200 gram kristalsuiker, 3 el bloem, voor het deeg:, 100 gram walnoten, gehakt, 100 gram bloem, 50 gram kristalsuiker, 50 gram donkere basterdsuiker, 100 gram boter in blokjes, 0,25 tl kaneel, zout

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Rabarber crumble

INGREDIENTEN

500 gr. ongekookte rabarber, in stukjes, Aarbeien, Frambozen, Witte rozijnen, 250 gr. suiker, Citroen of sinaasappelsap, 3 el witte wijn of likeur, 100 gr. boter, 175 gr. bloem, Snufje zout, Kaneel

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2011
  •  
  •  30-60 min.

Appel crumble met amandelen (heerlijk nagerecht)

Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven!  Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit  al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is.

INGREDIENTEN

700 - 850 g Goudrenetten (ongeschild gewogen) = ± 3 grote appels, 225 - 300 g Cox appels (ongeschild gewogen) = ± 2 grote appels, 30 g bruine basterd suiker, 1 grote theelepel kaneelpoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, Wat extra boter om de schaal in te vetten (niet echt noodzakelijk), Voor de bovenlaag (Crumble), 110 g hele amandelen ongepeld, 125 g gekoelde boter, in kleine blokjes gesneden. (of eventueel wat meer boter), 250 g zelfrijzend bakmeel)., 2 theelepels kaneelpoeder, 150 g rietsuiker (of lichtbruine basterd suiker)

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
Populaire rabarber recepten

Rabarber crumble met citroenmascarpone

INGREDIENTEN

1 bakje mascarpone, ½ vanille stokje, 750 g rabarber (uitgelekt en in stukjes), 300 g suiker, de geraspte schil van 1 citroen, boter om in te vetten, 200 g bloem, snufje zout, snufje gemalen kaneel, 100 g boter,

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rabarber aardbeien crumble

INGREDIENTEN

175 gram boter + extra voor invetten, 5 stengels rabarber, 250 gram aardbeien schoongemaakt, 10 eetl rietsuiker, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 mespuntje zout,

  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2013
  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.

Crumble van rabarber en peren

Een verrassende combinatie van zachte rabarber en peren met een krokant kruimellaagje.

INGREDIENTEN

Nagerecht voor 4-6 personen., , 500 gram rabarber, in stukjes, 5 handperen, geschild, in dunne partjes, 200 gram kristalsuiker, het merg van 1 vanillestokje, 150 gram bloem, 125 gram fijngehakte amandelen, 75 gram boter, in klontjes, Circa 1 dl slagroom.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rabarber-aardbei Crumble

Dit is een combinatie van een eenvoudig recept en eigen ideeën. Een rabarbercrumble die ons doet denken aan vakanties in de bergen van Zwitserland, lang geleden. Nostalgie. Veel rabarber en aarbeien, en zoete crumble met kaneel. Heerlijk na een stevige wandeling en een goed maal om weer op krachten te komen. En natuurlijk lekker bij de koffie.

INGREDIENTEN

8-10 dikke stengels rabarber, 1 kilo aarbeien, (poeder)suiker naar smaak, 250 gr (room)boter, 200 gr (bruine)basterdsuiker, 300 gr (patent)bloem, 50 gr havervlokken, 2-3 tl. kaneel, snufje zout

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2013
  •  
  •  30-60 min.

Rode crumble

Heerlijke crumble, makkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

4 stengels rabarber, 150 g aardbeien, 100 g frambozen, 100 g bosbessen, 1 limoen (het sap), 100 g notenmix ongebrand (pecannoten, amazonianoten, walnoten, macadamianoten en amandelen), 35 g havermout, 70 g speltbloem of boekweitmeel (glutenvrij), 150 g rietsuiker, 1 eetlepel echte boter op kamertemperatuur

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste rabarber crumble recepten

Fruit crumble

Een onweerstaanbaar lekker toetje. Vruchten met een kruimeldeeglaagje uit de oven.

INGREDIENTEN

- 1 stronk rabarber, - half bakje aarbeien, - 1 appel, (dit is een voorbeeld, je kunt alle soorten vruchten gebruiken die je lekker vind), - 50 gram boter, - 50 gram suiker, - 100 gram bloem, - handjevol havermoutvlokken

  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Fruit crumble

Een onweerstaanbaar lekker toetje. Vruchten met een kruimeldeeglaagje uit de oven.

INGREDIENTEN

1 stronk rabarber; 250 gram aarbeien;1 appel(dit is een voorbeeld, je kunt alle soorten vruchten gebruiken die je lekker vind;50 gram boter;50 gram suiker;100 gram bloem;handjevol havermoutvlokken

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2005
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

fruit crumble

Supermakkelijk Engels toetje. Kan gemaakt worden met bijv. appel, rabarber, bosvruchten, enz.

INGREDIENTEN

200 g bloem, 100 g boter, 50 g suiker (of iets meer), pond schoongemaakt fruit plus suiker, (hoeveelheid is afhankelijk van het fruit, maar bijvoorbeeld 25-50 g voor 500 g appels; minstens 125 g voor 1 kilo; weinig tot geen suiker voor perziken, enz.),

  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2000
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Rabarbertaart (Rubarb Crumble)

INGREDIENTEN

De Korst:, 175 g volkoren bloem-, 200 g gezouten roomboter-, 1/2 beker appelsap-, De Vulling:, 200 g donkere basterdsuiker-, 800 g verse rabarber-, 50 g bloem-, 25 g boter-, 1 eidooier-, 1 eetlepel citroensap-, 1/2 eetlepel citroenrasp-, 1 theelepel water-, zout-, De Topping:, custard of vanillevla-, suiker naar smaak,

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-07-2006
  • Engels
  •  60-120 min.

Rabarbercrumble

Een heerlijke crumble- en zo eenvoudig te maken- de rabarber kan zo in de ovenschaal, zonder eerst te koken!

INGREDIENTEN

600g rabarber, 1 vanillestokje, 200g suiker, 250g bloem, 150g zachte boter, 100g witte chocolade, 150ml room.

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2010
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Zweedse rabarbertaart

 

INGREDIENTEN

Crumble, 1 1/3 kop gewone bloem, 1 3/4 kopje havermout, ½ kopje witte suiker, ½ kopje bruine suiker, 2 eetlepels bakpoeder, 200 gram boter, , Vulling, 4-5 medium / large rabarberstelen, 1/3 kopje witte suiker, 2-4 tbs stroop, 3 eetlepels boter

  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2015
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Rabarbercrumble

Rabarbermoes met een zoet koekkruimeldakje.

INGREDIENTEN

3 flinke stelen rabarbersuiker naar smaak, Voor de crumble:,, 150 gr. bloem75 gr. suiker75 gr. boter (of andere hoeveelheden in de verhouding 2 -, 1 - 1)

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Rabarbercrumble

Voor 6 personen; internationaal recept

INGREDIENTEN

3 flinke stelen rabarber, suiker naar smaak, , Voor de crumble:, 150 g bloem, 75 g suiker, 75 g boter (in die verhouding)

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

rabarbercrumble

Voorjaar en rabarber horen bij elkaar!!!. De lekkere stengels zijn in deze tijd van het jaar nog mooi rood en extra sappig.

INGREDIENTEN

Vanillestokje, 1 kg. rabarber, 250gr. suiker, 150gr. bloem, 125gr. hazelnoten, 75gr.harde boter., , Gebruik rabarber zo jong mogelijk, als de stengels nog dun en enigszins buigzaam zijn., De jonge stelen kunt men direct verwerken, oudere wat stuggere stelen eerst even schillen......

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2006
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Rabarberkoek met amandelen

Een recept om dagen van te smullen

INGREDIENTEN

1,5 kg rabarber, 6 eieren, 150 g boter, 350 g boter (voor het deeg), 125 g suiker, 200 g bloem, 100 g amandelpoeder, 1/2 tl kaneelpoeder, poedersuiker, 325 g suiker, 2 tl citroenschil (geraspt), 1 zout snuifje, 75 g aardappelzetmeel, 1 zakje bakpoeder, 300 g bloem (voor het deeg), 150 g suiker (voor de crumble)

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2020
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

rabarbercrumble

Rabarber op een andere manier

INGREDIENTEN

1 kg rabarber,3 el zoetstof,100 gr volkorenbloem,100 gr havermout,50 gr rietsuiker,1 kl kaneel en 50 gr halfvolle roomboter

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2017
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

RABARBER-CRUMBLE

EEN RECEPT UIT DE lIBELLE

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 1 kg rabarber in stukjes, 250 gr. kristalsuiker, 150 gr. bloem, 125 gr. fijngehakte hazelnoten, 75 gr. boter in kleine klontjes.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Rabarbercrumble

INGREDIENTEN

600 g rabarber, in stukjes, 200-250 g kristalsuiker, merg van 1 vanillestokje, 150 g bloem, 100 g walnoten, fijngehakt, 75 g boter, in klontjes,

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Rabarbercrumble

Lekker gezond en slank

INGREDIENTEN

700 gr. rabarber, 150 gr. fijne tafelsuiker, 1 vanillestokje, 200 gr. bloem, 125 gr. fijne tafelsuiker, 100 gr. fijngehakte amandelen, 90 gr. boter,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rabarber-crumble

INGREDIENTEN

700 gram rabarber - 200 gram fijne tafelsuiker - merg van 1 vanillestokje - 200 gram bloem - 125 gram fijne tafelsuiker - 100 gram amandelen - 90 gram boter

  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rabarbercrumble

INGREDIENTEN

1 kilo rabarber, 200 gram rietsuiker, 1 sinaasappel, 125 gram bloem, kaneelpoeder, gemberpoeder, 100 gram roomboter (koud), 50 gram walnoten, slagroom (eventueel voor erbij), vanille-ijs (eventueel voor erbij), ovenschaal van 20x30 cm

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-05-2010
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Rabarber-broodcrumble

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood, 750 g rabarber, in stukken, 100 ml aardbeiensap, 50 g suiker, 75 g zachte boter, 75 g donkere basterdsuiker, 2 theelepels gemberpoeder, 50 g hazelnoten, grofgehakt

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2014
  •  
  •  0-10 min.

Rabarbercrumble met hangop

INGREDIENTEN

1 liter volle yoghurt - 4 eetlepels poedersuiker - 75 gram koude boter - 100 gram bloem - 50 gram suiker - snufje zout - 50 gram pecannoten - 350 gram rabarber - 50 gram suiker - 1 eetlepel bloem - boter om in te vetten

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Aardbei-rabarbercrumble

=18pxLekker en klassiek dessert dat we lauw serveren 

INGREDIENTEN

400 g aardbeien, 400 g rabarber, 2 zakjes vanillesuiker, 2 el honing, 120 g patisseriebloem, 50 g amandelpoeder, 50 g hazelnootpoeder, 60 g kristalsuiker (fijne), handje amandelschilfers, 120 g boter (in blokjes)

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2021
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

rabarberfeest

INGREDIENTEN

500 g rabarber, in stukjes 3 eetlepels suiker 1/2 sinaasappel, geraspt en geperst 75 g donkerbruine basterdsuiker 75 g havermout 125 g bloem 100 g koude boter, in blokjes 250 g aardbeien, in plakjes 3 takjes verse munt, fijngesneden

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

rabarber-crumble

Een dessert uit de oven met een zachte rabarbervulling en een krokant kruimellaagje van walnoten.

INGREDIENTEN

Voor het kruimeldeeg: 100 g gepelde walnoten/ 100 g bloem/ 50 g donkere basterdsuiker/ 50 g kristalsuiker/ 1/4 tl. kaneel/ zout/ 100 g zachte boter in blokjes/ Voor de vulling: 800 g rabarber, in stukjes gesneden van 2 cm./ 3 el. bloem/ 200 g kristalsuiker/

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Aardbei-rabarbercrumble

Makkelijk als ontbijt of als nagerechtje

INGREDIENTEN

400 g aardbeien, 400 g rabarber, 2 zakjes vanillesuiker, 2 el honing, 120 g patisseriebloem, 50 g amandelpoeder, 50 g hazelnotenpoeder, 60 g fijne kristalsuiker, 120 g koude boter, in blokjes, 30 g amandelschilfers

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2019
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Appel-rabarbercrumble

Een lekker en apart dessert dat we koud of warm serveren

INGREDIENTEN

400 g appelen, 400 g rabarber, 1/2 citroen, 2 el vloeibare honing, 100 g amandelpoeder, 100 g rietsuiker, 100 g bloem, 50 g havermout, 50 g amandelschilfers, 125 g boter, 1/2 g boter

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2020
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Rabarberbercrumble met hangop

INGREDIENTEN

1 liter volle yogurt, 4 eetlepels poedersuiker, 75g koude boter, 100g bloem, 50g suiker, een snufje zout, 50g pecannoten, 350 g rabarber,50g suiker,1 eetlepel bloem.

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2004
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste rabarber crumble recepten
Populaire rabarber recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top