1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rabarber
  5. Rabarber Compote

Rabarber compote recepten (75)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rabarber Compote

Heerlijk bij toetjes en taarten..... of gewoon zo.

INGREDIENTEN

750gr rabarber 100ml sinaasappelsap 1 kopje suiker 3 blaadjes rode gelatine

Bereidingswijze

Snijdt en kook de rabarber met een klein kopje suiker in een bodempje sinaasappelsap. Als ze tot puree gekookt is van het vuur nemen, even laten rusten en dan de geweekte blaadjes gelatine er in oplossen. Koel weg zetten.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

rabarber aardbei compote

Heerlijk frisse compote

INGREDIENTEN

1 kg rabarber, 50 g lichtbruine basterdsuiker, 1 kaneelstokje, , 250 g aardbeien,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2011
  •  
  •  20-30 min.

compote van rabarber en bananen

Rabarberconfituur,rabarbercompote,probeer eens iets anders!

INGREDIENTEN

1 kg schoongemaakte rabarber, 2 rijpe bananen(250gr), sap van 1 sinaasappel, 350 gr geleisuiker, 1 sinaasappel

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Compote van rabarber en banaan

Inmaakrecept; voor ongeveer 1 liter (zuurzoet)

INGREDIENTEN

1 kg schoongemaakte rabarber; 2 rijpe bananen (250 g); sap van 1 sinaasappel; 350 g geleisuiker

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Compote van rabarber en aardbei

Lekker zomers nagerecht

INGREDIENTEN

500 gr. in stukjes gesneden rabarber;, 50 gr. kristalsuiker;, 3 eetl. sinaasappelsap;, stukje citroenschil;, 1 kaneelstokje;, 400 gr. in stukken gesneden aardbeien;, 1/8 l. slagroom,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Compote van rabarber en gember

INGREDIENTEN

600 g rabarber, 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 2 lepels olie, 1 lepel geraspte gember, 200 g suiker, 2 lepels rijstazijn, zout, peper

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
Populaire rabarber recepten
  • Eigen recept

rabarber appel compote

Frisse compote

INGREDIENTEN

1 kg appels, 1 kg rabarber, vanillesuiker zakje, 50gr suiker, snuf kaneel

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2011
  •  
  •  10-20 min.

Rabarber

Ouderwets lekker

INGREDIENTEN

, 1 zak gesneden rabarber (ca. 500, g), 2 theelepels koekkruiden, 75 g bruine basterdsuiker, 2 fijngesnipperde gemberbolletjes, 1 eetlepel allesbinder

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

COMPOTE MET NOTENCRUMBLE

Bron: Menu 1995

INGREDIENTEN

Het originele recept geeft aan 1 potje (360 gr.) rabarber compote. Ik kies liever voor appel/abrikozen compote, 20 gr. boter, 25 gr. gepelde hazelnoten, 25 gr. suiker, 30 gr. bloem

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

rabarber/aardbei compote

Dit is zo lekker en makkelijk en er zijn vele combinaties mogelijk

INGREDIENTEN

1 kg rabarber, 1 pond aaardbeien, 100 gram suiker, snuf kaneel, en zakje vanille suiker

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2006
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

vanillerijst met compote

Lekker het romige van de rijst en het frisse van het fruit, hier zijn we er gek op.

INGREDIENTEN

2 vanillestokjes, 600 ml volle melk, 300 ml room, 200gr dessertrijst, , 100 gr aardbeien, 300 gr rabarber, 50 gr rietsuiker

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2006
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste rabarber compote recepten

Rabarber Flip

Een heerlijk toetje met een verrassende smaak.

INGREDIENTEN

Rabarber Compote, 1/4 ltr slagroom, 1/2 yoghurt, suiker, cantuchini, amarettini of bitterkoekjes/LI>,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

rabarber/fruit compote

Een lekkere variatie op die saaie rabarbermousse, nog nergens gezien op internet

INGREDIENTEN

1 kg rabarber (schoongemaakt zo'n 750 g) ; 50 g suiker en vloeibaer zoetstof twv 50 g suiker - of gewoon 100 g suiker als je niet op de calorieen let; 3 eetlepels custard: 2 bananen; 150-250 g aardbeien en/of frambozen en/of evt. rode/blauwe bessen; evt. 1 eetl. krijt.

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Rabarber Crumble

Een crumble is het lekkerst met verse producten. De combinatie van rabarber met aardbei is een klassieker; door de zure smaak van de rabarber en het zoete van de aardbei wordt de combinatie heerlijk.

INGREDIENTEN

25 gr. suiker 500 gr. aardbeien 500 gr. rabarber, , Voor kruimeldeeg: 220 gr. boter, 200 gr. bloem, 200 gr. bruine basterd.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2013
  •  
  •  30-60 min.

Wentelteefjes met rabarber

INGREDIENTEN

500 g rabarber, 4-5 el suiker, 1 tl aardappelmeel of allesbinder, 1 ei, 1 1/2 dl halfvolle melk, 4 sneetjes oud witbrood, 30 g boter, 1 el suiker, 1/2 tl kaneel, 100 ml zure room,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Rabarber Tiramisu

Lekker fris recept. Een kleine portie is voldoende.

INGREDIENTEN

300 g rabarber, 175 g suiker, 9-12 lange vingers, sap van 2 sinaasappels (ca. 120 ml), 500 g mascarpone, 500 g magere kwark, 1 pakje vanillesuiker (8 g), 2 el pistachenoten

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Minitaartje met rabarber en aardbeien

Heerlijk die frisse smaken van rabarber en aardbeien met een vleugje zoet van de custard

INGREDIENTEN

120 gram magere kwark, 2 eetlepels zonnebloemolie, 120 gram bloem, zout, boter om de vormpjes in te vetten, 250 gram rabarber (of 6 eetlepels kant-en-klare compote), 50 gram suiker, 1 eetlepel custard, 150 gram aardbeien

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Flensjes met exotische compote

INGREDIENTEN

500 g rabarber, 1 mango, 3 lepels water, 1 zakje vanillesuiker, kruidnagelpoeder, 1/2 pak viergranen-pannenkoekenmix, 4,5 dl melk, 2 eieren, 75 g gesmolten boter, poedersuiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Rabarber traditioneel basisrecept

Lekker uit eigen tuin, want als je ze eenmaal hebt staan komen ze elk jaar weer vanzelf terug en blijf je er plezier van houden. Dit is rabarber zoals mijn moeder het vroeger thuis altijd maakte en zoals ik het zelf ook (meestal) maak. Ik wil het in mijn kookboek bewaren zodat mijn kinderen het later ook weer zo kunnen maken. In dit recept wordt custard gebruikt om het gerecht mee te binden en dat geeft tegelijkertijd een heerlijk subtiel vanille smaakje. Er zijn verschillende rassen nl. met rode en met groene stelen. Ik heb een soort dat er een beetje tussenin zit. Heb je groenere of rodere stelen dan gebruik je meer of minder suiker. Een beetje een kwestie van uitproberen en naar eigen smaak toevoegen. De een houd van een frissere zurige smaak en de ander juist van een zoetere.

INGREDIENTEN

- 1 kg rabarber, - 6 el suiker, - 1 el custard,

  • Regionaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2015
  • Regionaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Mousse van rabarber en yoghurt

Zomers en luchtig

INGREDIENTEN

200 gr rabarber, 1 dl eiwit, 200 gr suiker, 2 dl yoghurt

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chutney van asperges en rabarber

Asperges en rabarber zijn 2 ultieme lente producten. Ik eet ze vaak genoeg samen. Dat wil zeggen de rabarbercompote als fris bijgerecht. Ik heb er eigenlijk nooit eerder aan gedacht om ze samen in een gerecht te gebruiken. En toch is het helemaal niet zo gek. De friszure smaak van de rabarber is juist bij uitstek geschikt voor in een compote. En ik kan je vertellen dat het een perfecte match is met de asperges. Let wel op dat je de chutney goed laat inkoken totdat hij stroperig is voordat je het in de potten doet. Was voor gebruik de potjes goed af met heet water af of doe ze eerst in de afwasmachine. En gebruik bij voorkeur nieuwe potjes. (Blokker/Boerenbond) TIP: Bewaar de geopende potjes chutney in de koelkast.

INGREDIENTEN

, 500 gram (niet te dikke) witte asperges, 250 gram rabarber, 2 sjalotten, 100 ml asperge edik (of witte wijn azijn), 100 ml witte port, sap van 1 citroen, 2 el gedroogde cranberrys, 150 gram geleisuiker, peper en zout, ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Grand Dessert Van Rabarber

Rabarberravioli, rabarberijs, rabarber-aardbeiencompote em geconfijte en gedroogde rabarberstengel.

INGREDIENTEN

, Voor de rabarbercompote:, 800 g rabarber, geschild en in blokjes gesneden-200 g suiker- 1 kaneelstokje- 1 vanillestokje- 1 stuks steranijs- 1 sinaasappelschilletje, zonder wit- 1 citroenschilletje, zonder wit- 2 dl rode wijn- 0.25 dl frambozencoulis, , Voor de ravioli:, 100 g uitgelekte rabarbercompote- 8 ronde wontonvelletjes- olie om in te frituren- poedersuiker, , Voor de geconfijte, gedroogde rabarber:, 1 stuks rabarber, gewassen en met een dunschiller in repen gemaakt- 2 dl suikersiroop, , Voor het rabarberijs:, 300 g gepureerde rabarbercompote- 80 g gesmolten witte chocolade- 8 gekrulde koekjes om het ijs in te scheppen- 4 takjes mint, , Voor de saus:, 150 gepureerde rabarbercompote- 0.5 dl fraise des bois likeur, , Voor de aardbeien- rabarbercompote:, 100 g aardeien, in blokjes gesneden- 100 g uitgelekte rabarbercompote- 1 el creme fraiche.,

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-07-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Bladerdeeghoekjes met rabarber en munt

Een fris hapje bij de thee? Probeer deze driehoekjes maar eens.

INGREDIENTEN

2 blaadjes bladerdeeg, 150 gr rabarber (schoongemaakt), ½ el verse munt, 30 gr suiker, 2 el suiker, 1 tl aardappelzetmeel,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hangop met rabarber en aardbeiensaus

Het grote voordeel van rabarber in je tuin is dat hij elk jaar weer vanzelf terug komt. Een erg dankbare plant om in je tuin te hebben dus. En behalve gewoon een compote als bijgerecht kun je er nog veel meer lekkere dingen mee maken. Zoals deze rabarber aardbeiensaus. Het zoete van de aardbeien is een heerlijk combinatie met het friszurige van de rabarber. Door de saus met custard te binden geef je er een lichte subtiele vanille smaak aan. De hangop laat je uitlekken in een kaasdoek of in een gewone schone theedoek. Houd wel rekening met een uitlektijd van minimaal 8 uur. TIP: Je kunt met deze saus ook allerlei ander lekkers maken denk bijvoorbeeld aan vlaaivulling maar zorg dan wel dat de saus dik genoeg is.

INGREDIENTEN

, 1 liter volle yoghurt, 2 dl slagroom, 250 gram rabarber, 250 gram aardbeien, 50 gram suiker (of meer als je van zoet houd), sap van een halve citroen, 1 el custard om de saus mee te binden, evt. een paar blaadjes munt en wat extra aardbeien voor de garnering, ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-05-2014
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Moelleux met appel en rabarber

Lekkere moeilleux uit Frankrijk, met appel en rabarber ...die we lauw of warm kunnen serveren .........TOP ! 

INGREDIENTEN

250 g rabarber, 1/2 appe, 4 el citroensap, 1 tl vloeibare honing, 1 snuifje kaneelpoeder, 100 g bloem, 70 g bloemsuiker, 100 g amandelpoeder, 40 g boter, 2 eiwitten, 1 snuifje zout

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2020
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Rabarber triffle met witte chocolade

INGREDIENTEN

400 g rabarber, suiker, 150 g aardbeien, kaneelpoeder, 100 g witte chocolade, 8 Italiaanse bitterkoekjes, blanke vla, 4 blaadjes munt,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Monmouth Pudding met rabarber

Een mooi voorjaarsrecept met rabarber

INGREDIENTEN

400 g rabarber, 250 ml kersensap, 1 el maizena, 100 g + 2 el +extra suiker, 1 zakje vanillesuiker (8g), 175 g witbrood, 1 citroen (biologisch), 450 ml melk, 1 el + extra boter, 3 eieren, poedersuiker,

  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2016
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.

Rabarber creme brulee

INGREDIENTEN

500 gr verse rabarber (kontje en loof verwijderen, stelen in kleine stukjes); 125 gr fijne suiker; 3 eetl water; 8 eierdooiers; 1 eetl maizena; 1/2 theel vanille-essence; 5 dl volle melk; 3 eetl poedersuiker

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2004
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Diverse soorten bereidingen van rabarber

INGREDIENTEN

Sap, 1 kg rabarber, 1 fles witte wijn, 250 g suiker, 1 sinaasappel, 1 citroen, , Mousse, ? l sap, 11 g gelatine, ? dl eiwit, 50 g suiker, ? l room, , Gelei, ? l vocht, 9 g gelatine, , Compote, ? kg rabarber, ? kg geleisuiker, , Tuile, 1 dl jus d'orange, 65 g bloem, 125 g amandelgruis, 125 g gesmolten boter, 225 g suiker, zestes, , Vanillesaus, 2 dl melk, 1? dl room, 90 g suiker, 4 eierdooiers, vanillestokje, , 2 blaadjes gelatine, , munt

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Croute au itron met rabarber

INGREDIENTEN

400gr rabarber, 400ml Citroen siroop (limonade), Zakje vanille suiker, 150gr gelatine, bakje frambozen, bakje aarbeien, citroen taartje,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

pannenkoekengebak met appels en rabarber

Een snel klaar vieruurtje maar je kan de pannekoeken ook zelf bakken en zelf een heerlijke compote maken van de eerste rabarber (wel zorgen dat je nog voldoende overhoudt voor je gebak)

INGREDIENTEN

, 12 kant-en-klare Brugse pannekoeken, 200 gr rabarbermoes, 2 Cox Orange appels, 50 gr griessuiker, 30 gr boter, 15 cl appelsap, kaneel,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Rabarber appel vlaai met banketbakkers room.

Rabarber vlaai BEREIDINGSWIJZE INGREDIENTEN Rabarbercompot 300 g rabarber 300 g appel 150 g suiker Vlaaideeg 7 g gist 100 ml lauwe melk 200 g bloem 1 mespuntje zout 30 g boter 1 eidooier Banketbakkersroom 1 vanillestokje 250 ml melk 75 g suiker 2 eidooiers 1 el bloem Kruimels 90 g boter 75 g suiker 75 g bloem 75 g havermout Extra nodig plasticfolie poedersuiker om te bestuiven vlaaivorm  van 23 cm BEREIDINGSWIJZE Rabarbercompote Schil de rabarber en de appels. Snijd de rabarber in stukjes en de appels in blokjes. Breng samen met de suiker en de rabarberschillen aan de kook. Laat 4 minuten koken, maar zorg dat het geen puree wordt. Laat de compote afkoelen en uitlekken en verwijder de schillen. Vlaaideeg Los de gist op in de melk. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Schenk de melk in het kuiltje en kneed de boter en de eidooier erdoor. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de ingevette vlaaivorm ermee. Prik de bodem in met een vork. Banketbakkersroom Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Vul de vlaaibodem met banketbakkersroom en schep de rabarbercompote op de banketbakkersroom. Kruimels Verwarm de oven op 180 ºC. Meng boter, suiker, bloem en havermout met elkaar en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over de taartvorm en bak de rabarbervlaai in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat dit helemaal goed koud worden. Bestuif de vlaai met poedersuiker.

INGREDIENTEN

, , Rabarbercompot, , 300gr; rabarber, 300 g appels, 150 g suiker, , Vlaaideeg, 7 g gist, 100 ml lauwe melk, 200 g bloem, 1 mespuntje zout, 30 g boter, 1 eidooier, , Banketbakkersroom, 1 vanillestokje, 250 ml melk, 75 g suiker, 2 eidooiers, 1 el bloem, , Kruimels, 90 g boter, 75 g suiker, 75 g bloem, 75 g havermout, , poedersuiker om te bestuiven,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.

RABARBER-CRUMBLE

ER IS WEER RABARBER GELUKKIG

INGREDIENTEN

, , , , , , 500 g rabarber, , 50 g boter, , 100 g bloem, , 1 zakje vanillesuiker, , 125 g suiker, , 1 snuifje kaneel, , , , ,

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Appel-Rabarber Flappen

Dit is simpel te maken met bladerdeeg en wat compote

INGREDIENTEN

Compote van rabarber en appels-twee vellen bladerdeeg-eitje-suiker

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Supersnelle fruitflappen

Snel heerlijke fruitflappen maken. Het is echt heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is een potje "verwenfruit" van de HAK en bladerdeeg. Je kan ook ingevroren fruit gebruiken zolang het maar niet te nat is. (bijv "warm dessert fruit` van de AH.) Het kan gewoon bevroren in de flap!

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, Hak verwenfruit bijv: Rabarber compote met framboos.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Rabarbercompote

INGREDIENTEN

1 kg rabarber, in stukjes, 100-150 g kristalsuiker,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rabarbercompote

INGREDIENTEN

*1 kilo rabarber, in stukjes, *100 tot 150 gram kristalsuiker,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rabarber/blauwe-bessencompôte

Frisse zoetzure compote, lekker in yoghurt of rijstepap. Maar ook bij gebakken kip of rundvlees van de BBQ.

INGREDIENTEN

300 gr. rabarber, 300 gr. blauwe bessen, 2 eetlepels vloeibare honing

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2012
  •  
  •  10-20 min.

Rabarber-aardbeientoetje

INGREDIENTEN

Voor de compote : 500 gram rabarber - 150 ml sinaasappelsap - 75 gram suiker - 1/2 theelepel kaneelpoeder - 2 theelepels maizena - 250 gram aardbeien - Voor de roomkwark : 200 gram kwark - 1 zakje vanillesuiker - 1 eetlepel suiker - 100 ml slagroom - Voor garnering : 4 aardbeien met kroontje

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-07-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

rabarber-aardbei roomtoet

INGREDIENTEN

Compote:, 500 gr rabarber, 150 ml sinaasappelsap, 75 gr suiker, 1/2 thl kaneelpoeder, 1-2 thl maizena, 250 aardbeien in stukjes, , Roomkwark:, 200 gr kwark, 1 zakje vanille suiker, 1 el suiker, 100 ml slagroom

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2008
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Roomijs van de eerste rabarberstengels

Overheerlijk ! Dit recept is goed voor ruim 8 porties

INGREDIENTEN

Voor de rabarbercompote:, -500 g rabarber, -1/2 l witte wijn, -125 g suiker, -1 vanillestok, -1 eetlepel ma?zena, , Voor het eigenlijke roomijs, -275 g uitgelekte en gepureerde compote, -180 g eierdooiers, -3 1/2 dl melk, -2 1/4 dl room, -200 g Suiker,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste rabarber compote recepten
Populaire rabarber recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top