1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rabarber

Rabarber recepten (748)

Alles wissen
Rabarber

Rabarber

Een rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Het is een grote struikachtige plant met een rode steel en groene bladeren. De plant wordt gekweekt vanwege zijn eetbare delen. Dit is de steel van de rabarber. De rabarber komt oorspronkelijk uit China, waar het gebruikt werd als geneesmiddel. In de zeventiende eeuw werd ontdekt dat je de plant ook kon eten. De rabarber is echter pas sinds de negentiende eeuw populair in Nederland. Vanaf 1900 begon in Nederland de teelt van rabarber. Vandaag de dag geniet de rabarber van een grote populariteit. Vooral in de zomer wordt de rabarber veel gegeten. Je kan ontzettend veel met de rabarber. Je kan er een lekker toetje van maken door het bijvoorbeeld te eten met yoghurt en een schepje suiker. Ook kan je rabarbertaart maken. De rabarber heeft van nature een redelijk zure smaak. Vandaar is het aan te raden een zoetstof bij de rabarber te doen.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rabarber

Basisrecept voor het bereiden van rabarber, zoals mijn oma het altijd doet

INGREDIENTEN

* een paar stelen rabarber * een klein bodempje water * een flinke lepel suiker

Voorbereiding

Snijd aan beide kanten van de rabarber een stukje af Was de rabarber Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 3 cm

Bereidingswijze

Kook de rabarber een minuut of 10 in het bodempje water Voeg op het laatst de suiker toe en laat de rabarber afkoelen Als de rabarber te dun is kan je het met een beetje maizena vermengt met kookvocht of water wat verdikken.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Rabarber

Mijn lievelingseten!!!

INGREDIENTEN

,  Water,  Rabarber,  Suiker,  Kaneel,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

rabarber

Snijd de rabarber in stukjes breng hem aan de kook met wat extra water bind de rabarber met frambozenpudding suiker naar smaak toevoegen

INGREDIENTEN

Rabarber frambozenpudding suiker

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

rabarber

Snijd de rabarber in stukjes breng hem aan de kook met wat extra water bind de rabarber met frambozenpudding suiker naar smaak toevoegen

INGREDIENTEN

Rabarber frambozenpudding suiker

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Rabarber

Ouderwets lekker

INGREDIENTEN

, 1 zak gesneden rabarber (ca. 500, g), 2 theelepels koekkruiden, 75 g bruine basterdsuiker, 2 fijngesnipperde gemberbolletjes, 1 eetlepel allesbinder

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rabarber

Fris bijgerecht of een heerlijk toetje met créme fraichê.

INGREDIENTEN

0.5 kilo rabarber, 1 dl water, aardappelmeel of maïzena, ongeveer 100 gram suiker, , , , , , , , Bereidingswijze:, van Rabarber recept, , , Was de rabarberstelen en snijd ze in stukken., , Breng de stukjes vlug aan de kook en laat ze zachtjes doorkoken tot ze moes zijn (ongeveer 10 minuten)., , Evt. te veel kookvocht afgieten., , Roer de rabarber glad, indien nodig met maïzena binden en op smaak afmaken met suiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
Andere recepten met rabarber
Populaire groente recepten

rabarber

INGREDIENTEN

500 g rabarber, 2 rode appels, 1 dl vers sinaasappelsap, 1/2 theelepel kaneel, 1 eetlepel suiker, 75 g cruesli,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

RABARBER.

INGREDIENTEN

1kg Raberber 1l water 250 gr suiker 1 tl kaneel 1 citroen (custaard om aan te maaken)., 1 appel.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Rabarber.

Een recept voor het steriliseeren van groenten, anno 1931.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Rabarber

INGREDIENTEN

Vruchtensap, Cointreau, Jenever

  •  
  •  
  • Geplaatst op18-07-2004
  •  
  •  

Rabarber fool

INGREDIENTEN

500 g rabarber, 100 g suiker, 100 ml water, 1 zakje vanillesuiker, 250 ml slagroom

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2013
  • Engels
  •  0-10 min.
Nieuwste rabarber recepten

Rabarber crumble

INGREDIENTEN

450 gr. Rabarber, 75 gr. bruine basterdsuiker, 2 el. custardpoeder, 75 gr. boter, 175 gr. bloem, snufje zout, 75 gr. bruine basterdsuiker

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2010
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Rabarber met fruit

Nog zo'n fris zomergerecht

INGREDIENTEN

Voor 4 personen: 500 gr. rabarber, ? 25 gr rozijnen, 1 banaan, 100 gr. aardbeien, suiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Schuimige rabarber.

INGREDIENTEN

500 g rabarber, 1 ei, 5 eetl. suiker, 1 zakje vanillesuiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Rabarber Met Gember

P.P. 75 kcal/3gE/1gV/16gKh.

INGREDIENTEN

250 gram rabarber , 1 bolletje gember , 2 eetlepels gembersiroop , 4 eetlepels Griekse roomyoghurt

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Yoghurthangop met rabarber

INGREDIENTEN

1 l yoghurt, 500 g rabarber, 150 g suiker, ca. 4 eetl. bruine suiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

rabarber chutney

INGREDIENTEN

, 500 gram in stukjes gesneden rabarber, 2 middelgrote uien, in stukjes gehakt, 2 eetlepels bruine suiker, snufje cayenne peper, 1 thl. zout, 2 thl. kerrie poeder, 10 eetl. azijn,

  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2003
  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rabarber ijs

Lekker ijsdessert. Het is makkelijk te maken maar reken er mee dat het dessert wel 4-6 uren van tevoren in de vriezer moet .

INGREDIENTEN

375 gr rabarber, 125 gr suiker, 1/2 vanillestaaf, 1 gelatineblaadje, 3 eigeel(danegg- AH), 60 gr poedersuiker, 1/2 vanillestaaf, 5 dl slagroom

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2012
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Yoghurthangop met rabarber

INGREDIENTEN

1 l yoghurt, 500 g rabarber, 150 g suiker, ca. 4 eetl. bruine suiker, , ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-05-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Rabarber Tiramisu

Hemels toetje. Verrassende smaakcombinatie.

INGREDIENTEN

, 400ml slagroom, 2eetl suiker, 250gr mascarpone, 750gr of rabarber, 100ml sinaasappelsap, 1 kopje suiker, 3 blaadjes rode gelatine, 1 hotel cake, 200gr amarettini of knapperige bitterkoekjes, Fraise des Bois, Creme de Mure, creme de cassis of andererode vruchten likeur,

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Rabarber Crumble

Een crumble is het lekkerst met verse producten. De combinatie van rabarber met aardbei is een klassieker; door de zure smaak van de rabarber en het zoete van de aardbei wordt de combinatie heerlijk.

INGREDIENTEN

25 gr. suiker 500 gr. aardbeien 500 gr. rabarber, , Voor kruimeldeeg: 220 gr. boter, 200 gr. bloem, 200 gr. bruine basterd.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2013
  •  
  •  30-60 min.

Schuimige rabarber

INGREDIENTEN

, L500 gr rabarber, 1 ei, 5 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Rabarber Crumble

Een echte Friese topper die ik ken uit mijn jeugd. Rabarber stond vroeger bij iedere Fries in de tuin. De combinatie van zoet, zuur en de crunch van de kruimels zorgt voor een hemelse smaakbeleving.

INGREDIENTEN

Ingrediënten crumble:, 300 gram bloem, 200 gram suiker, 150 gram boter, in klontjes, 4 kruidnagels, 1 theelepel venkelzaad, 1 theelepel chilivlokken, , Ingrediënten rabarber:, 1 kg verse rabarber, 1 citroen, 350 gram suiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2016
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Rabarber Met Een Korstje

INGREDIENTEN

500 gram rabarber, 3 el vruchtenjam, 100 gram krokante muesli (geroosterde muesli), 20 gram boter

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Rabarber met schuimkop

INGREDIENTEN

250 gram rabarber* 50 gram suiker* 1 eierdooier* 1 eiwit* 50 gram poedersuiker*.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Rabarber Met Een Schuimkop

Toetje. 70kcal.

INGREDIENTEN

- 300 gram schoongemaakte rabarber., - zoetstof en vannillesuiker, - 4 tl suiker, - 4 eiwitten,

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-1998
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Frisse Rabarber

De frisse zomergroenten komen er weer aan. Rabarber met drank en zoet.

INGREDIENTEN

1 bos rabarber. 1 wijnglas tiramisu. 2 vanille zakjes suiker. 2 eetlepels kaneel.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rabarber en ijs

Rabarber met ijs.

INGREDIENTEN

500 gr rabarber, 50 gr roomboter, 100 gr rietsuiker, 1 eetl frambozenazijn, 1 eetl honing, 4 bollen wit of puur chocolade ijs

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Rabarber met schuimkop

INGREDIENTEN

750 g rabarber5 eetl. frambozensiroop150 g suiker2 eieren2 eetl. geschaafde amandelen.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Taartjes met rabarber

Bevat per eenpersoonsportie: energie 365 kCal - eiwit 12 g vet 23 g - koolhydraten 27 g

INGREDIENTEN

250 g rabarber, 1 eetlepel suiker, 2 pakjes verse roomkaas (bv. MonChou) (100 g), 5 eetlepels honing, 4 kleine taartbodempjes (pak 6 stuks)

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Vlaflip met Rabarber

INGREDIENTEN

- 250 gram rabarber, - 1/2 dl. appelsap, - 3 eetlepels kersenjam, - 4 dl. yoghurt, - 2 eetlepels witte basterdsuiker, - 4 dl. vanillevla, - 4 lange vingers

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Rabarber Compote

Heerlijk bij toetjes en taarten..... of gewoon zo.

INGREDIENTEN

750gr rabarber, 100ml sinaasappelsap, 1 kopje suiker, 3 blaadjes rode gelatine

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Appel crumble met amandelen (heerlijk nagerecht)

Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven!  Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit  al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is.

INGREDIENTEN

700 - 850 g Goudrenetten (ongeschild gewogen) = ± 3 grote appels, 225 - 300 g Cox appels (ongeschild gewogen) = ± 2 grote appels, 30 g bruine basterd suiker, 1 grote theelepel kaneelpoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, Wat extra boter om de schaal in te vetten (niet echt noodzakelijk), Voor de bovenlaag (Crumble), 110 g hele amandelen ongepeld, 125 g gekoelde boter, in kleine blokjes gesneden. (of eventueel wat meer boter), 250 g zelfrijzend bakmeel)., 2 theelepels kaneelpoeder, 150 g rietsuiker (of lichtbruine basterd suiker)

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Rabarber Flip

Een heerlijk toetje met een verrassende smaak.

INGREDIENTEN

Rabarber Compote, 1/4 ltr slagroom, 1/2 yoghurt, suiker, cantuchini, amarettini of bitterkoekjes/LI>,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Rabarber met schuimkop

INGREDIENTEN

250 gram rabarber - 50 gram suiker - 1 eierdooier - 1 eiwit - 50 gram poedersuiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Rabarber Crumble

Voorjaarsdessert

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 800 gram rabarber in stukjes, 200 gram kristalsuiker, 3 el bloem, voor het deeg:, 100 gram walnoten, gehakt, 100 gram bloem, 50 gram kristalsuiker, 50 gram donkere basterdsuiker, 100 gram boter in blokjes, 0,25 tl kaneel, zout

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Ketjapkip met rabarber

Kipschotel maar weer eens anders

INGREDIENTEN

1 schaal kippenbouten, zonder rugstuk (1 kg), 6 el ketjap manis, 6 el vloeibare honing honing, 6 el zonnebloemolie +, 300 g rabarber, 300 g rijst, 1 struik paksoi, in repen

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Rabarber confituur

Wist je dat je rabarber confituur kan maken met slechts 2 ingrediënten? Goedkoper kan niet! 

INGREDIENTEN

1 kg rabarber (of meer, gewoon evenveel rabarber als geleisuiker gebruiken!), 1 kg minuutsuiker (1 + 1, dus niet degene waar staat 'extra fruit', lees dus goed wat je koopt: je wil een pak waar je 1 kg geleisuiker per 1 kg fruit moet gebruiken)

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2019
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Rabarber fool

Lekker met felroze rabarber

INGREDIENTEN

500 gr. rabarber, 75 gr. lichte basterdsuiker, 1 sinasappel, geraspt maar ook het sap uitgeperst, 1 vanillestokje overlangs gespleten, , Custard, 150 ml volle melk, 250 ml slagroom, 50 gr. tafelsuiker, 6 grote eidooiers

  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2010
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Yoghurtijs Met Rabarber

Groente en ijs...

INGREDIENTEN

350 g rabarber, 250 g aardbeien, 3 eidooiers, 2? dl slagroom, 2? dl boerenland-yoghurt, 1 zakje vanillesuiker, poedersuiker, ca 150 g fijne, tafelsuiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Appeltaart met rabarber

INGREDIENTEN

1 pak appeltaartmix met daarbij vermelde ingredienten., Bovendien extra voor de vulling:, 3 grote jonagoldappels, 2 stelen rabarber, 1 zakje vanillesuiker, poedersuiker, 1 theelepel kaneel, klontje boter,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Rabarber

Rabarber

Een rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Het is een grote struikachtige plant met een rode steel en groene bladeren. De plant wordt gekweekt vanwege zijn eetbare delen. Dit is de steel van de rabarber. De rabarber komt oorspronkelijk uit China, waar het gebruikt werd als geneesmiddel. In de zeventiende eeuw werd ontdekt dat je de plant ook kon eten. De rabarber is echter pas sinds de negentiende eeuw populair in Nederland. Vanaf 1900 begon in Nederland de teelt van rabarber. Vandaag de dag geniet de rabarber van een grote populariteit. Vooral in de zomer wordt de rabarber veel gegeten. Je kan ontzettend veel met de rabarber. Je kan er een lekker toetje van maken door het bijvoorbeeld te eten met yoghurt en een schepje suiker. Ook kan je rabarbertaart maken. De rabarber heeft van nature een redelijk zure smaak. Vandaar is het aan te raden een zoetstof bij de rabarber te doen.

Nieuwste rabarber recepten
Populaire groente recepten
Andere recepten met rabarber
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top