Stamppot van Raapstelen
Stamppot van rauwe Raapstelen met citroen en gebakken uien, echt heerlijk!!!
Ingrediënten 4 personen
plus/minus 1.5 kg geschilde bloemige aardappelen, 3a4 bosjes Raapstelen, 1 grote ui, melk, Blue Band, Een halve citroen, Zout, 1 uitgeperst teentje knoflookVoorbereiding
aardappelen schillen ui in reepjes snijden de worteltjes van de Raapstelen snijden en de Raapstelen wassen en goed uit laten lekken in een vergiet teentje knoflook schillen
Bereidingswijze
de aardappelen in water met zout gaarkoken, afgieten en even droogkoken. Zoveel melk erbij doen dat de aardappelen voor tweederde onder de melk liggen, klont boter erbij doen en goed aan de kook brengen. Gas uitdoen en stampen met de rauwe Raapstelen, sap van halve citroen, de uitgeperste knoflook en de goudbruin gebakken uien (uien mogen beslist niet bruin worden, maar moeten glazig blijven)eventueel een beetje witte peper erdoorheen doen, maar hoeft niet.