Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Romertopf

Romertopf recepten (555) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Romertopf

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2011
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Romertopf lamsstoofpot

Een op de Marrokaanse keuken geinspireerde Romertopfschotel met Ras el Hanoutkruiden. Heerlijk gekruid en niet vet. Ideaal als je gasten hebt want na de voorbereiding hoef je er niets meer aan te doen. Geen liefhebber van lamsvlees? Dan kun je het ook maken met hamlapjes of kipfilet.

INGREDIENTEN

500 gram lamsbout in stukjes2 el Ras el Hanout1 el olie100 gram schoongemaakte sperzibonen1 gele paprika in stukjes1 kleine winterwortel in plakjes1 middelgrote aardappel in dobbelsteentjes1 gesnipperde ui8 gedroogde abrikozen in reepjes4 tenen knoflook uit de pershalve eetlepel honing2 dl bouillon van een blokje

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

italiaans varkensvleesgerecht uit de romertopf

Een heerlijk en apart varkensvleesgerecht uit de Italiaanse keuken. Goed te combineren met pasta en salade. Door gebruik van de Romertopf mengen de smaken en geuren goed, maar ook in een "gewone" ovenschaal bereik je een goed resultaat.

INGREDIENTEN

500 gram varkensfilet; ca. 250 gram rijpe (pomodoro- of vlees-)tomaten (je kunt ook gepelde tomaten uit blik gebruiken, dan hoef je ze niet te koken/ontvellen); 250 gram (kastanje)champignons; 8-10 plakken gekookte (schouder)ham; 1-2 tenen knoflook; tijm, rozemarijn en salie; 125 cl (=kopje) zure room of turkse yoghurt; 1 eetlepel tomatenketchup of tomatenpuree; 100 gram geraspte (knoflook- of parmezaanse) kaas. Eventueel wat mozzerella...

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

kip romertopf

Kip met paprika in de römertopf aanvullende info van bestaand recept. Leg om de kip de rest van de paprika en champignons, lekker af kruiden met BBQ en kip kruiden, zout en peper en paprika poeder. Ook wat blauwe schimmelkaaskaas toegevoegd rond de kip op de groente.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 100 gram champignons, 250 gr gehakt half om half, 1 ei, 1 el paneermeel, peper,zout,nootmuskaat, BBQ kruiden., 1 kip(ca 12 oo gr), 1 tl paprikapoeder, 4 plakjes ontbijtspek, 1 glas witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Romertopf Provencaal

589 Kcal/2469 kJ

INGREDIENTEN

800 gr lamsvlees van de schouder, 8 teentjes knoflook, zout, zwarte peper, 4 el provencaalse kruiden, 5 el olijfolie, 800 gr tomaten, 800 gr uien, 600 gr aubergines, 500 gr courgettes, 500 gr wortelen, 1 takje rozemarijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Romertopf met spinazie

INGREDIENTEN

1 grote ui100 g ham1 pakje instant aardappelpuree a 125 g4 dl. melk2 eieren4 eetl. geraspte oude kaas1 pak diepvriesspinazie a 600 g1 eetl. boter of margarine4 plakjes dun gesneden kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

romertopf gehakt

Best wel vetarm

INGREDIENTEN

500 gr gehakt hoh,worchestersaus,tabasco,3 tenen knoflook,halve paprika,ei,paneermeel,bouilonpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romertopf Recept

Vetarm en makkelijk te bereiden recept

INGREDIENTEN

4 ons soepvlees, 3 uien, 2 winterwortelen, diepvrieserwtjes, blikje tomatencremesoep, scheutje sherry, laurierbladeren, peper, knoflook, aardappelen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Romertopf zuurkool met kip

Een heerlijk Romertopf recept waarbij de paprika goed tot zijn recht komt. Geinspireerd op een recept van Kramer 1274

INGREDIENTEN

250 gram zuurkool halve rode paprika 2,5 lepel creme fraiche 2 el currysaus cajun of kipkruiden 4 kippendijen met of zonder bot, zonder vel 2 el ontbijtspek blokjes fijngehakte peterselie peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

zigeunerkip uit de romertopf

INGREDIENTEN

1 braadkip, zout en peper, 1 el mosterd, 2 el olie, 4 plakjes vet spek, 1 ui in ringen, 3 takjes peterselie, 1 takje bladselderie, 1 rode paprika in reepjes, 2 tomaten ontveld en in stukjes, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 1/4 ltr zure room,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-1999
  •  
  •  60-120 min.

Boeuf Bourguignon Uit De Romertopf

Franse stoofschotel, heerlijk mals

INGREDIENTEN

750 gr. runderlappen * peper en zout * 250 gr. champignons * 3 eetl. zilveruitjes * 2,5 dl. rode wijn * 1 bouillonblokje * takje tijm * laurierblaadje * 1 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rollade uit de romertopf.

INGREDIENTEN

*1 varkens rollade, *2 tl zout, *1/2 tl peper, *1/2 tl oregano, *4 el olie, *2 uitgeperste tenen knoflook, *1 laurieblad, *klein beetje kaneelpoeder, *2 aubergines, *2 courgettes, *2 rode paprika's, *2 uien, *3 aardappels, *4-5 trostomaten, *sap van 1 citroen, *2 el tomatenpuree, *minimaal 5 dl. water, *1 bouillonblokje, *peterselie of basilicumblaadjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rundergoulash in de Romertopf

Lekker romertopfgerecht

INGREDIENTEN

500 gr. runderpoulet of in stukken gesneden, sucadelappen, 250 gr. uien in ringen gesneden, 1,5 eetl. tarwebloem, 50 gr. boter, 1 rode paprika en 1 groene of gele paprika, 2 tomaten, 2,5 dl. runderbouillon, 1 theel. paprika poeder, 1 klein rood pepertje (naar smaak),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2001
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

ossobucco uit de romertopf

Het Italiaanse stoofvleesgerecht osso-buco dankt zijn naam aan het vlees (schenkel) dat erin zit: osso buco betekent 'hol been' en dat is precies wat schenkel is (mergpijp met vlees erom). Door de lange stooftijd wordt het vlees heerlijk zacht en de schenkels maken het stoofvocht geurig en gebonden. Een ideaal gerecht voor de Romertopf!

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels van 4 a 5 cm dik, bloem, 50 gr bakboter, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 knoflooktenen, 2 dl kalfsbouillon, citroenschilletje, majoraan, 1 dl droge witte wijn, 1 blik tomaten met vocht, peper en zout, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vispotje In De Romertopf

Lekkere visschotel, te varieren met kabeljauw, wijting, zalm, garnalen,...

INGREDIENTEN

Visfilet (kabeljauw, wijting,...), zeevruchtenmengeling, room, ajuin, champignons, krielaardappeltjes, kerrie, look

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktbrood in de romertopf

Gewoon gehakt maar toch even anders.

INGREDIENTEN

750 gr half om half gehakt, 4/5 sneetjes witbrood zonder korst, 5 eieren, zout, mespunt kerrie, halve theelepel marjolein, 1 theelepel worcestersaus, 1 ui, 1 eetlepel fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bloemkool uit de romertopf

Van dit gerecht kan ik nooit genoeg maken.

INGREDIENTEN

Bloemkool, Aardappelen, gehakt hoh, braadworst, gehaktkruiden,nootmuskaat en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

spitskool uit de romertopf

INGREDIENTEN

400 gr rundergehakt, 1 zakje kruidenmix voor gehakt met paprika (Silvo), 2 eetlepels gemalen kokos, , 1 blikje ananasstukjes, 1 rode paprika, 250 gr gesneden spitskool, 450 gr krielaardappeltjes, 2 eetlepels boter, Romertopf (inhoud ca 2 liter),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  •  
  •  > 120 min.

Kip in de Romertopf

Is toch echt een van mijn favoriete recepten. Makkelijk en ho zo heerlijk. Het enige dat je hoeft te doen is het snijden van groeten, de rest doet de oven.

INGREDIENTEN

1 maiskip van 1,5 kg, 5 stevige aardappelen, 2 paprika's,2 courgettes, 250 gr (of 500 gr) champignons, 3dl witte wijn, 1 zakje pittige kipkruiden en 1 stokbrood.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bulgaarse stoofschotel (Romertopf)

INGREDIENTEN

250 gr gemengd poelet (varkens-, kalfs-, rund- en naar verkiezing schapenvlees), 1 mergpijp, 200 gr uien, 200 gr paprika?s, 250 gr rijst, 500 gr tomaten, 1 teentje knoflook, 100 gr gesneden soepgroente, 1 glas yoghurt, 5 koppen bouillon, peper, zout, 1 eetlepel boter, , Variatie:, Kruid met kerriepoeder., , Zoutloos dieet:, Voeg geen zout toe, gebruik zoutloze bouillon en zoutloze boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Varkensfiletlapjes in de Romertopf

Heerlijk vol van smaak, dit Italiaanse gerecht uit de Romertopf. Als alles eenmaal in de Romertopf zit, heb je hier verder geen omkijken naar. Ideaal voor een zomers etentje in de tuin.

INGREDIENTEN

- 4 varkensfiletlapjes (dik gesneden), - 2 uien, - 2 teentjes knoflook, - 10 gram spekreepjes, - en flink stuk winterwortel, - een kopje tuinerwtjes uit de diepvries, - 2 stengels bleekselderij, - boter of margarine, - 1 blik gepelde tomaten op sap, - 1 el tomatenpuree, - anderhalve dl kippenbouillon, - een half zakje verse Italiaanse kruidenmix, fijngehakt (wat extra verse oregano, fijngehakt), - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kalfssucadestuk uit de romertopf

INGREDIENTEN

Een romertopf* 800 gram kalfs - sukadestuk, 8 plakjes ontbijtspek, 1 bosje fijngesneden koriander, 1 blikje stukjes tomaten sap, 150 gram prei in reepjes, 1 ui in halve ringen, 100 gram bleekselderij in reepjes, 10 gram wortel in reepjes *NB : een romertopf is een poreuze, aardewerken pot, waarin vlees (met of zonder andere ingredienten) kan worden klaargemaakt. Voor het gebruik moet de romertopf eerst een kwartier in koud water worden gezet. de poreuze pot neemt water op. Tijdens het garen van het vlees in de oven verdampt dit vocht uit de pot. hierdoor kan het vlees zonder toevoeging van vet in het eigen vocht worden bereid. de romertopf is gevoelig voor grote temperatuurverschillen. Daarom mag de oven niet voorverwarmd worden en moet de romertopf na bereiding altijd op een onderzetter geplaatst worden.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvleesschotel met champignons uit Romertopf

Mals Romertopfgerecht

INGREDIENTEN

500 gram runderpoulet, 500 gram champignons, 1 bloemkool, 1 ui, 1 eetlepel boter, 1/2 kopje water, 1/2 theelepel engelse kerry, peper, zout, sambal (als men het pittiger wil).

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-1999
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Prei uit de Romertopf

Slanke, makkelijke schotel, naar eigen wens vegetarisch of met vlees te bereiden

INGREDIENTEN

300 gram aardappelschijfjes * per persoon 1 gemiddelde prei * vegetarische balletjes * 1 kopje bouillon * naar smaak wat olijven

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

eenpansgerecht uit de romertopf

Voor 2 pers. (p.p. 400 kcal)

INGREDIENTEN

200 g rundergehakt, peper, zout, 200 g wortel, 200 g knolselderij, 400 g geschrapte krielaardappelen, 11/2 dl bouillon (van tablet), 1 eetl tomatenpuree, mespuntje tijm, 1 laurierblad, 1 klein blikje doperwten.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Ratatouille met gehaktballetjes uit de Romertopf

Bron: Romertopf International

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes: 250 g gehakt * zout * peper * nootmuskaat * gemalen kruidnagels * paneermeel * 1 ei, , Verder: 2 uien in ringen gesneden * 3 paprika's (rood, groen, geel) * 2 in vieren gesneden tomaten * 1 in plakjes gesneden courgette * 1 in blokjes gesneden aubergine * 1 teentje knoflook * zout * peper * basilicum * 1 dl. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spitskool Uit De Romertopf

INGREDIENTEN

400 gr. rundergehakt, 1 zakje kruidenmix voor gehakt met paprika, 2 EL gemalen kokos, 1 blikje ananasstukjes (netto 227 gr.), 1 rode paprika, 1 zakje gesneden spitskool, 450 gr. krielaardappeltjes, 2 EL boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

konijn uit de romertopf

CALORIEEN: 280

INGREDIENTEN

1 ui -, 2 tomaten -, 50 gr. ontbijtspek -, 1 kg konijn -, zout -, peper -, 2 theel. tijm, 25 gr. margarine -, 1 dl pils -, 6 zwarte olijven -, 1 eetl. honing.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kip in Römertopf

Gewoon genieten.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 1-2 El olie, Zout en peper, 1 tl thym, 5 à 6 kleine uien, 4 grote wortelen, 1/2 kleine knolselder, 400gr champignons, 1 lookteentje, 2 laurierblaadjes, 1 bouillonblokje, 1/8l witte droge wijn, 1à2 el zure room, 150gr baguette

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip in Romertopf

lekkere eenpansschotel waarin alle smaken goed verenigd zijn

INGREDIENTEN

2 kippenbillen - +/- 300gr wortelen - 3 grote uien - +/-3 aardappelen - 2 dl kippenbouillon - (verse) rozemarijn - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hongaarse goulash uit Romertopf

Het duurt wat langer, maar het vlees blijft heerlijk mals.

INGREDIENTEN

400 g rundvlees, 400 g varkensvlees, 500 g uien, 3 groene paprika?s, 50 g boter of reuzel, 1 el tomatenpuree, 1 tl milde paprikapoeder, 1 tl scherpe paprikapoeder, ? tl karwijzaadjes (gekneusd in een vijzel), (versgemalen)peper en zout naar smaak, geraspte schil van 1 citroen, 1 klein beker creme fraiche, 2 el maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvlees Uit De Romertopf

Een heerlijk rundvleesgerecht uit de oven voor een feestelijk etentje

INGREDIENTEN

1.5 kg mager rundvlees aan 1 stuk, 2 geperste teentjes knoflook, olie, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 2 uien, 4 tomaten, zout, peper uit de molen, 1/8 liter rode wijn, 1 el paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 40 gr. tomatenpuree, 100 gr. plakjes ontbijtspek, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kip in de romertopf

Lekker en mager

INGREDIENTEN

1 ui, 1 eetl. kerrie, 1 kippenbouillontblet, 15 gr. margarine of wat olie, 1 blikje ananas op eigen sap, 4 eetlepels rozijnen, 300 gram rijst, 4 kippenpoten, zout, peper, gemberpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kip in romertopf

INGREDIENTEN

1 kip (ca. 1200 g), 1/2 kippenbouillontablet, 1 ui, 1 kg aardappelen, 750 g geschrapte wortelen, 2 takjes peterselie, zout, peper, 50 g magere spekblokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip uit de Romertopf

Bij ons de typische weekendschotel

INGREDIENTEN

* een hele kip van ongeveer 1 kilo * 300 gram aardappelen * 1 rode paprika * 1 groene paprika * 2 uien * knoflook * gedroogde kruiden naar smaak

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.

Goulashsoep uit de Romertopf

Dit recept dateert van de begin jaren van ons huwelijk. De heerlijke geuren waren buiten al te ruiken waardoor mijn man altijd met een lach op zijn gezicht thuis kwam.

INGREDIENTEN

* 2 dikke uien snijden in ringen, * 1 pond rundergehakt, * 200 gram rauwe wortel in juliennereepjes snijden, * 1 rode paprika in stukjes, * 1 bakje champignons, * 2 kleine blikjes tomaten puree, * peper & zout, * 1 eetlepel paprika poeder, * halve eetlepel karwijzaad (kummel), * 2 teentjes knoflook, * 1 liter vleesbouillon van 2 tabletten[/b, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Hongaars
  •  60-120 min.

Witlof-vleesstoof uit de romertopf.

INGREDIENTEN

1 grote ui, 1 paprika, 2 tomaten, 750 g witlof, 1/2 bakje champignons, 1 goudreinet, 1 teentje knoflook, 500 g hamlappen, zout, peper, 1 theel. paprikapoeder, oregano, rozemarijn, 1 eetl. boter of margarine.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

zalm uit de romertopf

INGREDIENTEN

Zalm,ui, 1 teentje knoflook, blokjes aardappel, groenten naar keuze: b.v. broccolie, wortel, prei, bloemkool, kort alles wat je lekker lijkt en op dat moment in huis hebt. Gebruik groenten die de dezelfde garingstijd hebben. Rauwkost b.v. ijsbergsla en tomaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kabeljauw uit de romertopf

INGREDIENTEN

600 gr kabeljauwfilet, 2 eetlepels fijngesneden selderij, 3 ontvelde tomaten in blokjes, zout, peper, 1 ongeschilde courgette in kleine blokjes, 100 gr geraspte 20 kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vis-Florentine uit de Romertopf

Een heerlijk recept, dat ook nog eens goed is voor de lijn!!!!

INGREDIENTEN

1 pak diepvrieskabeljauw (400 gr.), 1 pak diepvries bladspinazie a la creme (deelblokjes, 400 gram), 100 gram geraspte kaas, 1 koffielepel boter, 450 gr. krieltjes, zout, citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2006
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top