Minizalmquiche met broccoli
Minizalmquiches met broccoli zijn superleuk om met kerst te serveren als voorgerecht. Wanneer je de quiches serveert op en bedje van jonge bladsla met veldsla ziet het er extra feestelijk uit.
Ingrediënten 4 personen
100 g broccoli, , 4 plakjes bladerdeeg, , 1 blik John West wilde roze zalm, , 3 eieren, , 75 ml slagroom, , 75 g geraspte jonge kaas, , 1 el bieslook, , 1 snufje zout,Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook de broccoliroosjes in water met zout in 4 min. beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. Bekleed de taartvormpjes met de plakjes deeg. Vouw overhangend deeg terug.2. Maak de zalm schoon: verwijder het vel en de graten en verdeel de zalm in stukjes. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas en de bieslook.3. Verdeel de zalm met de broccoli over de taartbodems. Schenk er het eimengsel over.4. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Verdeel de taartjes over borden.