1. Home
  2. Recepten
  3. Puur

Puur recepten (866) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Chocolademousse Puur

INGREDIENTEN

200 gr chocolade puur 5 eiwitten 125 gr suiker ? liter slagroom ? borrelglaasje Tia Maria

Bereidingswijze

Smelt de chocolade (langzaam en niet te heet) en laat deze weer afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de slagroom op (niet te stevig). Klop de eiwitten stijf op en voeg er al kloppend geleidelijk de suiker aan toe. Meng de chocolade met de pannelikker door de eiwitten. Voeg hieraan de Tia Maria toe. Doe dit al spatelend met de pannelikker door de slagroom heen. Schep de mousse in de glaasjes en laat dit 2 uur in de koelkast opstijven.

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2000
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

CHOCOLADETAART 'PUUR '

Een verrukkelijk donker smakende chocoladetaart. Hij wordt nog lekkerder als u hem na het bakken, ingepakt in folie, nog enkele dagen laat liggen, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Ook heerlijk als nagerecht.

INGREDIENTEN

150 g extra bittere chocolade, 150 g zachte boter, 150 g suiker + 1 eetlepel, 3 eieren, 40 g bloem, 5 g bakpoeder, mespunt zout

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Puur vis!

Verse makreel met verse kruiden en citroen in folie in de oven, makkelijker, sneller en smakkelijker is er niet!

INGREDIENTEN

Makreel,citroen, peper en zout. Eventueel verse kruiden zoals dille.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bonbons Puur, Melk of Wit

Lekkere chocoladebonbons om zelf te maken. Recept van de Workshop Bonbons maken in de Bonte Koe.

INGREDIENTEN

Voor de ganache - de vulling (afhankelijk van de soort bonbon die je maakt):, Puur, 300 gram pure chocolade, 150 gram room, Melk, 300 gram melkchocolade, 200 gram room, Wit, 350 gram witte chocolade, 150 gram room, Voor de buitenkant van de bonbon:, 300 gram chocolade, 100 gram chocolade in een andere kleur om te versieren),

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  •  
  •  > 120 min.

Bananenbrood. Puur, natuurlijk en gezond.

Dit is een heerlijk puur recept van Green Happiness. Boordevol met lekkere en gezonde ingrediënten. Er wordt geen suiker aan toegevoegd. Al het zoet komt uit de natuurlijke ingrediënten. En door de meelsoorten aan te passen is het gemakkelijke glutenvrij te maken.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor één brood (waar je ongeveer 10 plakken uit kunt halen):, - 100 gram havermeel (of havermout even fijnmalen in de keukenmachine), - 100 gram speltmeel, - 1 theelepel bakpoeder, - 1 theelepel kaneel, - ½ theelepel zout, - 200 gram verse dadels (zonder pit), - 100 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk), - 1 theelepel vanillepoeder (1 vanillestokje), - 4 rijpe bananen (bruine spikkels!), - 100 gram blauwe bessen (diepvries),

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2016
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Chocolade vla puur

Heerlijke pure chocolade vla.

INGREDIENTEN

1 liter melk, 60 gram maizena, 60 gram cacao, 90 gram suiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Tomatensaus "puur natuur"

Een eerlijke heerlijke tomatensaus die goed past bij een zomerse bbq

INGREDIENTEN

3 (roma) tomaten, 1 middelgrote ui, balsemico azijn, honing of bruine suiker, basilicum, tijm, 2 tenen knoflook, olijfolie

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pastachoca Beregoed (puur)

Ineens vroeg ik me af of je chocopasta ook zelf zou kunnen maken. Vond een recept op internet (met melk, suiker, chocoladereep en boter) en ontdekte dat het heel makkelijk is. Toen moest ik weer denken aan de ouderwetse chocopasta beregoed van Friesche Vlag. Die heerlijke donkere. Zouden we daar een recept voor kunnen vinden? Wie een idee heeft, graag. En ik ben niet de enige heb ik gezien op internet die die pastachoca nog graag weer op zijn bammetje zou willen. Denkend aan de produkten die Friesche Vlag destijds voerde kwam ik op dit recept. Zeer zeker is het daarom m.i. op basis van gecondenseerde melk. Bedacht dat die er zeker geen kant en klare chocoladerepen in hebben gedaan, zoals in vele recepten. Vandaar de cacao. Het is lekker, maar geen pastachoca beregoed. Hoe kregen ze die pasta toch zo donker??? Graag jullie ideeen!!! Misschien iemand die familie heeft die destijds bij Friesche Vlag heeft gewerkt??

INGREDIENTEN

Blikje gecondenseerde melk;, 125 gram (meer mag) roomboter (zonder zout);, 2 grote volgeladen eetlepels cacao.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2016
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Cocktail Puur Natuur

INGREDIENTEN

Anders, Anders, Vruchtensap

  •  
  •  
  • Geplaatst op08-02-2000
  •  
  •  

KARAMEL-PECAN BROWNIES

INGREDIENTEN

375 gr zo puur mogelijke chocolade, in stukjes, 375 gr roomboter, in blokjes, 500 gr suiker, 6 eieren, merg van 3 vanillestokjes, 225 gr bloem, 1 theelepel zout, 250 gr karamel, 125 ml slagroom, 400 gr pecannoten, 125 gr pure chocolade, grof gehakt, bakblik 20x30, ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  •  
  •  30-60 min.

Puur Fruitspread van Aardbei en Blauwe bes.

Deze spread is gemaakt van 100 % puur fruit en heeft in vergelijking met jam slechts een calorische waarde van 64 per 100 gram. Dat getekent 75% minder Kcal dan de gewone jam en is ook geen jam, want dan zou er 60% suiker in moeten zitten. Lekker op een beschuitje, cracker, rijstwafel als tussendoortje of op de boterham. https://www.projectgezond.nl/

INGREDIENTEN

125 aardbeien schoongemaakt, 125 gr blauwe bessen gewassen, sap van 1 sinaasappel, 1 kaneelstokje

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker puur: Pasta met een saus van verse tomaten, olijven

Op vakantie in Italië in onze caravan. Eenvoudige, lekkere gerechten maken en eten. Daar is deze pasta er één van. Lekker simpel en toch smullen!

INGREDIENTEN

250 gram pasta (bijvoorbeeld penne, maar eigenlijk kan elke soort), zout, 2 eetlepels olijfolie, 1 sjalotje of kleine ui, 2 teentjes knoflook, 3 (niet te kleine) tomaten, scheutje (bijv. borrelglaasje) droge rode wijn, 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit (bijv. Kalamata), 2 eetlepels kappertjes, vers gemalen zwarte peper, 1/2 eetlepel gedroogde oregano, , vers gemalen Pecorino kaas of Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

KREEFT PUUR NATUUR van chef-kok Juri Nolet

Zo eenvoudig maak je dus kreeft

INGREDIENTEN

Pan met court bouillona Water, peper en zout, cayenne peper, laurier, prei en ui .

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Overnight oats, snel, gezond en puur ontbijten!

Een geweldig lekker ontbijt en ideaal voor als je het ochtendprobleem hebt van; te weinig tijd in de ochtend om een ontbijt klaar te maken.  Een mooie mix van de juiste koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. 

INGREDIENTEN

- 40 gram havermout, - 1 eetlepel chiazaad / eiwitpoeder, - 60 ml amandelmelk of water, - 2 el kwark (mager), - 1 el cacaopoeder, - 1 tl honing/agavesiroop, - 1 kiwi gesneden in stukjes (natuurlijk zonder schil ), - fijn gemalen kokos, - cacaonibs,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2015
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mijn allerlekkerste "draadjesvlees" met een twist

Het is er weer de tijd voor want de herfst heeft zijn intrede gedaan. Het is puur kouder buiten, het is al vroeg donker en kon mooie sucade krijgen dus wat doe je dan? Dit is een vreselijk lekker draadjesvleesrecept met net een beetje extra. Dat komt de smaak van je vlees alleen maar ten goede en geeft een verrukkelijk smakende saus ! O ja en de volgende dag smaakt het nog veel lekkerder, maar je kunt het ook prima invriezen.

INGREDIENTEN

1 kilo runderriblappen of sucadelappen, 8 grote uien (in halve ringen gesneden), 125 g grote verse champignons (in plakjes), 100 g roomboter, 2 el olijfolie, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, bloem, 350 ml runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree, 1 ½ el zongedroogde tomaten, 5 gekneusde jeneverbessen, Handje gekneusde kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 1 el suiker, Scheut witte wijn azijn

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling

Heerlijke pittige bladerdeeghapjes. Gevuld met puur kippenvlees en kruiden.

INGREDIENTEN

2 grote kipfilets - 1 ui 1 teentje knoflook - enkele druppels tabasco of chilisaus - 1 ei - 2 eetl gehakte peterselie - 15 plakjes bladerdeeg - 1 eidooier - 2 eetl sesamzaadjes

  • Balkan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Balkan
  •  10-20 min.

Geweldige CHCOLADECAKE met peer. Leuk voor een High Tea.

Chocolade en peren vormen een hemelse combinatie

INGREDIENTEN

125 gr zachte boter of margarine, 175 gr fijne kristalsuiker, 4 grote eieren, 250 gr zelfrijzend volkorenbakmeel, 50 gr fairtrade cacaopoeder, 50 gr fairtrade chocolade, extra puur (meet dan 70 % cacao) gehakt, 2 verse peren, geschild, klokhuis verwijderen en in stukjes gesneden, 150 ml melk.,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met knoflook en garnalen

Een heerlijk pasta gerechtje, puur, lekker en snel klaar.

INGREDIENTEN

300 gram (verse) Tagliatelle, 400 gram gepelde garnalen, 1 ½ dl slagroom, 2 teentjes knoflook, 100 gram geraspte kaas (Parmezaanse), olijfolie, verse peterselie, snufje keukenzout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalige zoetigheid: Witte chocolade cheesecake

Kijk naar de foto, je gaat vanzelf watertanden. Ik heb 3 nieuwe foto's geplaatst Vandaag heb ik deze heerlijke taart weer gemaakt. ik heb nu ipv witte chocolade vlokken, alleen maar puur chocolade vlokken gebruikt. op de foto zie je de taart die net uit de koelkast komt en nog bestrooid moet worden met vlokken en in punten worden gesneden.  Ik heb nu verse slagroom van Melkan gebruikt (in b.v. de Emte te koop) het is een pakje van 500 ml. de 200 ml. die ik over had heb ik door een stamppotje geroerd. mmm. deze slagroom is veeeel lekkerder dan b.v. de zaanse van AH.

INGREDIENTEN

1 doosje philadelphia light (zit 200 gram in) Je gebruikt 160 gram hiervan., 200 gr bastognekoeken (aldi heeft ze ook, heten alleen anders, zijn goedkoper en smaken exact hetzelfde), 75 gr roomboter, 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet) (van de Aldi), 75 gr witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 gr witte chocoladevlokken, 3 zakjes klopfix à 8 gram, 3 dl (= 300 Ml) slagroom, 75 gr witte en/of donkere chocoladevlokken als topping

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Basisrecept bonbons

In een half uurtje kan je heerlijke bonbons maken! In dit recept vind je de basis voor het maken van bonbons.

INGREDIENTEN

300 gram pure of melkchocolade, 200 gram chocolade (puur, wit of melk - naar keuze), 150 gram ongeklopte room, 75 gram chocola voor decoratie

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2011
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Chocolade-rozijnenencake

Een heerlijke cake.

INGREDIENTEN

175 g zachte boter, 100 g lichtbruine basterdsuiker, 4 losgeklopte eieren, 225 g chocoladestukjes puur, 100 g rozijnen, 50 g gehakte walnoten, geraspte schil van 1 sinaasappel, 225 g zelfrijzend bakmeel.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2004
  •  
  •  60-120 min.

Aziatische slavinken (HEERLIJK)

De lekkerste slavinken die ik ooit heb gegeten ! Dit komt puur door de kruiderij, maak je eigen slavinken en heel snel klaar !

INGREDIENTEN

500 g half-om-half gehakt, 150 g ontbijtspek, 50 g boter, 50 ml water, 2 teentjes knoflook, geschild en geperst, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel vijfkruidenpoeder, 5 eetlepels paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels zoete ketjap, 2 eetlepels sambal oelek (verkrijgbaar bij toko of supermarkt), 4 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tapas van brood met tomaat en knoflook

Catalanen worden grootgebracht et pan Con tomaten. Zij maken de met Catalaans boerenbrood:stevig, ovaal en overheerlijk. Tomatenbrood wordt gegeten bij ieder gerecht of puur met stukjes ansjovis, kaas of serrano ham.

INGREDIENTEN

1 wit vloerbrood knoflook, gepeld (ik hou van VEEL), Tomaat, in stukjes, zout, olijfolie,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eigengemaakte limburgse koude schotel

Heerlijke koude schotel gemaakt met soepvlees,zoals wij dat hier in limburg doen. eet je hem puur is dit voldoende voor 6 pers. gebruik je het als bijgerecht is het voor 10 of nog meer pers. het kost wel wat tijd maar dan heb je ook iets heeeeerlijks!!!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

- 3 kilo aardappels ( vastkokende ), - 500 gram soepvlees ( bouillonvlees ), - groot blik erwten met wortelen ( 850 ml. ), - 100 gr. fijn gesnipperde ui, - 100 gr. fijn gesnipperde augurk, - 50 gr. kleine zilveruitjes ( 1 x doormidden gesneden ), - 1/2 liter slasaus, - 1 tl. paprikapoeder, - 1 rundvleesbouillonblok, - zout en peper, , VOOR DE GARNERING, - 50 ml slasaus, - 3 eieren ( hard gekookt ), - 2 tomaten, - 2 grote augurken, - nog wat zilveruitjes, - paprikapoeder

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2009
  •  
  •  0-10 min.

Rocky Road plaattoetje

INGREDIENTEN

200 gr. puur chocolade, 100 gr. melk chocolade, 3 e.l. suikerstroop, 125 gr. zachte boter, handvol minimarshmallow, 200 gr. mariabiscuit, (natuurlijk kun je ook lekkere noten in het toetje doen in plaats van marshmallows, genoeg variatie mogelijk)

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2011
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Jachtschotel van varkensvlees en appel

Dit is een recept uit het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Terwijl ik dit recept maakte was het guur weer en ik kreeg echt zin om dit te maken. Ik kwam tegen sluitingstijd bij de slager, de filetlappen waren op, ik heb toen schouderkarbonades genomen, hoewel ik de smaak van "been" apprecieer heb ik de tweede keer (want dit is een "blijvertje") gemaakt met uitgebeende schouderkarbonades. Toch vonden wij de eerste optie de beste. Ik zet dit recept op Smulweb precies zoals in het boek beschreven staat. De verhoudingen van dit recept klopten precies. Ik heb een fles appelsap bij AH gekocht van puur en vers appelsap (Flevo sap). Maar uiteraard is de keuze aan een ieder die misschien dit recept een keer willen maken. Tussen haakjes vermeld ik wat ik gebruikt heb. De 1e keer heb ik dit met Bramley appels gemaakt (soort moesappel) die ik had meegenomen uit Engeland. De 2e keer met Granny Smith en de 3e keer gemaakt met Goudreinet.

INGREDIENTEN

3 el (45 ml) olie., 3 uien, gepeld, gehalveerd en in halvemaantjes gesneden., 250 gram mager gerookt ontbijtspek (ik heb 300 gram gebruikt), 50 gram bloem., ½ theelepel kaneel., ¼ gemalen kruidnagel., De zaadjes van 4 kardemompeulen, fijngestampt, of ¼ theelepel kardemompoeder. (poeder gebruikt), Peper en zout naar smaak., 6 uitgebeende lendenkarbonades of varkens- filetlappen. 175-225 gram elk (mooie schouderkarbonades), 4 appels Granny Smith, 7,5 dl appelsap, uit een fles.

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2011
  • Engels
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Garnalen omelet

Weinig calorieën en erg gezond: garnalen. In combinatie met een paar losgeklopte eieren heeft u snel een heerlijke en verantwoorde lunch! Hollands Goud is een gezonde keukenolie, rijk aan omega 3 vetzuren. Naast een goede smaak bevat Hollands Goud koolzaadolie. Koolzaadolie heeft een aantal basiseigenschappen die goed zijn voor de mens! »

INGREDIENTEN

12 eieren, 4 eetlepels koud water, 1 eetlepel maïzena, ½ theelepel zout, Peper, Nootmuskaat, 6 eetlepels Hollands goud Puur, 200 gram garnalen, Dille

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2013
  •  
  •  20-30 min.

Hemelse modder

Heerlijke chocolademousse die mijn moeder altijd maakte. Wij als kinderen noemden dat altijd pudding uit het glaasje.

INGREDIENTEN

4 repen puur chocolade (verkade) (75 gr), 4 eieren, 30 gr. boter, 1,5 eetl. suiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risotto al Funghi

Risotto is er in veel soorten en maten. Veel risotto`s verdrinken in een zee van smaken, daarom hierbij een ouderwets, puur risottogerecht.

INGREDIENTEN

- Risottorijst; ga uit van 100 gram rijst per persoon, - Champignons en andere paddestoelen; 200 gram per persoon, - (Italiaanse) Droge witte wijn; 100 ml, bij voorkeur Orvieto, - Bouillonpoeder of -blokjes; groentebouillon, - Paddestoelenfond; potje, geen voorgeschreven hoeveelheid, - Oude kaas; Pecorino, hollandse oude kaas of wat je hart je ingeeft, - Verse tijm; enkele takjes, - Sjalotjes; hoeveelheid naar smaak, - Kookroom (naar smaak),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ietwat gezondere versie van mijn Banoffee Pie

Het is even geleden maar vandaag ben ik weer eens mijn Banoffee Pie gaan maken op aanvraag van hongerige vrienden. Dit keer dacht ik hem hier en daar iets aan te passen en het is dus een soort van gezondere versie (in hoeverre je een taart met gecondenseerde melk gezonder kan maken haha). Dit keer heb ik de bodem niet van koekjes gemaakt maar van havermout icm een banaan en kaneel en is de slagroom gezoet met Stevia. De cacao is extra pure cacaopoeder.

INGREDIENTEN

- Blikje gecondenseerdemelk (friesche vlag, er is maar een soort in de supermarkt), - 4 Bananen (voor een dikkere laag mogen er ook meer), - Pakje ongeklopte slagroom, - Stevia (naar smaak), - Cacaopoeder (Puur cacaopoeder van de natuurwinkel), - Kaneel, - Havermout (echte van een natuurwinkel zonder toegevoegde suikers.. ongeveer een soepkom), - Water

  • Argentijns
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-05-2014
  • Argentijns
  •  > 120 min.

simpel en snel, vegetarisch

Een lekker en makkelijk te bereiden vegetarisch gerechtje, puur van smaak, door bijna geen kruiden etc. toe te voegen

INGREDIENTEN

Tagliatelle voor 2 personen (groene), 1 courgette, 15 kleine Italiaanse tomaatjes, 1 bol mozzarella, half doosje grotchampignons, 1 sjalotje, evt. klein beetje kruiden naar keuze, olijfolie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chocolademousse

En of ie wreed is! Een recept van Jamie Oliver. Als je een zoveel gangen-diner houdt en dit al toetje serveert, kun je deze hoeveelheden gerust voor vier personen gebruiken. Is namelijk erg heftig, maar wel zalig! En niet te vergeten heel makkelijk

INGREDIENTEN

110 gram donkere chocolade, zo puur mogelijk, in kleine stukjes, 35 gram roomboter, 1,75 dl slagroom, 1 groot ei, 1/2 eetlepel Amaretto, 1 eetlepel honing, vloeibaar, ,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Huisgemaakte verse tomatensoep

Een huisgemaakte verse tomatensoep, wie kookt dat nu nog? De laatste twee decennia raakte de ouderwetse soep steeds meer uit de gratie. Toch lijkt er twintig jaar later weer een zonnige toekomst voor tomatensoep in het verschiet te liggen. In de huidige trend naar puur en eenvoudig koken past hij uitstekend.

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd half tl salie 1 el olie 1 kilo tomaten, in stukken 750 ml runderbouillon (eventueel van tablet) 100 ml slagroom 2 el gembersiroop half zakje verse peterselie (30 gr) staafmixer

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Chocolade-banaancrumble

Kijk ook eens op mijn webgroep nagerechten .Daar staan nog veel meer lekkere nagerechten .Wordt lid het is gratis

INGREDIENTEN

4 rijpe bananen, 100 g chocola, melk of puur (ca. 1,5 reep), 12 volkoren biscuitjes, 25 g boter, 25 g (riet)suiker, 200 ml slagroom

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Nutella Cheesecake van Teddlicious

Je moet deze taart in twee dagen maken, omdat de vulling moet opstijven voordat je de topping eroverheen kunt doen.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 300 gram droge biscuit, 90 gram boter op kamertemperatuur, 60 gram hazelnoten, 60 gram suiker, 30 gram Nutella, , Voor de vulling:, 450 gram monchou, 250 gram poedersuiker, 6 eetlepels Nutella, 50 ml volle melk, scheutje vanille extract, , Voor de topping:, 125 ml volle melk, 100 gram chocola, 10 gram boter op kamertemperatuur

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-03-2013
  •  
  •  > 120 min.

Chocoladetruffels om je vingers bij op te eten

Ik vond dit echt leuk om te maken, voor de lijn is dit natuurlijk een BOM . Maar af en toe mag je jezelf wel eens verwennen.

INGREDIENTEN

150 gr boter, op kamertemperatuur 100 ml room 2 el suiker 250 gr chocola (cacaogehalte 72 procent), gesmolten VOOR DE OMHULSEL: 300-500 gr chocola cacaopoeder

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Gezond bananenroomijs

Heerlijk roomijs met pure ingredienten. Leuk om te serveren na of tijdens de Paasbrunch of als dessert  na het avondeten!

INGREDIENTEN

1 bevroren overrijpe banaan in plakjes (minim 3 uur in de vriezer doen), 1 ell pindakaas puur (zelf maken met geroosterde pinda's beetje olie en in de blender is het lekkerste!), Kleine scheut kokoswater/amandelmelk (ongezoet) of zelf maken met witte amandelen en water, 1 ell cacaonibs, 5 gr pindas, snufje kaneel

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2015
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Mous­sa­ka

Rijk aan specerijen en groenten: toprecept uit de Griekse keuken

INGREDIENTEN

75 g boter, 50 g bloem, 500 ml melk, 2 laurierblaadjes, 2 tl zout, 2 eieren, 1 ui, 2 tenen knoflook, 400 g ambachtelijk rundergehakt, 2 tl gemalen nootmuskaat, 2 tl kaneel, 720 ml passata di pomodoro (fles à 720 ml, AH puur en eerlijk biologisch), 3 grote kruimige aardappelen, 2 aubergines, 4 el olijfolie

  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2015
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Feestelijke oudejaarsavond Tapas

Maak eens een verrukkelijke combinatie van verschillende gerechtjes, voor elk wat wils op oudejaarsavond! Een tafel vol met lekkernijen, die je zelf kunt uitbreiden met meerdere kleine hapjes en bijvoorbeeld wat Turks brood en hummus.

INGREDIENTEN

· 12 gepelde gamba`s met staart, · verse peterselie, · 2 teentjes knoflook, · 2 eetlepels olijfolie, · 4 grote aardappels, · 1 eetlepel paprikapoeder, · verse koriander, · 1 bakje champignons, · 1 courgette, · 1 rode ui, · 1 aubergine, · 30 gram verse tijm, · 200 gram mager rundergehakt, · 2 tomaten, · 1 kropsla, · 100 gram fetakaas, · 1 komkommer, · 15 gram verse rozemarijn

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2010
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Chocolade lavacakes

Hemelse chocoladecakejes! Ze zijn vanbinnen nog vloeibaar als ze opgediend worden.

INGREDIENTEN

5 eieren, 5 eidooiers, 125 gr suiker, 250 gr cocolade puur, 250 gr boter, 50 gr bloem

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2010
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chocoladetaart

Ik vond het recept van chocoladetaart op smulweb (van "dupke"). Ik heb het uitgebreid met een laagje creme beurre en afgestreken met chocoladeglazuur.

INGREDIENTEN

Voor de Chocoladetaart, , 125 g Bloem, 125 g Boter, 250 g Suiker, 1 plak chocolade, 4 eieren (witten en dooiers scheiden), 1/2 zakje gist, , Voor de creme beurre, eidooier, suiker, boter, sterke koffie, de verhouding is ongeveer: 1 eidooier, 30 g suiker, 70 g boter, heel klein beetje koffie., , Chocoladeglazuur, melk of room, chocolade (puur), beetje water, ,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste puur recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top