1. Home
  2. Recepten
  3. Puree

Puree recepten (11.797) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Echte (zalige) winter ovenschotel

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

INGREDIENTEN

1 - 1, 5 kg aardappels , kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool

Bereidingswijze

Kook de aardappels in de kippenbouillon. maak er een lekkere puree van door de aardappels te mixen met melk, klontje roomboter en flink wat nootmuskaat. Ondertussen staat de zuurkool te pruttelen met wat magere spekjes, een scheut room en met een flinke bodem water. Het vlees maak je als volgt: Braad 500 gr. rundergehakt rul aan met zout en peper naar smaak. Zorg dat het vlees lekker bruin wordt, dat komt de smaak van de jus ten goede. Voeg paprikapoeder toe, twee eetlepels (voor)gebakken uitjes, het sap van een geperste sinaasappel, beetje bruine suiker en een flinke theelepel sambal badjak.. Klein scheutje ketjap manis en een flinke scheut ketchup. Op smaak afmaken met 1 of meerdere van de ingredienten. Zorg dat alles redelijk "nat" blijft. zet de oven aan op 180 graden c. vul een flinke Ovenschaal met eerst de laag zuurkool, dan het vlees en vervolgens de aardappel puree. Beetje boter over de puree, en dan goudbruin bakken in ongeveer een half uur tot drie kwartier.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

750 gr mager rundergehakt, 4 ons uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (fijn), 2 grote winterpenen (julienne), 2 ons fijne erwten (diepvries), 125 gr champignons (in halve plakjes), 2 el tomatenpuree, ½ el tijm, ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd), 2 el bloem, 75 ml worchestersaus, Olijfolie, 1 kilo kruimige aardappels, 2 eierdooiers, 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan, Zeezout, Zwarte peper

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la louise

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stamppot met spruitjes, spek, ui, champignons, rookworst en

Heel bijzondere geroerbakte Stamppot

INGREDIENTEN

300 g aardappels, 200g spruitjes, 100 g spekreepjes, 1 ui gesnipperd, 2 t knoflook geperst, 1 doosje kastanje champignons, 1/2 rookworst, 1 gerookte kipfilet

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oma Ida`s Shoarma hap

Alweer zo′n over(n)heerlijke complete maaltijd van onze grootmoeder. Zelfs mijn neefje van 18 maanden vrat er z′n handen bij op ! Heel erg lekker en....eenvoudig. Wie durft ?

INGREDIENTEN

600 gr Shoarmavlees, 800 gr. Aardappelen, 600 gr Prei, 200 gr. Kaas (geraspt)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt( shephards pie )

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan.

INGREDIENTEN

1 ½ kg aardappelen - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken - 500 gr rundergehakt - peper, zout, nootmuskaat - eventueel een scheutje melk -, 3 runderbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas

  • Iers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Iers
  •  20-30 min.

Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt

Kijk uit dat je hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier gemakkelijk teveel van!

INGREDIENTEN

, , , , 450 gr rode kool met appel (diepvries), 250 gr rundergehakt, aardappelen (zoveel als je gewend bent), paneermeel, kerrie, paprikapoeder, zout, peper en knoflookpoeder, , , , ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

slanke ovenschotel met kip

Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola).

INGREDIENTEN

1 enkele kipfilet per persoon, 40 gr. roomboter, 40 gr. bloem, ong. 8 dl. kippebouillon(blokjes), 1 bekertje slankroom, peterselie, geraspte leidse kaas,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met andijvie, eieren en kaas

Andijvie, puree, eieren en kaas vormen de voornaamste ingrediënten voor deze lekkere ovenschotel die je echt moet proberen ( snel en lekker )

INGREDIENTEN

600 gram andijvie in grovere reepjes gesneden - 500 gram kruimige aardappelen, melk en boter of 1 zakje instant aardappelpuree voor ovenschotels - 2 eieren - 50 gram geraspte belegen kaas - peper - zout - nootmuskaat - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel bloem - 1 eetlepel fijngesneden ui

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oma Ida`s Cauliflower Pie

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

7-8 aardappelen (om puree van te maken), 1 ui (versnipperd en even in de pan geweest), 1 bloemkool (bijna gaar), 400 gr. gehakt, Kerriepoeder, peper, zout, 200 gr. kaas (geraspt), 400 ml kaassaus

  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2007
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Shepherd`s Pie/ Cottage Pie

INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkool ovenschotel met gehakt, ananas en kaas

Het voordeel van de winter is die overheerlijke winter groentes. Zuurkool, boerenkool, hutspot. Het leuke is om dat iedere keer weer op een andere manier te maken. Deze ovenschotel wordt hier regelmatig gemaakt.

INGREDIENTEN

300 gram (wijn)zuurkool, 300 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, 3 eetlepel creme fraiche, 3 theelepel chilipoeder, 200 gram champignons, 1 1/2 theelepel karwijzaad, peper en zout, 150 gram geraspte oude kaas, aardappelen voor puree, hoeveelheid naar smaak (normaal gesproken ruim 300 gram), boter, Halve liter blik ananas, eventueel paneermeel, ,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Puree

INGREDIENTEN

3 kg gekookte aardappels, 2 dl room, 150 gr. boter, 3 eieren, eventueel peterselie

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-1998
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche

Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd.

INGREDIENTEN

, , - 5 aardappelen, - 250 gram zuurkool, - 1 bakje spekjes, - klein potje crème fraîche, - halve appel, - 150 gram gehakt, - geraspte kaas, - nootmuskaat, - peper en zout, - scheutje melk, - klontje boter, ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Aardappel-pastinaak puree

Tip: Een goede aardappelpuree moet luchtig zijn en op de tong smelten. Het gebruik van een mixer is dan ook uit den boze. Want aardappels die met een mixer worden gepureerd worden een taaie en plakkerige brij. Dus gebruik een puree stamper

INGREDIENTEN

400 gr aardappelen, 250 gr pastinaak, zout, 1 dl melk, klontje boter,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Vindaloo [Indiaas pittig curry gerecht]

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.

INGREDIENTEN

1 el olie, 3 teentjes knoflook, geperst, 1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 1 tl mosterdzaad, 500gr varkensfilet in blokjes, 3 laurierblaadjes, 4 el tamarinde extract, 2 tl tomaten puree, 2 tl suiker, 3 el azijn, water of bouillon, 1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden, zout, 1el maizena opgelost in een beetje water

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinazie ovenschotel met zalm, puree en romige chevre

Zon'heerlijke makkelijk ovenschotel met verse spinazie, aardappelpuree, zalm en zachte geitenkaas.

INGREDIENTEN

200 gram zalm snippers 600 gram verse spinazie ca. 600 gr, aardappelen geschild100 gram chevre in stukjes gesneden 1 pakje room culinair 2 gekookte eieren 50 gram geraspte kaas 1 teentje knoflookzout, peper, nootmuskaat 1 el grove mosterd 2 el olijfolie

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

ovenschotel met prei en banaan

Dat prei en banaan een supercombinatie zijn, weet je na het proeven van deze ovenschotel

INGREDIENTEN

Ca pond prei, 6 grote aardappelen, 2 bananen, 300 gram gehakt, kerriepoeder, peper/zout, paprikapoeder, kaas (in plakken) melk en boter. Evt paneermeel.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gezonde Puree

Een gezonde aardappelpuree van Sonja Bakker.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 1 scheut halfvolle melk, zout, 300 gram gehakt, 1 prei, Cayennepeper, 3 tomaten, 1 blikje mais en 2 bananen.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

bolletjes van puree

Overschotjes puree,geen paniek ,het is niet voor de vuilbak.

INGREDIENTEN

.overschot puree, .2 eieren, .een blikje zalm, .paneermeel., .zout,peper.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2006
  •  
  •  20-30 min.

Prei-gehaktprutje met puree

niet veel tijd en toch wat lekkers, probeer dit eens.

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt//250 gram prei//2 teentjes knoflook//peper//sweet chili saus//zakje aardappelpuree//300 ml melk//400 ml water// beetje paneermeel

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kastanje Puree

Altijd succes met deze puree, vooral bij een wildgerecht

INGREDIENTEN

-500 g kastanjes, -1 eetlepel boter, -1/8 l vleesbouillon (tabletje), -1 takje selderij, -1 dl koffieroom, -zout, -enkele druppels citroensap, -1 eetlepel madera, -

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

spinazie puree

Lekker en supersnel

INGREDIENTEN

- bonduel bladspinazie (150 gr, verkrijgbaar in 450 gr 3x 150 gr, - maggie puree a la minute kaas (1 zakje), - 250 ml water

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Visstoofpotje

In een woord geweldig lekker(2 woorden) gewoon proeven!

INGREDIENTEN

2 sjalotten;1 teen knoflook; 1 prei;150 gram kleine champignons; 150 gram zalmfilet; 300 gram kabeljauw; 150 gram hollandse garnalen; 20 gram boter; 2 dl visbouillon; 1 dl witte wijn;2,5 dl slagroom;mesp. fijne mosterd; 1 laurierblad; mesp. gedroogde oregano; 1 eetl gehakt kervel; zot en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Broccolistamppot

Een heerlijk romig potje....

INGREDIENTEN

750g Broccoli, zout en peper, Aardappelpuree event.diepvries, of van twee pakjes. Eigengemaakt vind ik lekkerder.4 hardgekookte eieren 200g Hollandse gatenkaas (kan ook met geraspte kaas).ca.100g Coburgerham, in reepjes. event.wat gebakken spekreepjes.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

knolselderij puree

Winters gerecht

INGREDIENTEN

De grootste knolselderij, 1 citroen, pakje room 2 dl, peper, zout, nootmuskaat

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ijsberg puree

Een snel, sneller, snelst gerecht waar kinderen dol op zijn.

INGREDIENTEN

Puree gemaakt van verse aardappelen of uit een pakje(=sneller), Fijn gesneden ijsberg sla, Kaas in blokjes, naar believe meer of minder pittig, peper en zout, evt. wat nootmuskaat

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Puree Soubise

INGREDIENTEN

Voor de puree Soubise worden 500 gram gesnipperde uien even geblancheerd en na uitlekken in een met lapjes spek beklede pan neergevlijd, daarbij komt 120 gram rijst, wat zout, peper, lepeltje suiker, 25 gram boter en 7 dl magere bouillon. Zachtjes koken tot uien en rijst gaar zijn, alles pureren of door een zeef wrijven en tot een vrij stevige puree opkloppen met een scheutje room en een klontje boter., ,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

vegetarische lasagne

INGREDIENTEN

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

avocado-aardappel puree

O zo lekker zacht van smaak dat het goed past bij een hartig / pittig hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

- 3 grote aardappelen, - 2 avocado's, - 1 bakje cherry tomaatjes, - 1 bakje cottage cheese, - zakje pijnboompitten, - beetje zout en een beetje spice route kruidenmix.,

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

aardappel puree

Dit hollandse basisgerecht is heerlijk simpel en je kunt er heel simpel zelf smaak accenten aan toevoegen, zoals komijnekaas. voor het beste resultaat kan je een zeer kruimige aardappel gebruiken (oftewel bloemige aardappels).

INGREDIENTEN

Basis ingrediënt:, * zout, , nodig:, 1 kg zeer kruimige aardappel, 50 gr boter of 2 el olijfolie, 100 ml melk (ongeveer), , en na smaak nootmuskaat

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kastanje puree

De eetbare kastanje is de vrucht van de tamme kastanjeboom.

INGREDIENTEN

500 gram kastanjes, zout, takje selder, 20 gram boter of braadvocht, scheutje rooom.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pastinaak puree

INGREDIENTEN

3 pastinaken kookroom boter, 2 aardappels zout peper

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2010
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Brusselse puree

Puree op z'n Brussels is een stamppot met spruitjes. Het wordt ook wel "Brusselse stomp" genoemd.

INGREDIENTEN

400 gram spruitjes, zout, 40 gram boter of spekvet, 2 gesnipperde uien, 500 gram in stukken gesneden aardappelen, peper uit de molen, nootmuskaat, 1 a 2 eetlepels melk.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappel puree

Heerlijk bijgerecht en vaak gemaakt...maar ook zo?

INGREDIENTEN

Aardappelen, zachtkokend, Bouillon (blokje), Melk, Creme Fraiche, saffraan*, bieslook, vers en fijngeknipt*, italiaanse kruiden*, dille*, monchou*, kaasrasp*, ei

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2008
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met puree

Puree met geblancheerde witlof, gekookte ham, smeltkaas, (cheddar bijvoorbeeld) nootmuskaat, peper en zout en geraspte kaas.

INGREDIENTEN

Aardappelpuree, gekookte ham, smeltkaas, peper, zout, nootmuskaat, geraspte parmezaanse kaas.

  • Duits
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2012
  • Duits
  •  10-20 min.

"Opa" puree

Zo genoemd door de kleinkinderen van mijn schoonvader die spijtig genoeg overleden is. Hun favoriet gerecht.

INGREDIENTEN

Ongeveer 700 gr aardappelen, 8 eieren, 250gr spekblokjes, wat gemalen kaas, wat melk, zout en peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

boontjes met puree

INGREDIENTEN

800 gram spercieboontjes, 8 grote aardappels, 500 gram rundergehakt, 4 uien, 1 paprika, kerrie, peper, zout, bouillonblokje, eventueel knoflook, melk, roomboter, paneermeel,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmschotel met puree

Een heerlijke ovenschotel, waar je veel van tevoren aan kan doen.

INGREDIENTEN

2 eieren,1/8 slagroom,1kg.aardappelen,zout, 25gr.boter,1groentebouillonblokje,2 ons geraspte oude kaas,versgemalen peper, 5 takjes peterselie, 2 takjes dille, 1 el citroensap, 2bl.rode zalm )per stuk 220 gr)

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2012
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

pompoen puree

INGREDIENTEN

500 gr pompoen, 250gr aardappelen, 2el extra vierge olijfolie, 1dl vlees- of groentebouillon, halfe el verse tijmblaadjes, 1klontje boter en zout en peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  •  
  •  20-30 min.

champignon-spek-roomschotel met puree

Overheerlijk!!!

INGREDIENTEN

1 ui, 300 gr verse champignons, 400 gr spekblokjes natuur, 2 busjes room (bv solo light), aardappelen voor 4 pers., witte en zwarte peper, 1 vetarm vlees boullionblokje

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Nieuwste puree recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top