Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Pure Chocolade

Pure chocolade recepten (4.593) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Warm Chocoladetaartje

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!!

INGREDIENTEN

2 eieren, 25 gr suiker, zout, 100 gr pure chocolade, 100 gr boter, 30 gr bloem, poedersuiker (strooibus), 1 eetl boter voor invetten, 2 eetl bloem voor bestuiven,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolade Mousse

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!

INGREDIENTEN

1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Brownies gevuld met witte en bruine chocoladestukjes

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister.

INGREDIENTEN

140 gram boter -, 4 eieren -, 340 gram lichtbruine basterdsuiker -, flinke snuf zout -, 1 theelepel vanille-essence = vanillearoma in van die kleine flesjes of vanillesuiker, 75 gram cacaopoeder -, 140 gram bloem -, 150 gram grof gehakte stukjes chocolade (je kunt zelf bepalen of je witte en/of pure chocolade gebruikt. Ik gebruik van allebei 75 gram).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

bavarois met mascarpone en pure chocolade

Een heerlijk Italiaans dessert

INGREDIENTEN

3 eigelen, 3 eiwitten, 5 soeplepels suiker, 2 kopjes sterke koffie, 500 gr mascarpone, 4 soeplepels amaretto, cacaopoeder, 2 blaadjes gelatine, 4 soeplepels room, 100 gr pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Walnootbonbons met pure chocolade

Heerlijk....walnoten......en je kunt er ook zulke lekkere bonbons van maken zoals in onderstaand recept. En weet je wat....het is helemaal niet moeilijk. Gewoon een kwestie van walnoten grof malen, het e.e.a. er aan toevoegen en dopen in gesmolten pure chocolade. Mmmmmmmmmmm......

INGREDIENTEN

100 gram gepelde walnoten;, 60 gram suiker;, 2 eetlepels eiwit;, 100 gram pure chocolade;, walnoten voor de versiering., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2008
  • Arabisch
  •  30-60 min.

pure chocolade ijs

Dit is pas chocolade ijs!

INGREDIENTEN

3-4 eierdooiers, 75 gr witte basterdsuiker, 1 tl maizena, 3dl halfvolle melk, 200 gr pure chocolade, 1 tl kaneel, 3 dl slagroom,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2005
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Brownies van witte en pure chocolade

Brownies met heel veel echte stukken chocola erin en walnoten

INGREDIENTEN

375 g witte chocolade, 50 g boter of margarine, 3 eieren, 150 g fijne tafelsuiker, 175 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl amandelessence, 150 g walnoten, 250 g pure chocolade.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Pure Chocolade Fudge

Engelse snoeperij

INGREDIENTEN

250 gram kristalsuiker, 3 el. volle melk, 1 el. zachte boter, 100 gram pure chocolade, fijngehakt en geraspt, rozijnen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Engels
  •  20-30 min.

Chocolade soufflé met pure chocolade saus

Een heerlijk simpel toetje voor een romantisch diner

INGREDIENTEN

- 55 gr/ 2oz boter, - 55 gr/ 2oz bloem, - 3 eiwitten, - 55 gr/ 2oz chocolade, - Poedersuiker, - 25 gr/ 1oz pure chocolade

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  •  
  •  20-30 min.

Brownies van witte en pure chocolade

Lekkere brownies van witte en pure chocolade

INGREDIENTEN

- 375 gram witte chocolade in stukjes, - 50 gram margarine, - 3 eieren, - 150 gram suiker, - 175 gram zelfrijzend bakmeel, - 1 eetlepel amandellikeur, - 150 gram wanoten in stukjes gehakt, - 250 gram pure chocolade in stukjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2004
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Teff muffins met pure chocolade

In het begin van deze week poste ik een foto op Instagram over Teff. Toen kwamen er best wat vraagtekens naar boven, terwijl ik Teff al meer dan 2 jaar ken! Goed om jullie wat extra informatie te geven over Teff en wat je met Teff kunt maken. Van de week deelde ik een basis recept, Teff pap. Net als havermout vind ik het wel belangrijk om wat toppings toe te voegen want de €basis pap' smaakt niet heel bijzonder.

INGREDIENTEN

2 bananen, 75 gram Teff, 25 gram havermout, 2 eieren, 1 el melk, 2 blokjes pure chocolade, 50 gram whey (optioneel)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2018
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Witte en pure chocolade met sherrydadels

Aparte smaakverrassing van zoete dadels met de witte chocolade

INGREDIENTEN

- 50 gr dadels (ontpit), - 100 ml hele zoete sherry (alternatief is bv Marsala wijn, port of madeira), - 200 gr witte chocolade, - 50 gr pure chocolade,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  •  
  •  20-30 min.

pure chocolade muffins met cognac

Bron: AH

INGREDIENTEN

50 gr pure chocolade, 125 gram mascarpone, 4 chocolade muffins( Albert Heyn), 2 el cognac, 1 el cacao, 4 physalis.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

BROWNIES MET PURE CHOCOLADE

Binnen de 50 minuten heb je een lekker en gemakkelijk snoepje....

INGREDIENTEN

200 g Solo, 60 g bloem, 1 tl bakpoeder, 160 g rietsuiker, 80 g cacaopoeder, 1 snuifje zout, 4 eieren, 200 g pure chocolade of chocoladedruppels

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2016
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Pure chocolade taart

INGREDIENTEN

Cake:, 200 gr bloem, 200 gr suiker, 1 theelepel bakpoeder, 40 gr cacao, 175 gr ongezoute boter, 2 grote eieren, zakje vanillesuiker, 1.5 dl zure room, , glazuur:, 75 gr ongezoute boter, 175 gr pure chocolade in stukjes, 250 gr poedersuiker, 1 eetlepel honing, 1.25 dl zure room, 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Cake met pure chocolade

INGREDIENTEN

2 eieren, 170 gr fijne christalsuiker, 1 en een kwart dl Griekse of Bulgaarse yughurt (goei stevige, redelijk dik zo), 150 gr bloem, 1/3 zakje instantgist (poeder), 1 dl zonnebloemolie, 200 gr pure chocolade met 70% cacaogehalte,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2010
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

bavarois met mascarpone en pure chocolade

INGREDIENTEN

3 eieren,5 lepels suiker,2 kopjes sterke koffie,500 gr mascarpone,4 lepels ammaretto,cacaopoeder,2blaadjes gelatine,4 lepels room,100gr pure chokolade

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Pure chocoladecake

Deze intens donkere cake is alles wat je van chocola wilt: kleverig, geurig en compact. De puurste van alle pure cakes en een vochtige droom zoals Nigella Lawson deze verslavende plakken cake omschrijft.

INGREDIENTEN

225 g zachtgeroerde boter, 375 g donker basterdsuiker, 2 grote eieren, 1 tl vanille-extract, 100 g pure* chocola van de beste kwaliteit, gesmolten, 200 g bloem, 1 tl dubbelkoolzure soda (natriumbicarbonaat), 2,5 dl kokend water, *Met melkchocolade gaat het ook prima (de cake wordt iets zoeter), vervang dan een paar eetlepels bloem door cacao.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Internationaal
  •  30-60 min.

bavarois met mascarpone en pure chocolade

Dessert: moet een dag op voorhand gereed gemaakt worden. Moeilijkheidsgraad : Iets moeilijker Prijs : Goedkoop

INGREDIENTEN

Eigeel : 3-, eiwitten : 3 -, suiker : 5 gram(men)-, sterke koffie : 2 kopje(s)-, mascarpone : 500 gram(men) -, amaretto : 4 soeplepel(s) -, cacaopoeder -, gelatineblaadjes : 2 blaadje(s)-, room : 4 dl-, pure chocolade : 100 gram(men)-, , , ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Pure chocolade mousse

Pure chocolade mousse

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 500 gr Couverture puur, 300 gr poedersuiker, 1,2 dl Tia Maria of een andere likeur, 1,8 dl Water, 1,2 ltr Slagroom,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolate fudge

Nigella Lawsons supermakkelijke fudge die iedereen kan maken, en waar iedereen verliefd op wordt. Het is zo gemaakt, maar je moet alleen wel een paar uurtjes wachten op het resultaat!

INGREDIENTEN

1 blikje gecondenseerde melk van friese vlag (te vinden bij de kokosmelk) 2 eetlepels boter, 350 gram pure chocolade, vulling naar keuze. Nootjes, gedroogd fruit of iets dergelijks.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Een TOPPIE bonbon van pure chocolade als koffiegarnituur

Echt een plaatje om te zien. Weinig ingredieenten en niet te veel werk

INGREDIENTEN

1,5 dl slagroom, 500 gram pure chocolade gebruinde geschaafde amandelen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Pure chocoladeijs

Heeeel erg chocoladeachtig!

INGREDIENTEN

* 300 ml. volle melk, * 50 gram donkere bastardsuiker, * 30 gram cacaopoeder, gezeefd, * 100 gram pure chocolade, in kleine stukjes gebroken, * 150 ml. slagroom, * verse munt om mee te garneren

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Pure Chocolademousse

Een eenvoudig nagerecht, waarmee je bij iedereen succes zal oogsten. Met dit recept maak je de lekkerste mousse.

INGREDIENTEN

Voor circa 1 liter mousse: 80 gram pure chocolade in stukjes (min. 50 % cacao) 5 dl. slagroom, 175 gram kristalsuiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Soesjestoren met pure chocolade ganache en frambozen

Deze soesjestoren met pure chocolade ganache en frambozen is het proberen waard voor Kerst. Je zet 'm zo in elkaar en is superleuk om samen te delen!

INGREDIENTEN

2 pakken soesjes à 16 soesjes, 250 ml slagroom, 250 gr pure chocolade, 1 bakje frambozen, 1 bus choco decoratie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2018
  • Europees
  •  20-30 min.

Roomijs met warme druiven en pure chocolade

INGREDIENTEN

400 g pitloze rode druiven, 15 g boter, 2 eetlepels kristalsuiker, fijn, 4 bollen vanille roomijs, pure chocolade extra (cacaogehalte 72%)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Souffle van hangop met vanille en pure chocolade

Souffle van hangop met vanille en pure chocolade. Bron: Marcel van der Kleijn

INGREDIENTEN

? 1 liter volle yoghurt ? 1 vanillestokje ?, 3 eieren ? geraspte schil van 1 citroen ?, 60 gram suiker ? 4 stukjes pure chocolade a 25 g (bijvoorbeeld Vahlrona) ? (eventueel) vruchtencoulis ? verse vruchten (peer, perzik, ananas)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Extra pure chocolade chip koekjes

Ik had nog een tablet chocolade liggen met 85% chocolade. Ik ben daar zelf niet zo dol op. Vind de chocolade dan niet echt lekker meer. Toen kwam ik op het idee om de chcolade te verwerken in lekkere chip cookies. En dat is gelukt. Probeer ze maar. De hoeveelheid deeg is voldoende voor 20 - 25 koekjes.

INGREDIENTEN

40 gr zachte boter, 75 gr lichtbruine basterdsuiker, 1/2 ei (los geklopt), 1 zakje vanillesuiker, 75 gr bloem, 1 tl bakpoeder, 15 gr cacaopoeder, mespunt zout, , 50 gr extra pure chocolade in stukjes gehakt (ik had chocolade van 85%),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2017
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Pure Chocoladesaus

Hemels lekker, vooral bij ijs.

INGREDIENTEN

Voor 3/4 liter saus: 1/2 liter slagroom, 175 gram kristalsuiker, 30 gram boter, 1/4 theelepel zout, 110 gram pure chocolade (met minstens 50% cacao) in stukjes, 1/2 theelepel vanille-essence.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Pure Chocoladesaus

INGREDIENTEN

1,25 dl slagroom, pure chocoladereep (75g)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Super donkere pure chocolade taart

Super donkere pure chocolade taart met chocolade topping en abrikozen laag in het midden.

INGREDIENTEN

220 gram bloem, 2 zakjes bakpoeder, 130 gram suiker, 100 gram roomboter, mespuntje zout, 2 zakjes vanille suiker, 2 repen pure chocolade 72%, 5 el cacao, 1 blikje gecondenseerde melk, 2 eieren, 200 ml slagroom, 5 el abrikozen jam light

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2011
  •  
  •  60-120 min.

Salade van aardappel met biefstuk en pure chocolade

INGREDIENTEN

* 400 gr aardappelen, * 500gr vastkokende aardappelen, * 100 gr mayonaise, * 1 scheutje crème fraîche, * 1.5 dl witte wijn (fruitig, fris), * 1 dl olijfolie, * 0.5 reepgoede pure chocolade, * peper en zout naar smaak, * 2 teentjes knoflook, * 1 limoen, * 1 ui, * 1 zakje rucola slamelange, * suiker naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oreo chocolate cheesecake

Heerlijke chocolade cheesecake.

INGREDIENTEN

# 2 pakjes Philadelphia Keuken Naturel of Light (à 80 gr), # 200 gr Oreo`s met chocoladevulling, # 50 gr roomboter, # 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet), # 75 gr witte basterdsuiker, # 1 zakje vanillesuiker, # 300 gr goede kwaliteit melk- of pure chocolade (naar wens), # 2 zakjes klopfix (à 8 gr), # 3 dl slagroom, # 150 gr Oreo`s met witte vulling voor de topping

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2009
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Hazenrug medaillons met pure chocolade saus

Een hazenrugje om te zoenen

INGREDIENTEN

- 2 hazenrugfilets, elk in twee stukken, - zout, peper, - boter of margarine, - 2 eetlepels wildfond, - 1 sneetje ontbijtkoek in stukjes gebrokkeld, - ? 25 gram pure chocola

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pure chocolade eitjes van eigen maak.

Een paaseitje van zelfgemaakte chocola is nooit mis! Is wel moeilijk te maken.

INGREDIENTEN

100 gram roomboter, 2 eetlepels suiker, 5 eetlepels cacao

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke chocolade smultaart

Een heerlijke caloriebom,...

INGREDIENTEN

Voor het cakebeslag:, 250 gram boter, 250 gr suiker, 225 gram bloem, 50 gram cacao, 4 eieren, 1 zakje bakpoeder, 1 vanillestokje, 4 eetlepels melk, , Voor de vulling:, 100 gram witte chocolade, 100 gram pure chocolade, 200 gram mascapone, paar eetlepels sinasappeljam, klontje boter, paar druppels liqor46, , Voor de topping:, 300 gram poedersuiker, 100 gram boter, 40 gram cacaopoeder, 40 ml melk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  •  
  •  30-60 min.

Chocolade ? Cheesecake uit de oven Toppertje!

Maak ik echt alleen maar bij speciale gelegenheden anders kunnen we wel 5 maal per week gaan sporten.. Als nagerecht vind ik deze taart ook heel goed uitkomen.

INGREDIENTEN

275 gr pure chocolade, in stukjes 600 gr roomkaas op kamertemperatuur(bijvoorbeeld Monchou) 200 gr suiker 2 tl vanille-essence 4 eieren op kamertemperatuur 175 ml zure room 1 el cacaopoeder VOOR DE BODEM 200 gr chocoladebiscuittjes verkruimeld 75 gr gesmolten boter ? tl kaneelpoeder.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Witte chocolade mousse en gemengd met pure mousse

Een heerlijk nagerecht, dus smullen maar

INGREDIENTEN

150 gram witte en 150 gram pure chocolade, 50 gram poedersuiker, 750 gram slagroom

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

KARAMEL-PECAN BROWNIES

INGREDIENTEN

375 gr zo puur mogelijke chocolade, in stukjes, 375 gr roomboter, in blokjes, 500 gr suiker, 6 eieren, merg van 3 vanillestokjes, 225 gr bloem, 1 theelepel zout, 250 gr karamel, 125 ml slagroom, 400 gr pecannoten, 125 gr pure chocolade, grof gehakt, bakblik 20x30, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  •  
  •  30-60 min.

Mabre van gerookte ganzenborst, lever en pure chocolade

Fantastisch recept door top kok Walter Rietbergen van restaurant Huis ter Duin

INGREDIENTEN

 Gerookte ganzenborst 0.5 kg,  Ganzenlever 0.5 kg,  Pure chocolade 0.1 kg,  Wortel 1 st (grote winterpeen),  Gelei 0.2 l,  Gekonfijte vijg 10 st,  Brioche brood 1 brood,  Smaakstoffen,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top