1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Puntpaprika

Puntpaprika recepten (416)

Alles wissen
Puntpaprika

Puntpaprika

De zoete paprika is langer en dunner van vorm en is zoals de naam al aangeeft, zoeter van smaak. Deze paprika wordt ook wel snackpaprika genoemd. De zoete paprika wordt ook wel puntpaprika genoemd en heeft als ander verschil met de gewone paprika dat zij een dunner schilletje heeft. Hierdoor is zij ook zeer geschikt als snack en wordt zij vanwege haar dunne schil en zoete smaak ook door kinderen gewaardeerd als lekker tussendoortje. De puntpaprika is knapperig en kan in veel gerechten gebruikt worden. In salades is de puntpaprika een lekkere, zoete toevoeging hoewel zij als tegenhanger wel wat pit kan gebruiken. Ook in warme gerechten is de zoete paprika geliefd, denk bijvoorbeeld aan een paprikasoep met meerdere soorten paprika of aan gevulde puntpaprika. Onder de grill of op de barbecue doet deze paprika het ook erg goed: zij is vanwege haar dunne schil sneller gaar dan de normale paprika.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

puntpaprika

INGREDIENTEN

6 puntpaprika‚€ôs - zout - 2 bosuitjes - 1 rode peper - 3 takjes koriander - 100 gram couscous - 2 eetlepels olijfolie - 500 gram rundergehakt - 1 theelepel gemalen djintan - 1/2 theelepel kaneel - 4 eetlepelsrozijnen - versgemalen peper

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de puntpaprika‚€ôs in de lengte en kook ze 5 minuten in een pan met water en zout. Laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de bosuitjes in ringen. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak peper en korianderblaadjes fijn. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Voeg de bosui, rode peper, djintan, kaneel en rozijnen toe en bak deze 3 minutenop zacht vuur mee. Schep de couscous door het gehaktmengsel en breng op smaak met zout en peper. Leg de paprikahelften op de bakplaat, vul ze met het gehaktmengsel en bak ze 15 minuten in het midden van de oven. Verdeel de paprika?s over 4 borden en garneer met koriander.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Turkse tortilla met yoghurtsaus

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!

INGREDIENTEN

1 sjalot, fijngesnipperd, 1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes, 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers, 150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen), 1 el olijfolie, zout en (versgemalen) peper, 4 (bloem) tortillas, snuf nootmuskaat, 2 tl komijn, 2 tl kaneelpoeder, 2 tl cayennepeper, 1 el paprikapoeder, Eventueel: peterselie, fijngesneden, 1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden, Voor de pizzasaus:, 1 blikje tomatenpuree, paprikapoeder, 3 el bouillon, 1 el olijfolie, Voor de yoghurtsaus:, 1,5 dl Bulgaarse yoghurt, witte peper, zout, 1-2 teentjes knoflook, ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie), Eventueel extra:, Sweet chillisauce

  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Puntpaprika met aubergine

INGREDIENTEN

2 zakjes zoete puntpaprika (a 2 stuks);, 5 el olijfolie;, 1 ui in halve ringen;, 1 aubergine in blokjes;, 1 tl gedroogde oregano;, 1 blikje tomatenpuree (70 g).

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2011
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Puntpaprika met aubergine

INGREDIENTEN

* 2 zakjes zoete puntpaprika (a 2 stuks), * 5 el olijfolie, * 1 ui in halve ringen, * 1 aubergine in blokjes, * 1 tl gedroogde oregano, * 1 blikje tomatenpuree (70 g)

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2011
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde puntpaprika met gehakt en spek

Af en toe heb ik een periode dat ik weer even aan mijn lijn moet denken, slik. Ik maak dan koolhydraat arme recepten. Dit recept is niet helemaal zelf bedacht. Er bestaan genoeg gevulde puntpaprika recepten natuurlijk. Ik heb alleen de kruiden naar eigen idee gedaan. Het resultaat is erg lekker.

INGREDIENTEN

- 400 gr. gehakt., - 2 puntpaprika's gehalveerd, - 1 tl sambal manis, - ketjap zout scheut, - zout en peper naar smaak, - 1 ei, - 1 teentje knoflook in kleine stukjes, - ontbijtspek, - geraspte kaas

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Puntpaprika chutney

Puntpaprika chutney

INGREDIENTEN

4 puntpaprika's, 20 gram suiker, 1 dl rode port, 1 rode ui, sap van 1 limoen, 2 takjes koriander

  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2014
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
Andere recepten met puntpaprika
Populaire groente recepten

Gevulde puntpaprika

Een heerlijk gerechtje met veel smaak. Lekker met een groene salade van bijvoorbeeld spinazie.

INGREDIENTEN

- 300 gr. Kippengehakt,, - 3 puntpaprika`s,, - geraspte (belegen) kaas of cheddar,, - sjalotje,, - bosui 2x,, - klein blikje tomatenpuree,, - peper,, - zout,, - knoflookpoeder

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

ANDIJVIESTAMPPOT MET PUNTPAPRIKA***

De paprikazaadjes verwijderen !

INGREDIENTEN

1 Unox Extra magere rookworst [275 gram], 1,1/2 kg Kruimige aardappelen, 1 Struik andijvie, 200 gram Rundergehakt. 1 Rode paprika,schoonge-, maakt en in reepjes. 1 dl Melk. 1 Lenteuitje, in, ringetjes. 1 Blokje runderbouillon.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gevulde puntpaprika\'s met tonijn

Gevulde puntpaprika's met tonijn uit de oven. Voor een warme lunch of als voorgerecht

INGREDIENTEN

2 puntpaprika's (zoet) * 1 ui * 1 teentje knoflook * 4 el olijfolie * 2 tomaten * 2 tl gedroogde tijm * 2 blikjes tonijn op water * peper en zout * paar takjes verse peterselie

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2006
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde puntpaprika vegi

Heerlijke gevulde puntpaprika zonder vlees. Foto volgt..

INGREDIENTEN

2 puntpaprika 's, zuivelspread, geraspte belegen kaas, witte kaas.. als feta,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2018
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde zoete puntpaprika

Kleurrijk, zoet, heet, zacht, smaakvol!

INGREDIENTEN

1 puntpaprika, 100 gr. gaar kipvlees van kipkarbonades, 2 schijven ananas, 2 lenteuitjes, 1 el chili olie, 1 el gembersiroop, 2 tl sesamzaadjes,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste puntpaprika recepten
  • Eigen recept

Tomatensoep met zoete puntpaprika

Een niet moeilijk te bereiden soep met een heerlijke zoete paprikasmaak. Het stokbrood met kruidenolie en kaas haalt de smaak nog wat extra naar boven. Zowel warm als koud een heerlijke starter.

INGREDIENTEN

1 ui (klein), 1 rode puntpaprika, 1,5 ltr runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), 2 el worchestershiresaus, 2 el kookroom, Olijfolie , Witbrood, Geraspte (oude) kaas, Groene kruiden (gedroogd),

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

zoete puntpaprika gevuld met geitenkaas

INGREDIENTEN

4 zoete puntpaprika`s, 4 zachte geitenkaasjes (of 2 rolletjes), 1 rode ui, 2 kleine teentjes look, handje vol verse basilicum, 10tal cherrytomaatjes, olijfolie, P&Z, 2 à 3 koffielepels honing

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kippensoep met zoete puntpaprika

Koken met wat je in huis hebt levert vaak hele bruikbare recepten op.

INGREDIENTEN

150 gr. kipfilet, 1 zoete puntpaprika, 1 el olijfolie, 3 plakjes ontbijtspek, 2 lenteuitjes, 1 worteltje (niet te groot), ¬Ĺ tl chilipoeder, 1 ltr. water, 1 bouillontablet kippenbouillon, 2 bouillonblokjes (klein), Vermicelli (handvol), ¬Ĺ el gedroogde selderij, ¬Ĺ el gedroogde peterselie,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

gevulde puntpaprika met gehakt

Zelf bedacht als variatie op een recept van smulweb, waarin geen gehakt zat.

INGREDIENTEN

4 puntpaprika`s ca. 20cm lang, 300gr. gehakt, 200gr. geitenkaas, 300ml griekse yoghurt, ca. 12 bosuitjes, 2 el peterselie, 3 tl sambal, 2 tl kaneelpoeder, 2 tl italiaanse kruiden, 1 tl pittige paprikapoeder, 1 klein uitje

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lasagne met oregano, feta en puntpaprika

Lekker en supersimpel!

INGREDIENTEN

- 100 gram gedroogde lasagnebladen, - 600 ml tomatensaus met oregano (bijvoorbeeld sugo oregano van de natuurwinkel, of zelf maken), - 200 gram feta, - 1,5 rode puntpaprika, - 100 gram belegen kaas

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2011
  •  
  •  30-60 min.

Gevulde puntpaprika met feta

Sinds ik dit recept ontdekt heb gaat het de hele familie rond. En elke keer dat ik kook wordt mij gevraagd of ik dit wil maken. Helaas zijn de puntpaprika's soms best duur. Daarom maak ik het voornamlijk als de puntpaprika in de aanbieding is.

INGREDIENTEN

Rode puntpaprika's, 2 el olijfolie, 1 ui, 1 kleine gele paprika, 1 kleine courgette, 2 tenen knoflook, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 200 g feta, 200 g tomaten, 1 tl gedroogde oregano, 300 g gele rijst, 1 bakplaat of ovenschaal (inhoud 2L)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

PUNTPAPRIKA MET BLOEMKOOLCURRY EN COUSCOUS****

Vervang de laos door gemberpoeder (Djaher) of 3 cm geschilde,geraspte gemberwortel. Vervang de helft van de bloemkool door sperziebonen.

INGREDIENTEN

3 eetl. Arachideolie of zonnebloemolie, 1 Ui,gesnipperd. = 2 teentjes Knoflook, fijngehakt., 1/2 eetl. Sambal trassi. = 1 Bloemkool (ca. 500 gr.), in miniroosjes., 1 tl. Laos. = 200 ml. Kokosmelk., 250 gram Couscous.4 rode Puntpaprika 's., 2 el.gehakte platte peterselie of bladselderij., 100 gram Feta, verkruimeld.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ravioli met kip en puntpaprika

Dit snelle italiaanse gerecht kan gemaakt worden met verse zelfgemaakte ravioli, verse ravioli uit de winkel of gedroogde tortellini met kaas. Het is simpel, zacht, lekker, licht zoet ... kortom een aanrader!

INGREDIENTEN

, 250 gram ravioli gevuld met kaas (5 kazen is een lekkere variant), 250gr Kip, 2 zoete puntpaprika`s, 250 ml creme fraiche, suiker, peper zout,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gevulde puntpaprika met feta en courgette

Een leuk uitziend gerecht, met een bourgonische smaak en niet al te zwaar wegend op de maag.

INGREDIENTEN

- 2 punt parika's , - 1 courgette, -  Bosuitje, -  Spinazie, -  Feta, -  Pesto ( zelf maken), -  Pijnboompitten, , - Peper, - Zout, - Olijfolie,  

  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2014
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige Pompoensoep met Puntpaprika

Een heerlijke pittige pompoensoep.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knoflook, 1 pompoen, 2 aardappels, ¬Ī 4 cm verse gember, Een bosje verse koriander, 2 rode puntpaprika`s, 2 eetlepels olie, 1 theelepel komijnzaadjes, 2 groentebouillonblokjes, 1.5 liter water, Zout/peper, Snuf cayennepeper, Flesje blue band kookroom light (7%),

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Plaattaart met puntpaprika en halloumi

Een snelle, verrassende plaattaart met lekker veel paprika. Gezond, makkelijk voor te bereiden en heel goed ook mee te vari√ęren. Gebruik bijvoorbeeld feta, in plaats van halloumi. Voor een vegetarische optie laat je de ham weg.

INGREDIENTEN

4 plakjes roomboterbladerdeeg, 2 puntpaprika's, 2 plakjes rauwe ham, ¬Ĺ halloumi, 4 eieren, room, zout en peper

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde zoete puntpaprika met Bimi

Heerlijk gerechtje voor erbij en het ziet er heel leuk uit

INGREDIENTEN

Voor 4 personen:, , - 2 zoete puntpaprika's, - 1 pakje bimi (bij AH verkrijgbaar, oosterse broccoli), - Bekertje creme fraiche, - Beetje geraspte kaas, - Peper en (himalaya) zout, - Italiaanse kruiden (of oregano, wat je hebt), - Olijfolie,  

  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2014
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige kruidendip met geroosterde puntpaprika

Oneindig veel mogelijkheden heb je met deze romige kruidendip. Fris door het gebruik van verse kruiden, en een heerlijke touch door de zoete, geroosterde puntpaprika. Serveer bijvoorbeeld bij de gyros, of als sausje bij de Barbecue of borrel.

INGREDIENTEN

125 gr naturel roomkaas, 125 gr zure room, 10 gr bieslook + 5 gr extra, fijngesneden, 10 gr munt, fijngesneden, 2 puntpaprika's, rasp van 1 citroen, zout en peper

  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2017
  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.

Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus

Breng het zuiden op je bord ...heerlijk ! 

INGREDIENTEN

600 g gehakt varken + kalf, 6 zoete puntpaprika's, 2 eetl. Chunky dip & mix (versmarkt), 250 g rijst, 400 g tomatenstukjes (blik), 1 ui, 2 eetl. olijfolie, 1 blokje kippenbouillon, 1tl. tijm (gedroogd), 1 tl. basilicum, peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2019
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde puntpaprika met kabeljauw

Verras je gasten met dit topgerecht: gevulde puntpaprika's met kabeljauw. Superlekker en het ziet er ook nog eens prachtig uit. De tijm en Parmezaanse kaas geven dit gerecht extra veel smaak. 

INGREDIENTEN

4 rode puntpaprika's, 3 el olijfolie extra vierge, 450 g kabeljauwfilet, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 200 g cr√®me fra√ģche, 1 teen knoflook, 25 g Parmezaanse kaas, 3 takjes tijm, 200 g witte rijst, 75 g veldsla

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

BAMI MET ZOETE PUNTPAPRIKA***

Een beetje uit voorraad, een beetje uit de koelkast.Door van de eieren een omelet te geef je de Bami net even een verrassende draai.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese eiermie. = 1 spitskool., =2 zoete puntpaprika''s. = 4 eieren,losgeklopt., =4 el. zonnebloemolie., =100 gram boemboe bami goreng., =4 el. ketjap manis. = gebakkeb uitjes [bakje 100 gr.]

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oosterse wokschotel met zoete puntpaprika

INGREDIENTEN

1 Broccoli, 200 gr Peultjes, 2 el Sesamzaad, 400 gr Tofu of 1 Kipfilet, 5 a 6 nestjes (fijne) Mie, Rijstolie, 2 rode punt Paprika`s, 1 gele Paprika, 6 teentjes Knoflook, 1 stukjes Gember, 1 Rode Peper (verse), 1 Rode Ui, 3 a 4 el sweet Chilisaus, 2 el Ketjap manis, 1/2 Bouillonblokje, Paprika-, gember-, knoflook-, kerrie-, kurkuma-, nootmuskaatpoeder

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

**PITTIGE PASTASALADE MET GEHAKT EN PUNTPAPRIKA**

De kruidige gehaktballetjes matchen goed met de pittig-romige peperdressing. De jalapeno en paprika zijn neef en nicht, een echt familiegerecht dus !  

INGREDIENTEN

=300 gram fusilli (pasta De Cecco), =1 Zak Puntpaprtikam ix, 1/2 Zakje peterselie.(a 30 gr.), =1 Schaal rundersoepballetjes,ca 200 gram., =1/2 eetl. cajunkruiden. (busje 90 g), =2 Eetl.arachideolie. = 2 Uien,(gesnipperd), =1 Limoen(schoongeboend), =1 Jalapenopeper = 125 gram creme fraiche.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Groene puntpaprika met heerlijk vleesbrood

INGREDIENTEN

8-12 smalle groene puntpaprika`s, 6 eetlepels olijfolie, 1-2 eetlepels sherryazijn, 500 g gemalen rundvlees of half-om-half met gemalen lamsvlees, 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder, ¬Ĺ theelepel pul biber (Turkse geroosterde pepervlokken), 1 ei, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 eetlepel grof gemaakte pistachenootjes

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Len­te­qui­che met sa­la­mi, punt­pa­pri­ka en krui­den

Dit is een supper lekker recept en handig ook voor als je een verjaardag hebt of voor het het wekend gezellig met een lekker drankje

INGREDIENTEN

, 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid), 3 puntpaprika's, 6 salade-uien, 15 g verse platte peterselie, 25 g verse bieslook, 125 g rundersalami, 4 middelgrote eieren, 50 ml halfvolle melk, 100 g geraspte Parrano, ,

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2019
  • Fusion
  •  30-60 min.

Gevulde puntpaprika met spinazie en scampi's

Zin om eens iets anders te proberen met je scampi's? Dan kunnen wij je de combinatie van spinazie en gevulde paprika meer dan aanbevelen! Een verrassend licht en super lekker ovengerecht.    

INGREDIENTEN

2 rode puntpaprika's (of 4 kleine), 400 g scampi's (gepeld en darmkanaal verwijderd), 100 g quinoa, 200 g bladspinazie (+ extra), 1 sjalot, 1 knoflook teentje, 1/2 citroen, 15 cl (soja) room, 125 g mozzarella, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

**KATENVINKEN MET PUNTPAPRIKA EN RODE PEPER**

Vervang eventueel katenspek door bacon of ontbijtspek.

INGREDIENTEN

=500 gram Rundergehakt., =1 rode (punt)paprika,zonder zaadjes, in miniblokjes., =2 Sjalotjes of 1 kleine Ui, gesnipperd., =1 teentje Knoflook, fijngehakt., =1 rode Peper,zonder zaadjes, fijngehakt., =1 Ei, = Paneermeel. = 150 gr. Katenspek, =5o gram Boter of 3 eetl.Olijfolie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde zoete puntpaprika of grote champignons!

Lekker en ziet er leuk uit! Als je een mooi bolletje van de rijst maakt en garneert met wat overgebleven peterselie.Je kunt ipv de paprikas ook grote champignons gebruiken.

INGREDIENTEN

2 zoete puntpaprikas/ 4 grote champignons/paddestoelen, runder gehakt, spekblokjes, champignons, 2 vleestomaten, tomatenpuree, peterselie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, zwarte peper, zout, (als je van pittig houdt evt sambal of 1 rode peper), paneermeel, parmezaanse kaas

  • Hongaars Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2010
  • Hongaars Bijgerecht
  •  20-30 min.

BBQ-wrap met gemarineerde eend, mango en puntpaprika

Lekkere wrap van de BBQ , origineel en makkelijk te bereiden. We geven er rijst bij . 

INGREDIENTEN

2 gemarineerde eendenfilets met pepers (kant en klaar of zelf marineren ), 125 g veldsla, 1 zoete puntpaprika, 1/2 komkommer, 2 lente-uitjes, 1 mango, sap van 1/2 limoen, 4 wraps, 2 tl vloeibare honing, 2 el olijfolie, peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

" Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.

Weer thuis.....  en daar is dan ook  mijn vriend De OVEN. Deze vriend mis ik wel heel erg als we met de camper reizen. Meteen maar gaan uitproberen of ie het nog wel doet Deze quiche was verrukkelijk. We smullen immers graag van de combinatie kip en kerrie... echt een gouden duo.

INGREDIENTEN

4-5 plakjes hartig taartdeeg ontdooid, 2 eetlepels paneermeel, 1 puntpaprika in blokjes, 1 kleine prei in halve ringetjes, 300-350 gram kipfilet in blokjes, 200 gram cr√®me fra√ģche, 4 eitjes ( m), quichevorm ingevet, zout en peper naar smaak, 3 -4 theelepels kerriepoeder

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Project Gezond stoofpotje met kippendij en puntpaprika

Kippendij leent zich prima om mee te stoven omdat het heerlijk mals en sappig blijft en met slechts 5¬† ingredi√ęnten zet je in een half uurtje een smakelijke stoofpot op tafel. Bovendien leent dit stoofje zich ook om andere restjes groente in te verwerken ..... hoe langer stoven hoe smakelijker het stoofje wordt. Dus, als je de tijd hebt laat gewoon lekker langer stoven. Er hoeft g√©√©n extra vocht toegevoegd te worden om het geheel lekker te laten pruttelen, omdat er genoeg vocht uit de groente trekt. Mocht het eventueel toch te droog worden , voeg dan een klein scheutje water toe waarin een stukje kippenbouillon is opgelost. Ik beschrijf dit gerecht zoals beschreven in het boek TOP en zal met ** aangeven waar ik iets veranderd heb

INGREDIENTEN

3 rode puntpaprika's schoon in grove stukken gesneden ** ik nam er 2, 1 dikke ui schoon en in grove stukken gesneden, 250 gram kippendij zonder vel, 120 gram ( rijst naar keuze), 5 gram paprikapoeder en peper en zout naar smaak, 1/2 bakje champignons **, 3/4 gele paprika **, 1 teen knoflook gesnipperd **, 2 eetlepels gesnipperde bladpeterselie **

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2020
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde puntpaprika met courgetti en rode saus

-

INGREDIENTEN

Ingredi√ęnten 2 personen:, 17/18khd per portie, , 1 (rode) ui, 1 teen knoflook, 1 courgette, 1 puntpaprika, 250gram gehakt, 50ml cr√®me fra√ģche, 200ml tomatensaus, 1 tl sambal, 2 el rode wijn azijn, 2 el kikkoman sojasaus, 2 eetlepels geraspte kaas 30+ OF parmezaanse kaas snippers (erg lekker), Naar smaak korianderblad (potje) of vers, snufje chilipoeder, snufje paprika poeder, snufje peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken varkenshaas met puntpaprika en broccoli en champignons

Weer een lekker gerechtje met varkenshaas!!

INGREDIENTEN

2 varkenshazen, 1 eetlepels roomboter, ¬Ĺ broccoli, ¬ľ bakje champignons, 1 rode puntpaprika's, 1 eetlepels kerriepoeder, Versgemalen peper, Zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Puntpaprika\'s gevuld met wilde rijst

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1/2 pak wilde & witte rijst (Lassie, 275 g), 2 el pesto Genovese (Grand Italia), 2 el verse Italiaanse kruidenmix (C1000 Vers), fijngehakt, zout, 2 zoete puntpaprika?s,

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Puntpaprika in de oven met Fregola

Super lekker pittig ovengerecht uit Sardini√ę, zeker eens proberen !¬†

INGREDIENTEN

200 gram kalfsgehakt, 120 gram Fregola, 4 puntpaprika's, 1 bol mozzarella, broodkruimels, olijfolie, peper, zout, , Voor de pesto;, 120 gram parmezaanse kaas, 1 eetlepel ketchup (tomaten), 80 gram pijnboompitten, 50 gram tomatenpuree, 1 theelepel tabasco, 10 centiliter olijfolie, 5 centiliter water, , 150 gram sjalotten, 2 puntpaprika's, 4 lookteentjes, 1 limoen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Puntpaprika

Puntpaprika

De zoete paprika is langer en dunner van vorm en is zoals de naam al aangeeft, zoeter van smaak. Deze paprika wordt ook wel snackpaprika genoemd. De zoete paprika wordt ook wel puntpaprika genoemd en heeft als ander verschil met de gewone paprika dat zij een dunner schilletje heeft. Hierdoor is zij ook zeer geschikt als snack en wordt zij vanwege haar dunne schil en zoete smaak ook door kinderen gewaardeerd als lekker tussendoortje. De puntpaprika is knapperig en kan in veel gerechten gebruikt worden. In salades is de puntpaprika een lekkere, zoete toevoeging hoewel zij als tegenhanger wel wat pit kan gebruiken. Ook in warme gerechten is de zoete paprika geliefd, denk bijvoorbeeld aan een paprikasoep met meerdere soorten paprika of aan gevulde puntpaprika. Onder de grill of op de barbecue doet deze paprika het ook erg goed: zij is vanwege haar dunne schil sneller gaar dan de normale paprika.

Nieuwste puntpaprika recepten
Populaire groente recepten
Andere recepten met puntpaprika
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top