Turkse tortilla met yoghurtsaus
Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!
Ingrediënten 2 personen
1 sjalot, fijngesnipperd, 1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes, 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers, 150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen), 1 el olijfolie, zout en (versgemalen) peper, 4 (bloem) tortillas, snuf nootmuskaat, 2 tl komijn, 2 tl kaneelpoeder, 2 tl cayennepeper, 1 el paprikapoeder, Eventueel: peterselie, fijngesneden, 1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden, Voor de pizzasaus:, 1 blikje tomatenpuree, paprikapoeder, 3 el bouillon, 1 el olijfolie, Voor de yoghurtsaus:, 1,5 dl Bulgaarse yoghurt, witte peper, zout, 1-2 teentjes knoflook, ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie), Eventueel extra:, Sweet chillisauceBereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200C en rooster bekleden met aluminiumfolie.Bestrijk de tortillas met de pizzasaus. Laat de randen vrij en besproei deze met water (om te voorkomen dat ze te knapperig worden en je ze niet meer makkelijk kunt oprollen).Olijfolie in een pan op hoog vuur verhitten. Het gehaktmengsel kort rul bakken en verdelen over de tortillas. Bak ze ca. 2-3 minuten in de oven. Verdeel ijsbergsla of witte koolreepjes over het midden en rol de pizzas op. Serveer met de yoghurtsaus en eventueel sweet chillisauce.