1. Home
  2. Recepten
  3. Pulled Pork

Pulled pork recepten (54)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pulled Pork

Heel erg lekker maar een gerecht waar je de tijd voor moet nemen. Het is niet veel werk maar heeft tijd nodig om lekker gaar te worden. Het is heel goed in te vriezen als het klaar is, dus maak een dubbele portie.

INGREDIENTEN

1 kg procureur zonder bot (dit is schouderkarbonade aan een stuk) 150 ml kippenbouillon (eigen gemaakt of van een blokje) 75 ml witte wijnazijn 2 theelepels gerookte paprikapoeder 2 uien in grove stukken gesneden 4 tenen knoflook, grof gehakt 200 ml barbecuesaus ( Yil'driz of chilisaus) 4 eetlepels bruine suiker 1 eetlepel mosterd 2 theelepels gedroogde tijm 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel cayennepeper naar smaak 2 theelepels zout

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten, behalve het vlees, in de pan en leg het vlees er bovenop. Wentel het door het mengsel heen en doe de deksel op de pan. Als je met een slowcooker werkt zet je die op high. Als je met een oven werkt zet je de pan in de oven. Vervolgens wacht je een uurtje of 6/7. Check af en toe en draai het vlees om. Kijk ook of het vlees nog wat vocht nodig heeft. In de slowcooker zal dit niet zo snel nodig zijn maar misschien wel als je pan in de oven staat. Voeg zo nodig wat water toe Het vlees is klaar als het bijna uit elkaar valt. Als het niet het geval is wat langer stoven. Haal het vlees uit de pan en leg het in een schaal. Beter is het om de pan over nacht koud weg te zetten om het geharde vet er makkelijk af te scheppen. Haal al het vet wat je weg kunt halen van het vlees. Je wrijft het als het ware van het vlees. Trek met twee vorken het vlees uit elkaar zodat het draadjesvlees wordt. Je kunt het achtergebleven vocht wat binden met maïzena. Doe het vlees terug in de pan en meng met de saus.

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pulled pork

Pulled pork is letterlijk uit elkaar getrokken varkensvlees. Je laat het vlees eerst heel zacht garen. Waardoor het vervolgens zo mals wordt dat je het zonder moeite met twee vorken uit elkaar kan trekken. Als je een broodje zelf gemaakte pulled pork hebt gegeten wil je nooit meer anders. Dit is op en top ambachtelijk barbecuen. Onderstaand is een makkelijk recept om het zelf eens uit te proberen. 

INGREDIENTEN

1 varkensnek (procureur) á 1 kg, 2 el gerookte paprikapoeder, 1 el uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 el zout, 1 el bruine suiker, 2 tl komijnzaadpoeder, 5 el barbecue saus

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-07-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pulled pork

INGREDIENTEN

Varkensschouder ongeveer 7 kg, , Kruiden:, 1 etl donkere basterd suiker, 1 etl granulaat suiker, 2 1/4 tl knoflook zout, 2 1/4 tl jozo zout, 1/2 etl paprika poeder, 1 tl chili poeder, 1/8 tl oregano, 1/8 tl cayenne peper, 1/8 tl komijn poeder, 1/8 tl zwarte peper, , injectie vloeistof:, 3/4 cup appelsap, 1/2 cup water, 1/2 cup suiker, 1/4 cup zout, 2 etl worcestershire saus, , Appelsap voor bevochtiging

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2012
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pulled Pork met coleslaw en zelfgemaakte barbecuesaus

Heerlijk Amerikaans gerecht

INGREDIENTEN

1 stuk procureur van 2,5 kilo, 200ml cola, , Voor de rub, 2 el lichte basterdsuiker, Grote snuf gemalen zwarte peper, 2 flinke tl grof zeezout, 2 tl paprikapoeder, 1 tl mosterpoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl selderiezout, Flinke snuf kaneel, Flinke snuf gemberpoeder, Flinke snuf nootmuskaat, , Vocht om in te koken:, 75ml balsamico azijn, 300ml cola, 70ml whisky, 3 el lichte basterdsuiker, , 3 el olijfolie, 80ml zelfgemaakte barbecuesaus, , Voor de barbecuesaus, 100ml ketchup, 100ml water, 3 el rietsuiker, 2 el Worcestershire saus, 1 el azijn, 1 el Dijon mosterd, 1 tl grof zeezout, drupje tabasco, Flinke snuf knoflookpoeder, , Voor de coleslaw:, 300g gesneden witte kool, 200 g worteltjes, fijngehakt met de keukenmachine, 1 kleine ui, heel fijn gesneden, 1/2 gele paprika, heel fijn gesneden, 1/2 rode paprika, heel fijn gesneden, 3 flinke el Turkse yoghurt, 3 flinke el mayonaise, 3 el olie, 2 el azijn, 3 el suiker, Gemalen zwarte peper en zout naar smaak

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-05-2015
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pulled Pork (Slow Cooker)

Heerlijk Amerikaans Slow Cooker recept voor op (hamburger)broodjes of met een frisse salade.

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 5tenen knoflook, 240ml kippenbouillon, 25gr (donker)bruine bastardsuiker, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel chilipoeder, 2 theelepel paprikapoeder (niet de hete), 1 eetlepel zwarte peper (vers gemalen), 2,5 theelepel zout, (of meer indien nodig), 3/4 theelepel komijn (gemalen), 1/2 theelepel kaneel (gemalen), 1,5 kilo schouderkarbonade zonder bot, 1 flesje (ongeveer 0,5L) BBQ saus (van de Lidl is erg lekker)

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-05-2014
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

***PULLED - PORK***

Gerecht om te delen,we zijn er dol op. Geniet samen met vrienden of familie !

INGREDIENTEN

=1 Pak Pulled-pork (550 gram), =1/4 Rode Kool., =1/2 Spitskool, =80 gram Jonge Bladsla met Rucola., =75 gram Worteljuliene, =4 Eetl. Mayonaise., =Rasp en Sap van een 1/2 Citroen., =1/2 Fles Barbecuesaus., =8 Wiite ofr Bruine Bollen.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pulled Pork Indo style

Pulled pork om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

Indo pulled pork, Ik ben sinds enige tijd lid van €The Slowcookers' Facebookgroep, een groep waar héél veel inspiratie wordt gedeeld voor gerechten uit de slowcooker. Nu moet ik bekennen dat ik geen flauw idee had dat de slowcooker community al zo groot was in Nederland. In ieder geval was er een recept dat continu omhoog kwam in die groep en dat is de Indo Pulled Pork van Simone. Simone is net als ik dol op pulled pork en het idee voor deze Indonesische variant bedacht ze naar aanleiding van een lekker gerecht bij haar favoriete toko. Ik vond het wel een beetje spannend om af te stappen van mijn vaste pulled pork recept en sinds ik pulled pork van de BBQ heb gegeten wil ik eigenlijk niets anders meer, maar toch besloot ik het recept een keer na te maken. Want als je er zóveel over leest moet het haast wel lekker zijn. En dat was het gelukkig ook (al blijf ik toch meer fan van de barbecue-variant)! In haar recept gebruikt Simone ketoembar, gemalen koriander, maar het zal je niet verbazen dat ik dit heb weggelaten. Het recept is hier en daar een klein beetje aangepast maar het origineel kun je uiteraard nog vinden op Simone haar site., Wat heb je nodig? (3 €" 4 personen), o 750 gram €" 1 kilo procureur, o 3 teentjes knoflook, o 2 cm verse gember, o 2 uien, o 1 rode peper, o scheutje azijn, o 150 milliliter ketjap manis, o 150 milliliter water, o 1 theelepel sambal oelek, o 2 kruidnagels, o 1 hele steranijs, o 1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder, o 1 theelepel rietsuiker, o 1 blokje groentebouillon, o peper en zout, 1. Hak de ui, knoflook, rode peper en gember fijn., 2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hier de uien, knoflook, rode peper, gember, 5 kruidenpoeder, sambal en suiker in aan., 3. Voeg het vlees toe, kruid deze met peper en zout en bak het vlees rondom bruin., 4. Leg vervolgens het vlees samen met het ui-mengsel in de slowcooker., 5. Voeg een scheutje azijn, de ketjap en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en leg de kruidnagels en steranijs bovenop het vlees., 6. Doe de deksel op de slowcooker en laat het vlees 8 uur op stand Low garen., 7. Pluk het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar en leg het nog heel even terug in de slowcooker zodat het alle smaken extra kan opnemen.,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-2018
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pulled pork zuurkool schotel

Zelf bedacht, beetje knutselen met een idee en pakte nog lekker uit ook.

INGREDIENTEN

1Kg aardappelen, 500 gram zuurkool, 500 gram pulled pork, aromat. kaneel,melk,roomboter. ananasblokes,Bbq saus.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus

We kunnen het niet laten als we bij de Makro zijn: grote stukken vlees kopen. Dit keer kochten we procureur (varkensschouder). Het was een stuk van 2,7 kilo. Maar ja, we verwachtten ook veel gasten. 

INGREDIENTEN

1 kg procureur zonder bot (dit is schouderkarbonade aan een stuk), 150 ml kippenbouillon (eigen gemaakt of van een blokje), 75 ml witte wijnazijn, 2 theelepels gerookte paprikapoeder, 2 uien in grove stukken gesneden, 4 tenen knoflook, grof gehakt, 200 ml barbecuesaus (zie hier onder), 4 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel cayennepeper naar smaak, 2 theelepels zout, , , Voor de barbecuesaus, 100ml ketchup, 100ml water, 3 el rietsuiker, 2 el Worcestershire saus, 1 el azijn, 1 el Dijon mosterd, 1 tl grof zeezout, drupje tabasco, Flinke snuf knoflookpoeder

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2016
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zuurkool pulled pork schotel

Zelf bedacht, beetje knutselen met een idee en pakte nog super lekker uit ook,Top!

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 500 gram zuurkool, 500 gram Pulled pork (Aldi), aromat,kaneel,melk,roomboter,ananas blokjes,Bbq saus.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pulled pork met gepofte knoflook

Pulled pork is uit elkaar getrokken vlees van een lang gegaard stuk varkensvlees, zeg maar een soort draadjesvlees. Je kunt het maken van een ham of varkenskop, maar mijn favoriet is de schouder van een vet varkentje als de Duke of Berkshire. Lang garen in de oven.

INGREDIENTEN

, 1 kilo varkensschouder, 1,5 dl tomatenketchup, 1 dl wittewijnazijn, 1 dl (kippen) bouillon, 50 g basterdsuiker, 1 e fijne Franse mosterd, 1 e Worcestersaus, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel gedroogde tijm (of fijngehakte verse tijm), 1 ui, in ringen gesneden, 2 bollen knoflook, 1 e olijfolie, 3 takjes verse tijm, 1 brood (gesneden of als bol)

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
Nieuwste pulled pork recepten
  • Eigen recept

Bourbon-mango pulled pork

Keer om keer ga je dit maken... want het is zo smakelijk!! Probeer ook even met Grand Marnier marinade.

INGREDIENTEN

, 1 Mango (groot), 1 Kg. Varkens schouder, 1 Tl. Zwarte Peper, 1/2 Tl. (kosher) zout, 1/2 Tl. Chipolte Chili Peper, 30 Ml. Balsamic Azijn, 240 Ml. Water, , 1/2 Tl. Chipolte Chili peper, 1 Tl. Honing, 25 Ml. Bourbon Whiskey, 340 Ml. Barbeque saus,

  • Canadees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-10-2009
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Carnitas (Mexicaanse pulled pork)

Wraps met Mexicaanse pulled pork. Of eigenlijk tacos want in Mexico wordt alles gegeten met tacos. 's Morgens  's middags en 's avonds en ook nog tussendoor. Dat is enigszins ook wel te verklaren want  tortilla wraps zijn daar zelfs goedkoper dan brood (taco=tortilla wrap) Deze Mexicaanse variant van de meer bekende versie 'pulled pork' is een geliefde snack die je overal in Mexico kunt kopen bij de carnita-kraampjes. Het vlees is zacht en mals en het gegrilde laagje is lekker krokant. In plaats van guacamole heb ik met dezelfde ingrediënten een heerlijke salade gemaakt die hier uitstekend bij past Guacamole-salade- Natuurlijk is een koolsalade hier ook erg lekker bij Amerikaanse-coleslaw-mijn-versie

INGREDIENTEN

- 1 kg varkensnek of varkensschouder (zonder been), - olie, - 2 uien, - 4 tenen knoflook, - 1 jalapeno (of 1 el uit een potje), - 1 tl peper, - 1 el zout, - 1 el oregano, - 1 el chilipoeder, - 1 tl komijnpoeder, - 2 limoenen (sap), - 2 sinaasappels (sap), - 1 liter kippen- of groente bouillon

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pulled pork KHA

Dit recept van pulled pork zit zo vol van smaak dat er een MMMM geluid uit je keel opstijgt.

INGREDIENTEN

1,5 kilo kotelet of procureur, 250 ml gezeefde tomaten, 60 ml appel cider azijn, 1/4 tl uienpoeder, 1/4 tl knoflookpoeder, 1/4 tl tijm, 1/4 tl oploskoffie, 1/4 tl cacaopoeder, 1 tl komijnpoeder, 1/2 tl chili poeder, 2 el zoetstof, 1/2 tl zout

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2017
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pulled pork met BBQ-saus

Pulled pork carnita's, een fantastisch streetfood gerecht uit Mexico! 

INGREDIENTEN

500 g varkens-schouderkarbonades, 1 ui, 2 knoflooktenen, 1 eetlepel komijnzaadpoeder, 1 eetlepel pimenton, 1 sinaasappel, uitgeperst, 1 theelepel gedroogde oregano, , 8 cordita's, 2 tomaten, 1 bosje peterselie, , Voor de BBQ-saus:, 200 ml ketchup, 100 ml water, 50 ml appelazijn, 5 eetlepels bruine suiker, zwarte peper, 1 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel citroensap, 1 theelepel worcester saus

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pulled pork van wild zwijn

Het wildseizoen is weer in volle gang en dan ga ik weer op zoek naar nieuwe gerechten. Deze pulled pork van wild zwijn (everzwijn) is een heerlijke variatie op de 'gewone' pulled pork en in plaats van de bbq saus en de coleslaw die er normaal bij geserveerd wordt heb ik hier gekozen voor Cranberrysaus-met-peren en Coleslaw-van-rode-kool Het is een heerlijk gerecht om bijvoorbeeld met Kerstmis of met Oud en Nieuw te serveren want het is uitermate geschikt voor een grotere groep. Met een aardappelgerecht erbij is het een complete maaltijd maar gewoon met een broodje erbij kan natuurlijk ook prima. Je kunt het vlees al heel gemakkelijk de dag van te voren bereiden in de oven en de volgende dag uit elkaar trekken en even onder de grill zetten om het wat krokanter te maken.

INGREDIENTEN

- 1 kg wild zwijn procureur (aan 1 stuk), - 1 tl kaneel, - 1 tl zout, - 1 tl gedroogde tijm, - 1 tl gedroogde oregano, - 1 tl gemberpoeder, - 1 tl knoflookpoeder, - ½ tl kruidnagelpoeder (of zelf fijnmaken in een vijzel), - ½ tl pimentpoeder, - 500 ml wildbouillon (of fond), - olijfolie, - roomboter

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pulled pork van Boston Butt

Hoe maak je Pulled Pork? Dit is een basisrecept.

INGREDIENTEN

3000 gram Boston Butt, 150 gram Roast Rub, broodjes,

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

PITTIGE BROODJES MET PULLED PORK

 Wanneer je tijd genoeg hebt moet je dit gerecht eens bereiden, het loont de moeite ! Eerst 12 à 24 u marineren en dan uren laten garen ...... Pulled pork is heerlijk mals varkensvlees met een pittig zoete smaak. Serveer op een broodje met eventueel  een pikant sausje!

INGREDIENTEN

1500 g varkensschouders, ontbeend, 4 pistolets, , Voor de marinade :, , 400 ml water, 50 g bruine suiker, 2 laurierbladeren, 50 g zout, , Voor de droge rub :, , 2 el bruine suiker, 1 el komijnpoeder, 1 el paprikapoeder, 1 el chilipoeder, 1 el knoflookpoeder, 1 el zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Flammkuchen met pulled pork

Deze flammkuchen krijgt een heerlijke topping van pulled pork. Serveer met een fris slaatje. Lekker als snack of hoofdgrecht  

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode ui, 3 teentjes look, 4 varkenskoteletten met bot, 200 g barbecuesaus, 2 rollen pizzadeeg, 250 g zure room, 2 el fijngehakte bieslook, olijfolie, peper & zout, Voor de salade:, 100 g ijsbergsla, 100 g veldsla, 40 g kiemen, sap van 1 citroen, 1 tl honing, 1 tl mosterd

  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2020
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

BBQ Pulled pork met ovenfrietjes

BBQ Pulled pork met ovenfrietjes

INGREDIENTEN

> 8 Roseval aardappelen, > 1 kg varkensvlees (schouder), > 3 eetlepels olijfolie, > 1 eetlepel zout, > 1 eetlepel peper, > 2 kopjes BBQ saus, > 1 gesneden rode ui, > 1 kop geraspte peper jack, > 2 tot 3 stengels lente-ui, > Geraspte cheddar (naar smaak), > 150 ml zure room

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Snelle pulled pork

=18pxLekker met nacho-cheddarsaus ( zie recept op de site)

INGREDIENTEN

1 hammetje (met been, voorgegaard en vacuüm getrokken), 1 ui, 1 knoflook teentje, 100 g rucola, 500 ml runderbouillon, cheddar, 1 stokbrood, nachos, 2 el bruine suiker, 1 el mosterd, maïszetmeel, 25 g boter, cayennepeper

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pulled pork met kapprertjes op minibolletjes

Barbecue is zo veel meer dan een stuk vlees grillen op hete kolen. Probeer deze heerlijke variant van pulled pork. 10 minuutjes garen op de barbecue en je bent al bijna klaar. Een simpel bbq gerecht waarmee je eens wat anders eet!  

INGREDIENTEN

1 schaal pulled pork met saus (200 g) - Jumbo, 2 el water, 8 mini-boterbollen, 100 g fijngesneden ijsbergsla (zakje), 4 el knoflooksaus, 2 el kappertjes

  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2020
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.

BBQ pulled pork

Geroosterde pulled pork

INGREDIENTEN

2 a 3 uien in plakken, 3 laurierbladeren, 1 eetlepel mosterdpoeder, 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, 1,5 a 2 kilo varkensschouder(karbonade), 140 gr. Tomatenketchup, 4 eetlepels rode wijn azijn, 1 eetlepel worcestershire saus, 3 eetlepels bruine basterdsuiker,

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2019
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Maaltijdsalade met Carnitas ( Mexicaanse pulled pork)

De Carnitas (Mexicaanse pulled pork) die ik had gemaakt was overheerlijk. Maar omdat het altijd moeilijk in te schatten is wat je ongeveer nodig hebt als je eters krijgt en omdat ik altijd bang ben om te weinig te hebben hield ik natuurlijk weer wat over   Niet zo erg want daar heb ik de volgende dag deze heerlijke maaltijdsalade mee gemaakt. Ik heb de meeste ingrediënten heel even licht in de pan gebakken zo krijg je een heerlijk lauwwarme salade. Natuurlijk kun je ook alles gewoon koud erop doen. Het is maar wat je zelf het lekkerste vind. In de winter is lauwwarm erg lekker, in de zomer is koud natuurlijk lekker fris  TIP: Leg de pit van de avocado nog even op de gesneden avocado als je de salade niet meteen serveert, hierdoor wordt deze niet zo snel bruin.

INGREDIENTEN

- 200 gram Carnitas (pulled pork), - 1 paprika (ik had ½ geel en ½ groen, maar andere kleuren kunnen natuurlijk ook), - klein blikje maïs (150 gram), - 1 zakje gemengde sla (75 gram), - 2 tomaten (of meer als je kleine hebt), - 1 avocado, - enkele takjes koriander, , Dressing:, - 4 el olijfolie, - 1 limoen (sap), - 1 teentje knoflook, - 1 tl honing, - 1 tl rode tabasco (chipotle), - ½ tl komijnpoeder, - peper en zout, - ½ bosje koriander,

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Traag gegaard pulled pork met barbecuesaus

Overheerlijk BBQ vlees met huisgemaakte BBQ saus, Amerikaanse topper !  We laten eerst het vlees boven een bierbad onder gesloten deksle circa 6 u garen en bedruip om het uur met de marinade .......Daarna nog eens 6 uur U zacht verder garen in folie ; dan halen we met een vork het vlees uitelkaar en mengen het met onze huisgemaakte bbq saus ! U zal niet weten wat voor een super lekkere smaken er zullen ontstaan ! We serveren dit dan op een burgerbroodje

INGREDIENTEN

Voor het pulled pork:, 1 varkensschouder van ongeveer 3,5 kg, uitgebeend, 6 el zachte mosterd, 30 g vleeskruiden, 1 dl appelsap, 1 dl ketchup, 1 dl ciderazijn, 1 dl whiskey, 5 dl American barbecuesaus, 8 burgerbroodjes, , Voor het bierbad:, 2 flesjes streekbier naar keuze, 1 bol knoflook, in de breedte gehalveerd, 1 blaadje laurier, 5 takjes tijm, 5 takjes rozemarijn, 1 wortel, in grove stukken, 1 ui, in grove stukken, 2 stengels selderij, in grove stukken, , Voor de American barbecuesaus:, 250 g tomaten uit blik, 1 ui, fijngehakt, 100 ml worcestersaus, 1 el Gentse mosterd, 50 ml balsamicoazijn, 100 g esdoornsiroop, 1 el appelstroop, 100 g barbecueketchup, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 el barbecuekruiden

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

Deze menu is wel tijdrovend, maar als je toch thuis bent is dit weinig moeiten. De oven doet het werk.

INGREDIENTEN

1 kg schouderkarbonades of schouderlappen (een aaneen stuk schouder is het beste), , marinade, 2 t zeezout, 1/4 t grof gemalen zwarte peper, 2 laurierbladeren, verscheurd, 1/4 t gedroogde rozemarijn, 3 geneusde jenever bessen, 2 teentjes knoflook, gekneusd, 1/4 t tijm, 1/4 t venkelzaad, 1/4 t anijszaad, 1 t gedroogde salie, 1/4 t nootmuskaat, , Marineer schouderlappen voor tenminste 24-48 uur terwijl je het af en toe doormengen., , 1. Doen vlees in een ovenschaal die met aluminiumfolie is bekleed en verdeel daarover 1 ui in halve ringen., 2. Vouw overige folie over vlees en dek goed af met folie., 3. Bak het vlees voor 3 uur bij 140*C tot boterzacht., 4. Zet de braadslee nog 30 min. zonder folie in de oven en keer het vlees af en toe om. Schep het vlees uit het stoofvocht en laat afkoelen., 5. Pluk het vlees in draadjes uit elkaar met behulp van twee vorken., 6. Rooster het brood even heel kort in een koekenpan (of gebruik een broodrooster)., 7. Bak vlees even aan in beetje olie tot warm en beleg brood met pulled pork., 8. Daarop komt plakken augurken en smeer een dot mierikswortelsaus erover., 8. Doen bovenste helft van broodje erop.

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2015
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Pulled Pork uit de oven.......

Het is weer november en mag ik de kinderen van onze dochter op woensdag na schoolltijd ophalen.  Altijd leuk en gezellig. Maar...... dan ben ik pas vrij laat thuis s'avonds en heb ik geen zin meer om lang in de keuken te staan. Aldus dit gerecht vandaag alvast gemaakt. Morgen een deel verwarmen voor een broodje pulled pork met salade . Een soepje uit de vriezer vooraf en we zitten in no time aan  tafel. Ik heb geen slow cooker  helaas:) vandaar dat ik dit recept uit de oven eens wilde proberen. Het lijkt een beetje op dit gerecht maar dan van de warmtebron fornuis. https://www.smulweb.nl/recepten/1467319/Procureur-in-zoetpittige-saus-uit-de-slowcooker-of-op-warmtebron  

INGREDIENTEN

1 kg procureur of schouderkarbonades, 2 uien - in halve ringen, 4 teentjes knoflook - gepeld en geplet, 33 cl donker bier - bijv. Rochefort Trappistes 10, 150 ml barbecuesaus, 100 ml ketchup, 1 el Worcestershiresauce, 1 el sojasaus, , VOOR DE DRY RUB, , 2 el donkerbruine basterdsuiker, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl uipoeder, 1 tl knoflookpoeder, peper en zout naar smaak,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

pulled pork out of a box test

Testje doen ? nieuw in het schap bij de ap, pulled pork in een doos . sinds een week of 3 , is dat lekker ? ja; makkelijk ja , lekker zeker ,, nu ook beef pulled , met winter jus, geen idee wat het is, nog niet getest. donderdag maar even testen met een donker vokoren bol, lijkt me beter passen bij rund.  

INGREDIENTEN

2 Italiaanse bollen, pak pulled pork, blaadjes sla, wortel salade uit een potje, saus uit het zakje, of eigen saus, de bbq saus is erg zout.

  • Caribisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2015
  • Caribisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pulled Pork uit de Slowcooker

Heerlijke Pulled prok, zo mals dat hij lekker uit elkaar valt. Lekker op een broodje met sla o.i.d.

INGREDIENTEN

2 grote Uien, 3 á 4 schoudercarbonades, 200ml BBQ saus (naar keuze), Klontje boter, , Voor de kruidenrub:, 1 eetlepel zout, 1 eetlepel zwarte peper (gemalen), 1/2 eetlepel basterdsuiker, 1 eetlepel parikapoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, ,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Oosterse pulled pork uit de slowcooker

Heerlijke pittige pulled pork. Lekker op een broodje maar ook met nasi, bami of patatjes. Weinig voorbereiding, het moet alleen wel nog 9 uurtjes in de Slowcooker. Ik ben geinspireerd door soortgelijke recepten maar dit is uiteindelijk mijn eigen recept geworden zoals ik hem lekker vind.

INGREDIENTEN

Benodigdheden (zoals ik hem precies gemaakt heb):, , ** 2 kilo hamlappen, ** 2 uien (klein gesnipperd), ** 3 teentjes knoflook (heel klein geplet en gehakt), ** 1 rode peper (ontzaad en heel klein gesneden), ** 1 eetlepel sambal badjak, ** 1 eetlepel sambal oelek, ** 1,5 eetlepel gembersiroop, ** 1,5 eetlepel rode wijn azijn, ** 100 ml ketjap manis (zoet), ** 50 ml ketjap asin (zout), ** 100 ml water, ** 3 kruidnagels, ** 2 steranijs (gewoon heel laten), ** 2 theelepels Chinees 5 kruiden poeder, ** 1,5 theelepel gemalen koriander (ketoembar), ** 2 dessertlepels kokosbloemsuiker (bruine basterd suiker kan ook), ** 2 kleine bouillonblokjes (de ouderwetse in de rood/gele verpakking, verkruimeld), ** zout en zwarte peper uit de molen (naar smaak), ** scheutje (knoflook-chili)olie

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pulled Chicken

Makkelijk te bereiden en lekker pittig: "Pulled Chicken", dat is weer eens iets anders dan pulled pork.. Bijvoorbeeld voor op een broodje, als lunch- of hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 kipfilet, 1/2 eetlepel sambal brandal of badjak, 1/2 eetlepel ketjap, 1 theelepel bruine suiker, 1/2 theelepel chili-olie, olie, zout

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

hot as an pistol pulled pork

Dit is een heet recept afkomstig uit zuid-Carolina..

INGREDIENTEN

Ca 1? kilo schouderbladen,7?dl appelciderazijn,2 eetlepels worcestersaus,3 eetlepels gemalen zwarte peper, 2 eetlepels hete pepersaus,3,4 thl zout(of naar smaak)

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker

Ik wilde eens iets anders dan de gebruikelijke pulled pork. Aangezien i gek op masala ben, heb ik er de Surinaamse pulled pork van gemaakt. Heerlijk met zelf gemaakt zoetzuur. 

INGREDIENTEN

2 kilo procureur (varkensnek zonder been), 1 blikje (400 gram) tomatenblokjes in sap (voor de saus, onderin de SC), 2 eetlepels ketjap manis (voor de saus, onderin de SC), 1 eetlepel sojasaus (voor de saus, onderin de SC), 1 eetlepel Surinaamse sambal (met madame Jeanette) (voor de saus, onderin de SC), 1 ui (gesnipperd) (voor de saus, onderin de SC), 4 kleine maggiblokjes (verkruimeld) (2 voor de saus en 2 voor de rub), 1 eetlepel komijnzaadjes (voor de rub), 3 eetlepels kerrie masalapoeder (voor de rub), 1 dessertlepel knoflookpoeder (voor de rub), 1 dessertlepel uienpoeder (voor de rub), 1 dessertlepel gemberpoeder (voor de rub), 1 dessertlepel trassipoeder (voor de rub), 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown (of bruine basterdsuiker) (voor de rub), 1 dessertlepel zout (voor de rub), 1 dessertlepel zwarte peper (voor de rub), 3 eetlepels allesbinder,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-02-2019
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pulled Pork (slow cooker) met koolsla op n broodje

-

INGREDIENTEN

VOOR 4-6 PERSONEN:, Voor het vlees:, 1 kilo Schouderkarbonade, 200 ml water, 75 ml witte wijnazijn, 2 theelepels gerookt paprikapoeder, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 250 ml barbecuesaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt), 1 eetlepel Dijonmosterd, 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 3 theelepels gedroogde tijm, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels cayennepeper, , Voor de coleslaw:, 150 gram winterwortel geraspt of julienne, 300 gram witte of spitskool, 2 eetlepels yoghurt, 3 eetlepels mayonaise, 1 middelgrote rode ui, , Voor de saus:, Braadvocht uit de slowcooker, 3 volle eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 2 volle theelepels Dijonmosterd, Ter garnering: 4 handjes rucola

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-01-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pulled chicken met bier en koolrabislaatje

Pulled pork is de klassieker maar ook met kip kan je draadjes maken. Deze pulled chicken krijgt extraveel smaak dankzij een lekker Belgisch biertje. Zeker dit lekkere gerecht eens bereiden ! We beginnen reeds 1 dag op voorhand aan dit gerecht . 

INGREDIENTEN

4 kippendijen, 330 ml bruin bier (bv Trappist Westmalle), 2 teentjes knoflook, geperst, 1 zoete ui, grof gehakt, 1 sjalotje, 4 el Limburgse stroop, 1 tl mosterd, 2 el barbecuesaus, 2 el balsamicoazijn, 1 tl gedroogde tijm, boter, peper en zout, , Voor de salade:, 2 koolrabi's, 1 Cox appel, 2 lente-ui, in ringen, sap van ½ citroen, 40 g walnoten, grof gehakt, 2 el fijngehakte peterselie, , Voor de dressing:, 1 el mierikswortelpasta, 4 el mayonaise, 1 el appelazijn

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

Een gezonde versie van Carnitas (Pulled Pork) want de alom bekende versie wordt meestal van vet varkensvlees gemaakt. Om het in de Mexicaanse sfeer te houden heb ik het op een taco (tortillawrap) geserveerd en heb ik er een eenvoudige salsa bij gemaakt van tomaat, rode ui, verse koriander, limoensap, olijfolie en peper/zout. Je kunt het natuurlijk ook op de Amerikaanse manier serveren op een zacht broodje met bbq-saus en een Amerikaanse-coleslaw-mijn-versie TIP: Je kunt dit ook bereiden in de oven of de slowcooker, pas dan eventueel de bereidingstijd aan.  

INGREDIENTEN

- 750 gram kipfilet (kippendijen kan ook), - 1 tl (gerookte) paprikapoeder, - 1 tl komijnpoeder, - peper en zout, - zonnebloemolie, - 2 teentjes knoflook, - 1 el jalapeno (uit een potje) of 1 verse, - 1 limoen (sap), - 1 sinaasappel (sap), - 750 ml kippenbouillon,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

ciabata pulled beenham sweet soya

Neem een beenham, en gaar hem op iets andere manier dan de verpakking, dus niet in de oven, maar in een braadpan, met wat kruiden , voor een uur of 3 , is dat lekker? ja , trek het uit elkaar met een vork , en voila pulled pork , anders ,

INGREDIENTEN

1 beenham a 500 gram., 200 gram boter, 2 el olijfolie, 1 el soya, 1 el limoensap, 1 el ananas sap uit blik, bewaar de ananas gebruik in een toetje,1 tl tabasco, 1 tl bruine suiker, 1 tl knoflook pasta, 2 el runderfond ( onverdund ), 3 el water, , wat gesnipperde augurk ( zuur ), zongedroogde tomaatjes, , 2 afbak ciabatta,

  • Europees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-02-2016
  • Europees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kaastaco's

Kaastaco's zijn nu hip and happening in New York. Ik heb me hierdoor laten inspireren en een recept bedacht voor kaastaco's met pulled pork!

INGREDIENTEN

Voor de kaastaco's:, 180 g geraspte boerenkaas, , Voor de vulling:, 200 g pulled pork, 4 el BBQ saus, koriander, handje radijsjes, in schijfjes, , Voor de groene chimuchurri:, 1 verse jalapeno peper, 10 g peterselie, 10 g koriander, 1 sjalot, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 limoen, de rasp en het sap, 3 el olijfolie

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste pulled pork recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top