Overheerlijke Italiaanse pruimentaart
Een heerlijke taart en nu er volop verse pruimen zijn, moeten we er gewoon volop van genieten. Maar er is zoveel vers fruit aanbod, dus je kunt hem ook gewoon maken met peren of appels.
Ingrediënten 10 recipe.people
10-12 (ca. 500 gr.) rijpe pruimen; 150 gr. ongezouten gesmolten boter; 3 eieren; 150 gr. kristalsuiker; 1 tl. vanille-essence (of vanille poeder); 250 gr. bloem; 1 1/2 tl. bakpoeder; 120 ml. melk (1,2 dl.); extra suiker en boter(om in te vetten).Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 c. (electr.)Springvorm insmeren met wat boter. bodem en zijkanten en dan wat bloem er doorheen laten walsen en als de bloem er goed aan alle kanten opzit even de vorm tegen de rand van de wasbak goed uitkloppen. Zo plakt de taart niet aan de bodem en krijg je hem gemakkelijk uit de vorm. (na het afkoelen in de vorm)Zeef de bloem. Laat de boter voorzichtig smelten. Pruimen goed wassen, halveren en de pit verwijderen, eventueel nogmaals halveren. Eieren los kloppen met suiker en vanille essence tot het een schuimig geheel is( 5 minuten met de electr. mixer). Gezeefde bloem en bakpoeder erdoor roeren. (niet meer kloppen). Gesmolten boter en de melk erdoor. Dun laagje deeg in de vorm gieten, driekwart van de pruimen erop leggen en dan de rest van het deeg. Bovenop de laatste pruimen leggen en licht indrukken. Naar wens nog wat suiker over het beslag strooien.50-60 minuten in de oven bakken.