Custard & Crumbs
Een nagerecht uit de oven, van stukjes appel gemengd met suiker en kaneel, overgoten met warme custard en een laagje boterkruimels! In de oven gaar en goudbruin laten worden!
Ingrediënten 4 personen
Voor de custard:, , * 25 g Koopmans Custard, , * 25 ml melk, * 125 ml slagroom, * 25 g suiker Voor de vulling:, , * 1 lichtzure appel, * 4 tl suiker, * snufje kaneelVoor de boterkruimels:, , * 25 g stevige boter, , * 100 g Koopmans Mix voor Appelkruimeltaart, , * 1 el melk, , ,Voorbereiding
Verwarm de oven voor:elektrische oven: 200?Cheteluchtoven: 180?C gasoven: stand 4-5
Bereidingswijze
Plaats een rooster boven het midden van de oven en verwarm de oven voor. De boterkruimels: Snijd de stevige boter in stukjes en doe deze in een kom. ? Meng de Mix voor Appelkruimeltaart voorzichtig door de boter zodat er kruimels ontstaan. ? Voeg als laatste de melk toe (let op dat er geen samenhangend deeg gevormd wordt). De custard: Bereid de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking met aangegeven ingredienten. De vulling: Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. ? Meng de appel met de suiker en de kaneel en leg ze in de vuurvaste schaaltjes. ? Giet hier de warme custard overheen en bestrooi deze rijkelijk met de boterkruimels. ? Plaats de schaaltjes in de oven en bak de Custard & Crumbs in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.