Provencaalse Soep
1 ui, 1 teen knoflook, 1 kleine wnterwortel, 2 preien, 3 aardappelen. 1 liter bouillon (blokjes), 2 theelepels provencaalse kruiden, 1 courgette, 1 ons rookvlees, geroosterde pijnboompitten, zout + peper.
Ui en knoflook snipperen. Wortel en prei in stukjs snijden + de aardappelen.
Ui, knoflook, wortel, prei en aardappel in de bouillon in 20 min gaar koken. Prov. kruiden toevoegen. Groente eruit scheppen en pureren. Weer terugdoen in de pan. Eventuee zout en peper toevoegen. Courgette in flinterdunne reepjes snijden. Rookvlees in reepjes snijden. Toevoegen aan de soep en ong. 3 min meewarmen. Soep verdelen en de pijnboompitten erover strooien. l
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-12-1998Frans30-60 min.
Provencaalse soep
7,5 dl bouillon, 500 g geschilde en in stukjes gesneden aardappelen, 25 g boter, 6 uitgeperste teentjes knoflook, 500 g ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 1 theelepel gedroogde Franse tuinkruiden, zout, peper, 1 eierdooier, 75 g geraspte belegen kaas
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-12-2004Frans30-60 min.
Provencaalse soep
Aigo sau d'iou noemt deze soep in de Provence; bijzonder lekker.
-2 preien, -3 tenen knoflook, -2 uien, -stukje venkelknol, -stukje sinaasappelschil, -1 wortel, -2 takjes peterselie, -1 takje tijm en 1 blaadje laurier, -zout en peper, -snufje saffraanpoeder, -4 tot 6 aardappelen, -4 eieren, -2 eetlepels olijfolie, -4 sneetjes oud wit brood, -peterselie, -2 eetlepels tomatenpuree
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-02-2003Frans30-60 min.
- Eigen recept
Provençaalse prei - soep
Ideale soep voordat je op stap gaat. Diverse malen gemaakt tijdens de karnaval.
Aardappelen 1 stuks, Prei 500 gram, Ontbijtspek blokjes 50 gram, Boter , Ui 1 stuks, Venkel ¼ deel, Tijm , Melk 125 cc p/p, Water 125 cc p/p, Provençaalse kruiden, Roux , Room 1 scheutje, Bouillon korrels , Cayennepeper , Nootmuskaat,
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-200920-30 min.
Provençaalse soep met spruitjes
Overheerlijke maaltijdsoep
2 soeplepels basilicum, 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik), 1 blik van 400g (240g netto) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt, 100 g gezouten spekblokjes, 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 soeplepel olijfolie, 1 kruidentuiltje, 300 g spruitjes, 2 wortelen
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2018Frans30-60 min.
Provençaalse soep met spruitjes
Winterse hartige en pittige soep die prima smaakt . Eet de soep heet met geroosterde sneetjes boerenbrood besmeerd met olijfolie, die je vooraf hard laat worden in de koelkast.
2 soeplepels basilicum, 300 g spruitjes, 1 kruidentuiltje, 1 soeplepel olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes, 100 g gezouten spekblokjes, 1 blik (240 g netto per blik) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt, 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik), 2 wortelen
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-02-2018Belgisch30-60 min.
Provençaalse soep met spruitjes
Hartverwarmende soep die ook erg lekker is
2 soeplepels basilicum, 300 g spruitjes, 1 kruidentuiltje, 1 soeplepel olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes, 100 g gezouten spekblokjes, 1 blik (240 g netto per blik) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt, 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik), 2 wortelen,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-01-2020Belgisch30-60 min.
Provençaalse soep met spruitjes
Lekkere maaltijdsoep
2 el basilicum, 300 g spruitjes, 1 kruidentuiltje, 1 soeplepel olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes, 100 g gezouten spekblokjes, 1 blik (240 g netto per blik) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt, 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik), 2 wortelen
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-05-2019Frans30-60 min.
courgettesoep met verse roomkaas
Erg simpel, maar wel heel lekker! Ik heb hier erg veel succes mee geoogst! Vrienden hebben me zelfs hierdoor als de Minister van Soepzaken benoemd. Zijn ook hele gewichte zaken, soepzaken, dus het proberen waard!!!
Twee kleine courgettes of 1 grote * 2 sjalottjes of 1 ui * 3 teentjes knoflook * tijm * provencaalse tuinkruiden * kruidenkaas (bijv. Cantadou of Boursin)* peper *
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-08-2000Vegetarisch30-60 min.
Soep
Bijzonder soepje met lamsvlees
150 gr lamsbout zonder been - 1 venkelknol - 1 dunne prei - 75 gr peultjes - 1/2 zakje verse provencaalse kruidenmix - 1 eetl olijfolie - 1 groentenbouillontablet - 1 1/2 dl room culinair - zout - peper - 1 zakje geraspte parmezaanse kaas - 2 eetl Pernod
- Mediterraan
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-08-2002Mediterraan30-60 min.
Provencaalse Tomatensoep
Een soepje dat zacht, maar toch ook lekker kruidig smaakt
1/2 courgette, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 2 el olie, 1 teentje knoflook, 2 blikken gepelde tomaten, 1 el Provencaalse kruiden, 1 el bouillonpoeder, ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-07-1999Frans10-20 min.
Groentesoep, Provençaalse
1 Portie Kcal: 220 Vet: 11.2 V.vet: 3.6 Eiwit: 8.7 Koolhy: 19.1 Vezels: 4.0 Zout: 2.26
2 zakken Provençaalse groente, 1 pot Basis voor groentesoep, vegetarische (Maggi), 1 pakje Gegrild gehakt (Josef dettelbacher), 100 gr. Macaroni, 2 eetl. Olijfolie, 2 eetl. Provençaalse kruiden, 2 eetl. Peterselie, 1.5 liter Water
- Europees
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-04-2020Europees20-30 min.
Provencaalse Uiensoep
2 flinke uien, 1 knoflookteentje, olijfolie, flesje Maggi Basis voor Franse Uiensoep, 1 bosje Provencaalse kruiden, bosje letne-ui.
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-08-2000Frans20-30 min.
Provencaalse aardappel-wortelsoep
Voedingswaarde : 390 kcal p.p.
350 g winterwortel, in stukken, 500 g aardappelen, in stukken, 1 tl tijmblaadjes, 1 l kippebouillon (van tablet), 4 el verse roomkaas, 2 el Provencaalse mosterd (Malle), 1 el suiker, peper, enkele druppels chilisaus, 2 el fijngesneden bieslook,
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-01-2002Slanke keuken20-30 min.
Provençaalse courgettesoep
Lekkere courgettesoep met een Provençaals accent
Voor 1,5 l soep, , 2 takjes tijm, 1 tak rozemarijn, 6 blaadjes basilicum, 2 courgettes, 1 ui, 3 aardappelen, 1 eetlepel olijfolie, zwarte peper, 1,5 l magere kippenbouillon, 4 eetlepels magere melk, 1 takje verse dille, zout, ,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-10-2019Frans20-30 min.
provencaalse vissoep
300 g.roodbaarsfilet, 1 venkelknol, 1 gele en 1 groene paprika, 4 tomaten, 2 preien,alleen het wit, 2 selderijstengels, 2 blokjes visbouillon opgelost in 1 1/2 l water, 2 knoflookteentjes, een scheut olijfolie, 100 g. kleine deegwaren, 1 snufje provencaalse kruiden, versgemalen zwarte peper en zout.
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-11-200130-60 min.
Provencaalse uiensoep
500 g uien 2 fijngesneden knoflookteentjes1 el boter1 flesje Maggi Basis voor Uiensoep1 el bloem1 bosje Provencaalse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn)1 laurierblaadje4 stukjes stokbrood50 g geitenkaas
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2002Internationaal30-60 min.
Provencaalse uiensoep
750 g uien in dunne halve ringen, 1 teentje knoflook fijngesneden, 2 eetlepels olijfolie, 1 flesje Maggi Basis voor Franse Uiensoep, 1,5 l water, 1 bosje provencaalse kruiden (takjes tijm, rozemarijn en oregano), 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-200320-30 min.
Provencaalse aardappel-wortelsoep
350 g winterwortel, in stukken, 500 g aardappelen, in stukken, 1 tl tijmblaadjes, 1 l kippebouillon (van tablet), 4 el verse roomkaas, 2 el Provencaalse mosterd (Malle), 1 el suiker, peper, enkele druppels chilisaus, 2 el fijngesneden bieslook
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2002Frans20-30 min.
Provencaalse groentesoep
1 el olijfolie, 1 ratatouillepakket, alle groentes in blokjes gesneden, 1 teentje knoflook gesnipperd, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep, 1,5 l water, 1 zakje provencaalse kruiden (bij de verse kruiden), stukje keukengaren, 75 g elleboogmacaroni, 200 g gebraden gehakt (dikke plak) in kleine blokjes
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2003Frans20-30 min.
provencaalse groentesoep
1 el olijfolie, 1 ratatouillepakket, alle groentes in blokjes gesneden, 1 teentje knoflook gesnipperd, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep, 1,5 l water, 1 zakje provencaalse kruiden (bij de verse kruiden), stukje keukengaren, 75 g elleboogmacaroni, 200 g gebraden gehakt (dikke plak) in kleine blokjes,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2002Internationaal20-30 min.
Provencaalse groentesoep
Zo uit de Franse bistro!
1 ratatouillepakket, alle groentes in blokjes gesneden, 3 teentjes verse knoflook gesnipperd, 1/4 flesje Maggi Basis voor Uiensoep, 2 liter water, 1 zakje provencaalse kruiden:* oregano* peterselie* rozemarijn* tijm (bij de verse kruiden)*, 2 takjes peterselie, gesneden* zwarte peper (poeder of uit molen)
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-08-2003Frans30-60 min.
Provencaalse knoflooksoep
Een winnend recept van Albert Bressens uit een oude Tip
6-8 fijngesneden teentjes knoflook, 1 kleine fijngesneden ui, 2 el olijfolie, 2 el paneermeel, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl paprikapoeder, 1 takje salie, zout, peper, 1 kruidenbouillontablet, 1 dl sherry, 1 el citroensap, 8 dunne sneetjes stokbrood, 4 el oude geraspte kaas, 2 eidooiers, 1 pakje Room Culinair, 2 el fijngesneden peterselie
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-08-1999Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Provencaalse Groentensoep
Lekkere soep met veel verse kruiden, lekker slank
2 kleine wortelen, 2 kleine meiknolletjes, 2 kleine preien, 150 g sperziebonen, 1 kleine courgette (ongeschild), 1 ui in ringen, 4 el olijfolie, 1 l kippebouillon, 2 grote, ontvelde tomaten, 2 teentjes knoflook, 15 verse basilicumblaadjes, zout en peper
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-04-2000Frans30-60 min.
Provencaalse vissoep
2 el. olijfolie, 2 uien, in snippers, 1 teentje knoflook, 1 venkelknol, 500 gr. tomaat, gepelde, 1 l. visbouillon, 1 glas wijn, witte, 1 takje tijm, 1 blad laurier, 500 gr. visfilet, 100 gr. mossel, gekookte, 1 stokbrood, wit, Peterselie,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-05-2003Frans20-30 min.
PROVENCAALSE POMPOEN
IN BEPAALDE STREKEN VAN FRANKRIJK LAAT MEN DIT GERECHT MET VEEL KONFLOOK LANGER DAN EEN UUR IN DE OVEN,TOT HET BIJNA CREME WORDT.IK HEB DAT GEDAAN EN VAN EEN GEDEELTE MET KIPPEBOUILLON SOEP GEMAAKT.HEERLIJK.
1,5 kg pompoen4-5 tenen knoflook,fijngesnipperdpeper en zout4 el olijfoliegrote bos peterselie,fijngehakt
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-05-2003Frans Bijgerecht30-60 min.
Provencaalse kippensoep
1 flesje Maggi Basis voor Kippensoep, -300 g kipfilet in blokjes, -250 fijne soepgroenten, -2 eetlepels maizena, -1 eetlepel paprikapoeder1 bekertje creme fraiche,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-09-2002Frans10-20 min.
Provencaalse tomatensoep
1 wortel, 1 prei, 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 500 g tomaten, 1 l geconcentreerde kippenbouillon, 1 bouquet garni, 2 eetlepels tomatenpuree, zout, peper, 1 dl olijfolie, 1 bosje basilicum
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-07-2010Frans Voorgerecht30-60 min.
Provencaalse knoflooksoep
*6-8 teentjes knoflook, fijngesneden*1 kleine ui, fijngesneden*2 el olijfolie*2 el paneermeel*2 el cayennepeper*1 tl paprikapoeder*1 takje salie*zout*peper*1 vleesbouillontablet*1 dl sherry*1 el citroensap*8 dunne sneetjes stokbrood*4 el geraspte oude kaas*2 eierdooiers*1 pakje Room Culinair*2 el fijngesneden peterselie*
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-09-2001Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Provencaalse knoflooksoep
6-8 teentjes knoflook, fijngesneden; 1 kleine ui, fijngesneden; 2 el olijfolie; 2 el paneermeel; 0.5 tl cayennepeper; 1 tl apprikapoeder; 1 takje salie; zout; peper; 1 vleesbouillontablet; 1 dl sherry; 1 el citroensap; 8 dunne sneetjes stokbrood; 4 el oude geraspte kaas; 2 eidooiers; 1 pakje Room Culinair, 2 el fijngesneden peterselie
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-04-2002Frans30-60 min.
Provencaalse venkelsoep
5 el olijfolie, 100 g bacon, in repen, 1 prei, in dunne ringen, 2 grote venkelknollen, in brede repen, venkelgroen kleingesneden, 2 worteltjes, in reepjes, 1,25-1,5 l kippenbouillon, 2 takjes verse tijm, 1 blaadje laurier, 125 g verse pasta, 2 grote rijpe tomaten, ontveld, in stukken, bosje verse basilicum, 1-2 teentjes knoflook, zout, peper, 4 dikke sneetjes bruin vloerbrood,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-06-2004Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Provencaalse vissoep
2 el. olijfolie, -2 uien, in snippers, -1 teentje knoflook, -1 venkelknol, -500 gr. tomaat, gepelde, -1 l. visbouillon, -1 glas wijn, witte, -1 takje tijm, -1 blad laurier, -500 gr. visfilet, -100 gr. mossel, gekookte, -1 stokbrood, wit, -Peterselie,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-09-2002Frans20-30 min.
Provencaalse kippensoep
1 flesje Maggi Basis voor Kippensoep -, 300 gram kipfilet in blokjes -, 250 fijne soepgroenten -, 2 eetlepels maizena -, 1 eetlepel paprikapoeder - 1 bekertje creme fraiche, , , , , ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-10-2002Frans10-20 min.
Provencaalse kippensoep
* 250 gr kipfilet in reepjes, * 2 eetl olijfolie, * naar smaak peper, * 1 lit kippenbouillon, * 1 courgette in miniblokjes, * enkele takjes verse rozemarijn of tijm, * 1 citroen in parten,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-08-2011Frans10-20 min.
Provencaalse kippensoep
1 flesje Maggi Basis voor Kippensoep, 300 g kipfilet in blokjes, 250 fijne soepgroenten, 2 eetlepels maizena, 1 eetlepel paprikapoeder1 bekertje creme fraiche,
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-11-200310-20 min.
Provencaalse venkelsoep
485 kcal per persoon
* 5 eetlepels olijfolie * 100 gram bacon, in repen * 1 prei, in dunne ringen * 2 grote venkelknollen, in brede repen, venkelgroen fijngesneden * 2 worteltjes, in reepjes * 11/4-11/2 liter kippenbouillon (tablet) * 2 takjes verse tijm * 1 blaadje laurier * 125 gram verse pasta, bijvoorbeeld penne * 2 grote rijpe tomaten, ontveld, in stukken * bosje verse basilicum * 1-2 teentjes knoflook * zout * peper * 4 dikke sneetjes bruin vloerbrood *
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-07-2004Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Provencaalse Vissoep
Speciale vissoep uit Marseille waarbij de voor de soep gebruikte vis apart wordt opgediend met daarbij een scherpe rode mayonaise, sneetjes stokbrood en gepelde teentjes knoflook.
- 2000-2500 gr. panklare zeevis in 5-8, soorten, waaronder poon, pieterman, zeeduivel, schelvis, wijting, zeebaars, en knorhaantjes., - 3 deciliter olijfolie, - 2 grote fijngesnipperde uien., - 10 geperste teentjes knoflook, - 200 gr. gewassen in stukken gesneden, tomaten, - kruidenbuideltje van 1 laurierblad, 1 takje, tijm, 1 takje bonenkruid en 1 takje venkel, - peper, - 1 theelepel saffraanpoeder of kurkuma, - zout, - 6-8 langoustines uit de diepvries, - 3 rode Spaanse pepertjes, - 4-8 gepelde teentjes knoflook, - 1 eierdooier, - 1 stokbrood, - sojasaus
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-04-2000Frans30-60 min.
- Eigen recept
Vissoep, Provençaalse-
750 g visgraten en -koppen van magere vissoorten (bijv. wijting, schol, tong, viswinkel), , 5 el olie, , 600 g kippenbouten, , 1 blaadje laurier, , schil van 1/2 (liefst biologische) sinaasappel, , 2 takjes peterselie, , 5 witte peperkorrels, gekneusd, , 1/2 tl gedroogde tijmblaadjes, , 1/2 tl venkelzaadjes, , mespunt saffraandraadjes, , 1 grote ui, fijngesneden, , 1 wortel, in stukjes, , 1 stengel bleekselderij, in ringen, , 1 teentje knoflook, fijngesneden, , 300 ml witte wijn, , 200 g rijpe tomaten, in stukken, , 200 g aardappels, geschild, in blokjes, , 200 g gepelde rauwe Noorse garnalen, , 1 kg visfilet (bijv. wijting, schelvis, poon, koolvis, mul), in stukjes, , 3-4 el zoutpernod,
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-08-2009Frans60-120 min.
Provencaalse Tomatensoep
1 wortel, 1 prei, 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 500 gram tomaten, 1 pot gevogelte fond, 2 el tomatenpuree, zout, peper, 1 dl olijfolie, 2 tl oregano, 1 tl tijm, 1 tl pesto.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-02-2001Frans30-60 min.
Provençaalse tomaat-auberginesoep
Makkelijk te bereiden en super lekkere soep uit Frankrijk !
800 g gepelde tomaten (blik), 500 g aubergine, 1 rode paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water), 1 eetl. boter, 1 eetl. bloem (afgestreken), 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm (gedroogd), 8 korianderbolletjes, tabasco, peper en zout, , Voor de bruschetta:, 1.5 schijfjes voorgebakken wit stokbroodje (of ciabatta, per persoon), 1 tomaat, 50 g mozzarella (gemalen of in fijne sneetjes gesneden), 2 eetl. olijfolie
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2019Frans30-60 min.
provencaalse vissoep
Hoofdgerecht voor 1 persoon
1 tomaat, 1 sjalot, 1 eetl olie, 2 eetl tomatentapenade, 1 th boullionpoeder, 150gr witvis in blokjes, 1 blikje macedoine de legumes, 1 pistolet
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-04-20050-10 min.