1. Home
  2. Recepten
  3. Provencaalse Soep

Provencaalse soep recepten (188) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Provencaalse Soep

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teen knoflook, 1 kleine wnterwortel, 2 preien, 3 aardappelen., 1 liter bouillon (blokjes), 2 theelepels provencaalse kruiden, 1 courgette, 1 ons rookvlees, geroosterde pijnboompitten, zout + peper.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-1998
  • Frans
  •  30-60 min.

Provencaalse soep

INGREDIENTEN

7,5 dl bouillon, 500 g geschilde en in stukjes gesneden aardappelen, 25 g boter, 6 uitgeperste teentjes knoflook, 500 g ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 1 theelepel gedroogde Franse tuinkruiden, zout, peper, 1 eierdooier, 75 g geraspte belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Provencaalse soep

Aigo sau d'iou noemt deze soep in de Provence; bijzonder lekker.

INGREDIENTEN

-2 preien, -3 tenen knoflook, -2 uien, -stukje venkelknol, -stukje sinaasappelschil, -1 wortel, -2 takjes peterselie, -1 takje tijm en 1 blaadje laurier, -zout en peper, -snufje saffraanpoeder, -4 tot 6 aardappelen, -4 eieren, -2 eetlepels olijfolie, -4 sneetjes oud wit brood, -peterselie, -2 eetlepels tomatenpuree

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Provençaalse prei - soep

Ideale soep voordat je op stap gaat. Diverse malen gemaakt tijdens de karnaval.

INGREDIENTEN

Aardappelen 1 stuks, Prei 500 gram, Ontbijtspek blokjes 50 gram, Boter , Ui 1 stuks, Venkel ¼ deel, Tijm , Melk 125 cc p/p, Water 125 cc p/p, Provençaalse kruiden, Roux , Room 1 scheutje, Bouillon korrels , Cayennepeper , Nootmuskaat,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  •  
  •  20-30 min.

Provençaalse soep met spruitjes

Overheerlijke maaltijdsoep 

INGREDIENTEN

2 soeplepels basilicum, 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik), 1 blik van 400g (240g netto) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt, 100 g gezouten spekblokjes, 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 soeplepel olijfolie, 1 kruidentuiltje, 300 g spruitjes, 2 wortelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2018
  • Frans
  •  30-60 min.

Provençaalse soep met spruitjes

Winterse hartige en pittige soep die prima smaakt . Eet de soep heet met geroosterde sneetjes boerenbrood besmeerd met olijfolie, die je vooraf hard laat worden in de koelkast.

INGREDIENTEN

2 soeplepels basilicum, 300 g spruitjes, 1 kruidentuiltje, 1 soeplepel olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes, 100 g gezouten spekblokjes, 1 blik (240 g netto per blik) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt, 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik), 2 wortelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Provençaalse soep met spruitjes

Lekkere maaltijdsoep

INGREDIENTEN

2 el basilicum, 300 g spruitjes, 1 kruidentuiltje, 1 soeplepel olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes, 100 g gezouten spekblokjes, 1 blik (240 g netto per blik) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt, 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik), 2 wortelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2019
  • Frans
  •  30-60 min.

Soep

Bijzonder soepje met lamsvlees

INGREDIENTEN

150 gr lamsbout zonder been - 1 venkelknol - 1 dunne prei - 75 gr peultjes - 1/2 zakje verse provencaalse kruidenmix - 1 eetl olijfolie - 1 groentenbouillontablet - 1 1/2 dl room culinair - zout - peper - 1 zakje geraspte parmezaanse kaas - 2 eetl Pernod

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

courgettesoep met verse roomkaas

Erg simpel, maar wel heel lekker! Ik heb hier erg veel succes mee geoogst! Vrienden hebben me zelfs hierdoor als de Minister van Soepzaken benoemd. Zijn ook hele gewichte zaken, soepzaken, dus het proberen waard!!!

INGREDIENTEN

Twee kleine courgettes of 1 grote * 2 sjalottjes of 1 ui * 3 teentjes knoflook * tijm * provencaalse tuinkruiden * kruidenkaas (bijv. Cantadou of Boursin)* peper *

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Provencaalse Tomatensoep

Een soepje dat zacht, maar toch ook lekker kruidig smaakt

INGREDIENTEN

1/2 courgette, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 2 el olie, 1 teentje knoflook, 2 blikken gepelde tomaten, 1 el Provencaalse kruiden, 1 el bouillonpoeder, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Provencaalse groentesoep

INGREDIENTEN

1,5 zakken ratatouillemix., 1 fles Maggi Basis voor groentesoep., 2 plakken a 150 gram gebraden gehakt., 100 gram elleboogmacaroni., 1 eetl. olie., 2 eetl. Provencaalse kruiden., 1,75 liter water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Provencaalse Uiensoep

INGREDIENTEN

2 flinke uien, 1 knoflookteentje, olijfolie, flesje Maggi Basis voor Franse Uiensoep, 1 bosje Provencaalse kruiden, bosje letne-ui.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Frans
  •  20-30 min.

Provencaalse aardappel-wortelsoep

Voedingswaarde : 390 kcal p.p.

INGREDIENTEN

350 g winterwortel, in stukken, 500 g aardappelen, in stukken, 1 tl tijmblaadjes, 1 l kippebouillon (van tablet), 4 el verse roomkaas, 2 el Provencaalse mosterd (Malle), 1 el suiker, peper, enkele druppels chilisaus, 2 el fijngesneden bieslook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

provencaalse vissoep

INGREDIENTEN

300 g.roodbaarsfilet, 1 venkelknol, 1 gele en 1 groene paprika, 4 tomaten, 2 preien,alleen het wit, 2 selderijstengels, 2 blokjes visbouillon opgelost in 1 1/2 l water, 2 knoflookteentjes, een scheut olijfolie, 100 g. kleine deegwaren, 1 snufje provencaalse kruiden, versgemalen zwarte peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2001
  •  
  •  30-60 min.

Provencaalse uiensoep

INGREDIENTEN

500 g uien 2 fijngesneden knoflookteentjes1 el boter1 flesje Maggi Basis voor Uiensoep1 el bloem1 bosje Provencaalse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn)1 laurierblaadje4 stukjes stokbrood50 g geitenkaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Provencaalse uiensoep

INGREDIENTEN

750 g uien in dunne halve ringen, 1 teentje knoflook fijngesneden, 2 eetlepels olijfolie, 1 flesje Maggi Basis voor Franse Uiensoep, 1,5 l water, 1 bosje provencaalse kruiden (takjes tijm, rozemarijn en oregano), 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  •  
  •  20-30 min.

Provencaalse aardappel-wortelsoep

INGREDIENTEN

350 g winterwortel, in stukken, 500 g aardappelen, in stukken, 1 tl tijmblaadjes, 1 l kippebouillon (van tablet), 4 el verse roomkaas, 2 el Provencaalse mosterd (Malle), 1 el suiker, peper, enkele druppels chilisaus, 2 el fijngesneden bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

provencaalse groentesoep

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 ratatouillepakket, alle groentes in blokjes gesneden, 1 teentje knoflook gesnipperd, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep, 1,5 l water, 1 zakje provencaalse kruiden (bij de verse kruiden), stukje keukengaren, 75 g elleboogmacaroni, 200 g gebraden gehakt (dikke plak) in kleine blokjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Provencaalse groentesoep

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 ratatouillepakket, alle groentes in blokjes gesneden, 1 teentje knoflook gesnipperd, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep, 1,5 l water, 1 zakje provencaalse kruiden (bij de verse kruiden), stukje keukengaren, 75 g elleboogmacaroni, 200 g gebraden gehakt (dikke plak) in kleine blokjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Provencaalse groentesoep

Zo uit de Franse bistro!

INGREDIENTEN

1 ratatouillepakket, alle groentes in blokjes gesneden, 3 teentjes verse knoflook gesnipperd, 1/4 flesje Maggi Basis voor Uiensoep, 2 liter water, 1 zakje provencaalse kruiden:* oregano* peterselie* rozemarijn* tijm (bij de verse kruiden)*, 2 takjes peterselie, gesneden* zwarte peper (poeder of uit molen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Provencaalse knoflooksoep

Een winnend recept van Albert Bressens uit een oude Tip

INGREDIENTEN

6-8 fijngesneden teentjes knoflook, 1 kleine fijngesneden ui, 2 el olijfolie, 2 el paneermeel, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl paprikapoeder, 1 takje salie, zout, peper, 1 kruidenbouillontablet, 1 dl sherry, 1 el citroensap, 8 dunne sneetjes stokbrood, 4 el oude geraspte kaas, 2 eidooiers, 1 pakje Room Culinair, 2 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse Groentensoep

Lekkere soep met veel verse kruiden, lekker slank

INGREDIENTEN

2 kleine wortelen, 2 kleine meiknolletjes, 2 kleine preien, 150 g sperziebonen, 1 kleine courgette (ongeschild), 1 ui in ringen, 4 el olijfolie, 1 l kippebouillon, 2 grote, ontvelde tomaten, 2 teentjes knoflook, 15 verse basilicumblaadjes, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Provencaalse vissoep

INGREDIENTEN

2 el. olijfolie, 2 uien, in snippers, 1 teentje knoflook, 1 venkelknol, 500 gr. tomaat, gepelde, 1 l. visbouillon, 1 glas wijn, witte, 1 takje tijm, 1 blad laurier, 500 gr. visfilet, 100 gr. mossel, gekookte, 1 stokbrood, wit, Peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

PROVENCAALSE POMPOEN

IN BEPAALDE STREKEN VAN FRANKRIJK LAAT MEN DIT GERECHT MET VEEL KONFLOOK LANGER DAN EEN UUR IN DE OVEN,TOT HET BIJNA CREME WORDT.IK HEB DAT GEDAAN EN VAN EEN GEDEELTE MET KIPPEBOUILLON SOEP GEMAAKT.HEERLIJK.

INGREDIENTEN

1,5 kg pompoen4-5 tenen knoflook,fijngesnipperdpeper en zout4 el olijfoliegrote bos peterselie,fijngehakt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse kippensoep

INGREDIENTEN

1 flesje Maggi Basis voor Kippensoep, -300 g kipfilet in blokjes, -250 fijne soepgroenten, -2 eetlepels maizena, -1 eetlepel paprikapoeder1 bekertje creme fraiche,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Frans
  •  10-20 min.

Provencaalse tomatensoep

INGREDIENTEN

1 wortel, 1 prei, 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 500 g tomaten, 1 l geconcentreerde kippenbouillon, 1 bouquet garni, 2 eetlepels tomatenpuree, zout, peper, 1 dl olijfolie, 1 bosje basilicum

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse venkelsoep

INGREDIENTEN

5 el olijfolie, 100 g bacon, in repen, 1 prei, in dunne ringen, 2 grote venkelknollen, in brede repen, venkelgroen kleingesneden, 2 worteltjes, in reepjes, 1,25-1,5 l kippenbouillon, 2 takjes verse tijm, 1 blaadje laurier, 125 g verse pasta, 2 grote rijpe tomaten, ontveld, in stukken, bosje verse basilicum, 1-2 teentjes knoflook, zout, peper, 4 dikke sneetjes bruin vloerbrood,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Provencaalse knoflooksoep

INGREDIENTEN

6-8 teentjes knoflook, fijngesneden; 1 kleine ui, fijngesneden; 2 el olijfolie; 2 el paneermeel; 0.5 tl cayennepeper; 1 tl apprikapoeder; 1 takje salie; zout; peper; 1 vleesbouillontablet; 1 dl sherry; 1 el citroensap; 8 dunne sneetjes stokbrood; 4 el oude geraspte kaas; 2 eidooiers; 1 pakje Room Culinair, 2 el fijngesneden peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Provencaalse knoflooksoep

INGREDIENTEN

*6-8 teentjes knoflook, fijngesneden*1 kleine ui, fijngesneden*2 el olijfolie*2 el paneermeel*2 el cayennepeper*1 tl paprikapoeder*1 takje salie*zout*peper*1 vleesbouillontablet*1 dl sherry*1 el citroensap*8 dunne sneetjes stokbrood*4 el geraspte oude kaas*2 eierdooiers*1 pakje Room Culinair*2 el fijngesneden peterselie*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse vissoep

INGREDIENTEN

2 el. olijfolie, -2 uien, in snippers, -1 teentje knoflook, -1 venkelknol, -500 gr. tomaat, gepelde, -1 l. visbouillon, -1 glas wijn, witte, -1 takje tijm, -1 blad laurier, -500 gr. visfilet, -100 gr. mossel, gekookte, -1 stokbrood, wit, -Peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Provencaalse kippensoep

INGREDIENTEN

1 flesje Maggi Basis voor Kippensoep -, 300 gram kipfilet in blokjes -, 250 fijne soepgroenten -, 2 eetlepels maizena -, 1 eetlepel paprikapoeder - 1 bekertje creme fraiche, , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Frans
  •  10-20 min.

Provencaalse kippensoep

INGREDIENTEN

* 250 gr kipfilet in reepjes, * 2 eetl olijfolie, * naar smaak peper, * 1 lit kippenbouillon, * 1 courgette in miniblokjes, * enkele takjes verse rozemarijn of tijm, * 1 citroen in parten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2011
  • Frans
  •  10-20 min.

Provencaalse kippensoep

INGREDIENTEN

1 flesje Maggi Basis voor Kippensoep, 300 g kipfilet in blokjes, 250 fijne soepgroenten, 2 eetlepels maizena, 1 eetlepel paprikapoeder1 bekertje creme fraiche,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  •  
  •  10-20 min.

Provencaalse venkelsoep

485 kcal per persoon

INGREDIENTEN

* 5 eetlepels olijfolie * 100 gram bacon, in repen * 1 prei, in dunne ringen * 2 grote venkelknollen, in brede repen, venkelgroen fijngesneden * 2 worteltjes, in reepjes * 11/4-11/2 liter kippenbouillon (tablet) * 2 takjes verse tijm * 1 blaadje laurier * 125 gram verse pasta, bijvoorbeeld penne * 2 grote rijpe tomaten, ontveld, in stukken * bosje verse basilicum * 1-2 teentjes knoflook * zout * peper * 4 dikke sneetjes bruin vloerbrood *

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse Vissoep

Speciale vissoep uit Marseille waarbij de voor de soep gebruikte vis apart wordt opgediend met daarbij een scherpe rode mayonaise, sneetjes stokbrood en gepelde teentjes knoflook.

INGREDIENTEN

- 2000-2500 gr. panklare zeevis in 5-8, soorten, waaronder poon, pieterman, zeeduivel, schelvis, wijting, zeebaars, en knorhaantjes., - 3 deciliter olijfolie, - 2 grote fijngesnipperde uien., - 10 geperste teentjes knoflook, - 200 gr. gewassen in stukken gesneden, tomaten, - kruidenbuideltje van 1 laurierblad, 1 takje, tijm, 1 takje bonenkruid en 1 takje venkel, - peper, - 1 theelepel saffraanpoeder of kurkuma, - zout, - 6-8 langoustines uit de diepvries, - 3 rode Spaanse pepertjes, - 4-8 gepelde teentjes knoflook, - 1 eierdooier, - 1 stokbrood, - sojasaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vissoep, Provençaalse-

INGREDIENTEN

750 g visgraten en -koppen van magere vissoorten (bijv. wijting, schol, tong, viswinkel), , 5 el olie, , 600 g kippenbouten, , 1 blaadje laurier, , schil van 1/2 (liefst biologische) sinaasappel, , 2 takjes peterselie, , 5 witte peperkorrels, gekneusd, , 1/2 tl gedroogde tijmblaadjes, , 1/2 tl venkelzaadjes, , mespunt saffraandraadjes, , 1 grote ui, fijngesneden, , 1 wortel, in stukjes, , 1 stengel bleekselderij, in ringen, , 1 teentje knoflook, fijngesneden, , 300 ml witte wijn, , 200 g rijpe tomaten, in stukken, , 200 g aardappels, geschild, in blokjes, , 200 g gepelde rauwe Noorse garnalen, , 1 kg visfilet (bijv. wijting, schelvis, poon, koolvis, mul), in stukjes, , 3-4 el zoutpernod,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Frans
  •  60-120 min.

Provencaalse Tomatensoep

INGREDIENTEN

1 wortel, 1 prei, 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 500 gram tomaten, 1 pot gevogelte fond, 2 el tomatenpuree, zout, peper, 1 dl olijfolie, 2 tl oregano, 1 tl tijm, 1 tl pesto.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Provençaalse tomaat-auberginesoep

Makkelijk te bereiden en super lekkere soep uit Frankrijk ! 

INGREDIENTEN

800 g gepelde tomaten (blik), 500 g aubergine, 1 rode paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water), 1 eetl. boter, 1 eetl. bloem (afgestreken), 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm (gedroogd), 8 korianderbolletjes, tabasco, peper en zout, , Voor de bruschetta:, 1.5 schijfjes voorgebakken wit stokbroodje (of ciabatta, per persoon), 1 tomaat, 50 g mozzarella (gemalen of in fijne sneetjes gesneden), 2 eetl. olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2019
  • Frans
  •  30-60 min.

provencaalse vissoep

Hoofdgerecht voor 1 persoon

INGREDIENTEN

1 tomaat, 1 sjalot, 1 eetl olie, 2 eetl tomatentapenade, 1 th boullionpoeder, 150gr witvis in blokjes, 1 blikje macedoine de legumes, 1 pistolet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  •  
  •  0-10 min.

Provencaalse groentesoep

INGREDIENTEN

1,5 l water* 250 g wortel* 1 prei* 125 g sperziebonen* 310 g wasbonen (uit blik)* 50 g spaghetti, gebroken* 50 g zacht broodkruim* 2 teentjes knoflook* 2 eetl. tomatenpuree* 2 eetl. basilicum* 60 g gersapte parmezaanse kaas* 1 theel. keriepasta* 2 eetl. olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top