- Eigen recept
Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!
Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel.
6 – 8 kippenpoten of kipkarbonades 2 uien ¾ kilo vastkokende aardappels ¾ kilo wortels 3 uien 4 teentjes knoflook 2 el Dyon mosterd 2 el honing 1 t chilipoeder Zeezout Zwarte peper uit de molen 2 twijgjes rosemarijn 150-200 ml kippenbouillon
Maak eerst de marinade, maak een pasta van de honing, de mosterd, de chili, peper en zout. Nu de kipdelen met 2/3 deel van de marinade insmeren en het laatste 1/3 deel achterhouden. Gasoven alvast voorverwarmen op 200 graden, hetelucht 180 graden. Snij nu alvast de uien in delen, kneus de knoflooktenen door er met een mes op te slaan (zo geven ze hun smaak goed af. Neem nu de bakplaat (geen rooster) en leg daar de gemarineerde kipdelen op met de huid op de plaat, uien en knoflook erbij leggen en 20 minuten bakken in de oven. Schil nu de aardappels, was ze en snij ze allen in vier delen. Rasp de wortels en snij er partjes van. Warm nu de kippenbouillon op in een steelpan. Na 20 minuten kip bakken de kipdelen van de bakplaat nemen en de aardappelpartjes, de wortels op het blik tussen de uien en de knoflook leggen. Peper en zout er op en laat die smaken goed intrekken en begieten met de bouillon. Nu de kipdelen terugleggen, maar met de huid naar boven. De huid van de kipdelen insmeren met het restant van de marinade, takjes rozemarijn ertussen en nu nog 45 minuten laten bakken op 180-200 graden in de oven. Bakplaat op een doek en onderzetters op tafel zetten en opscheppen van de plaat. Je hebt nu een heerlijke schotel, dus smullen maar!
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-09-2012Frans60-120 min.
Provençaalse kipstoofpot
Deze Provençaalse kipstoofpot uit Smult is een perfect gerecht voor het begin van de week. Maak de stoofpot op zondag en dan hoef je hem alleen nog op te warmen als je thuiskomt! Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!
4 kippenbouten, 4 el olijfolie, 100 g spekreepjes, gerookt, 3 teentjes knoflook, in vieren, 1 ui, in partjes, 500 g vastkokende aardappelen, geschild en in stukken, 100 g zwarte olijven, 250 g cherrytomaatjes, 2 verse laurierblaadjes, 6 takjes verse tijm, 100 ml droge witte wijn
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-03-2015Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Provencaalse kip
Voor 4 personen;
1 kip (+- 1.200 g), 1 citroen, 2 tenen knoflook, 20 g verse Provencaalse kruiden, zeezout, & peper, 4 eetlepels olijfolie, 1/4 kippenbouillontablet,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-11-2005Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Provencaalse kip
4 kippenbouten, provencaalse kruiden, citroensap, knoflookpoeder, olie, peper en zout
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2006Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Provencaalse kip
1 maiskip(ca 1200 g)/1 citroen/2 teentjes knoflook/1 zakje Provencaalse kruiden-mix(20 g)/zeezout/vierseizoenenpeper/4 eetl olijfolie/1/4 kippenbouillontablet
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-09-2003Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Provencaalse Kip
Provencaalse kip met o.a. zongedroogde tomaten, mozzarella en pijnboompitjes, geserveerd met gebakken krieltjes.
* 4 Kipfilets (600 a 750gr), * 400 gr Sperziebonen, * 1 kg Krieltjes, * 3 (kleine) Potjes zongedroogde tomaten (met tuinkruiden). Een klein potje weegt 215 gr (120 gr uitgelekt). Let op! niet afgieten, het vocht gaat door het gerecht., * 2 a 3 teentjes knoflook, * Peper, * Provencaalse kruiden, * Olijfolie, * Bakboter, * 3 Mozzarella's, * 1 ui, * Klein blikje tomatenpuree, * 200gr Creme fraiche, * 4 e.l. Pijnboompitten (half bakje van de supermarkt bakafdeling)
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-04-2014Frans Hoofdgerecht60-120 min.
provencaalse kip
1 kip van ca 1 kg., 800 gr.krielaardappeltjes., 3 venkelknollen., 30 gr.boter., 4 eetl.olijfolie., 3 takjes verse rozemarijn., 2 teentjes knoflook., peper en zout.
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-04-2000Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Provençaalse kip
Snackbar Obesitas deelt zijn mooiste keukengeheimen! Als je telkens maar zit te barbecuen in de zomer gaan de buren klagen. Tijd voor iets anders dus. Met deze provençaalse kip kun je ook op gepaste wijze de zomer vieren.
Een pond tomaten (noem mij maar gek, maar pomidoros uit blik vind ik de lekkerste), Een bak champignons, 6 Kippenbouten (halen bij de slager - dus geen supermarktkip), Peper, Zout, Bloem, Olijfolie, Een klont boter, Laurierblaadje, Bosje verse platte peterselie, Bosje verse basilicum, Bosje verse rozemarijn, Een potje zwarte olijven, Half litertje witte wijn (een restje of een goedkope uit de supermarkt), 2 Stokbroden, Kruidenboter, Goede witte wijn om er bij te drinken.
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2009Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Provencaalse kip.
4 kipfilets,1 rode ui in stukjes,2 paprika's in stukjes,1 blik tomatenblokjes,1 potje boursin cuisine(knoflook en fijne kruiden).
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-08-2006Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
Provencaalse kip
Lekkere, speciale stoofpot voor zowel zomer als winter.
4 stuks kipfilet, 1 el dijonmosterd, zout/peper, 3 el vloeibare boter of olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 courgette, 4 tomaten, 8 zwarte olijven zonder pit, 2 dl droge witte wijn, 1 el provencaalse kruiden.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-07-2010Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
provencaalse kip.
Dit moet je zeker eens proberen heb het zelf gegeten het is erg lekker.
2 schaaltjes kipfilet ( a ca 300 gram ), 1 pak knorr mix voor Franse kip in rode wijnsaus ( 2 zakjes ), 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 ui, 2 rode paprika's, 50 gram zwarte olijven met pit, 1 blik tomatenblokjes ( 400 gram ), 1 pak aardappelpuree a la minute ( 3 zakjes a 58 gram maggi )., ,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-07-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
Provencaalse Kip
Kipfilet (300gr),1 pak knorr mix voor franse kip in rode wijnsaus(2 zakjes),2 eetl.olijfolie, 1 ui, 50 gr zwarte olijven met pit, 400gr tomatenblokjes (AH),1 pak aardappelpuree ala minuut, 2 rode paprika's
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-05-2001Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
Provencaalse Kip!
EVEN NET IETS ANDERS.
2 SCHAALTJES KIPFILET ( A CA. 300 GR.), 1 PAK KNORMIX VOOR FRANSE KIP IN RODE WIJNSAUS ( 2 ZAKJES ), 2 ETL. ZONNEBLOEMOLIE, 1 UI, 2 RODE PAPRIKA'S, 50 GR. ZWARTE OLIJVEN MET PIT, 1 BLIK TOMATENBLOKJES ( 400 GR. ), 1 PAK AARDAPPELPUREE A LA MINUUT ( 3 ZAKJES A 58 GR. VAN MAGGI )
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-05-2001Hoofdgerecht20-30 min.
Provencaalse Kip
Kruidige kip uit de Provencaalse keuken
4 el olie, 2 teentjes geperste knoflook, 2 piepkuikens, in stukken, 1 dl witte wijn, 3 paprika's, in stukjes, 1 blik tomaatblokjes (400 g), zout, peper, 1/2 tl paprikapoeder, 50 g zwarte olijven, ontpit,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-02-2000Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Provencaalse Kip
Een aardige variant op de kip beaujolais
4 Kippe poten, Zout,peper, , 100g boter, , 2 eetl.cognac, , 1 dl olijfolie, , 2 rode uien, , 2 tenen knoflook, , 1 venkel, , 1 prei, , 1 courgette, , 1 rode paprika, , 2 dl rode wijn, , 1 eetl, basilicum, , 1 takje tijm.,
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-08-2001Frans Hoofdgerecht0-10 min.
provencaalse kip
Hoofdgerecht met vlees
Kipfilet ong 300 g,1 pak mix voor franse kip in rode wijnsaus(2 zakjes),2 eetl, zonnebloemolie,1 ui,2 rode paprika`s,50g zwarte olijven met pit,1 blik tomatenblokjes, 1 pak aardappelpuree,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-10-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
Provencaalse kip
Provencaalse kip
? 1 maiskip (ca. 1200 g), ? 1 citroen, ? 2 teentjes knoflook, ? 1 zakje verse Provencaalse-kruidenmix (20 g), ? zeezout, ? vierseizoenenpeper, ? 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), ? 1/4 kippenbouillontablet, , ? cocktailprikkers, ? ovenschaal ca. 20 x 30 cm, ? paktouw,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-12-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Provencaalse kip
Provencaalse kip met olijven
- 1 eetl. olijfolie, , - 8 drumsticks, zonder vel, , - 1 ui, gehakt, , - 1 rode paprika, in stukjes, , - 80 ml kippenbouillon, , - 1 blik tomatenblokjes met basilicum, , - 2 eetl. tomatenpuree, , - ? eetl. suiker, , - 3 eetl. zwarte olijven, , - zout, , - versgemalen zwarte peper, , - verse basilicum, om te garneren, , , , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-04-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
provencaalse kip.
Een overbekend recept, ik weet het, maar wij vinden het nog steeds erg lekker.
4 el.olie,2 teentjes knoflook,2 piepkuikens in stukken,1 dl. witte wijn, 3 paprika's (groen,rood en geel)1 blik tomatenblokjes, zout en peper,1 tl paprikapoeder, 50 gr. ontpitte, zwarte olijven.
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-03-2004Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Provencaalse kip
1 maiskip (ca. 1200 g), ? 1 citroen, ? 2 teentjes knoflook, ? 1 zakje verse Provencaalse-kruidenmix (20 g), ? zeezout, ? vierseizoenenpeper, ? 4 eetlepels olijfolie, ? 1/4 kippenbouillontablet,
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-02-2003Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Provencaalse kip
Een stevige maaltijd uit Australie.
1 1/2 kg. kippenvlees, 2 eetl. olie, 30 gr. boter, 2 eetl. brandewijn, 2 dl. droge witte wijn, 4 gepelde tomaten, 8 kleine, gepelde uien, 1 appel, geschild en in stukjes, 125 gr. groene olijven, 1 theel. kerriepoeder, 1/2 theel. gedroogde tijm, 250 gr. champignons, fijngehakte peterselie, fijngeknipte bieslook
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-04-2001Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Provencaalse Kip
500 gr tomaten, 250 gr champignons, 1 laurierblaadje, 2 takjes peterselie, 1 theel basilicum, 2 theel rozemarijn, 6 kippepoten, zout, peper, 2 eetl bloem, 30 gr boter of margarine, 18 zwarte olijven, 1/4 ltr droge witte wijn
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-06-1999Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Provencaalse kip
Zo heerlijk als kip maar kan zijn.
1 maiskip van circa 1.2kg, 1 citroen, 2 tenen knoflook, 20 gr verse tijm, 1/2 tl vierseizoenenpeper, 1/2 tl zeezout, 5 el olijfolie, 1/4 kippenbouillontablet, 1 dl kraanwater
- Europees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-01-2016Europees Hoofdgerecht> 120 min.
Provencaalse kip
1 maiskip (ca. 1200 g), 1 citroen, grof zeezout, peper, 5 el olijfolie extra vierge, 4 tenen knoflook, 1 takje tijm, 1 courgette, 1 bakje romaatjes (250 g), 10 zwarte olijven zonder pit,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-05-2002Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Provencaalse Kip
Recept uit de ditjes & datjes
500 gram tomaten * 250 gram champignons * 4 grote kippenpoten * peper * zout * 2 eetlepels bloem * 2 eetlepels olijfolie * 25 gram boter * 1 laurierblaadje * 2 eetlepels versgehakte peterselie * 1 theelepel basilicum * 1 theelepel rozemarijn * 2 eetlepels (zwarte) olijven zonder pit * 3dl witte wijn * stokbrood * kruidenboter
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-12-1999Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Provencaalse kip
1 braadkip, 40 gram boter, 4 tomaten, 2 uien, 1 paprika, 1 teentje knoflook, een snufje basielkruid, dragon, laurier, marjolein, tijm, cayennepeper, peper, peterselie, 1/2 dl water.
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-01-2002Frans Bijgerecht30-60 min.
provencaalse kip
500 gr. tomaten, 250 gr. champignons, 4 grote kippenpoten, peper, zout, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels olijfolie, 25 gr. boter, 1 laurierblaadje, 2 eetlepels versgehakte peterselie, 1 theelepel basilicum, versgehakt, 1 theelepel rozemarijn, versgehakt, 2 eetlepels (zwarte) olijven zonder pit, 3 dl. witte wijn, stokbrood en (kruiden)boter,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-09-2002Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Kip, Provencaalse
4 kippenpoten, zout, zwarte peper, bloem, olijfolie, 4 takjes peterselie, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel citroensap, 1 gesnipperde ui, 5 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden, 1 dl. witte wijn, 100 gram zwarte olijven zonder pit, basilicum
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-10-2007Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Provencaalse stoofpot
Ik maak vooral in de herfst vaak stoofpotjes, staat altijd zo gezellig en het is makkelijk koken.
4 kippenbouten, zout, peper, 2 el olie, 100 bakbacon in reepjes, 2 fijngesneden uien, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 tomaten in stukken, 400 g ratatouillemix (voorgesneden groenten), 1 dl kippenbouillon en 2 dl droge witte wijn, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 450 g voorgekookte krieltjes, 2 dl room culinair.
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-10-2000Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Barbecue, kip met provencaalse kruiden
1 kip, stukje citroen, zout, voor marinade: olijfolie, 1 grote teen knoflook gesnipperd,droge sherry of witte wijn, provencaalse kruiden, ketjap kikoman, gember siroop, peper en zout.
- Mediterraan
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-06-2005Mediterraan30-60 min.
provencaalse ovenschotel met kip
Zuiderse groenten en kruiden
- 600 gr kipfilet, - 2 tomaten, - 1 aubergine, - 1 gele paprika, - 1 courgette, - 100gr parmezaanse kaas, - 2 teentjes knoflook, - 4 el olijfolie, - 1 koffielepel basilicum, - 1 koffielepel tijm, - 2 koffielepels provencaalse kruiden, - 1/2 koffielepel paprika, - 1/2 koffielepel cayennepeper, - peper en zout,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-2003Hoofdgerecht30-60 min.
PROVENCAALSE KIP MET COURGETTE EN TOMAATJES
PROVENCAALSE KIP MET COURGETTE EN TOMAATJES, , 1 maiskip, 1 citroen, grof zeezout, peper, 5 eetlepels olijfolie, 4 tenen knoflook, 1 takje tijm, 1 courgette, 1 bakje tomaatjes, zwarte olijven zonder pit naar smaak, Cocktailprikkers, Lage ovenschaal, ,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-09-2002Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
PROVENCAALSE RATATOUILLE MET KIP
1 aubergine, 1 courgette, 1 grote rode paprika, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 500 g tomaten, 400 g kipfilet, peper, zout, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel chilipoeder, 1/2 eetlepel Provencaalse kruiden
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-06-2000Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Provençaalse kip met sperziebonen
750 g C1000 panklare sperziebonen, zout, 2 el C1000 olijfolie traditioneel, 350 g kipfilet, in reepjes, 1 duo pak C1000 krieltjes à 700 g, 1 pakje Knorr eet kleur Mix voor Provençaalse kipschotel,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-11-2008Hoofdgerecht10-20 min.
Provencaalse asperge-roomsoep met gerookte kip
Superlekkere maaltijdsoep met invloeden uit de Provencaalse keuken. Smullen!!!
750 gr asperges, geschild en de kontjes verwijderd, 1,5 L groentebouillon van 2 tabletten, 60 gr boter, 50 gr bloem, 2 gerookte kipfilets, in dunne reepjes, 1 bakje provencaalse kruiden (tijm, rozemarijn, peterselie, oregano), fijngesneden, 2,5 dl kookroom, 1 flinke scheut - ca 1 dl - droge witte wijn (bv Alsace of Pinot Blanc), 4 eitjes, hardgekookt en fijngesneden, (versgemalen) peper, zout & nootmuskaat, , , ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-04-201430-60 min.
- Eigen recept
Provençaalse kip sandwich
Heerlijk lunchgerecht waarbij je echt kan genieten van een heerlijke sandwich. Echt mijn favoriete sandwich!
, Kipfilet 1 stuk, Olijfolie, Provençaalse kruiden(potje van bijv. AH), Zout&peper, Mayonaise, Verse kruiden(Peterselie, basilicum, bieslook), Gemengde sla(erg lekker als er ook rucola in zit), Vers ongesneden brood van de bakker(gewoon het brood dat je zelf lekker vind),
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-04-2011Italiaans10-20 min.
- Eigen recept
Provencaalse tomatenbouillon met kip en rozemarijn
Een lekkere pittige (bijna) heldere bouillon van tomaten, gevuld met blokjes verse tomaten en reepjes basilicum. Gegarneerd met gegrilde kipfilet aan een takje rozemarijn. Een heerlijke dinersoep die afgelopen weekend erg in de smaak viel bij ons dinertje.
2 eetlepels olijfolie, 1 flinke ui, 6 grote vleestomaten + 3 roma tomaten, 1 zakje soepgroenten, 3 gedroogde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 liter gevogeltefond, 1 flink glas port of rode wijn, 2 laurierblaadjes, 2 theelepels tijm, 2 theelepels rozemarijn, 3 blaadjes salie of 2 theelepels gedroogde salie, peper, zout, worcestersaus, paar druppel tabaso, (eventueel 1 dl wodka), 4 eetlepels fijn gesneden basilicum, 100 gram kipfilet in smalle repen, 6 takjes rozemarijn
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-06-2012Italiaans30-60 min.
provencaalse kip met courgette en tomaatjes
1 kip van 1200 gram - 1 citroen - grof zeezout - peper - 5 eetlepels olijfolie extra vierge - 4 tenen knoflook - 1 takje tijm - 1 courgette - 1 bakje tomaatjes - 10 zwarte olijven, zonder pit
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-04-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Provencaalse Kipschotel
Om je vingers bij op te eten.
2 rode uien, 1 Spitskool van ca. 1 kg, 4 tomaten, 500 g Kipfilet, Peper,zout, 3 eetlepesl olijfolie, 1 dl. kippenbouillon (van een tablet), 1 eetlepel mosterd (zaanse), 1 eetlepel oregano
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-03-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kip op provencaalse wijze
1 verse kip van ca. 1300 gr., zout, peper, 2 el. bloem, 1/2 dl. olijfolie, 1 bol verse knoflook, 1/2 tl. tijm, 1/4 tl. rozemarijn, 1 steel bleekselderij met groen, 3 takjes peterselie, 1 laurierblad, 600 gr. kleine aardappelen, 2 dl. witte wijn.
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-10-2009Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Provencaalse kip met courgette en tomaatjes
1 maiskip (ca. 1200 g), ? 1 citroen, ? grof zeezout, ? peper, ? 5 eetlepels olijfolie extra vierge, ? 4 tenen knoflook, ? 1 takje tijm, ? 1 courgette, ? 1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes) (250 g), ? 10 zwarte olijven zonder pit,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-01-2003Frans Hoofdgerecht60-120 min.