Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Profiteroles

Profiteroles recepten (17) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Profiteroles

Kleine soesjes gevuld met roomijs en overgoten met warme chocoladesaus

INGREDIENTEN

*50gr boter*zout*60gr bloem*2 eieren*1/2l roomijs*1/4l slagroom*1 el suiker*1 zakje roomversteviger*1 reep pure chocolade(75gr)11/2 el Grand Marnier*

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

profiteroles

INGREDIENTEN

1/2 hoeveelheid soezendeeg., 2 1/2 dl.slagroom., chocoladesaus.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Profiteroles

INGREDIENTEN

Soezendeeg * 1/2 liter vanillijs * chocoladesaus..

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Profiteroles

Profiteroles ?Dame Blanche? soesjes, zo klaar ! van "stienemie2000"

INGREDIENTEN

Voor 20 kleine soezen :, 1 1/4 l water (of melk), 75 g bloem, 50 g boter, 2 eieren, een mespunt zout., , Vulling :, Bolletjes vanille ijs., , Garnituur :, 100 g pure chocolade, 1/2 dl room (of melk).,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Profiteroles

?Dame Blanche? soesjes, zo klaar !

INGREDIENTEN

Voor 20 kleine soezen :, 1 1/4 l water (of melk), 75 g bloem, 50 g boter, 2 eieren, een mespunt zout., , Vulling :, Bolletjes vanille ijs., , Garnituur :, 100 g pure chocolade, 1/2 dl room (of melk).,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Profiteroles Met Mokkaroom

INGREDIENTEN

*2? deciliter slagroom, *1 eetlepel poedersuiker, *een paar druppels mokka-essence, *ongeveer 30 tot 35 ongevulde soesjes, *50 gram witte chocolade, *50 gram pure chocolade,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Profiteroles met kersen en blauwe bessen

Een klassieker om lekker van te genieten. Dit keer gecombineerd met kersen en blauwe bessen!!!

INGREDIENTEN

1-2 pakken diepvriessoesjes, 120 gram pure chocola, 1 dl. koffieroom, 1 eetl. kirsch, verse kersen en blauwe bessen, nog wat pure chocola (koelkast)om te garneren!!,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Kippesoep

Kippesoep Helene

INGREDIENTEN

1 1/2 liter kippesoep * 500 gram tomaten * eiergelei * profiteroles.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kippesoep

Doria

INGREDIENTEN

1 1/2 liter kippebouillon * 12 komkommerballetjes * 100 gram kalfsgehakt * 12 profiteroles * kervelblaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Consomme au chasseur (jagersbouillon)

INGREDIENTEN

1 l wildbouillon, 1/2 dl portwijn, champignons aan fijne reepjes, kervelblad, kleine gevulde profiteroles

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Symfonie van feestelijke dessertjes

"Symphonie de desserts en fete"

INGREDIENTEN

4 chocoladevormpjes - 2 zakjes vanillesuiker - 1 eetl. Amaretto - bloemsuiker, Uit de diepvries: 400 g ijsgekoelde nougat -, vanilleroomijs - 8 Pastini-gebakjes - 4 profiteroles - 1 zakje frambozencoulis - 12 frambozen, Vers: 3 eetl. mascarpone (Italiaanse roomkaas) - 1 eierdooier - vruchten om te garneren (vb. sterfruit, ananaskers, kiwi, passievrucht, enz.).

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Koffie-room-profiteroles

INGREDIENTEN

65 gram bloem - snufje zout - 50 gram boter - 1 1/2 dl vers gezette koffie - 2 losgeklopte eieren - 2 1/2 dl slagroom - Voor de saus : 50 gram suiker - 1 dl water - 150 gram witte chocolade in stukjes - 25 gram ongezouten boter - 45 ml slagroom - 30 ml Tia Maria,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Heldere Bouillon Helene

INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon - 75 gram boter - 1/2 dl water - 30 gram bloem - 1 tomaat - 1 ei - 25 gram parmesaanse kaas royale - cayennepeper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Heldere Bouillon Helene

Moeilijk, maar anders.

INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon - 75 gram boter - 1/2 dl water - 30 gram bloem - 1 tomaat - 1 ei - 25 gram parmesaanse kaas royale - cayennepeper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Amandel-profiteroles

INGREDIENTEN

A) Pate a choux, 1.5 dl water - 45 g in stukjes gesneden boter - 1/2 theel. zout - snuif peper - snuif nootmuskaat - 60 g gezeefd meel - 2 eieren, , b) De vulling, gervais-kaas - dubbele room - fijngehakte amandelen - versgehakte bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Bouillon van garnalen

INGREDIENTEN

10 morieljes, niet te groot, , 30 g snoekbaarsfarce, cayennepeper, , 3 l visfumet, , mirepoix: wortel, selderij, bleekselderij en ui, in totaal ? 500 g, 2 dl witte wijn, 1 wijting (schoongemaakt), 1 theelepel venkelzaad, 2 enveloppes saffraan, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 4 eiwitten en schalen, 35 g gepelde tomaten, bosje kruiden: peterselie, lavas, tijm en laurier, opgebonden, garnalendoppen, , Profiteroles, 35 g boter, 50 g gedroogde shii-take, 35 g bloem, 2 eieren, , 10 garnalen, bosje kervel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Chocoladeprofiteroles

'Profiterole' stamt van het Franse 'profit, dat oorspronkelijk 'klein cadeautje' betekende - en dat is precies wat deze chocoladegebakjes zijn.

INGREDIENTEN

Profiteroles, boter, om in te vetten, 2 1/2 dl water, 1 tl basterdsuiker, flinke snuf zout, 100 gram ongezouten boter, 125 gram bloem, gezeefd, 4 eieren, losgeklopt, 1 ei, losgeklopt en gezeefd, om te glazuren, Vulling, 3 1/2 dl slagroom, 1 1/2 el basterdsuiker, 1-2 druppels vanille-essence, Verder:, poedersuiker, om te bestuiven, chocoladesaus (recept op deze pagina's aanwezig)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top