1. Home
  2. Recepten
  3. Profiteroles

Profiteroles recepten (21) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Profiteroles

Kleine soesjes gevuld met roomijs en overgoten met warme chocoladesaus

INGREDIENTEN

*50gr boter*zout*60gr bloem*2 eieren*1/2l roomijs*1/4l slagroom*1 el suiker*1 zakje roomversteviger*1 reep pure chocolade(75gr)11/2 el Grand Marnier*

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Profiteroles

Profiteroles ?Dame Blanche? soesjes, zo klaar ! van "stienemie2000"

INGREDIENTEN

Voor 20 kleine soezen :, 1 1/4 l water (of melk), 75 g bloem, 50 g boter, 2 eieren, een mespunt zout., , Vulling :, Bolletjes vanille ijs., , Garnituur :, 100 g pure chocolade, 1/2 dl room (of melk).,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

profiteroles

INGREDIENTEN

1/2 hoeveelheid soezendeeg., 2 1/2 dl.slagroom., chocoladesaus.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Profiteroles

?Dame Blanche? soesjes, zo klaar !

INGREDIENTEN

Voor 20 kleine soezen :, 1 1/4 l water (of melk), 75 g bloem, 50 g boter, 2 eieren, een mespunt zout., , Vulling :, Bolletjes vanille ijs., , Garnituur :, 100 g pure chocolade, 1/2 dl room (of melk).,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Profiteroles

INGREDIENTEN

Soezendeeg * 1/2 liter vanillijs * chocoladesaus..

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Profiteroles met chocoladesaus

Een feest voor zoetekauwen: deze soesjes zijn niet alleen een lekker toetje, maar smaken ook goed bij de koffie of als tussendoortje.

INGREDIENTEN

1/8 ltr. melk, 60 gr. boter, 1 mespunt zout, 1/2 theel. suiker, 100 gr. tarwebloem, 2-3 eieren, 1/2 ltr. melk, 100 gr. pure chocolade, 1 eetl. maïzena, 2 eetl. suiker, 100 ml. slagroom, 1 dl. vanilleyoghurt, boter of bakpapier voor de bakplaat

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2019
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Profiteroles Met Mokkaroom

INGREDIENTEN

*2? deciliter slagroom, *1 eetlepel poedersuiker, *een paar druppels mokka-essence, *ongeveer 30 tot 35 ongevulde soesjes, *50 gram witte chocolade, *50 gram pure chocolade,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Profiteroles met kersen en blauwe bessen

Een klassieker om lekker van te genieten. Dit keer gecombineerd met kersen en blauwe bessen!!!

INGREDIENTEN

1-2 pakken diepvriessoesjes, 120 gram pure chocola, 1 dl. koffieroom, 1 eetl. kirsch, verse kersen en blauwe bessen, nog wat pure chocola (koelkast)om te garneren!!,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Kippesoep

Kippesoep Helene

INGREDIENTEN

1 1/2 liter kippesoep * 500 gram tomaten * eiergelei * profiteroles.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kippesoep

Doria

INGREDIENTEN

1 1/2 liter kippebouillon * 12 komkommerballetjes * 100 gram kalfsgehakt * 12 profiteroles * kervelblaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Consomme au chasseur (jagersbouillon)

INGREDIENTEN

1 l wildbouillon, 1/2 dl portwijn, champignons aan fijne reepjes, kervelblad, kleine gevulde profiteroles

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Symfonie van feestelijke dessertjes

"Symphonie de desserts en fete"

INGREDIENTEN

4 chocoladevormpjes - 2 zakjes vanillesuiker - 1 eetl. Amaretto - bloemsuiker, Uit de diepvries: 400 g ijsgekoelde nougat -, vanilleroomijs - 8 Pastini-gebakjes - 4 profiteroles - 1 zakje frambozencoulis - 12 frambozen, Vers: 3 eetl. mascarpone (Italiaanse roomkaas) - 1 eierdooier - vruchten om te garneren (vb. sterfruit, ananaskers, kiwi, passievrucht, enz.).

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladesaus

Bij profiteroles en nog veel meer

INGREDIENTEN

Zelfde hoeveelheid bittere chocolade (70?) en room.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Koffie-room-profiteroles

INGREDIENTEN

65 gram bloem - snufje zout - 50 gram boter - 1 1/2 dl vers gezette koffie - 2 losgeklopte eieren - 2 1/2 dl slagroom - Voor de saus : 50 gram suiker - 1 dl water - 150 gram witte chocolade in stukjes - 25 gram ongezouten boter - 45 ml slagroom - 30 ml Tia Maria,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Prinses Op De Erwt Taart

Een vorstelijk nagerecht - Alleen zijn de erwten vervangen door een toren van profiteroles met warme chocoladesaus

INGREDIENTEN

Voor het deeg :, 1 dl water, mespuntje zout, 50 gr boter, 60 gr bloem, 2 eieren, voor de vulling :, 5dl roomijs, voor de saus :, 75 gr chocolade, 4-5 eetl melk, scheutje Cointreau, Voor de garnering :, poedersuiker, 50 gr chocolade ( gesmolten )

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-1998
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

roomsoezen

De overheerlijke profiteroles

INGREDIENTEN

250 gr boter, 300 gr bloem, eetlepel kristalsuiker, 8 eieren, 1/2 l water, snuifje zout.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Heldere Bouillon Helene

Moeilijk, maar anders.

INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon - 75 gram boter - 1/2 dl water - 30 gram bloem - 1 tomaat - 1 ei - 25 gram parmesaanse kaas royale - cayennepeper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heldere Bouillon Helene

INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon - 75 gram boter - 1/2 dl water - 30 gram bloem - 1 tomaat - 1 ei - 25 gram parmesaanse kaas royale - cayennepeper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Bouillon van garnalen

INGREDIENTEN

10 morieljes, niet te groot, , 30 g snoekbaarsfarce, cayennepeper, , 3 l visfumet, , mirepoix: wortel, selderij, bleekselderij en ui, in totaal ? 500 g, 2 dl witte wijn, 1 wijting (schoongemaakt), 1 theelepel venkelzaad, 2 enveloppes saffraan, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 4 eiwitten en schalen, 35 g gepelde tomaten, bosje kruiden: peterselie, lavas, tijm en laurier, opgebonden, garnalendoppen, , Profiteroles, 35 g boter, 50 g gedroogde shii-take, 35 g bloem, 2 eieren, , 10 garnalen, bosje kervel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Amandel-profiteroles

INGREDIENTEN

A) Pate a choux, 1.5 dl water - 45 g in stukjes gesneden boter - 1/2 theel. zout - snuif peper - snuif nootmuskaat - 60 g gezeefd meel - 2 eieren, , b) De vulling, gervais-kaas - dubbele room - fijngehakte amandelen - versgehakte bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Chocoladeprofiteroles

'Profiterole' stamt van het Franse 'profit, dat oorspronkelijk 'klein cadeautje' betekende - en dat is precies wat deze chocoladegebakjes zijn.

INGREDIENTEN

Profiteroles, boter, om in te vetten, 2 1/2 dl water, 1 tl basterdsuiker, flinke snuf zout, 100 gram ongezouten boter, 125 gram bloem, gezeefd, 4 eieren, losgeklopt, 1 ei, losgeklopt en gezeefd, om te glazuren, Vulling, 3 1/2 dl slagroom, 1 1/2 el basterdsuiker, 1-2 druppels vanille-essence, Verder:, poedersuiker, om te bestuiven, chocoladesaus (recept op deze pagina's aanwezig)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top