- Eigen recept
Profiteroles
Kleine soesjes gevuld met roomijs en overgoten met warme chocoladesaus
*50gr boter*zout*60gr bloem*2 eieren*1/2l roomijs*1/4l slagroom*1 el suiker*1 zakje roomversteviger*1 reep pure chocolade(75gr)11/2 el Grand Marnier*
Oven voorverwarmen op 200C.Bakplaat invetten.In pan doen;1 dl water,boter en snufje zout.Boter laten smelten en aan de kook brengen.Bloem zeven en erdoor roeren totdat deegbal van pan loslaat.Pan van vuur afnemen.Deeg ca 3min.laten afkoelen tot lauwwarm.Met houten lepel of mixer een voor een eieren erdoor kloppen.Blijven kloppen tot ei helemaal door het deeg is opgenomen en glanst.Met behulp van 2 eetlepels 16 bergjes deeg (ter grootte van 1/2 el) op bakplaat scheppen.Ca 3 cm van elkaar.In midden van de oven soesjes in ca 25 min. gaar en lichtbruin bakken.Soesjes van bakplaat nemen en op taartrooster laten afkoelen.12 soesjes open snijden of knippen.Tot gebruik in afgesloten plastic zak bewaren(rest wordt niet gebruikt maar kun je invriezen).In kom 11/2 dl slagroom met suiker en slagroomversteviger stijfkloppen.In spuitzak met kartelspuitmond scheppen.Tot gebruik in koelkast leggen.
Ca 10 min.voor gebruik ijs uit de diepvries nemen.In grote pan water aan de kook brengen.Kleine pan erin zetten.Boven kleine pan chocoladereep in kleine stukjes breken.Zachtjes laten smelten(=au bain marie).Rest van slagroom en likeur erdoor roeren.Blijven roeren tot gladde saus ontstaat.Warm houden.Soesjes vullen met roomijs.Op 4 borden soesjes leggen.Chocoladesausje over soesjes schenken.Garneren met toefje slagroom.
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-06-2001Nagerecht30-60 min.
Profiteroles
Profiteroles ?Dame Blanche? soesjes, zo klaar ! van "stienemie2000"
Voor 20 kleine soezen :, 1 1/4 l water (of melk), 75 g bloem, 50 g boter, 2 eieren, een mespunt zout., , Vulling :, Bolletjes vanille ijs., , Garnituur :, 100 g pure chocolade, 1/2 dl room (of melk).,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-02-2002Nagerecht20-30 min.
profiteroles
1/2 hoeveelheid soezendeeg., 2 1/2 dl.slagroom., chocoladesaus.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-07-2000Nederlands20-30 min.
Profiteroles
?Dame Blanche? soesjes, zo klaar !
Voor 20 kleine soezen :, 1 1/4 l water (of melk), 75 g bloem, 50 g boter, 2 eieren, een mespunt zout., , Vulling :, Bolletjes vanille ijs., , Garnituur :, 100 g pure chocolade, 1/2 dl room (of melk).,
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-09-2001Internationaal Nagerecht30-60 min.
Profiteroles
Soezendeeg * 1/2 liter vanillijs * chocoladesaus..
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-12-2006Nederlands30-60 min.
Profiteroles met chocoladesaus
Een feest voor zoetekauwen: deze soesjes zijn niet alleen een lekker toetje, maar smaken ook goed bij de koffie of als tussendoortje.
1/8 ltr. melk, 60 gr. boter, 1 mespunt zout, 1/2 theel. suiker, 100 gr. tarwebloem, 2-3 eieren, 1/2 ltr. melk, 100 gr. pure chocolade, 1 eetl. maïzena, 2 eetl. suiker, 100 ml. slagroom, 1 dl. vanilleyoghurt, boter of bakpapier voor de bakplaat
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-01-2019Internationaal Nagerecht30-60 min.
Profiteroles Met Mokkaroom
*2? deciliter slagroom, *1 eetlepel poedersuiker, *een paar druppels mokka-essence, *ongeveer 30 tot 35 ongevulde soesjes, *50 gram witte chocolade, *50 gram pure chocolade,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-11-1999Nagerecht30-60 min.
Profiteroles met kersen en blauwe bessen
Een klassieker om lekker van te genieten. Dit keer gecombineerd met kersen en blauwe bessen!!!
1-2 pakken diepvriessoesjes, 120 gram pure chocola, 1 dl. koffieroom, 1 eetl. kirsch, verse kersen en blauwe bessen, nog wat pure chocola (koelkast)om te garneren!!,
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-03-2002Nederlands Nagerecht0-10 min.
Kippesoep
Kippesoep Helene
1 1/2 liter kippesoep * 500 gram tomaten * eiergelei * profiteroles.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-05-2005Belgisch30-60 min.
Kippesoep
Doria
1 1/2 liter kippebouillon * 12 komkommerballetjes * 100 gram kalfsgehakt * 12 profiteroles * kervelblaadjes.
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-05-2005Italiaans30-60 min.
Consomme au chasseur (jagersbouillon)
1 l wildbouillon, 1/2 dl portwijn, champignons aan fijne reepjes, kervelblad, kleine gevulde profiteroles
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-11-2002Frans0-10 min.
Symfonie van feestelijke dessertjes
"Symphonie de desserts en fete"
4 chocoladevormpjes - 2 zakjes vanillesuiker - 1 eetl. Amaretto - bloemsuiker, Uit de diepvries: 400 g ijsgekoelde nougat -, vanilleroomijs - 8 Pastini-gebakjes - 4 profiteroles - 1 zakje frambozencoulis - 12 frambozen, Vers: 3 eetl. mascarpone (Italiaanse roomkaas) - 1 eierdooier - vruchten om te garneren (vb. sterfruit, ananaskers, kiwi, passievrucht, enz.).
- Frans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-09-2000Frans Nagerecht0-10 min.
Chocoladesaus
Bij profiteroles en nog veel meer
Zelfde hoeveelheid bittere chocolade (70?) en room.
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-11-2000Frans Nagerecht20-30 min.
Koffie-room-profiteroles
65 gram bloem - snufje zout - 50 gram boter - 1 1/2 dl vers gezette koffie - 2 losgeklopte eieren - 2 1/2 dl slagroom - Voor de saus : 50 gram suiker - 1 dl water - 150 gram witte chocolade in stukjes - 25 gram ongezouten boter - 45 ml slagroom - 30 ml Tia Maria,
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2004Frans Nagerecht30-60 min.
Prinses Op De Erwt Taart
Een vorstelijk nagerecht - Alleen zijn de erwten vervangen door een toren van profiteroles met warme chocoladesaus
Voor het deeg :, 1 dl water, mespuntje zout, 50 gr boter, 60 gr bloem, 2 eieren, voor de vulling :, 5dl roomijs, voor de saus :, 75 gr chocolade, 4-5 eetl melk, scheutje Cointreau, Voor de garnering :, poedersuiker, 50 gr chocolade ( gesmolten )
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-1998Internationaal Nagerecht30-60 min.
roomsoezen
De overheerlijke profiteroles
250 gr boter, 300 gr bloem, eetlepel kristalsuiker, 8 eieren, 1/2 l water, snuifje zout.
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-11-2000Frans Nagerecht30-60 min.
Heldere Bouillon Helene
Moeilijk, maar anders.
1 liter kippebouillon - 75 gram boter - 1/2 dl water - 30 gram bloem - 1 tomaat - 1 ei - 25 gram parmesaanse kaas royale - cayennepeper,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-01-2000Nederlands30-60 min.
Heldere Bouillon Helene
1 liter kippebouillon - 75 gram boter - 1/2 dl water - 30 gram bloem - 1 tomaat - 1 ei - 25 gram parmesaanse kaas royale - cayennepeper
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2002Internationaal30-60 min.
Bouillon van garnalen
10 morieljes, niet te groot, , 30 g snoekbaarsfarce, cayennepeper, , 3 l visfumet, , mirepoix: wortel, selderij, bleekselderij en ui, in totaal ? 500 g, 2 dl witte wijn, 1 wijting (schoongemaakt), 1 theelepel venkelzaad, 2 enveloppes saffraan, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 4 eiwitten en schalen, 35 g gepelde tomaten, bosje kruiden: peterselie, lavas, tijm en laurier, opgebonden, garnalendoppen, , Profiteroles, 35 g boter, 50 g gedroogde shii-take, 35 g bloem, 2 eieren, , 10 garnalen, bosje kervel
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-09-2002Internationaal0-10 min.
Amandel-profiteroles
A) Pate a choux, 1.5 dl water - 45 g in stukjes gesneden boter - 1/2 theel. zout - snuif peper - snuif nootmuskaat - 60 g gezeefd meel - 2 eieren, , b) De vulling, gervais-kaas - dubbele room - fijngehakte amandelen - versgehakte bieslook
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-09-2002Belgisch0-10 min.
Chocoladeprofiteroles
'Profiterole' stamt van het Franse 'profit, dat oorspronkelijk 'klein cadeautje' betekende - en dat is precies wat deze chocoladegebakjes zijn.
Profiteroles, boter, om in te vetten, 2 1/2 dl water, 1 tl basterdsuiker, flinke snuf zout, 100 gram ongezouten boter, 125 gram bloem, gezeefd, 4 eieren, losgeklopt, 1 ei, losgeklopt en gezeefd, om te glazuren, Vulling, 3 1/2 dl slagroom, 1 1/2 el basterdsuiker, 1-2 druppels vanille-essence, Verder:, poedersuiker, om te bestuiven, chocoladesaus (recept op deze pagina's aanwezig)
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-08-2002Nagerecht30-60 min.