1. Home
  2. Recepten
  3. Preskop

Preskop recepten (7)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

preskop

INGREDIENTEN

1/2 varkenskop 500g. spiering een groenten en kruidentuiltje samengebonden bestaande uit 1 stuk selder,1 wortel, 1 takje tijm, en 1 laurierblad 1 ui met daarin 2 kruidnagels zout en peper

Bereidingswijze

De kop flink wassen en samen met de spiering in een kookpot leggen. Overgieten met water, laten koken, afschuimen, kruiden en er het groenten en kruiden tuiltje en ui bijvoegen. Op eeen zacht vuurtje gaar laten koken tot het vlees van de benen loslaat. De kop ontbenen, het vlees grof hakken en het in een kom leggen. Het kooknat proeven en indien nodig wat bijkruiden. Over het vlees in de kom gieten Laten afkoelen onder een gewicht

  • Belgisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Belgisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Kipkap en preskop

Dit zijn twee traditionele Brusselse gerechten die vroeger op de boerderij gemaakt werden bij de varkensslacht, en nu nog altijd bij elke goede slager.

INGREDIENTEN

2 wortelen, 2 preiwitten, 2 witte selderstengels, 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), 1 ui doorprikt met 3 kruidnagels, 1/2 l droge witte wijn, 1/2 varkenskop, 3 varkenstongen, 1 varkensstaart, 3 dikke uien, 4 blaadjes witte gelatine, 1 scheut azijn

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Antwerpse preskop

INGREDIENTEN

1 varkenskop, grof zout, tijm, laurier, 1 dl goede azijn, 1 selderstengel, 1 ui doorprikt met 2 kruidnagels, versgemalen peper, muskaatnoot., ,

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Zure preskop op Beierse wijze

Met een pittige vinaigrette is dit een pittige salade

INGREDIENTEN

-500 g preskop, -3 uien (fijn gesnipperd), Vinaigrette:, -1 th lepel mosterd, -zout, peper, -snufje suiker, -4 el rode wijnazijn, -4 el olie, VERDER:, -gesnipperd bieslook

  • Duits
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2005
  • Duits
  •  10-20 min.

witlofborrelhapjes

Verschillende ideetjes om de witlofbladeren te vullen met allerlei lekkers. Ik weet niet of het typisch Belgisch is maar het wordt hier veel geserveerd.

INGREDIENTEN

Om witloofbootjes te maken, kan men best de korte witlof gebruiken. Indien er snijvlakken zijn aan de blaadjes moeten ze met citroensap ingewreven worden.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Hoofdkaas (Zure zult)

Hoofdkaas = hoofdvlees = kop = preskop hoofdvlees = kop = preskop = hoofdkaas van vifke"

INGREDIENTEN

1 varkenskop (in stukken gezaagd), 2 1/2 l water, 20 g zout, 2 kg mager varkensvlees, 10 gr gemalen nootmuskaat, 10 g peper, 15 g gemalen kruidnagels, azijn, (zout) perkamentpapier, ,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  •  
  •  > 120 min.

Kop met huisbereide pickles

Kopvlees, ook bekend als preskop of zult is een bereiding van meestal varkensvlees, maar ook van andere dieren, van voornamelijk de kop, staart en de oren. Oorspronkelijk werd dit gerecht vooral gemaakt om "niets verloren te laten gaan" van het varken. Deze Vlaamse bereiding is super lekker als voorgerecht of als tussendoortje met  huisgemaakte picles en bruin brood

INGREDIENTEN

2 varkenstongen, 750 gr varkenswangen, 3 ui, 1 prei, 1 tak selder, 1 takje tijm, 1 laurierblaadje, 1 tl peperkorrels, 5 blaadjes gelatine, 1/2 bloemkool, 30-tal zilveruitjes, 2 dl azijn, 2 el mosterdpoeder, 1 kl suiker, 1 kl kurkuma, 1 el maïszetmeel, 10 augurken, bruin boerenbrood,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2020
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste preskop recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top