Pralines
Dit zijn glutenvrije bonbons. Ze heten Polenta-pralines. Dit is voldoende voor 40 pralines.
150 gr. marsepein, 1/4 l. melk, 100 gr. ma?sgriesmeel(polenta), 30 gr gepelde pistachenoten, 6 eetl. amandellikeur, 300 gr. pure couverture, gepelde pistachenoten.
De marsepein fijnbrokkelen. De melk verwarmen en de marsepein hierin onder voortdurend roeren met een houten lepel langzaam laten oplossen. Het ma?sgriesmeel bij het mengsel strooien en al roerend op een laag vuur 3 tot 5 min. laten koken, tot de massa enigszins dik is geworden. De pan van het vuur nemen en wat laten afkoelen. De pistachenoten grof hakken, met de amandellikeur mengen en door de massa roeren. Volledig laten afkoelen. Van de massa 40 balletjes ter grootte van een hazelnoot vormen. Tussendoor de handen met water bevochtigen. De couverture in stukjes hakken. In een kom au-bain-marie of in de magnetron laten smelten. Daarna weer wat laten afkoelen. De polentaballetjes met een gebakvorkje of een andere vork door de vloeibare couverture halen. Overtollige couverture van de pralines af laten druppelen, aan de onderkant afstrijken. De pralines op een vel bakpapier zetten. Elke bonbon met een half pistachenootje garneren. De couverture laten stollen.
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2001Italiaans60-120 min.
Pralines
Glutenvrije pralines. Genoeg voor 50 kokos- schuimpralines.
1 zakje witte gelatinepoeder, 350 gr. suiker, 40 gr. poedersuiker, 1 eiwit, 1/4 l. water, 2 eetl. cacao, 200 gr. gemalen kokos.
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op24-01-2001Nederlands> 120 min.
Pralines
175 g suiker, 100 g gevliesde hazelnoten,amandelen of walnoten, 25 g roomboter, water
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-08-20010-10 min.
Boter Pralines
150gr boter*100gr poedersuiker*1 zakje vanillesuiker*2 eidooiers*200gr pure chocolade. chocolade.cacao,hagelslag.
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-01-200010-20 min.
- Eigen recept
Hazelnoot pralines
Lekkere bonbons voor de visite
Boter, hazelnootpasta, hazelnoten, pure chocolade druppels [mag ook een choco reep zijn]
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-03-201130-60 min.
Pralines Met Koffielikeur
12 stuks
125 gr witte chocolade, 50 gr pure chocolade, 4 eetlepels room, 2 theelepels koffielikeur, 1 theelepel instant-koffie, 20 chocolade koffiebonen,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-05-1999Internationaal30-60 min.
Pralines met koffielikeur
(12 stuks)
125 gr witte chocolade, 50 gr pure chocolade, 4 eetlepels room, 2 theelepels koffielikeur, 1 theelepel instant-koffie, 20 chocolade koffiebonen,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-04-2002Internationaal20-30 min.
Pralines met amandellikeur
Voor 24 stuks.
225 g melkchocolade, 2 eierdooiers, 25 g boter, 2 eetlepels room, 65 g macarons (bitterkoekies), 2 eetlepels amandellikeur, 200 g pure chocolade, cacaopoeder.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-05-2004Nederlands30-60 min.
Pralines Met Studentenhaver
Een lekker snoepje.
Een dubbele pak chocolade naar keuze, 3 volle handen cornflakes, wat studentenhaver,
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-02-2001Belgisch10-20 min.
Nougat Pralines
Voor de pralines:1.2dl slagroom*250gr pure couverture*150gr notennougat*30gr boter*2 eetl.pindakaas*ijswater*poedersuiker.
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-01-200010-20 min.
Pralines & cream-ijs met noten en slagroom
Simpel en snel, maar toch luxe toetje
125 ml slagroom - 1 eetl suiker - 1 ons verse ongezouten notenmix - Haagen Dasz Pralines & cream
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-08-2002Internationaal Nagerecht0-10 min.
Original New Orleans Pralines
Pralines uit New Orleans
50 gram boter, 80 gram suiker, 80 gram lichtbruine basterdsuiker, 4 dl room, 4 tot 5 dl melk, 120 gram walnoten, 2 zakjes vanillesuiker.
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-09-1999Amerikaans30-60 min.
Roquefort & peer pralines
Lekker knapperig van buiten,smeltende kern van binnen.Hou er rekening mee dat het peer-roquefortmengsel ca. 8 uur in de koelkast op moet stijven.Recept is voor ca.25 stuks.
* 150 g Roquefort, * 100 g Ricotta, * 1 kleine rijpe peer, * 1 eetl versgeperst citroensap, * 2 eetl broodkruim van versgeroosterd brood, * ca. 100 g gepelde walnoten, * eventueel wat blaadjes radicchio voor het opdienen.
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op25-10-2010Frans> 120 min.
- Eigen recept
Pralines Licor 43
Kastanjes, hagelslag of chocoladepoeder, Licor 43
- Geplaatst op22-12-2010
Zelfgemaakte pralines (basis)
Er zullen weinige zijn die pralines of bonbons links laten liggen, deze kleine verwennerijtjes zijn ideaal om je smaakpapillen te prikkelen met overheerlijke ingrediënten en smaken. Pralines zijn te koop in verschillende maten, vormen, smaken, enzovoorts. Pralines zijn vrij eenvoudig zelf te maken, echter vraagt het wel een beetje creativiteit en vooral veel geduld. In dit stappenplan leer je in vier stappen zelf je overheerlijke pralines te maken.
350 gram chocolade naar keuze, , Vulling, 80 ml slagroom, 80 gram melk chocolade,
- Europees
- > 120 min.
- Geplaatst op02-03-2015Europees> 120 min.
Zachte Caramel Pralines
Voor de pralines:165gr suiker*15gr boter*3 eetl.slagroom*75gr amandelspijs*85 geroosterde amandelstaafjes*(VOOR HET GLAZUUR, melkcouverture*cacao.
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-01-200010-20 min.
Pralines van sint-jacobsvruchten en tonijn.
** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*
* 24 verse sint-jacobsvruchten., * 24 dunne plakjes tonijn., * 1 limoen,sap ervan., * 10 eetlepels sojasaus., * 1 theelepel gemberpoeder., * 2 eetlepels arachideolie., * 150 gr lamsoor of zeekraal., * 1 nootje boter., * Peper & zout.
- Belgisch Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-10-2010Belgisch Voorgerecht60-120 min.
Pralines in een glas
100 gr. pure smeltchocolade, 100 ml. slagroom, 3 el sinaasappellikeur, 100 gr. witte chocolade, 6 el sinaasappelsap, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 8 amarenakersen, 50 gr. suiker.
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-12-2002Nagerecht> 120 min.
Pralines Met Pecannoten En Rozijnen
Bonbons met pecannoten en rozijnen. voor 24 stuks.
400 gr pure chocolade, 3 eetlepels room, 125 gr rozijnen, 125 gr grofgehakte geroosterde pecannoten
- > 120 min.
- Geplaatst op13-02-1999> 120 min.
Praline-ijs
( Glace au Praline ) van "moesje2"
8 eidooiers - 7,5 dl slagroom - 1,2 dl water - 125 gram poedersuiker - 150, gram pralines,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-07-2002Nagerecht0-10 min.
Eiwitschuim op grootmoeders wijze
Een goedkoop,moeilijk dessertje (nagerechtje) bereidingstijd: 45 mn
0.25 l vers eiwit /- 6 eieren :60 gr, fijne kristalsuiker. : 1 l melk :, 125 gr fijne kristalsuiker : 1 stokje bourbonvanille :, 6 eidooiers :, 50 gr suiker :, 25 gr boter :, 50 gr gegrilde amandelschilfers :, 50 gr Montargis pralines, , , ,
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-08-2001Belgisch Nagerecht0-10 min.
PRALINE MET TIRAMISU
HEERLIJK MET EEN KOP THEE
VOOR 10 PRALINES:, 500 g pure chocolade(bewaar wat schaafsel voor de afwerking), 350 g boter, 5 g oploskoffie, 10 g cacaopoeder, 1 el marsala, 1,5 dl room, 1 el mascarpone, 4 lange vingers, 3 tl suikergeconfijte sinaasappel, , , , , ,
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-11-2005Internationaal10-20 min.
Kleurige kerstslinger van snoepjes
Laat de kinderen dit maken terwijl u met de voorbereidingen van de maaltijd bezig bent, zo kan je even rustig doorwerken. als de grote mensen aan de kerstkoffie beginnen dan kunnen de kinderen van de kerstslinger beginnen snoepen.
Naald, garen, kleurig verpakte snoepjes die zacht genoeg zijn om door te prikken(bv. quality street, mini milky ways en mars, pralines), kleine individuele doosjes smarties.
- Kinderkeuken
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-06-2002Kinderkeuken30-60 min.
Oostenrijkse sarchertorte
* 175 gr. bittere chocola * 6 eieren * 160 gr. boter * 160 gr. suiker * 160 bloem * 1 zakje vanillesuiker * circa 8 eetl. abrikozenjam., Voor de glazuur:, * 150 gr. poedersuiker * circa 3 eetl. water * 2 eetl. cacao en 150 gr. in mooie papiertjes verpakte pralines, chocoladepaaseitjes of een andere paasversiering zoals kuikentjes van suiker kleine haasjes van chocola, e.d. met pasen.
- Oostenrijks Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-10-2006Oostenrijks Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Laura`s ` zoete kus`
Voor het deeg:, , 250 g zachte boter, 250 g havervlokken, 80 g fijne suiker, 3 eL cacao, 1 el koffie, een beetje sinaasappelsap, wat honing, , Als vulling:, , een zakje amandelen, , Voor de afwerking:, , geraspte chocolade of cacaopoeder.,
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-02-2009Nagerecht10-20 min.
Een pralinenhart
Voor het beslag:, 3 eieren (middel), 150 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, 100 g bloem, 1 theelepel bakpoeder, 50 g gepelde, gemalen amandelen, 50 g gehakte amandelen, , Amaretto slagroom:, 4 blaadjes Gelatine wit, 600 g koude slagroom, 50 g suiker, 2 zakjes Vanillesuiker, 1 flesje Rumaroma, , Om te garneren:, kleine lichte en donkere truffel pralines.
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-02-2006Nederlands Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Pralinetaart
Voor het beslag:, 3 eieren (middel), 150 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, 100 g bloem, 1 theelepel Bakpoeder, 50 g gepelde, gemalen amandelen, 50 g gehakte amandelen, Amaretto slagroom:, 4 blaadjes Gelatine wit, 600 g koude slagroom, 50 g suiker, 2 zakjes Vanillesuiker, 1 flesje Rumaroma, Om te garneren:, kleine lichte en donkere truffel pralines,
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-05-200930-60 min.
Zelfgemaakte dompelpralines
1 dl room 200 g melkchocolade 20 g boter, 1 cl likeur naar keuze (bv. cognac), een snuif kaneel. Om onder te dompelen:, 200 gesmolten melkchocolade Versiering:, halve walnoten of gebroken gebrande amandelschilfers
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-03-2005Belgisch10-20 min.
Amandel-pralineijs
1 kopje (blanched) amandelen, 2 kopjes suiker, sap van een halve citroen (*), 1 geprakte banaan, 1 eetlepel citroensap (**), 1 ei, 1 kop melkpoeder, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels castorsuiker, 1 kop dikke room.
- Indiaas Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-03-2000Indiaas Nagerecht60-120 min.
De allerlekkerste PINDAKOEKEN met praline
Deze koeken vallen onder GEZOND GEBAK MET NOTEN hier heb ik mijn bedenkingen over!! Maar ze zijn wel SUPER lekker!!
200 gram gebrande pinda?s 300 gr bloem, 1 vanillestokje, 50 gr praline, 175 gr bruine rietsuiker, 1 ei, 75 gr zachte pindakaas, 200 gr zachte boter, 1 volle tl bakpoeder,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2005Frans20-30 min.
witte bonbons
Zelfgemaakte pralines
5 dl room,1 eetlepel honing,150 g witte chocolade,een pakje hazelnoten of walnoten,een pakje gedroogd fruit
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-03-2003Belgisch0-10 min.
Zalm praline van gerookte en rauwe zalm
Praline zalm, 250 g gerookte zalm in plakken, 100 g rauwe zalm, 50 ml kruidenbouillon, 75 ml slagroom, versgemalen witte peper, , Vinaigrette van rode wijnazijn, 50 ml rode wijnazijn, 1 tl Dijon mosterd, 150 ml olijfolie extra vierge, 2 el zwarte bessenconfiture, , Rauwkost, 8 radijsjes, 150 g jonge spinazie
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-09-2012Frans Voorgerecht20-30 min.
Tuttifrutti-rotsjes
Pralines in een handomdraai, voor ca. 30 stuks. In een afgesloten trommel op een koele en donkere plaats (bij warm weer in de koelkast) 4 weken houdbaar.
250 gr pure blokchocolade, in stukjes, 300 gr tuttifrutti,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-09-2002Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
Harten bon bons voor je sweethart
Heerlijke hartvormige bonbons met een vulling van sinaasappel.
500 gr chocolade, , voor de vulling :, 125 gr boter, 125 gr poedersuiker, rasp van 1/2 sinaasappel, 1 el vanille suiker.
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-02-201330-60 min.
Speculaaspralines
Lekkere huisgemaakte pralines voor bij de koffie die je makkelijk zelf kan bereiden
300 gr speculaas, 300 gr roomkaas, 500 gr chocolade,
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-12-2020Belgisch Nagerecht30-60 min.
Notenpralines
Een zoet hapje bij een lekker kopje koffie of thee of als afsluiting van een diner
Voor circa 20 stuks, * 150 gr suiker * 2 eetlepels water * 200 gr gemengde geroosterde noten zonder zout (amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pistachnoten)
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-04-2005Nederlands Nagerecht10-20 min.
Dropstaafjes
Pralines in een handomdraai, voor circa 45 stuks.In een afgesloten trommel op een koel, donkere plaats (bij warm weer in de koelkast) 4 weken houdbaar.
2 x 90 cm dropveters of -pijpjes, 150 gr pure couverture, in stukjes, 60 gr witte blokchocolade,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-07-2002Nederlands20-30 min.
Notenpralines
*150 gram suiker, *2 eetlepels water, *200 gram gemengde geroosterde ongezouten noten zoals amandelen, hazelnoten, cashewnoten en pistachenoten,
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-11-1999Belgisch60-120 min.
Notenpralines
Voor circa 20 stuks
* 150 gr suiker * 2 eetlepels water * 200 gr gemengde geroosterde noten zonder zout (amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pistachnoten)
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-09-2002Belgisch20-30 min.
Notenpralines
Voor circa 20 stuks, * 150 gr suiker * 2 eetlepels water * 200 gr gemengde geroosterde noten zonder zout (amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pistachnoten).
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-01-2003Belgisch10-20 min.
Choco-honingreepjes met pecannoten
Pralines in een handomdraai, voor 50 stuksIn een afgesloten trommel op een koele, droge plaats (bij warm weer in de koelkast) 2 weken houdbaar.
200 gr pure blokchocolade, in stukjes, 40 gr honingkoekjes, grof gehakt, 1/3 kop pecannoten, grof gehakt,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-07-2002Nederlands20-30 min.