1. Home
  2. Recepten
  3. Powerfood

Powerfood recepten (15)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rens Kroes: healthy kip masala

Dit recept voor kip masala is afkomstig uit het nieuwe kookboek van Rens Kroes: Powerfood - Van Friesland naar New York. De opvolger van de bestseller uit 2014 staat vol recepten voor een happy en healthy lifestyle. Wat dacht je bijvoorbeeld van Indiase linzensoep of pompoenbootjes met kabeljauw? De 75 gerechten zijn een bron van inspiratie! Je krijgt Powerfood 2 nu cadeau bij een abonnement op Smult. Bestel snel 4x Smult + Powerfood 2 voor €19,95 (ex.verzending)!» www.smult.nl

INGREDIENTEN

- 3 teentjes knoflook - 2 rode uien - 7-8 biologische kippenvleugels - 4 tl kerriepoeder - 2 tl laospoeder - 2 tl kardemompoeder - 2 tl geelwortelpoeder (kurkuma) - 2 el olijfolie - snufje zeezout en zwarte peper - 300 gr haricots verts - 3 middelgrote zoete aardappelen - 1 tl (gele) sambal - 2 el tomatenpuree - 5 el kokosmelk - 250 gr biologische volkoren couscous

Bereidingswijze

1. Snijd de knoflookteentjes en de uien in kleine stukjes. Bestrooi de kippenvleugels met kerrie-, laos-, kardemom- en geelwortelpoeder. Doe de olijfolie, zout en peper in een kom en doe vervolgens de knoflook en uien erbij. Leg de kippenvleugels in deze marinade en laat de kruiden 10 min. goed inwerken. Maak in de tussentijd de haricots verts schoon en kook ze in een pannetje met water beetgaar. 2. Bak de gemarineerde kippenvleugels in een grote braadpan op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Schep regelmatig goed door waarmee je voorkomt dat de uien en knoflook verbranden. 3. Snijd de zoete aardappelen in stukjes en voeg ze bij de kip. Doe de sambal, tomatenpuree en kokosmelk erbij, roer goed door en schenk er vervolgens water bij totdat alles net onder water staat. Laat de masala minimaal 30 min. op laag vuur sudderen en roer regelmatig. Doe de couscous in een kom, overgiet met 350 ml kokend water, voeg een snuf zout toe en laat 5 min. wellen. 4. Meng voor het serveren de haricots verts door de masala en serveer het gerecht in kommen met een lekkere schep couscous erbij. Yam!

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pastinaakpatat en zoete-aardappelpatat

Deze recepten komen uit Powerfood van Rens Kroes (zie ook mijn boekrecensie hier: http://www.smulweb.nl/artikelen/198296/Kookboekrecensie-powerfood-van-rens-kroes. Twee gezondere frietjes, van pastinaak en zoete aardappel!   Rens Kroes: 'Mijn ultieme verleiding! Een grote zak patat met een dikke klodder mayonaise. Niet heel gezond, maar eigenlijk zou ik het vaker moeten eten omdat ik er zo happy van word. Zoals het een gezondheidsfreak betaamt, dook ik de keuken in en maakte ik zelf frietjes van zoete aardappel en pastinaak. Minstens zo lekker!' Rens Kroes geeft daarnaast ook nog een gezondere variant op mayonaise.  

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de pastinaakpatat:, 3 pastinaken, 1 el gesmolten kokosolie, 2 el tijm, gedroogd , zeezout, , Ingrediënten voor de zoete-aardappelpatat, 2 grote zoete aardappelen, 4 el kokosolie, 1 tl paprikapoeder, himalayazout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Power Salade met linzen

Heerlijk lichte salade boordevol powerfood! Een supersalade die zowel als voor- of als slank hoofdgerecht gebruikt kan worden.

INGREDIENTEN

1 blikje Bonduelle Linzen à 310g, afgespoeld, 1 in dunne plakjes gesneden venkel, 2 eetlepels granaatappelpitjes, 2 eetlepels appelciderazijn, 2 eetlepels olijfolie, snufje grof gemalen zwarte peper, 2 eetlepels verkruimelde feta, 2 eetlepels bladpeterselie

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2016
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Kip masala

Dit recept komt uit Powerfood: van Friesland naar New York van Rens Kroes. Hier lees je meer over dit boek én andere kookboeken uit de Smulweb Kookboekenkast.

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 2 rode uien, 7-8 biologische kippenvleugels, 4 tl kerriepoeder, 2 tl laospoeder, 2 tl kardemompoeder, 2 tl geelwortelpoeder, (kurkuma), 2 el olijfolie, snufje zeezout en zwarte, Peper, 300 g haricots verts, 3 middelgrote zoete aardappelen, 1 tl (gele) sambal, 2 el tomatenpuree, 5 el kokosmelk, 250 g biologische volkoren, Couscous,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2015
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rens Kroes: Lasagnine

Dit recept voor lasagnine is afkomstig uit het nieuwe kookboek van Rens Kroes: Powerfood - Van Friesland naar New York. De opvolger van de bestseller uit 2014 staat vol recepten voor een happy en healthy lifestyle. Wat dacht je bijvoorbeeld van Indiase linzensoep of pompoenbootjes met kabeljauw? De 75 gerechten zijn een bron van inspiratie! Je krijgt Powerfood 2 nu cadeau bij een abonnement op Smult. Bestel snel 4x Smult + Powerfood 2 voor €19,95 (ex.verzending)!» www.smult.nl

INGREDIENTEN

4 kleine of 2 grote aubergines, kokosolie, snufje zout en peper, 500 ml tomatensaus, uit blik, 3 el geitenkaas, geraspt, handje basilicumblaadjes, gesneden, 4 tl (verse) oregano, gesneden

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoete-aardappelbrownies

Dit recept komt uit Powerfood: van Friesland naar New York van Rens Kroes. Hier lees je meer over dit boek én andere kookboeken uit de Smulweb Kookboekenkast.

INGREDIENTEN

2 zoete aardappelen, (ca. 400 g), kokosolie, voor het invetten, 60 g ongebrande hazelnoten, 40 g boekweit- of speltmeel, 6 el rauwe cacao, 1/2 tl gemberpoeder, 1 tl vanillepoeder, ongezoet, 1 tl kaneelpoeder, snufje zeezout, 160 g ontpitte dadels, 2 handjes ongebrande, Walnoten, 3 el ahornsiroop,

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2015
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

bonensalade met ansjovisdressing

Powerfood voor je huid: veldsla en spinazie zijn geweldige leveranciers van bètacaroteen. Goed voor een natuurlijke UV-bescherming en tegen rimpels!

INGREDIENTEN

* 3 el pijnboompitten, * 4 el olijfolie, * teentje knoflook,in dunne plakjes, * 3 ansjovisfilets, blikje, of 3 plakjes bacon,fijngesneden, * 500 g sperziebonen,afgehaald (evt. in stukken), * 1 el balsamicoazijn, * vers gemalen peper, * 1 rode ui, in dunne boogjes, * 4 zongedroogde tomaatjes,in reepjes, * 75 g veldsla of jonge spinazieblaadjes of winterpostelein

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Haverkoekjes

Powerfood, gezond en lekker. Past ook goed in dieet.

INGREDIENTEN

50 g margarine, 100g bruine- of candijsuiker, 1 ei, 4 soeplepels melk, 150 g havervlokken, 50 g haverzemelen- of tarwezemelen, 100g rozijnen, 2 soeplepels tarwemeel, ? koffielepel kaneel, 1 snuifje zout, , , , ,

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Hollandse groentesoep

Hiermee maak je zo'n 1,5 liter verse dikke groentesoep. Dit recept komt uit Powerfood: van Friesland naar New York van Rens Kroes. Hier lees je meer over dit boek én andere kookboeken uit de Smulweb Kookboekenkast.

INGREDIENTEN

2 biologische groentebouillonblokjes, 1 middelgrote zoete aardappel, 1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 4 middelgrote wortels, 1/2 courgette, 1/2 broccoli, 1/2 kleine prei, 2 el tamari (japanse, Glutenvrije sojasaus), 1 tl fijne mosterd, 1 tl geelwortelpoeder, (kurkuma), 1 tl gemberpoeder, snufje zwarte peper, mespuntje cayennepeper,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Sweet pancakes

Dit recept komt uit Powerfood van Rens Kroes (Zie ook mijn boekrecensie hier: http://www.smulweb.nl/artikelen/198296/Kookboekrecensie-powerfood-van-rens-kroes). Rens: 'I love zoetigheid! En ik gun mezelf ook gewoon af en toe een muffin, een taartje of pannenkoeken als ontbijt. Vooral op zondag. Ik vind het heerlijk om dan mijn lief, en mezelf, te verwennen met een uitgebreide brunch. Uiteraard heb ik wel een gezond pannenkoekenrecept bedacht'.

INGREDIENTEN

80 g quinoameel of boekweitmeel, 120 g havervlokken, 4 eieren, 400 ml rijstmelk, ongezoet, 2 el kokosrasp, 20 g gebroken lijnzaad, snufje zout, kokosolie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kokos-ananassmoothie

Deze smoothie is makkelijk en vrij goedkoop te maken, daarnaast is het ook nog is een echt powerfood drankje. En wistjedat de vele vruchtvezels van de rauwe ananas je spijsvertering bevorderen. 

INGREDIENTEN

- 1 mini ananas ( of een halve ananas), - 4 bolletjes kokos-ijs, - 4 bolletjes vanille-ijs, - 4 eetlepels kokosmelk, - 20 cl ijskoude halfvolle melk, - 1 eetlepel geraspte kokos

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-09-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Good noodles

Dit recept komt uit Powerfood van Rens Kroes, lees ook mijn boekrecensie hierover hier:  http://www.smulweb.nl/artikelen/198296/Kookboekrecensie-powerfood-van-rens-kroes Rens: 'Sobanoedels worden gemaakt van boekweitmeel en zijn daarom extra rijk aan mineralen en eiwitten. Met lekkere biologische gamba's, zeekraal en veel specerijen maak je een very tasty asian dish.'  

INGREDIENTEN

200 g peultjes, 1,5 liter water, 1 bouillonblokje, 200 g sobanoedels, 1 el gemberwortel, 7 g verse koriander, gehakt, 1 lente-ui, 1 rode ui, 4 teentjes knoflook, 1 el sesamolie, 300 g biologisch gepelde gamba's, 50 g zeekraal, zeezout en zwarte peper, 0,5 el agavesiroop, 1 el tamari, 1 el sesamzaad, 0,5 limoen, 1 tl geelwortel

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vruchtenbrood met gedroogde bessen en noten

Glutenvrij... ik vond het altijd al vies klinken, net alsof gluten in je voeding het opeens lekker(der) maken. Totdat ik dit recept tegen kwam. Gemaakt van glutenvrij deeg en gevuld met goji bessen, moerbeien en veel meer powerfood sloot dit ook nog eens perfect aan bij m'n sportdieet.

INGREDIENTEN

250 gr glutenvrije broodmix, 10 gr gist, 1 el olijfolie, 1 tl zout, 3 el lijnzaad, 150 ml lauwwarm water, 50 gr gedroogde abrikozen, 50 gr notenmix (niet gebrand), 25 gr goji bessen, 25 gr moerbeien, 25 gr gedroogde cranberries, 2 el honing, 1 tl gemalen kaneel

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2015
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Quinot­to met gar­na­len, spi­na­zie en knol­sel­de­rij

Een lichte en glutenvrije variant op risotto, met quinoa. Deze powerfood is een bron voor eiwit en mineralen

INGREDIENTEN

275 g quinoa 3 kleuren, 380 ml visfond, 400 g knolselderij, 3 el milde olijfolie, 400 g rauwe gepelde roze garnalen (diepvries, ontdooid), 300 g spinazie, 250 ml halfvolle melk, 1 el gedroogde salie, 100 g hüttenkäse

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Good noodles

Dit recept komt uit Powerfood van Rens Kroes, lees ook mijn boekrecensie hierover hier: http://www.smulweb.nl/artikelen/198296/Kookboekrecensie-powerfood-van-rens-kroes Rens: 'Sobanoedels worden gemaakt van boekweitmeel en zijn daarom extra rijk aan mineralen en eiwitten. Met lekkere biologische gamba's, zeekraal en veel specerijen maak je een very tasty asian dish.'  

INGREDIENTEN

200 g peultjes, 1,5 liter water, 1 bouillonblokje, 200 g sobanoedels, 1 el gemberwortel, 7 g verse koriander, gehakt, 1 lente ui, 1 rode ui, 4 teentjes knoflook, 1 el sesamolie, 300 g biologisch gepelde gamba's, 50 g zeekraal, zeezout en zwarte peper, 0,5 el agavesiroop, 1 el tamari, 1 el sesamzaad, 0,5 limoen, 1 tl geelwortel

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste powerfood recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top