Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese
  4. Portugese recepten
Portugese recepten Meer Portugese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Pittige garnalen op stokjes die we eerst een uur laten marineren. We geven hier een knapperig stokbrood bij ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Pittige kip uit de oven op zijn Portugees …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Portugees

Deze Portugese sinaasappel pudding is erg lekker en niet moeilijk om te bereiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Pasteis de Nata ook wel Pasteis de Belem is een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

€Herfst / Winter BBQen met dit recept uit zonnig Portugal is een aanrader. €Wij hebben na de zomer op de camping de BBQ weer op het balkon geplaats voor  €allerlei vurige bereidingen van Kip tot Picanha  dus bij kou  de ijsmuts op en ovenwanten aan :-)) en geniet van heerlijk gegrild vlees en groenten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Portugees

Deze  smeuïge mini- taartjes uit Lissabon met een vanillevulling à la crème brûlée, zijn ongelooflijk lekker !  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Dit authentieke Portugese gerecht is erg makkelijk om zelf te maken. De marinade maak je heel eenvoudig door olijfolie, limoen (of citroensap) wat knoflook en een laurierblaadje aan het kruidenmengsel toe te voegen. Het kruidenmengsel is zelf ook heel goed te maken (Piri-piri-kruidenmix) Zorg wel dat je de kip minimaal 1 uur, maar liever nog een halve dag (of langer) in de marinade heeft gelegen. Ik heb het gewoon in de oven bereid en op het laatst even op de grill stand. Zo krijg je van buiten een krokant laagje en van binnen een heerlijk sappig, mals kippetje. In de zomer gaat dit natuurlijk gewoon buiten op de bbq. TIP: Neem als variatie kipkuifjes voor een heerlijk borrelhapje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Toen wij deze stoofschotel in Portugal hadden gegeten, wist ik dat ik hem thuis voor vrienden wilde maken en.......ze hebben er van gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Een gerecht om je vingers bij af te likken. De saus kun je natuurlijk ook serveren bij gewone garnalen of een lekker stukje gebakken kabeljauw. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Eindelijk, de enige echte ware gevonden zoals ik het steeds al op restaurant heb gegeten!!!!!!!!!!!!!!!!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

1 volledige kip in stukken 50 g spekreepjes 1,5 dl droge witte wijn 250 g gehakte tomaat 250 g wortelen, in blokjes 250 g paprika mix, in blokjes 250 g courgette, in blokjes 1 rode piri-piri of Spaans pepertje, van pitjes ontdaan en fijngesneden 1 knoflookteentje, geperst sap van 1 limoen olijfolie zwarte peper, gemalen kipkruiden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

"Pasteis de nata" of "Pasteis de Belem", naar de wijk van Lissabon waar ze eeuwen geleden werden ontdekt in het klooster van Jeronimo. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Lekker stoofpotje met rundvlees op Portugese wijze. Familierecept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Mmmm€ heerlijke vis met een zomers tintje die extra lekker smaakt door de saus. Makkelijk te maken, gezond, slank en goed voor te bereiden. Smaakt alsof je het WK voetbal zit te kijken aan de Portugese Algarve. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Heerlijke kip met aardappeltjes in de oven! Opdienen met Portugese choriso rijst! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Dit authentieke Portugese gerecht is erg makkelijk om zelf te maken. De marinade maak je heel eenvoudig door olijfolie, limoen (of citroensap) wat knoflook en een laurierblaadje aan het kruidenmengsel toe te voegen. Het kruidenmengsel is zelf ook heel goed te maken (Piri-piri-kruidenmix) Zorg wel dat je de kip minimaal 1 uur, maar liever nog een halve dag (of langer) in de marinade heeft gelegen. Ik heb het gewoon in de oven bereid en op het laatst even op de grill stand. Zo krijg je van buiten een krokant laagje en van binnen een heerlijk sappig, mals kippetje. In de zomer gaat dit natuurlijk gewoon buiten op de bbq. TIP: Neem als variatie kipkuifjes voor een heerlijk borrelhapje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees
Populaire Portugese kookboeken:
Top