1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese
  4. Portugese recepten
Portugese recepten Meer Portugese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Portugese balletjes van rundergehakt met rijst en champignonroomsaus....bangelijk lekker !  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Boerenkool...brrrrr Járen gedacht dat ik dát écht niet lekker vond... Wijsheid komt met de jaren zeggen ze... dus nu op mijn 55ste dacht ik....láát ik het eens proberen. Zoek recepten op en niet direct met een oordeel klaar staan bij de aanblik van het plaatje bij de Caldo Verde Soup, Pippi. Nou! Ik ben verkocht hoor. Uiteraard kan ik mij niet letterlijk aan een recept houden wánt ik had nog een zak witte bonen en wat wortels, geen chorizo worst maar wél rookworst. Dit is het dus geworden: Portugese Caldo Verde op zn Pippi's.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Cioppino is een overheerlijke stoofpot met zeevruchten. In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden ligt de oorsprong van de cioppino niet in Zuid-Europa maar in de Verenigde Staten. Het gerecht werd uitgevonden door de Italiaanse en Portugese vissers uit de wijk North Beach in San Francisco.  Zeker eens proberen, super lekker !  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Ik heb een aantal jaar geleden een tijdje een relatie gehad met een portugese dame. Zij schotelde mij ooit dit recept voor en vertelde dat dit een gerecht was uit de streek waar zij vandaan kwam. Helaas heb ik het recept zelf niet gekregen en op internet kon ik het ook niet vinden maar het is een simpel gerecht en ik heb de wijze van bereiding onthouden. Ik ga in dit recept uit van 2,5 liter bouillon.  De lange bereidingstijd komt doordat het vlees een paar uurtjes mag sudderen. Buiten dat is dit gerecht eigenlijk in een half uur klaar.  Doordat uiteindelijk het geheel gepureerd gaat worden en je een mooie gebonden soep krijgt lijkt het een voorgerecht maar vergis je niet. Dit is een goed vullende soep!  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Portugees

Het recept voor deze zalige rundvleesstoofpot vond ik in een oud kookboekje van AH "De streekkeukens van Europa: Portugal. Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Douro en Minho, Estrenadura en Ribatejo en de Algarve". Er komen niet veel ingrediënten aan de pas. Ik heb er een paar eigen ingrediënten aan toegevoegd (laurier en een vleesbouillontablet) en de bereiding iets aangepast (madeira grotendeels meegestoofd en de peterselie pas op het laatst togevoegd). De stoofpot was een succes bij onze gasten want ze wilden graag het recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Portugees

Als allle groente  gesneden klaar staan, want dat is nog het meeste werk  kun je voordat 15 minuten  verstreken zijn al aan tafel. Een gerecht met een minimum aan koolhydraten. Ook weer eens fijn. Bovendien barst het van de groente en is het  een super slank en heel smakelijk gerecht. Proef even aan de groente na 5 minuten stoven.... misschien wil je de wortel en witte kool iets zachter. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

De Caldo Verde is in Portugal het populairst van alle soepen en daarom waarschijnlijk uitgeroepen tot de zeven wereldwonderen van de gastronomie ( zie bij "leuke tips" de link naar Portugal). De soep is oorspronkelijk afkomstig uit de noordelijke provincie Minho in Portugal. Ik heb de ingrediënten voor de soep een beetje aangepast aan onze eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Een heerlijke ovenschotel in Portugese stijl voor mensen die eens iets anders willen dan de eeuwige ovenschotels met kaas en room. Ik heb in dit gerecht gebruik gemaakt van zoete aardappel omdat deze veelvuldig gebruik wordt in de Portugese keuken en omdat dit bovendien een hele gezonde vervanger is voor de 'gewone' aardappel. De Piri-piri-pasta, die heel erg eenvoudig is om zelf te maken, kan ook vervangen worden door piri piri kruiden, olie of gewoon door wat sambal. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Een gerecht om je vingers bij af te likken. De saus kun je natuurlijk ook serveren bij gewone garnalen of een lekker stukje gebakken kabeljauw. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Eindelijk, de enige echte ware gevonden zoals ik het steeds al op restaurant heb gegeten!!!!!!!!!!!!!!!!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

1 volledige kip in stukken 50 g spekreepjes 1,5 dl droge witte wijn 250 g gehakte tomaat 250 g wortelen, in blokjes 250 g paprika mix, in blokjes 250 g courgette, in blokjes 1 rode piri-piri of Spaans pepertje, van pitjes ontdaan en fijngesneden 1 knoflookteentje, geperst sap van 1 limoen olijfolie zwarte peper, gemalen kipkruiden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

"Pasteis de nata" of "Pasteis de Belem", naar de wijk van Lissabon waar ze eeuwen geleden werden ontdekt in het klooster van Jeronimo. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Lekker stoofpotje met rundvlees op Portugese wijze. Familierecept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Mmmm€ heerlijke vis met een zomers tintje die extra lekker smaakt door de saus. Makkelijk te maken, gezond, slank en goed voor te bereiden. Smaakt alsof je het WK voetbal zit te kijken aan de Portugese Algarve. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Heerlijke kip met aardappeltjes in de oven! Opdienen met Portugese choriso rijst! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Dit authentieke Portugese gerecht is erg makkelijk om zelf te maken. De marinade maak je heel eenvoudig door olijfolie, limoen (of citroensap) wat knoflook en een laurierblaadje aan het kruidenmengsel toe te voegen. Het kruidenmengsel is zelf ook heel goed te maken (Piri-piri-kruidenmix) Zorg wel dat je de kip minimaal 1 uur, maar liever nog een halve dag (of langer) in de marinade heeft gelegen. Ik heb het gewoon in de oven bereid en op het laatst even op de grill stand. Zo krijg je van buiten een krokant laagje en van binnen een heerlijk sappig, mals kippetje. In de zomer gaat dit natuurlijk gewoon buiten op de bbq. TIP: Neem als variatie kipkuifjes voor een heerlijk borrelhapje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees
Populaire Portugese kookboeken:
Top