Biefstuk met port-balsamicosaus
een makkelijk te maken overheerlijke saus bij b.v. biefstuk of rosbief, maar ook smakelijk bij een lekker stukje varkensvlees. Ik heb het recept vertaald uit het Amerikaanse kooktijdschrift Epicurious. 92% maakt het recept weer. Bekijk de 69 reviews.http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Beef-Tenderloin-with-Port-Balsamic-Sauce-5808Doe voorzichtig met de balsamicoazijn, te veel brengt de saus uit balans. De boter zorgt er voor dat het zuurtje wat zachter wordt, dus niet weglaten! En echt tot 1/3 inkoken, anders heb je niet de volle smaak en is de saus te dun van smaak.Kook de saus van te voren in en zet het weg. Je hoeft het dan alleen maar op te warmen als je zo ver bent met het vlees. Klop er dan de boter en eventueel wat aardappelmeel door.
Ingrediënten 2 personen
250 ml rode port , 250 ml droge witte of rode wijn, biefstuk of rosbief, 3 eetlepels ijskoude boter in blokjes, 1 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn van goede kwaliteit of balsamico crème, eventueel wat aardappelmeel met wijn om te bindenBereidingswijze
Braad of bak het vlees op de gebruikelijke manier in een eetlepel olie en een eetlepel boter. Haal het vlees uit de pan en zet op een warm bord afgedekt weg.Voeg het port/wijnmengsel en de balsamicoazijn toe aan de aanbaksels in de pan en schraap de aanbaksels los. Kook de saus tot 1/3de in en haal de pan van het vuur. Klop de resterende koude boter door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper.Mocht je de saus te dun vinden dan kun je de saus binden met een beetje aardappelmeel met wijn.