Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Port

Port recepten (3.143) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rood Gestoofde Stoofperen

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

INGREDIENTEN

2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Hertenbiefstuk in een Port Honingsaus

Een echt feestelijk stukje vlees die je kan serveren met gebakken krieltje, een gekookt peertje en peultjes of sperzieboontjes.

INGREDIENTEN

4 hertenbiefstukjes, 3 dl port, boter, 2 el honing, zout en peper, kastanjechampignons of een ander soort, 1 ui fijngemaakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Stoofpeertjes in port

Herfst in optima forma... zoet, zacht, zalig!!

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen (bv Gieser Wildeman), 4 dl rode zoete port, 1 dl water, 3 kaneelstokjes, 50 gr basterdsuiker (wit of bruin, dat is naar je eigen smaak), 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kipfilet in bacon met een romige portsaus

Kipfilet weer eens heel anders. Door de bacon krijgt de kip een pittige smaak. De romige portsaus maakt er iets bijzonders van.

INGREDIENTEN

4 halve kipfilets, ½ kippenbouillontablet, 8 dunne plakjes bak-bacon, 2 teentjes knoflook, 2 eetl olijfolie, 15 gram boter, 1 flink glas rode port, 150 ml (koks) room, zout, peper, gedroogde oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zomerse port

INGREDIENTEN

Port

  •  …
  •  
  • Geplaatst op11-08-1999
  •  
  •  

Port Flip

INGREDIENTEN

Port

  •  …
  •  
  • Geplaatst op12-07-2002
  •  
  •  

Brandied Port

INGREDIENTEN

Port

  •  …
  •  
  • Geplaatst op27-02-2000
  •  
  •  

Port Sangaree

INGREDIENTEN

Port

  •  …
  •  
  • Geplaatst op10-03-2000
  •  
  •  

Rosbief uit de oven met portsaus

INGREDIENTEN

1 dl zonnebloemolie *, 1 dl olijfolie *, 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) *, 1/2 el scherpe mosterd *, 1 el balsamico-azijn *, zout * peper *, rosbief van ? 1,2 kg *, 25 g boter *, 1 sjalotje, fijngesneden *, 2 dl rode port *, 4 dl vleesfond *, 1 dl slagroom *, 50 g ijskoude boter, in blokjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Meloenballetjes Met Port

Fruithapje, voor een 10-tal hapjes

INGREDIENTEN

2 charentais-meloenen, rode port,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Port knoflooksaus

INGREDIENTEN

2 dl fond (hangt af van waar je de saus voor gebruikt, vis voor vis, kip voor gevogelte, etc.), 2 el boter, 6 teentjes knoflook, gehakt, 2 dl port, 1 el bloem

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2010
  •  
  •  10-20 min.

citroenspoom met port

INGREDIENTEN

Port, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-08-2005
  •  
  •  

Peren-bosbessencrumble met port

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel, 8 eetlepels lichtbruine basterdsuiker (zak 500 g), 2 zakjes vanillesuiker, mespunt zout, 175 g koude boter + extra om in te vetten, 4 rijpe handperen, conference of comice, 1 citroen, schoongeboend, 1 doosje bosbessen (250 g, diepvries), 8 eetlepels rode port,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  •  
  •  30-60 min.

Port & Cola

INGREDIENTEN

Port, Anders, Frisdrank

  •  …
  •  
  • Geplaatst op12-06-2000
  •  
  •  

Meloen Met Port

Zo is een meloen pas lekker

INGREDIENTEN

1 suikermeloen, 1 fles witte port, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Portugees Nagerecht
  •  0-10 min.

Meloen met port

INGREDIENTEN

Meloen - 1/2 deciliter port, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Sabayon met port

Zeer goed Lekker.

INGREDIENTEN

3 eierdooiers, 3 eetlepels griessuiker, 1 dl port

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Sabayon met port

Magnetron (2 personen)van "moesje2"

INGREDIENTEN

3 eierdooiers, , - 3 eetlepels griessuiker, , - 1 dl port, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

*Struisvogelfilet met port*

INGREDIENTEN

750 g Struisvogelfilet, 80 g Boter, Peper en Zout, 1 glas Port,1 dl Room, Knolselderpuree en Veenbessen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Meloen Met Port

Meloen met Port

INGREDIENTEN

2 niet te grote meloenen - 1 dl port - schepys.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-1999
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Meloen met Port

INGREDIENTEN

2 niet te grote meloenen ---, 1 dl port,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Meloen met Port

Koude Voorgerechten

INGREDIENTEN

2 niet te grote meloenen - 1 dl port

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Meloen Met Port

INGREDIENTEN

2 niet te grote meloenen - 1 dl port

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

meloen met port

INGREDIENTEN

1 grote honingmeloen, 1 kopje witte port

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

meloen met port!

EEN FRISSE GECOMBINEERDE SMAAK.

INGREDIENTEN

2 NIET TE GROTE MELOENEN, 1 DL. PORT.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

stoofpeertjes met port.

Ouderwets recept, maar wel erg lekker!!

INGREDIENTEN

1 kg kleine stoofpeertjes - 1 dl rode port- 1 kaneelstokje - 3 el suiker- 1 el sinaasappelmarmelade.,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Meloen met port

INGREDIENTEN

4 kleine cavaillon- meloenen, 4 kleine glaasjes port

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

#vijgen met port

Feestelijk nagerechtje

INGREDIENTEN

2 dl rode port, 8 verse of gedroogde vijgen, 1/8 l slagroom, 1 el suiker,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Frambozenconfiture met port

INGREDIENTEN

Voor 2 potjes, , 500 gram frambozen, 3/4 dl rode port, 500 gram geleisuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Engels
  •  10-20 min.

Extravagant Port

INGREDIENTEN

Port, Grand marnier, Frisdrank

  •  …
  •  
  • Geplaatst op04-06-2006
  •  
  •  
  • Eigen recept

MELOEN MET PORT

INGREDIENTEN

=2 KLEINE CANTALOUPE MELOENEN = 4 GLAASJES RODE PORT.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Port appels

Een ontzettend lekker nagerecht.

INGREDIENTEN

4 appels ( harde appel ), 50 gram roomboter, 50 gram vanillesuiker, 2 dl rode port, 20 gram krenten, 20 gram rozijnen, Kaneel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Struisvogelfilet met port

INGREDIENTEN

800 g struisvogelfilet, 80 g boter, peper, zout, rode port, room

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slowcooker-kersen met port

Heerlijke kersen voor over je ijs of bij een stukje vlees.Gemaakt in de slowcooker.

INGREDIENTEN

De bereiding is maar een paar minuten, echter je slowcooker moet wel paar uurtjes aan.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Kruidige pruimenjam met rode port

Een van de variaties uit mijn grote emmer vol pruimen....

INGREDIENTEN

1250 gr. pruimen, 500 gr. geleisuiker 2:1, 5 eetl. suiker, scheut rode port, 1 theel. speculaaskruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Cranberrycompote met port

Recept afkomstig van Life and Cooking. Bereidingstijd 15 minuten, plus afkoeltijd.

INGREDIENTEN

1 zak cranberry?s (netto gewicht 350 gram), 0,5 dl sinaasappelsap, 0,5 dl rode port, 0,5 theelepel kaneel, 150 gram suiker, citroensap,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kalfslapjes met port

Behoeft geen verdere uitleg!

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes80 gram boter0,5 dl slagroom1 dl witte port80 gram geraspte kaaspaneermeelzout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uiensoep Met Port

Robert Courtine, beroemd culinair journalist en gourmet uit Frankrijk, noemde de ui ooit de truffel van de armen; deze soep is in ieder geval bijzonder smakelijk, eet er een croque parisien bij !

INGREDIENTEN

45 g boter, 600 g uien in ringen, zout, peper, 1 tl suiker, 35 g bloem, 1 l kippebouillon, 1 dl witte port.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke Italiaanse runderstoofpot met port

INGREDIENTEN

- 700 gram runderlappen, - 150 ml port, - 20 jeneverbessen, - takje tijm, - takje rozemarijn, - takjes peterselie, - 250 gram spekjes, - 4 grote uien, - boter, - olijfolie, - een rode peper, - knoflook, - scheutje water, - 2 blikjes tomatenpuree, - bakje (250 gr.)kastanje champignons, - spaghetti

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-12-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top