1. Home
  2. Recepten
  3. Port

Port recepten (3.122)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hertenbiefstuk in een Port Honingsaus

Een echt feestelijk stukje vlees die je kan serveren met gebakken krieltje, een gekookt peertje en peultjes of sperzieboontjes.

INGREDIENTEN

4 hertenbiefstukjes, 3 dl port, boter, 2 el honing, zout en peper, kastanjechampignons of een ander soort, 1 ui fijngemaakt

Bereidingswijze

Bak de biefstuk in de pan. Zorg dat je hem, niet te lang bakt en dat de biefstuk van binnen nog rood is. Ondertussen in andere pan flink wat boter verhitten en daar de uien en champignons fruiten. Breng op smaak met de kruiden. Voeg nu de honing en de port toe. Hou de biefstuk warm in wat aluminiumfolie en roer de saus nog 3 minuten door. Voeg of wat ijskoud boter toe of wat allesbinder om de saus een beetje te binden.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Rood Gestoofde Stoofperen

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

INGREDIENTEN

2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes in port

Herfst in optima forma... zoet, zacht, zalig!!

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen (bv Gieser Wildeman), 4 dl rode zoete port, 1 dl water, 3 kaneelstokjes, 50 gr basterdsuiker (wit of bruin, dat is naar je eigen smaak), 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kipfilet in bacon met een romige portsaus

Kipfilet weer eens heel anders. Door de bacon krijgt de kip een pittige smaak. De romige portsaus maakt er iets bijzonders van.

INGREDIENTEN

4 halve kipfilets, ½ kippenbouillontablet, 8 dunne plakjes bak-bacon, 2 teentjes knoflook, 2 eetl olijfolie, 15 gram boter, 1 flink glas rode port, 150 ml (koks) room, zout, peper, gedroogde oregano

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zomerse port

INGREDIENTEN

Port

  •  
  •  
  • Geplaatst op11-08-1999
  •  
  •  

Port Flip

INGREDIENTEN

Port

  •  
  •  
  • Geplaatst op12-07-2002
  •  
  •  

Brandied Port

INGREDIENTEN

Port

  •  
  •  
  • Geplaatst op27-02-2000
  •  
  •  

Port Sangaree

INGREDIENTEN

Port

  •  
  •  
  • Geplaatst op10-03-2000
  •  
  •  

Rosbief uit de oven met portsaus

INGREDIENTEN

1 dl zonnebloemolie *, 1 dl olijfolie *, 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) *, 1/2 el scherpe mosterd *, 1 el balsamico-azijn *, zout * peper *, rosbief van ? 1,2 kg *, 25 g boter *, 1 sjalotje, fijngesneden *, 2 dl rode port *, 4 dl vleesfond *, 1 dl slagroom *, 50 g ijskoude boter, in blokjes

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Meloenballetjes Met Port

Fruithapje, voor een 10-tal hapjes

INGREDIENTEN

2 charentais-meloenen, rode port,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Pittige hachee met port, bier en chocolade

Een typische klassieker met een nieuwe twist! 

INGREDIENTEN

1 el bloem, peper en zout, 750 g runderstoofvlees, in blokjes, 3 el olijfolie, 1 ui, gesneden, 2 tenen knoflook, geperst, 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1/2 tl komijn, 1/4 tl gerookte paprikapoeder, 1/4 tl cayennepeper, 1/2 tl kaneel, mespuntje kruidnagel, 125 ml rode port, 250 ml runderbouillon, 250 ml donker bier, 25 g pure chocolade, sambal

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste port recepten

Port knoflooksaus

INGREDIENTEN

2 dl fond (hangt af van waar je de saus voor gebruikt, vis voor vis, kip voor gevogelte, etc.), 2 el boter, 6 teentjes knoflook, gehakt, 2 dl port, 1 el bloem

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2010
  •  
  •  10-20 min.

citroenspoom met port

INGREDIENTEN

Port, Vruchtensap

  •  
  •  
  • Geplaatst op30-08-2005
  •  
  •  

Peren-bosbessencrumble met port

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel, 8 eetlepels lichtbruine basterdsuiker (zak 500 g), 2 zakjes vanillesuiker, mespunt zout, 175 g koude boter + extra om in te vetten, 4 rijpe handperen, conference of comice, 1 citroen, schoongeboend, 1 doosje bosbessen (250 g, diepvries), 8 eetlepels rode port,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  •  
  •  30-60 min.

Meloen Met Port

Zo is een meloen pas lekker

INGREDIENTEN

1 suikermeloen, 1 fles witte port, ,

  • Portugees Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Portugees Nagerecht
  •  0-10 min.

Port & Cola

INGREDIENTEN

Port, Anders, Frisdrank

  •  
  •  
  • Geplaatst op12-06-2000
  •  
  •  

Meloen Met Port

Meloen met Port

INGREDIENTEN

2 niet te grote meloenen - 1 dl port - schepys.

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-1999
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Sabayon met port

Magnetron (2 personen)van "moesje2"

INGREDIENTEN

3 eierdooiers, , - 3 eetlepels griessuiker, , - 1 dl port, ,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Meloen met port

INGREDIENTEN

Meloen - 1/2 deciliter port, ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Sabayon met port

Zeer goed Lekker.

INGREDIENTEN

3 eierdooiers, 3 eetlepels griessuiker, 1 dl port

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

*Struisvogelfilet met port*

INGREDIENTEN

750 g Struisvogelfilet, 80 g Boter, Peper en Zout, 1 glas Port,1 dl Room, Knolselderpuree en Veenbessen.,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

meloen met port!

EEN FRISSE GECOMBINEERDE SMAAK.

INGREDIENTEN

2 NIET TE GROTE MELOENEN, 1 DL. PORT.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Meloen Met Port

INGREDIENTEN

2 niet te grote meloenen - 1 dl port

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Meloen met Port

Koude Voorgerechten

INGREDIENTEN

2 niet te grote meloenen - 1 dl port

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Meloen met Port

INGREDIENTEN

2 niet te grote meloenen ---, 1 dl port,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

stoofpeertjes met port.

Ouderwets recept, maar wel erg lekker!!

INGREDIENTEN

1 kg kleine stoofpeertjes - 1 dl rode port- 1 kaneelstokje - 3 el suiker- 1 el sinaasappelmarmelade.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

meloen met port

INGREDIENTEN

1 grote honingmeloen, 1 kopje witte port

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

#vijgen met port

Feestelijk nagerechtje

INGREDIENTEN

2 dl rode port, 8 verse of gedroogde vijgen, 1/8 l slagroom, 1 el suiker,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Frambozenconfiture met port

INGREDIENTEN

Voor 2 potjes, , 500 gram frambozen, 3/4 dl rode port, 500 gram geleisuiker

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Engels
  •  10-20 min.

Heerlijke Italiaanse runderstoofpot met port

INGREDIENTEN

- 700 gram runderlappen, - 150 ml port, - 20 jeneverbessen, - takje tijm, - takje rozemarijn, - takjes peterselie, - 250 gram spekjes, - 4 grote uien, - boter, - olijfolie, - een rode peper, - knoflook, - scheutje water, - 2 blikjes tomatenpuree, - bakje (250 gr.)kastanje champignons, - spaghetti

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-12-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Extravagant Port

INGREDIENTEN

Port, Grand marnier, Frisdrank

  •  
  •  
  • Geplaatst op04-06-2006
  •  
  •  

Meloen met port

INGREDIENTEN

4 kleine cavaillon- meloenen, 4 kleine glaasjes port

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

MELOEN MET PORT

INGREDIENTEN

=2 KLEINE CANTALOUPE MELOENEN = 4 GLAASJES RODE PORT.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kruidige pruimenjam met rode port

Een van de variaties uit mijn grote emmer vol pruimen....

INGREDIENTEN

1250 gr. pruimen, 500 gr. geleisuiker 2:1, 5 eetl. suiker, scheut rode port, 1 theel. speculaaskruiden

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Struisvogelfilet met port

INGREDIENTEN

800 g struisvogelfilet, 80 g boter, peper, zout, rode port, room

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slowcooker-kersen met port

Heerlijke kersen voor over je ijs of bij een stukje vlees.Gemaakt in de slowcooker.

INGREDIENTEN

De bereiding is maar een paar minuten, echter je slowcooker moet wel paar uurtjes aan.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Port appels

Een ontzettend lekker nagerecht.

INGREDIENTEN

4 appels ( harde appel ), 50 gram roomboter, 50 gram vanillesuiker, 2 dl rode port, 20 gram krenten, 20 gram rozijnen, Kaneel

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Kaascreme Met Port

Een heerlijk nagerechtje met kaas, port en wat gember.

INGREDIENTEN

* 125 ml slagroom, * 80 gram geraspte kaas, * 2 eetlepels rode port, * 6 bolletjes gember, * diverse soorten toastjes.

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Cranberrycompote met port

Recept afkomstig van Life and Cooking. Bereidingstijd 15 minuten, plus afkoeltijd.

INGREDIENTEN

1 zak cranberry?s (netto gewicht 350 gram), 0,5 dl sinaasappelsap, 0,5 dl rode port, 0,5 theelepel kaneel, 150 gram suiker, citroensap,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Saus Met Port

INGREDIENTEN

1,5 dl port - 2 sinaasappels - 2 sjalotjes - 1/2 citroen - zout - cayennepeper - 40 gram boter - 40 gram bloem - 5 dl kalfsbouillon

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
Nieuwste port recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top