Zoete sperziebonen met kipfilet
Dit is werkelijk super lekker, bij ons worden de sperziebonen eigenlijk nog maar alleen op deze wijze gegeten. Komt vooral door het heerlijke pittig-zoet sausje. en verder is het een heel eenvoudig recept wat ook nog eens heel snel klaar is!
Ingrediënten 2 personen
2 fijngesnipperde rode uien; 2 fijngehakte teentjes knoflook; 4 ons kipfilet , in blokjes gesneden.; 4 eetlepels gembersiroop; 1 theelepel sambal oelek; 8 eetlepels ketjap manis; 4 eetlepels ketjap asin; 400 gr. sperzieboontjes.; olie om te bakkenBereidingswijze
Blancheer de sperzieboontjes kort( 3 min.) Bak vervolgens in hete olie 2 fijngesnipperde rode uien en 2 fijngehakte teentjes knoflook lichtbruin. (niet laten verbranden); Daarna voeg je er de in blokjes gesneden kipfilet aan toe. Bak dit rondom bruin op hoog vuur. Als de kipfilet bruin is, een klein beetje kruiden met kipkruiden. Daarna voeg je de gembersiroop, sambal, ketjap manis en ketjap asin toe. Roer alles goed door. Daarna voeg je als laatste de kort geblancheerde sperzieboontjes toe. Zet het geheel op een lager vuur en laat alles zachtjes gaar worden. In 15-20 min. met een gesloten deksel. Af en toe doorroeren.