Pompoen Garnalen Curry
Een heerlijke garnalen curry met de zoete smaak van de pompoen. Ideaal voor in de herfst wanneer de verse pompoen in het seizoen is.
Ingrediënten 4 personen
4 eetleepels zonnebloemolie, 500 gr garnalen, gepeld, klein of groot, 250 gr pompoen , gesneden in grote blokken, 400 gr (1 blik) coco melk, 100ml of water, 2 uien, gepeld en gesneden, 1 tomat in stukjes , 2 teentjes knoflook, 2 cm gember, gepeld en klein gesneden , 5 curryblaadjes (optieneel), 1 flinke eetleepel Milde Curry Paste , 1/2 limoen, zout ,Bereidingswijze
Heet de olie in de pan, eerst de uien fruiten,dan de tomat in stukjes, de gember, knoflook,zout en Milde curry Paste. Goed mengen tot het een gladde massa is. Voeg het water, coco melk en de pompoen toe. Laat sudderen op klein vuur circa 15 min. Voer vervolgens de garnalen toe, een minuut of vijf zachtjes laten sudderen. Nog een minuut of twee omscheppen. Voeg tenslotte de limoensap en de koriander toe en klaar.