1. Home
  2. Recepten
  3. Pools
  4. Poolse recepten
Poolse recepten Meer Poolse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Lekker pittig gerecht dat makkelijk te bereiden is ; we gebruiken in dit recept geen rookworst of geen Poolse worst, maar chipolata ! Uiteraard kan je dit gerecht origineel  bereiden met de gekende Poolse worst  'Kielbasa'  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Pools

Ik maakte een Hongaars hoofdgerecht en wilde er een salade bij. Ik zag op internet ook een Hongaarse komkommersalade maar het recept van de Poolse komkommersalade leek me lekkerder. De salade smaakte prima bij mijn hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Pools

Poolse strikjes zijn heerlijke hapjes voor de feestdagen. Het is lekker en ziet er ook nog eens fantastisch uit! Als eerste wordt er een deeg gemaakt, dit deeg vouw je tot strikjes. De strikjes worden vervolgens gefrituurd. Vlak voor serveren bestuif je de strikjes met poedersuiker. Een heerlijk feestelijk gerecht! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

De Italianen hebben hun ravioli, de Japanners eten gyoza, bij de Chinezen smullen ze van dim sum en in Polen zijn pierogi populair. Pierogi zijn gevulde deegvelletjes, die eerst een paar minuten gekookt worden en daarna in een pan in olie of boter aangebakken worden. De vulling kan zowel hartig als zoet zijnDe hartige vulling bestaat traditioneel uit aardappelpuree, witte kool en kaas. Soms worden er champignons aan toegevoegd, soms ook vlees. Ze worden geserveerd met zure room. De zoete variant is vaak gevuld met bosbessen of ander fruit. Ik vertelde je eerder al over mijn Poolse roots. Daarom wil ik me meer verdiepen in de Poolse keuken. Ik liet je al meegenieten van de kluski zoals mijn babcia ze maakte. Wel, men zegt dat je de Poolse keuken pas echt kent, als je pierogi geproefd hebt.  Dus vandaag toon ik je hoe je dit typisch Pools gerecht klaarmaakt. Pierogi eet je als hapje of voorgerecht. De zoete pierogi zijn lekker als dessert en zelfs bij het ontbijt. In Polen ontbreken ze nooit bij een feestmaaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Pools

Poolse klassieker die we serveren met een aardappelpuree …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Pools

Nu het buiten zo lekker koud is en er zelfs wat sneeuw te zien is, is het tijd voor een heerlijke winterse zuurkoolschotel. Dit recept is afgeleid van het Poolse gerecht Bigos. Bigos bevat altijd (veel) varkensvlees, karwijzaad en uiteraard zuurkool.  Ik besloot in deze trant verder te gaan, want wauw wat zag dat er lekker uit.Wij aten dit gerecht op de dag dat ik het ook gemaakt had. We hadden echter zo'n pan vol dat we het de volgende dag nog een keer konden eten. En jemig, het was toen zelfs nog lekkerder dan de eerste keer! Echt ik kan dit recept alleen maar aanraden, ik vond het heerlijk. Volgende keer bewaar ik het dan wel voor de volgende dag want dan is het nóg lekkerder.Ik gebruikte als vlees zuurkoolspek, varkenslappen en rookworst. Wil je dit liever anders? Geen probleem, gebruik gerust salami, hamlappen of zelfs rundvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

Deze ovenschotel at ik voor het eerst bij mijn Poolse schoonzusje. We vonden het verrukkelijk. Nu maak ik deze schotel ook zelf klaar. Weer eens een andere manier om spruitjes met gehakt klaar te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze overheerlijke gevulde courgettes aten we bij mijn Poolse schoonzusje Bogna tijdens de verjaardag van mijn broer. Heel gemakkelijk te maken. De saus gaat ongekookt onderin de schaal. Dan de rauwe uitgeholde courgettes erin met vulling. Iedereen was verrukt. Recept afgekeken en opgeschreven. Zoets lekkers moet zeker op Smulweb om ook anderen hiervan mee te laten genieten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Mijn kinderen zijn hier dol op!  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. De smaak is de volgende dag nóg intenser. Verwarm het gerecht al roerend op laag vuur. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. De smaak is de volgende dag nóg intenser. Verwarm het gerecht al roerend op laag vuur. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

Eenvoudig te maken en niet duur. Je kunt ze ook een dag van tevoren maken zodat je ze alleen nog hoeft af te bakken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Pools

Maak een heerlijke winterwandeling in de wetenschap dat deze verrukkelijke schotel op je staat te wachten en je dag kan niet meer stuk! Dit recept uit het Volkomen Vleesboek uit 1973 (!) komt bij ons in de winter nogal eens op tafel, iets aangepast maar alle eer voor The Good Old Wina Born …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

Deze overheerlijke "slanke" salade maakte mijn Poolse schoonzusje voor ons feestbuffet in september 2009. Ik had de salade al eerder geproefd en ik vond de salade overheerlijk. Met mij veel van onze gasten die om het recept vroegen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Pools

Bigos, dit poolse zuurkoolgerecht wordt in onze familie al vele generaties lang op deze wijze bereidt. Het recept is voor 6 - 8 personen, als je nog wat overhoudt kun je dit makkelijk in porties invriezen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools
Populaire Poolse kookboeken:
Top