Pompoensoep met geroosterde knoflook
Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.
INGREDIENTEN 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje 5 el. olijfolie 2 takjes tijm 1 pompoen 2 uien, gesnipperde 1 tl. koriander, gemalen 1.2 l. boullion, Kip 3 el. oregano, verse, fijngehakte Peper, zwarte, gemalen Zeezout 4 tomaten 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan 3 el. olijfolie, extra vergine 1 el. balsamicoazijn
BEREIDING 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en giet de helft van de olijfolie erover. Voeg de tijm toe en vouw de folie om de bollen. Leg het pakketje met de pompoen op een bakplaat en bestrijk de pompoen met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten, paprika en rode peper voor de salsa toe. 2. Rooster de groenten 25 minuten en neem de tomaten, paprika en rode peper uit de oven. Verlaag de temperatuur to 190 graden en rooster pompoen en knoflook nog 20-25 minuten tot de knoflook zacht is geworden. 3. Verhit de rest van de olie in een grote, zware koekenpan en fruit de uien met de koriander ca. 10 minuten of tot ze zacht zijn geworden. 4. Verwijder het vel van de paprika en rode peper en pureer ze met de tomaten en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of blender. Roer de azijn erdoor en breng de salsa op smaak. Voeg desgewenst nog wat olie toe. 5. Knijp de teentjes geroosterde knoflook uit de velletjes en voeg ze toe aan de uien. Schep het vrchtvlees van de pompoen uit de schil en doe het in de pan. Voeg de bouillon, een halve theelepel zout en flink wat peper toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zacht koken. 6. Voeg de helft van de oregano toe en laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep, zonodig in porties, in een keukenmachine of blender tot een romige soep. U kunt de soep ook door een fijne zeef drukken. 7. Verwarm de soep weer in een schone pan, maar laat hem niet meer koken. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen. Voeg wat tomatensalsa toe en strooi de rest van de oregano erover. Serveer meteen.
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2007Nederlands Voorgerecht30-60 min.
pompoensoep
Dit is een recept van Prinses Margriet en stond in de Margriet.Deze soep wordt bij hen regelmatig gegeten.
2 flinke uien, Pompoen of stuk pompoen van circa 1 kg, Grote courgette, stukje gemberwortel van ong 1 cm, 25 gr boter of olijfolie, 2 theel kerriepoeder, 1 liter groentebouillon [2 tabletten], peper en zout, 25 gr cashewnoten, 4 eetl fijngehakte koriander of 2 eetl korianderpoeder.
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2005Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Thaise pompoensoep
Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.
1 el olijfolie, 1 el boter, 1 teentje knoflook, 4 sjalotjes, 2 kleine rode pepertjes, 1 el citroengras (Conimex), 500 ml kippenbouillon, 500 g flespompoen, 1 aardappel, 1 blikje kokosmelk, 1 el verse basilicum
- Thais
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-08-2008Thais20-30 min.
Pompoensoep met kokosmelk en kerrie
Gember en kerrie zorgen voor een frisse en pittige toets in deze eenvoudig te bereiden soep. Een aanrader waarmee u kleur en exotisme brengt in uw dagelijkse menu! voor 4 pers.; bereidingstijd: 25 min.
- 500 g pompoen, - 1 preiwit, - 1 banaan, - 165 ml kokosmelk (blik), - 2 cm verse gember, - 8 dl kippenbouillon (1,5 blokje opgelost in 8 dl heet water), - 2 eetl. olijfolie, - 2 koffiel. kerrie, - peper en zout, , Voor de afwerking:, , - 1 dl room, - 1 mespunt kerrie,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-09-2005Belgisch20-30 min.
pompoensoep
Een heerlijk herfstige soep.
1 ui, 1 rode paprika, 2 aardappels (afkokers), 2 eetlepels olie, 1 theelepel gemberpoeder (djahe), 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar), 500 gram pompoen in blokjes, 2 tuinkruiden bouillontabletten, 1 a 2 theelepels sambal, 4 eetlepels creme fraiche, 1 takje peterselie, peper en zout
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-10-2000Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Marokkaanse pompoensoep
Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep. Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniërs, Turken en Israëli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep.
* Twee eetlepels zonnebloemolie, * Twee fijngehakte teentjes knoflook, * 1 pompoen van ongeveer een kilo, * 1 liter groentebouillon (tabletten), * 1 theelepel gemalen komijn, * 1 theelepel citroensap, * zout en versgemalen zwarte peper, * 1 deciliter olie om te frituren, * 1 eetlepel korianderblaadjes, * 1 eetlepel muntblaadjes, * 200 gram kipfilet in reepjes, * mespunt kaneel
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-10-2007Marokkaans30-60 min.
Pompoensoep
1 klontje boter., 700 gr pompoen ( vruchtvlees in stukjes ). 2 uien grof gesneden., 2 tomaten ( ontvliesd en in stukken)., 2 kippenbouillonblokjes., 1,5 liter water., 25 cl room., Peterselie
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-1998Amerikaans30-60 min.
Pompoensoep
Een herfstsoep die ik regelmatig maak en waar ons gezin nooit genoeg van krijgt. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid.
1kg pompoen in stukjes, 60g boter, 1 ui, 1l. kippenbouillon, 1 kopje room, gehakte basilicum, 2 wortelen, 2 prei, Peper en zout.,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-10-2000Belgisch30-60 min.
Pompoensoep
Uit het boek Het Langzaam-aan-dieet, voor 4 personen
1 kilo pompoen, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 eetl (zonnebloem)olie, 2 eetl tuinkruidenbouillonpoeder, 1 liter water, basilicum, tijm, majoraan,
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-04-2005Slanke keuken20-30 min.
Pompoensoep
Heerlijke oranje pompoensoep voor elke gelegenheid!
1 oranje pompoen (Hokkaido), 1 ui, 1 kleine courgette of een halve grote, 1 kleine wortel, 750 ml groentebouillon, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel currypoeder, Beetje chili(poeder) (of sambal oelek), 1 theelepel gemalen komijn, 1 bakje crème fraiche, zure room of (slag)room (finesse voor verrijken), Zout, 1 eetlepel suiker, Peper, Olijfolie
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-10-2012Nederlands20-30 min.
Pompoensoep
Pompoensoep, , Van het vruchtvlees kun je een heerlijke soep maken., , Benodigdheden:, , - 1 pompoen (1 kilo), , - 1 ui, , - 3 appels in stukken, , - 2 theelepels gedroogde rozemarijn, , - 750 ml kruidenbouillon, , - 125 ml crème fraîche, , - 3 sneetjes witbrood in blokjes, , - staafmixer, ,
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-11-20120-10 min.
pompoensoep
Een lekkere maaltijdsoep, waarin de pompoen niet overheerst. Beslist de moeite waard om eens te eten. Neem de hoeveelheden bij de ingredienten niet te strikt. Ook kan er naar hartelust gevarieerd worden, door bijv. prei of ui te nemen. De knolselder kan vervangen door koolraap Bedenk het zelf maar. Bij mij is de soep elke keer iets anders, en toch steeds lekker.
1/2 pompoen. 1/2 knolselderij.1 flinke wortel. 2 aardappelen. bakje champignons. Klein blikje doppers. Bakje creme fraiche. Kruiden zoals; gember, djahe, peper, laos, zout. evt. mosterd. Tuinkers of bieslook.
- Biologisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-02-1999Biologisch60-120 min.
Pompoensoep
Een heerlijke, romige pompoensoep voor koude dagen. Vol van smaak en makkelijk te maken. Gebruik kruiden naar smaak om hem op smaak te brengen. Hieronder staat een suggestie, maar je zou ook bijvoorbeeld kerrie of paprikapoeder kunnen gebruiken. Volg je eigen smaak en wat je in huis hebt.
- 1 pompoen van ongeveer 2 kg, groter mag. In stukken gesneden, - 1 ui, gesnipperd, - 1 wortel, in stukjes gesneden, - 2 dl rode wijn, - blikje kokosmelk, - 1 bouillonblokje, - 1,2 l water, - olie, - 3 cm gember, fijngesneden, of 1 tl gemberpoeder, - rode peper, fijngesneden, of ½ tl cayennepeper, - versgemalen peper en zeezout naar smaak, , Verder op smaak brengen met kruiden en specerijen. Bijvoorbeeld:, - 2 tl ketoembar, - 1 tl komijn, - 1 tl kurkuma, - 3 kardemompeulen, - ½ tl foelie, - paar takjes verse tijm of ½ tl gedroogde tijm, - takje verse rozemarijn of ½ tl gedroogde rozemarijn, - paar takjes verse oregano of ½ tl gedroogde oregano
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-2011Nederlands30-60 min.
Pompoensoep
1 groete Pompoen, veel uien, knoflook, groentebouillon, zure room, slagroom, zout, peper, kerrie
- Duits
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-11-2002Duits20-30 min.
Pompoensoep
Basisrecept
1 pompoen (ongeveer 2 kilo vruchtvlees), 1 ui fijngesnipperd, 1 knoflookteen, 1 aardappel in stukken, 1 bouillontablet, zout, peper, olijfolie, paar laurierblaadjes en tijmtakjes, water.,
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-11-2001Amerikaans20-30 min.
pompoensoep
Simpele pompoensoep, waardoor de pompoensmaak zuiver blijft en heerlijk is.
1 kleine pompoen (1-1,5 kilo) of een stuk, in blokjes gesneden. 1 kleine prei kleingesneden; enkele wortels geschrapt en in plakjes; stukje gember van 3-4 cm, geschild en gesnipperd; 50 gram boter; peper, suiker, peterselie, 2 bosuitjes. 1,5 liter kippen- of groentebouillon.
- Biologisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-09-2005Biologisch20-30 min.
- Eigen recept
pompoensoep
Lekkere pompoensoep met paprika en tomaat
- 4 tomaten, - 3 rode paprika`s, - 1 pompoen, - 2 uien, - aantal takjes tijm, - teelepel koriander (gedroogd), - 2 teentjes knoflook, - 1 liter kippenboullion, - 1/2 - 1 rode peper (1 hele rode peper is vrij pittig, maar wel lekker)
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-09-200930-60 min.
- Eigen recept
Pompoensoep
Zachte pompoensoep met licht pittige nasmaak.
* 2 rode uien, * 1 biologische pompoen (AH), * 2 rode paprika`s, * Olijfolie, * 4 teentjes knoflook, * 75 gram spekblokjes, * Chilipoeder, * 800 ml groentebouillon, * 100 ml room
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-05-201330-60 min.
- Eigen recept
Pompoensoep
- 1 kg pompoen, - 2 groentebouillon blokjes, - 1 liter water, - 2 uien, - 2 tenen knoflook, - 1 blik tomatenblokjes, - 2 laurierblaadjes, - 1 tl sambal, - 2 tl komijn, - 2 tl kerrie, - 2 el olijfolie, - creme fraich, - Naanbrood, - zout en peper
- Marokkaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-09-2010Marokkaans20-30 min.
Pompoensoep
Lekker en makkelijk
400 gr pompoenvlees, 1 aardappel, 1 ui, kippebouillon, boter, kerrie, knoflook, 1/4 liter slagroom of creme fraiche.
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-02-1999Frans20-30 min.
Pompoensoep
Welke kookrubriek je er ook op na leest, soep is in. Er verschijnen zelfs soeprestaurants, waar je voor een paar gulden een beker goedgevulde soep kunt kopen. Hier volgt een trendy recept, pompoensoep met gerookte kipfilet.
1 ui, 2 el boter, 1 grote aardappel, 125 g kastanjechampignons, 1 zak pompoenblokjes (250 g), 1 tl koriander, 2 tl kerriepoeder, ? kippenbouillontablet, 250 g gerookte kipfilet, 1/8 l slagroom, 10 sprietjes bieslook
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-06-200230-60 min.
Pompoensoep
Provencaalse Pompoensoep, een erg smakelijke, iets pittige soep, die echter vrij machtig is. Past prima bij Thanksgiving Day
1 teen knoflook, 1 prei, 2 dikke sneden (stok)brood, 1 kg vruchtvlees van pompoen, 5 dl melk, 3 dl kippenbouillon, tijm, nootmuskaat, 1/8 l slagroom, fijngehakte peterselie, selderij, zout en peper.
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-04-1999Frans60-120 min.
pompoensoep
Heerlijke, gemakkelijke pompoensoep!!
1 pompoen. (15-20 cm voor 3 personen?), 1 groot bakje creme fraise, 2 aardappels, bieslook of bosuitjes, bouillonblokjes, zout
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-03-2005Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Romige pompoensoep
Pompoensoep! Leuk om te maken als de pompoenen er weer zijn en echt super lekker!
Biologische pompoen, 125 ml slagroom, Kruidenbouillon, eetlepel kerriepoeder, geraspte oude kaas, prei
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-10-2009Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
pompoensoep
Een heerlijke smakelijke pompoensoep met een pittige twist van peper en knoflook. Ideaal voor na het schaatsen of als je een stevige maaltijdsoep wil serveren
2 pompoenen, 1 kipfilet, 3 uien, Anderhalve ltr water, 3 kippebouillonblokken, 2 tenen knoflook, Zout en versgemalen peper, Beetje kerrie, Eventueel crème fraiche en wat paprikapoeder, , ,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-03-2009Nederlands60-120 min.
Pompoensoep
Pompoensoep, anders dan anders
1 pompoen, (halve) spaanse peper (naar smaak), 1 liter bouillon, 2 eetlepel3 gembersiroop, circa 8 kleine of 4 grote takjes dille, peper en zout
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-10-2010Vegetarisch10-20 min.
Pompoensoep
Een wereld soep. Met dank aan Allerhande 11-1999 blz. 89.
1 ui; 1 rode paprika; 2 aardappels (afkokers); 2 eetl. olie; 1 theel. gemberpoeder; 1 theel. gemalen komijn (djinten); 2 theel. gemalen koriander(ketoembar); 2 zakjes pompoenblokjes (a 250 g); 2 tuinkruidenbouillontabletten; zout; peper; 1 a 2 theel. sambal; 4 eetl. creme fraiche (bekertje a 125 ml); 1 takje peterselie.
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-01-2000Amerikaans30-60 min.
pompoensoep
Eenvoudige, lekkere pompoensoep
2 uien, een middelgrote oranje pompoen, 3 tenen knoflook, 2 kruidenbouilliontabletten, boter, (verse) dille, zout, peper. Creme Fraiche.
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-201330-60 min.
pompoensoep
Weer een soepje, maar wel anders en vegetarisch
1el.olie; 1 fijngehakte ui; 1 kleine fijngehakte prei;500gr. pompoen; 350gr zoete aardappel;1l.groentebouillon;270ml.kokosmelk; 3el. gehakte verse korianderblaadjes;
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-10-2004Voorgerecht20-30 min.
Pompoensoep
Dit is in principe een recept voor pompoensoep in 'Europese stijl'. Let er wel op dat u niet te veel gember gebruikt, anders wordt de fijne smaak van de pompoen en de kokosmelk erdoor overheerst!
450 g pompoen, geschild en in kleine stukjes gehakt, 1 ui, in dunne ringen gesneden, ? theelepel verse gember, fijngehakt, 2 eetlepels boter of margarine, 600 ml bouillon of water, 480 ml kokosmelk, 1 eetlepel verse peterselie of koriander, fijngehakt, peper, zout,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-02-2002Vegetarisch20-30 min.
Pompoensoep
Pittige, maar toch romige pompoensoep
1 ui, 1 rode paprika, 2 aardappels (afkokers), 2 el olie, 1 tl gemberpoeder, 1 tl gemalen komijn (djinten), 2 tl gemalen koriander (ketoembar), 500 gr pompoen in blokjes, 2 tuinkruidenbouillontabletten, zout, peper, 1 a 2 tl sambal, 4 el creme fraiche, 1 takje peterselie,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2003Internationaal30-60 min.
Pompoensoep
Heerlijke pompoensoep
- 1 kleine pompoen of een stuk van 1 kg, - 1,5 l groente en/of runderbouillon (van tablet), - 3 eetl. olijfolie, - 350 g winterwortel, geschrapt en in stukken, - ½ rode of oranje paprika (of 1 kleine), - 2 uien, gepeld en in stukken, - 1 theel. chilipoeder, - 1 theel. gemalen komijn (djinten), - Eventueel schepje sambal geleek, - zout en versgemalen peper, - 125 ml demi crème fraîche, - 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries) of 1/2 eetl. gemalen koriander (ketoembar)
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-10-2014Nederlands30-60 min.
Pompoensoep
100 manieren om pompoensoep te maken, dit vind ik een erg lekkere
* 2 kg pompoen, * 2 tl kerrie, * 3 tenen knoflook, * 2 el bouillonpoeder, * 1 blik (400 ml) kokosmelk, * 2 blikken water
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-12-200720-30 min.
- Eigen recept
Pompoensoep
Deze pompoensoep is weer net iets anders, en zeker pittiger!
Middelgrote pompoen, Twee aardappels, Flinke scheut (zonnenbloem) olie., Een uitje., Een(liefst zelfgekweekte) rode chilipeper, Kurkuma en chilipoeder, zout en peper., Een groente-boullion-blokje,
- Vegetarisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-12-2011Vegetarisch60-120 min.
pompoensoep
Basisrecept pompoensoep
* 1 pompoen van ongeveer 2 kilo, * 200 gram room aan 8 % vet gehalte, * 50 cl kippenboullion, * zout, peper en nootmuskaat,
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-11-2003Goedkoop en snel20-30 min.
Pompoensoep
1 1/2 kg pompoenvlees(blokjes), 150 gr. aardappelen, 1 gedroogd rood Spaans pepertje, 3 teentjes knoflook, 2 uien, 3 el. olijfolie, 50 gr. boter, 2,2 liter kippenbouillon.
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-09-2000Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Pompoensoep
Pittige pompoensoep
Ui, pompoen, kruidenkaas voor slanke keuken (vb. Boursin Light, er bestaan tot nu toe 2 variëteiten), water, currypoeder, peper, zout, wat vetstof
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2007Slanke keuken20-30 min.
- Eigen recept
Pompoensoep
Appels en pompoenen combineren heerlijk samen. Dit jaar 30 pompoentjes geoogst uit eigen tuin, en dit soepje de hele winter kunnen eten...hmmm...
1 biologische pompoen (die kleine ronde knaloranje), 2 bouillonblokjes (groente), 1 rode ui, 2 appels, Scheut ketjap, 2 eetlepels tomaten ketchup, 7 cm gember, geschild en gesnipperd, Cayenne peper
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-02-2013Internationaal30-60 min.
- Eigen recept
pompoensoep
Ik heb al vele malen pompoensoep gemaakt maar dit recept blijft favoriet. De eerse smaak is zacht en romig maar er achter aan komt nog een lekkere pittige toon!
1 pompoen of een flink stuk van een grote pompoen, 1 theelepel gemalen komijn, 2 theelepels italianse piment, 1 theelepel gemalen koriander, bouillonblokjes (naar eigen keuze, ik heb altijd rund), creme fraiche
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-11-200830-60 min.
pompoensoep
Heerlijke pompoensoep
3/4 van een kleine pompoen, 1 soepprei, 1 grote ui, 2 l water, peterselie, 2 kippenbouillonblokjes (liebig vetarm),
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-10-2004Belgisch60-120 min.
pompoensoep
Romige pompoensoep
1 kg pompoen, 2 aardappels, 1 liter groentebouillon, 1 ui, 1 tl tuinkruiden, scheut soja cruisine of slagroom, peper en zout
- Biologisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-02-2000Biologisch30-60 min.
-
pompoensoep
van 123honey , 89 recepten, 0 volgers
-
pompoensoep
van pentia , 1 recepten, 0 volgers
-
Pompoensoep
van meerwal , 1 recepten, 0 volgers
-
Pompoensoep
van Jan_Stijns , 1 recepten, 0 volgers
-
Pompoensoep
van Karina74 , 1 recepten, 0 volgers
-
pompoensoepen
van brendaatje1989 , 1 recepten, 0 volgers
-
Pompoensoep
van Marleen1971 , 1 recepten, 0 volgers
-
Pompoensoep
van mobiel_1378151046 , 1 recepten, 0 volgers
-
pompoensoep
van bepjeberg , 1 recepten, 0 volgers
-
Pompoensoep
van mobiel_1420464413 , 1 recepten, 0 volgers