Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoenrisotto

Pompoenrisotto recepten (21) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

pompoenrisotto

INGREDIENTEN

* 400 g risottorijst, * pompoen van ongeveer 1 kg, * 1 grote ui, * paar teentjes knoflook, * 150-200 ml witte wijn, * ongeveer 750 ml kruidenbouillon, * 4-6 gedroogde madame jeannette pepertjes, * rozemarijn, * 200 g pittige geitenkaas (belegen, jong belegen), * olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pompoenrisotto

Nu de eerste herfstdagen zich aankondigen is dit pompoen-gerecht heerlijk romig en verwarmend. Absolute aanrader!

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 2 el olijfolie, 1 rode paprika in blokjes gesneden, 300 gr Arborio- of Carnaroli-rijst, 900 ml groentebouillon, 1 glas wijn (rood of wit; wat voor handen is), 1 pot pompoenpuree à 500 gr., 50-100 gr parmezaanse kaas, naar smaak, zout en peper naar smaak, peterselie voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pompoenrisotto

INGREDIENTEN

200 gram risotto, 600 ml paddenstoelen bouillon (van 2 blokjes), 300 gram pompoen, 100 ml witte wijn, 1 teentje knoflook (fijngesneden), Olie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  •  
  •  30-60 min.

Pompoenrisotto

Heerlijk herfstig gerecht met warme smaken

INGREDIENTEN

* 200 g risottorijst, * 600 ml groentebouillon, * 300 g pompoen in blokjes, * kaneel, koriander, couscouskruiden (gekocht bij een Toko), * peper, zout, * gesnipperd uitje, * olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

pompoenrisotto

Een zoet en zalig gerecht.

INGREDIENTEN

2 pakken risotto funghi, 1 zakje thaise nasimix, 1 pakje (ree) pate van aldi( tijdelijk verkrijgbaar) anders gewone pate naar keuze, 1 pompoen (normale grote), sojasaus, ketchup, citroensap, kerriepoeder, komijn, koriander, chilipoeder, paprikapoeder, kruidnagelpoeder, lavas, kerrie djawa, curry hot, nootmuskaat,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pompoen-risotto

INGREDIENTEN

500 gram pompoen, geschilde, in stukken - 4 geschilde aardappelen - 40 gram boter - 2 eetlepels bier - 1 scheutje melk - 4 eetlepels olijfolie - 2 uien, zoete en gesnipperde - 2 teentjes knoflook, fijngehakte - 400 gram risottorijst - 1 liter kippenbouillon - kaas, Parmezaanse ongeraspte - kervel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pompoen-risotto

Bron : ReceptenWeb

INGREDIENTEN

500 gram pompoen, geschilde, in stukken -, 4 aardappelen, geschilde -, 40 gram boter -, 2 eetlepels bier -, 1 scheutje melk -, 4 eetlepels olijfolie -, 2 uien, zoete, gesnipperde -, 2 teentjes knoflook, fijngehakte -, 400 gram risottorijst -, 1 liter kippenbouillon -, kaas, Parmezaanse ongeraspte -, kervel, , , , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pompoenrisotto

INGREDIENTEN

200 g risottorijst, 600 ml groentebouillon, 300 g pompoen in blokjes, kaneel, koriander, couscouskruiden (gekocht bij een Toko), peper zout, gesnipperd uitje, olijfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pompoen-risotto

INGREDIENTEN

500 g geschilde, ontpitte pompoen, in grote stukken gesneden, 4 aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden (naar keuze), 2 el bier, melk (naar keuze-zie methode), 4 el olijfolie, 2 uien, fijngehakt, 2 grote teentjes knoflook,geplet, 400 g risotte- rijst, 1 liter kokende kippenbouillon, ___Om te serveren__, Parmezaanse-kaaskrullen, pompoenchips (zie N.B), sprietjes kervel (naar keuze),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pompoenrisotto met scampi

Super lekkere pompoenrisotto met grote scampi

INGREDIENTEN

180 gram risottorijst = arborio of carnaroli rijst, 300 g grote scampi, 200 g pompoen (geschild en in blokjes), 50 g geraspte kaas (Pasta-mix van Vache Bleue), 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 80 ml droge witte wijn, 700 ml groentebouillon, 1 laurierblaadje, 1 stukje citroenschil, peterselie 1 el, boter 2 el, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pompoenrisotto met geitencurd

Een verassend lekkere risotto 

INGREDIENTEN

1 kg reuzenpompoen, olijfolie, 1 ui, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, geraspt, 1 el versgeraspte gember, zout, 240 g arboriorijst, 150 ml noilly prat, 1 liter hete groentebouillon, 3 el room, 3 el boter, versgeraspte nootmuskaat, Maldon zoutvlokken en peper, 125 ml geitencurd of geitencreme fraiche (natuurvoedingswinkel),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pompoenrisotto met kokos

Vegatopia kerstmenu 2001

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 500 g muskaatpompoen in dobbelsteentjes (vaak beter bekend onder de Engelse naam: butternut squash. Eventueel vervangen door peer op lichte siroop uit blik), 300 g risottorijst, 1 l groentebouillon, 1 blik kokosmelk (400 g), 4 el lichte sojasaus, 2 el limoensap, 175 g spinazieblaadjes, versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pompoenrisotto met hazelnoten

INGREDIENTEN

400 gram gesneden stukjes pompoen, 150 gram risottorijst, 500 ml hete kippenbouillon, 50 ml room, 50 ml sherry, 75 gram hazelnoten, 1 klein uitje, gesnipperd, zout en peper, Olijfolie, kervel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

pompoenrisotto met braadworstjes.

INGREDIENTEN

1 kg pompoen, 1 ui, 50 gram boter of margarine, 300 gram risottorijst ( pak a 400 gram ),1 runderbouillontablet, 2 pakjes runderbraadworstjes ( a 250 gram ), 1 dl campinaroom, zout, peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pompoenrisotto met geitenkaas

INGREDIENTEN

1 pompoen, 2 rode uien, 1 a 2 teentjes knoflook, Risottorijst, Sherry, (Kippen/kruiden)bouillon, Rozemarijn, Spaans pepertje, Peper/zout, Beetje tijm, Beetje kerrie, Zachte geitenkaas, Licor 43, Mooie glazen, Mooie borden, bestek, servetten..alles om de tafel mooi te dekken

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

pompoenrisotto met mascarpone en zeewolf

 

INGREDIENTEN

1 flespompoen (± 900 g), 6 el olijfolie, 1 tl chilivlokken, 2 tl grof zeezout, 4 tenen knoflook, 2 sjalotjes, fijngesnipperd, 300 g risotto, 150 ml droge witte wijn, 1 l visbouillon, 4 takjes salie, 500 g zeewolffilet*, in 4 stukken, 125 g mascarpone

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Thaise pompoenrisotto met gremolata

Voor 4:- recept van het artikel Risotto, ma non troppo Bron: Nest

INGREDIENTEN

Bouillon:, , 2 stengels selderij, 1 prei, 1 wortel, 1 ui, 1 stukje gember, geschild, 1 stengel citroengras, 1 gedroogde rode peper, 2 limoenblaadjes, , Risotto:, , 1/2 kg pompoen, 50 g boter, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 1 stengel citroengras, 1 scherpe rode peper, 2,5 cm gember, 300g arboriorijst, 1 dl witte wijn, 3 dl kokosmelk, , Gremolata:, , 1/2 milde rode peper, 1 teen knoflook, 4 el koriander, rasp van 1 limoen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pompoenrisotto met gevulde portobello's

Feestelijk vegetarisch hoofdgerecht dat op voorhand kan worden gemaakt.

INGREDIENTEN

200 g erwten (diepvries), 4 portobello's, 1 butternutpompoen, 100 g verse spinazie, 4 takjes verse tijm, 1 rode ui, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 g feta (blok), 1 eetl. margarine, 0.5 dl plantaardig alternatief voor room (bv. Alpro Cuisine), 240 g risottorijst, 1 dl droge witte wijn, 7.5 dl groentebouillon (1,5 blokjes opgelost in 7,5 dl heet water), 5 eetl. olijfolie, zwarte peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2017
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pompoenrisotto met trompettes de mort en pancetta

Geurige risotto's zijn erg in de mode, waarbij van alles gebruikt wordt, van inktvis tot verse kruiden, maar dit is mijn favoriet. Deze risotto is het perfecte gerecht voor een herfstachtig aroma.

INGREDIENTEN

25 gr boter, 2 sjalotten, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, geplet, 1 tl tijm, 250 gr arboriorijst, 200 ml witte wijn, 1 liter warme groentenbouillon, 100 ml lobbig geklopte slagroom, 50 gr parmezaanse kaas, geraspt, 75 gr pancetta, in dunne plakjes, 100 gr trompettes de mort (=champignon), gesauteerd in 50 gr boter, 4 el mascarpone, 1 el rode paprike in dobbelsteentjes om te garneren, pompoenpuree, 2 kleine pompoenen, geschild, van zaad ontdaan en in dobbelsteentjes, 2 teentjes knoflook, geplet, 4 el olijfolie, 3 takjes tijm,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Culy's pompoenrisotto met gebakken pancetta, geitenkaas en tijm

Ik kwam dit recept tegen op de Culy-website. Smaakt geweldig! Dus ik wilde het recept op deze manier graag bewaren en delen!

INGREDIENTEN

1,5 liter kippen- of groentebouillon, 4 eetlepels olijfolie, 50 gram roomboter, 1 grote ui, fijngesnipperd, 1 knoflookteen, fijngesneden, 400 gram risottorijst, 100 ml witte wijn, 50 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt, 400 gram pompoen, geschild en in blokjes, Gedroogde chilipeper, naar smaak, Paar takjes verse tijm, Vers gemalen peper en zeezout, Voor over de risotto, 200 gram pancetta, 200 gram zachte geitenkaas, 150 gram rucola, Tuinkers ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pompoen Risotto

Lekkere pompoenrisotto om de herfst een positieve boost te geven.

INGREDIENTEN

1 kg reuzenpompoen, olijfolie, 1 ui, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, geraspt, 1 el versgeraspte gember, zout, 240 g arboriorijst, 150 ml noilly prat, 1 liter hete groentebouillon, 3 el room, 3 el boter, versgeraspte nootmuskaat, Maldon zoutvlokken en peper, 125 ml geitencurd of geitencreme fraiche (natuurvoedingswinkel)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top