Pompoen-paprikasoep met hummus-bruschette
Heerlijk kruidige pompoensoep, geserveerd met hummus-bruschette, heerlijk gezond, vullend en vegetarisch
Ingrediënten 4 personen
voor de soep:, - 1 pompoen, - 3 tenen knoflook, - 1 grote ui, - 2 groentebouillontabletten, - 2 gegrilde paprika`s (uit pot), - 1 liter water, - 100 ml kookroom (light), - paprikapoeder, - kerriepoeder, - zout, peper, , voor de hummus:, - 1 blik kikkererwten, - 2 tenen knoflook, - 1 el vocht uit blikje kikkererwten, - 1 el citroensap, - handje verse peterselie, fijngesneden, - 1 - 2 tl olijfolie, - paprikapoeder, zout, peper, , - 4 flinke sneden grof donker brood (pompoenbrood is natuurlijk heerlijk en gepast)Voorbereiding
soep: - verwijder de schil van de pompoen en snijdt deze in blokjes - pers de knoflook - snijd de ui - snijd de gegrilde paprika`s ik stukjes voor de hummus: - laat de kikkererwten uitlekken (bewaar 1 el van het vocht) - pers de knoflook - snijd de peterselie fijn Mix de kikkererwten met de knoflook, het blikvocht, de knoflook, citroensap en peterselie. Meng 1 tl paprikapoeder, wat olijfolie en peper en zout door de hummus. Zet apart tot gebruik.
Bereidingswijze
Verhit olijfolie in de soeppan, fruit de knoflook en de ui met en snufje paprikapoeder en een tl kerriepoeder. Voeg de pompoen toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg het kokend water en de groentebouillontabletten toe, zet het vuur lager als het kookt en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg de gegrilde paprika toe en laat even meeverwarmen. Haal de pan van het vuur als de pompoen zacht is, pureer de soep. Zet wederom op een zacht vuurtje en roer de kookroom en nog paprikapoeder, kerriepoeder en zout en peper naar smaak toe. Zet het vuur zacht. Verhit olijfolie in de koekenpan, zet het vuur zacht en verwijder overtollige olie rooster de boterhammen twee minuutjes aan beide kanten, snijd diagonaal doormidden