- Eigen recept
Pompoen curry
Pompoen curry met rundvlees
Ingrediënten van Pompoen curry * 1 pompoen * 300 gram runderlappen in kleine reepjes gesneden * blikje baby maïs * 1 bosje lente ui * 1 ui * 1 ons basilicum * 1 blik kokosmelk * suiker * vissaus * 1 rundeer bouillonblokje
Bereidingswijze van Pompoen curry Kokosmelk laten koken zout erbij en dik laten worden. De vissaus erbij en dan het vlees in de pan. Lekker laten koken. Hierboven op de in stukjes gesneden pompoen. (de schil verwijderen). De gesneden ui. Mais en het bouillonblokje erbij doen. Na 20 minuten koken de basilicum toevoegen.
- Thais
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-09-2008Thais30-60 min.
- Eigen recept
Pompoen Garnalen Curry
Een heerlijke garnalen curry met de zoete smaak van de pompoen. Ideaal voor in de herfst wanneer de verse pompoen in het seizoen is.
4 eetleepels zonnebloemolie, 500 gr garnalen, gepeld, klein of groot, 250 gr pompoen, gesneden in grote blokken, 400 gr (1 blik) coco melk, 100ml of water, 2 uien, gepeld en gesneden, 1 tomat in stukjes, 2 teentjes knoflook, 2 cm gember, gepeld en klein gesneden, 5 curryblaadjes (optieneel), 1 flinke eetleepel Milde Curry Paste, 1/2 limoen, zout,
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-10-2010Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
pompoen curry
Pompoen curry met meerdere groenten en kruiden. Het is een zeer aromatisch gerecht...tongstrelend.
Pompoen (1 kg) ; 250 gr verse sperciebonen, 200gr verse eggplant (toko); 3 stengels citroengras(toko); koriander; limoenblad; limoensap; 500 gr kipfilet, kokosmelk(blik)400ml, 1 tot 2 eetl currypasta (naar smaak) kippenbouillon 350 ml; 2 eetl suiker; 1/2 theel kurkuma.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-11-2009Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
Pompoen curry
Vegetarische curry
, 2 pakjes quorn stukjes, ca. 500 gr pompoen, 3 theel milde kerrie, 2 eetl kurkuma, olie (maiskiem), 2 koppen water, zout, ketjap
- Indiaas Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-01-2003Indiaas Bijgerecht20-30 min.
Pompoen curry
3 eetl olie, 2 laurierblaadjes, 2 stukjes kaneel van 1 cm, 2 kruidnagelen, zaad van 2 kardemoms, 1 afgestreken theel uienzaad (nigella; kalonji), ? afgestreken theel mosterdzaad, ? afgestreken theel fenegriekzaad, 2 eetl sojayoghurt, ? afgestreken theel asafoetidapoeder (of knoflook), 1 afgestreken theel chilipoeder, 2 afgestreken theel koriander-komijnzaadpoeder (dhana-jira), ? afgestreken theel kurkuma (koenjit), 1 middelgrote tomaat, grof gesneden, 450 g rode pompoen (pethe), geschild en grof gesneden, 1 dl water, 1 theel amchurpoeder of citroensap, ? afgestreken theel. oersuiker, zout
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-2000Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Curry- pompoen soep
Een zoete, licht pittige soep die licht verteerbaar is.
1 butternut squash pompoen, gehalveerd en ontzaad, 2 grote uien, geschild en in vieren, half bolletje knoflook, 1.4L groentenbouillon, 1 laurierblad, 1 theel donkerbruine basterdsuiker, 1 theel currypoeder, 1/2 theel droge oregano, 1/2 theel gemalen kaneel, 1/4 theel nootmuskaat, zout en versgemalen zwarte peper naar smaak, 225g magere yoghurt, (handvol gehakte verse peterselie)
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-09-2013Internationaal60-120 min.
- Eigen recept
curry met pompoen, garnalen en zalm
* 400 ml kokosmelk uit blik, * 1 tot 2 eetlepels gele (of rode) Thaise currypasta, * 350 ml visbouillon, * 3 eetlepels vissaus, * 2 eetlepels Javaanse suiker of fijne kristalsuiker, * 3 stengels citroengras, in drie stukken gesneden en gekneusd met de platte kant van een mes, * 3 limoenblaadjes, van steeltjes ontdaan en in reepjes, * ½ theelepel kurkuma, * 1 kg pompoen (of butternut squash), in grote, hapklare stukken, * 500 g zalmfilet, in grote, hapklare stukken, * 500 g gepelde, rauwe garnalen, * paksoi of een andere groene groente naar keuze, * sap van ½ tot 1 limoen, * naar smaak koriander,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-08-2009Thais Hoofdgerecht20-30 min.
[b]Roergebakken pompoen curry[/b]
200,0 g pompoen of winterpeen, 100,0 g shiitake paddenstoelen, 50,0 g gewelde droge abrikozen, 250,00 g hamlappen, 1,00 EL fijngesneden verse koriander, 1,00 zout en peper, 200 ml Thaise rode curry woksaus (Mei Asia), 1,00 EL wokolie
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-08-2011Thais Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
curry met pompoen en aubergine
Het lijken veel ingrediënten maar meestal staat dit gewoon te staan in je kruidenrek!
Zonnebloemolie, 1 ui, 1/2 flespompoen, 1 kleine aubergine, handje diepvrieserwten, 1/2 groene peper, 1 knoflookteen, 2 theelepels fijngesneden gember (potje), flinke eetlepel korianderpoeder (ketoembar), flinke eetlepel komijnpoeder (Djinten), beetje chilipoeder, halve eetlepel kurkuma, blik tomatenblokjes (400 gr), half groentenbouillonblokje, laurierblad (1 grote of 2 kleintjes), suiker, kaneel, koriander
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-10-2011Hoofdgerecht30-60 min.
Pompoen curry soep
Met heel veel pompoenen uit de tuin moet je af en toe creabea zijn. Dit recept ben ik ergens op het interweb tegen gekomen.
1 grote of 2 kleine pompoenen, 1 zakje curry paste (ik heb de blue elephant massaman curry paste gebruikt, maar elk type is prima), kookroom of cocosroom, water
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-09-2016Vegetarisch20-30 min.
hete varkens curry met pompoen.
Ingredienten voor de curry., 1 el olie, 1-2 el rode curry pasta (zelf gemaakt of kant en klare pasta), 500 g mager varkensvlees, in reepjes of blokjes, 2 1/2 dl kokosmelk, 1 1/4 dl water, 350 g pompoen, in stukjes, 6 kaffir - limoenblaadjes, 2 el santen, 1 el vissaus, 1 tl bruine suiker, 2 rode chilli pepers, in dunne ringetjes, ingredienten voor de rode curry pasta.1 el korianderzaad, 2 el komijnzaad, 1 tl zwarte peper korrels, 2 tl garnalen pasta, 1 tl gemalen nootmuskaat, 12 gedroogde of verse rode chillipepers, grof gehakt, 20 rode sjalotjes, gesnipperd, 2 el olie, 4 stengels citroengras (alleen het wit), fijngehakt, 12 kleine tenen knoflook, fijngehakt, 2 el verse korianderwortel, fijngehakt, 2 el verse koriander steeltjes, fijngehakt, 6 kaffir - limoenblaadjes, 2 tl geraspte limoenschil, 2 tl zout, 2 tl gemalen kurkuma, 1 tl paprika poeder, , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-09-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Curry van eend en pompoen met lychees
=15pxRund-, kip-, vega-, vis- of garnalencurry, allen check. Maar merkwaardig genoeg had ik mij nog niet eerder gewaagd aan een curry met eend. Daar moest nodig eens verandering in komen. Met een blik lychees en een overgebleven halve pompoen ging ik aan de slag. De pompoen maakt het gerecht heerlijk zoet, alhoewel de suiker daar uiteraard ook zijn aandeel in heeft. Bron: http://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/curry-van-eend-met-pompoen-en-lychees/
2 eendeborstfilets, 120 gram suiker, 4 el vissaus, 4 el rode currypasta, 2 blikken kokosmelk, Sap van 1.5 limoen, 800 gram geschilde pompoen in blokjes (je kunt ook 2 zakjes van 400 gram geschilde pompoen in supermarkt kopen), 200 gram lychees uit blik, Een handje verse spinazieblaadjes,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-2016Thais Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pompoen, zoete aardappel & Garnalen Curry
Heerlijke licht pittige curry met garnalen pompoen en zoete aardappel. Zonder garnalen is deze curry vegetarisch ook erg lekker.
Voor de Curry, , - 4 eetlepels olie, - 500 gram (grote) garnalen, - 1 (kleine) Flespompoen, - 1 Grote zoete aardappel, - 400 gr (1 blik) kokosmelk, - 100 ml water, - 2 uien gepeld en gesnipperd, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 3 tenen knoflook, kleingesneden, - 2 cm gember, kleingesneden, - 1 flinke eetlepel (milde) gele currypasta, - 1 bos koriander, , Voor de Rijst, , - Basmati rijst voor 2 ps., - 5 kardemom peulen, - Kaneel 2 stokjes, - zout
- Aziatisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-10-2012Aziatisch20-30 min.
- Eigen recept
Curry met pompoen en kikkererwten
Ik wilde nog graag een curry zelf maken, zonder een pasta uit de winkel. Ben gaan experimenteren, en deze was heerlijk!!
- Pompoen (ong 600 gram), - Blik kikkererwten (400gram), - Blik tomatenblokjes (400 gram), - Kokosmelk (200ml), - Half bouillonblok, - 1 ui (of 2 sjalotjes), - 2 tenen knoflook, - 2 cm gember, - Kleine eetlepel kurkuma, - Kleine eetlepel komijn, - ½ eetlepel chilipoeder, - Beetje zout en peper,
- Aziatisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-02-2017Aziatisch20-30 min.
Gebakken pompoen in Curry
Bron: Ainsley's BBQ bible
1 kleine pompoen van ongeveer 2 kg., 2 el plantaardige olie, 1 grote ui, gehakt, 2 teentjes knoflook, uit de knijper, 2 1/2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt, 2 rode pepertjes, zonder zaden en fijngehakt, 2 el kerriepoeder medium, 6 hele kruidnagels, 2 verse laurierblaadjes, 450 gr zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2 1/2 cm, 1 grote rode paprika, zonder zaden en in stukken van 2 1/2 cm., 1 kleine aubergine, in stukken van 2 1/2 cm., 4 1/2 dl groentenbouillon, blik ogen- of kidneybonen, of duivenerwten (pigeons peas of toor dal) van 400 gr. uitgelekt en afgespoeld, blik kokosmelk van 400 gr., 50 gr verse spinazie, gewassen en grote stelen verwijderd, zout en versgemalen zwarte peper
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-02-20010-10 min.
Pompoen en Cocosnoot Curry
1 el zonnebloemolie, 2 kleine uien-gepeld en fijn gesneden, 3 teentjes knoflook-gepeld en fijn gesneden, 1 klein stukje verse gember-geschild en geraspt, 1 stengel citroengras-alleen zachte gedeelte-fijn gesneden, 2-3 gedroogde rode chilipepers-zaden verwijderd, in kleine stukjes gesneden, 1 tl garnalenpasta, 400 ml cocosnootmelk-uit blik, 2 kopjes water, sap van 1-2 limoenen, 1 el vissaus, 4 limoenblaadjes, 1 kg pompoen-geschild en in dobbelsteentjes gesneden.
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-07-200210-20 min.
Thaise kip pompoen red curry
Thaise curry gerecht; heerlijk met wiitte rijst, makkelijk te bereiden en genieten maar!
Pompoen (+/- 500gr), 1 ui, 1 teentje knoflook, 1,5tl rode curry paste, 1 blik (400ml) kokosmelk, 1 el thaise vissaus, 1 el palm suiker, 200gr kipfilet/kippendijen, 1 rode paprika, sap van halve limoen, koriander, chili, lente ui
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-11-2016Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Pompoen noedel soep met curry en zeevruchten
Met een grote hoeveelheid pompoenen uit eigen tuin wordt je vanzelf creatief want anders eet je steeds hetzelfde. Met pompoenen kun je alle kanten uit en zeker in een soep kun je er naar hartenlust mee variëren. Deze combinatie lijkt misschien een beetje vreemd maar het smaakt echt voortreffelijk. Een heerlijke verwarmende soep voor regenachtige herfstdagen. Voor ons in ieder geval een blijvertje.
- 1 ½ kilo pompoen (bijvoorbeeld oranje Hokkaido), - 50 gram Panang currypasta, - 1 stengel sereh, - 1 blik kokosmelk (400 ml), - 300 gram gemengde zeevruchten, - olie om in te bakken, - 100 gram dunne eiermie, - 125 gram peultjes, - 100 gram taugé, - 1 limoen (sap), - 1 ½ liter kippen of groenten bouillon, - 1 ui,
- Thais
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-10-2015Thais20-30 min.
Indiase curry met kip, bloemkool en pompoen
Door een milde of juist hete currypasta te kiezen, verander je dit gerecht in jouw persoonlijke topper.
2 tl olijfolie, 400 g kipdijfilet, 1 ui, gesnipperd, 1 wortel, in stukken van 2 cm, 70 ml currypasta naar keuze, 400 g tomatenblokjes, 250 ml kippenbouillon, 400 g pompoen ( in stukken van 2 cm), 500 ml water, 400 g basmatirijst, 200 g bloemkool (in roosjes), 200 g sperziebonen, 4 el kokosmelk, 4 el yoghurt, 2 el fijngehakte verse munt, eventueel 75 g jonge bladspinazie
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-06-2015Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
Kip met rode curry, boontjes en pompoen
Een heerlijke pittige curry met boontjes en pompoen
8 rode pepers, 3 rode rawits, 3 sjalotjes, 1 stengel sereh, 2 cm laos of gember, 1 citroenblad, 1 el rode currypasta, 200 ml kokosmelk, 400 g kipfilet, 200 g sperziebonen, pompoen, 1 limoen, 200 g pandan rijst, basilicum, , , Ik heb zelf 1 rode peper en 3 rawits pepertjes gebruikt en de sperziebonen heb ik even voorgekookt., ,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-10-2014Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Thaise groene curry Lasagne met Pompoen en Kokosmelk

Dit recept maakte ik voor mijn schoonzus die vegetariër is en ook nog eigen pompoenen kweekt in haar moestuin.
2 eetlepels groene currypasta (see recept hiernonder), 1 blik kokosmelk (400ml), 1 leeg blik kokosmelk gevuld met water, sap van een halve citroen, 1 eetlepel sojasaus, 1 pompoen (ongeveer 1kg), 9 lasagnebladen (min of meer afhankelijk van de grootte), 150 g geraspte kaas, 25 g broodkruimels, 50 g geraspte kaas voor de laatste sauslaag/bovenlaag, , Voor de Thaise groene currypasta, 4-6 middelgrote groene pepers, zonder zaadjes en grof gehakt, 2 sjalotten, grof gehakt, Stuk verse gember van 5 cm, geschild en geraspt, 2 tenen knoflook, geplet, kleine bosje verse koriander, stengels en wortels, 2 citroengrasstengels, fijngehakt (indien niet beschikbaar, gebruik 2 el gedroogd), 1 limoen, geraspte schil en sap, 8 kaffir limoenblaadjes, in stukken gescheurd (indien niet beschikbaar, gebruik de geraspte schil van 1 extra limoen), Laoswortel van 2,5 cm, geschild en gehakt (indien niet beschikbaar gebruik 2 theelepels laospoeder), 1 el korianderzaad, geplet, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel zwarte peperkorrels, geplet, 2 theelepels Thaise vissaus of lichte sojasaus, 3 el olijfolie
- Wereld Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-11-2019Wereld Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Pompoen gevuld met Japanse curry. Ultieme comfort food!
Een gevulde en geroosterde pompoen uit de oven staat zo ontzettend gezellig. Ik besloot er zelf ook eentje te vullen en roosteren. En het leek me te gek om dit te vullen met een Japanse curry. De warme smaak van de curry zal vast goed passen bij de zoete smaak van de pompoen en ik was zo blij om te ontdekken dat deze combinatie echt goed werkt. Ik ga dit recept zeker vaker maken. Mijn vriend was er ook heel erg blij mee.
Een pompoen van 1,5 kilo, 1 wortel (geschild en in halve maantjes gesneden), 1 ui (gepeld en in halve ringen gesneden), 500 ml kippenbouillon, 1 bosui (in schuine ringen gesneden), 200 gram buikspek of schouderkarbonade in reepjes gesneden, 1 eetlepel verse gember (geschild en geraspt), 1 eetlepel (Japanse) sojasaus, 2 eetlepels arachideolie, 2 Japanse curryblokjes
- Aziatisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-10-2020Aziatisch60-120 min.
Lamsvlees met Pompoen
Kadoo Gosht
350 gr lamsvlees, 350 gr pompoen, 1 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl koenjit, 1 tl garam masala, 2 tl zout, 2 el olie, 1 ui gesnippert, 1 el gember-knoflook pasta, 100 gr tomaat, 1 groene chilipeper fijngehakt, 3 el verse koriander gehakt.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2004Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
Kip-curry met pompoen
* 4 kipdrumsticks, * naar smaak zout en peper uit de molen, * 2 eetl zonnebloemolie, * 40 gr ongezouten cashewnoten, * 400 gr pompoen in blokjes, * 2 dl vifit op kamertemperatuur, * 1 eetl garam masalapasta, * 1 theel bloem, * 175 gr rijst, * 2 eetl fijngehakte koriander, * 100 gr diepvries erwten,
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-05-2011Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Pompoen - currysoep
Door de toevoeging van de curry wordt de soep lekker pittig.
- 500 g pompoen, in plakken, pitten verwijderd, - 4 el olijfolie, - 1 ui, fijngesneden, - 1 el milde Indiase currypasta (of 2 als je van extra pittig houdt), - 5 dl groentebouillon van een tablet, - zout/ versgemalen zwarte peper, - 1 rode peper, zaad verwijderd, in flinterdunne reepjes, - 1 tl gemalen komijn (djinten), - 75 g Griekse yoghurt
- Geplaatst op21-05-2014
- Eigen recept
Thaise curry
400 ml kokosmelk, 1 tot 2 eetl groene of rode currypasta, 350 ml visbouillon, 3 eetl vissaus, 2 eetl palmsuiker of bruine suiker, 3 stengels citroengras, in drie stukken en de uiteinden gekneusd, 3 limoenblaadjes, 1/2 theelepel kurkuma, 1kg pompoen, 500 gr zalmfilet, 500 gr rauwe garnalen, paksoi of een andere groente naar keuze, sap van een 1/2 limoen, verse koriander naar smaak
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-04-2009Thais Hoofdgerecht20-30 min.
pompoen aardappel gratin
Frisse pompoen met stevige aardappelen
300 gram middelgrote aardappelen 300 gram pompoen in stukken 20 gram boter voor de bakvorm 1 beker room (250 gram) zout peper ? theelepel curry 50 gram gehakte walnoten 150 gram geraspte Maaslander Belegen (roodgeel).
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-11-2000Bijgerecht30-60 min.
Soep met rijst en pompoen
Een maaltijdsoep met een knipoog naar Thailand
800 gr. vruchtvlees van een pompoen1 limoenolie2 bakjes kruidenpasta voor, groene curry2 pakjes romige kokosmelk200 gr. basmati rijst4 eetl. fijngehakte, bladselderij
- Aziatisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-11-2003Aziatisch20-30 min.
- Eigen recept
Romige prei-linzencurry met kip en pompoen
Romige prei-linzencurry met kip en pompoen is een milde curry die binnen een handomdraai klaar is.
2 el olie, 300 g prei, 1 pakje boemboe voor groene curry (100 g), 1 blik biologische bruine linzen (400 g), 450 g pompoen stukjes of broccoli (diepvries, pak), 400 ml kokosmelk, 390 g Nieuwe Standaard Kip kipfilet (schaal), 50 g cashewnoten
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-03-2019Thais Hoofdgerecht10-20 min.
Maaltijdsoep met rijst en pompoen
800 g pompoen (vruchtvlees), , 1 limoen, , Wok Olie, , 4 eetlepels fijngehakte bladselder, , 2 bakjes kruidenpasta voor Groene Curry, , 2 pakjes Romige Kokosmelk, , 200 g Basmati Rijst
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-08-2003Belgisch0-10 min.
Maaltijdsoep met rijst en pompoen
Conimexrecept
? 800 g pompoen (vruchtvlees), ? 1 limoen, ? Conimex Wok Olie, ? 4 eetlepels fijngehakte bladselderij, ? 2 bakjes Conimex kruidenpasta voor Groene Curry, ? 2 pakjes Conimex Romige Kokosmelk, ? 200 g Conimex Basmati Rijst,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-01-2004Nederlands10-20 min.
Pompoenzaad met curry
Pompoenvarieteit: Lady Godiva; oliepompoen met zwarte zaden met notensmaak; rijk aan mineralen. Deze pompoen heeft naakte zaden en kan zo bereid worden.
60 gr kerriepoeder. Persoonlijk vinden we dit veel. 2 a 3 koffielepels lijken ons voldoende., 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 koffielepels zout, een halve citroen, 500 gr zaden van de Lady Godivapompoen.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-09-2005Belgisch30-60 min.
Lamsvlees met pompoen en rode linzen
Recept van Ainsley Harriott (BBC)
250 gr lamsvlees (dobbelsteentjes), , 1 eetlepel garam masala (toko), , 1-2 eetlepels zonnebloem olie, , 1 ui (heel fijn gesneden), , 1 teentje knoflook (fijngehakt), , 100 g dobbelsteentjes pompoen, , 50 g rode linzen, , 300 ml groente bouillion, , 1/2 eetlepel currypasta, , 1/2 eetlepel tamarinde pasta (toko), , 15 g bruine bastard suiker, , zout en vers gemalen peper, , 1 eetlepel versgehakte mint en/of koriander, , sap van 1/2 limoen, , 250 gr rijst (liefst pandan of basmati).
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-07-2001Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Snelle Thaise pompoen soep
Makkelijk te bereiden, heerlijk en goed vullende maaltijdsoep. Bereiden 10 min, wachten 30-40 min.
2 el zennebloemolie, 1 ui (gesnipperd), 2 tenen knoflook (grof gesneden), 850 g flespompoen, 1 handsinaasappel, 250 g Winterspelen (in plakjes), 35 g yellow curry paste (pakje), 1 blik kokosmelk (400 g), 400 ml groentenbouillon, 1 bakje koriander (15 g, grofgesneden)
- Thais Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-12-2013Thais Hoofdgerecht30-60 min.
Pompoensoep met Thaise curry
Een romige pompoensoep met een pittige bite door Thaise curry pasta.
1 kg pompoen, 50 gr boter, 2 uien, 1/2 rode peper, 2 1/2 theel kerriepoeder, 700 ml kippenbouillon, zout, 1 afgestreken eetl Thaise rode curry, 100 ml room, 10 blaadjes koriander,
- Wereld
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-10-2011Wereld30-60 min.
Pompoen met saffraanaardappelen en gedroogde gandaham
Voor 4 personen:van "vifke"
4 aardappelen, , 1/8 pompoen, , saffraan, , curry, , Alpro Soja Cuisine, , 4 schijfjes Gandaham, , sap van een sinaasappel, , kervel, , 1 eetlepel Balsamico azijn,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-10-2002Belgisch Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pompoen salade met feta,kikkererwten en gegrilde aubergine
Een salade met volle smaken heerlijk voor in de herfst
½ flespompoen, 100 gram Feta, 1 groene paprika, 150 gram kikkererwten (gekookt), ½ aubergine, 1 rode ui, 1 theelepel JB Thai Red Curry, 2 tenen knoflook, 3 eetl. olijfolie
- Afrikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-11-2013Afrikaans10-20 min.
Pompoen met saffraanaardappelen en gedroogde gandaham
Voor 4 personen;
4 aardappelen, 1/8 pompoen, saffraan, curry, Alpro Soja Cuisine, 4 schijfjes Gandaham, sap van een sinaasappel, kervel, 1 eetlepel Balsamico azijn,
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-09-2003Belgisch Voorgerecht30-60 min.
pasta met pompoen-courgette curry
1 (rode) ui, 1 kleine courgette, 250 gram pompoen in blokjes, 3 eetlepels olie, 2 a 3 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel kruidenbouillonpoeder, 200 gram schelpjespasta, 1 dl. koffieroom, 100 gram geraspte kaas, zout en peper,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-10-2000Vegetarisch20-30 min.
Indiase groente curry
Ik heb dit recept uit een blad van de supermarkt en voor me broer gemaakt die hier kwam eten, hij vondt het heerlijk
2 el euroma orignal spices curry madras(jonnie de boer),2el olie,1 ui fijngesneden,1 blik tomatenblokjes, 300 g basmatirijst,100 g pompoen geschild in blokjes,1aubergine,in blokjes,100ml kokosmelk,100 g, tuinerwten extra fijn (diepvries) 200 ml water peper,zout
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-08-2015Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
Henrike`s Pompoenpotje met Curry
Dit pompoenpotje smaakt door de curry lekker Oosters! Weer eens wat anders! Geschikt voor natrium- en/of vetarm dieet.
1 middelgrote pompoen, 2 uien, 2 theelepels olijfolie, 2 eetl kerriepoeder of masala, 2 bolletjes stemgember; of stukje gemberwortel van 1/2 cm, chilipoeder; naar smaak, zout, 1 1/2 dl water
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-10-2004Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.