1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Pompoen
  5. Hokkaido Pompoen

Hokkaido pompoen recepten (37)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Gevulde hokkaido pompoen

Gevulde pompoen met rijst, tomatensaus met salie en kaneel, spekjes en geitenkaas!  Ook zeker leuk voor je kerstmenu! https://chivanne.nl/gevulde-hokkaido-pompoen/

INGREDIENTEN

2 hokkaido pompoenen 150 gram gerookte spekreepjes 160 gram meergranen- of zilvervliesrijst 200 gram zachte geitenkaas naturel (duo-verpakking) 1 blik pomodori (hele tomaten) 1 rode ui 2 teentjes knoflook 1 volle theelepel gedroogde salie 1 afgestreken theelepel gemalen kaneel 1 groentebouillon blokje optioneel: 2 theelepels pompoenpitten peper en zout olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor naar 180 graden hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook de rijst in de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Was de pompoenen en snijd met een groot, stevig mes 1/3 van de bovenkant van de pompoenen af. Hol de pompoenen uit met een lepel. Wrijf de pompoenen en kapjes rondom in met olijfolie (met behulp van een kwastje of keukenrolpapiertje). Leg de pompoenen met de open kant naar beneden en de kapjes met het vruchtvlees naar beneden op de bakplaat. Bak voor 20 minuten en haal uit de oven. Is het vruchtvlees nog erg hard dan bak je ze iets langer. Laat de oven aanstaan. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak de spekjes lichtbruin. Snipper in de tussentijd de ui en voeg toe aan de spekjes. Bak totdat de ui glazig is. Knijp 2 tenen knoflook boven de pan uit en bak even mee. Schenk de tomaten uit blik erbij, druk de tomaten fijn en voeg 1 volle theelepel gedroogde salie en 1 theelepel kaneel toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat heel zachtjes verwarmen zodat alle smaken goed in de saus trekken en er weinig vocht verdampt. Voeg de rijst toe aan de saus als deze bereid is. Vermeng goed. Draai de pompoenen voorzichtig om en vul ze met de rijst. Leg op beide pompoenen schijfjes geitenkaas, ook op de rand (heb ik alleen voor de foto niet gedaan). Bak ze nog 10-15 minuten totdat de pompoen weer lekker warm is en de kaas een beetje gekleurd. Strooi eventueel voor het serveren een paar pompoenpitten over de pompoenen. Serveer ieder een halve pompoen. Je kunt de schil gewoon eten.

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2020
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pompoensoep van de Groene Hokkaido

Het geheim van dit recept is, dat je de pompoen eerst bakt voordat je er soep van maakt!

INGREDIENTEN

1 kg groene Hokkaido pompoen,door midden snijden,ontdoen van zaad, 1 el boter, 1 prei, alleen het wit, in ringen gesneden, zwarte peper, 1 ui, versnipperd, 1 theel. vers geraspte gember, 3 tenen knoflook, fijngehakt, evt.125 ml kokosmelk, 600 ml groente bouillon van een blokje, 350 ml warm water, 1,5 theel geraspte schil van een limoen, 1 bosui, gesnipperd, 1 eetl verse koriander, zout en peper uit de molen

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2013
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Pompoen ovenschotel

Een lekker herfst recept

INGREDIENTEN

500 gr pompoen in blokjes (hokkaido of fles), 500 gr aardappelen in blokjes, 1/2 groentebouillonblokje, 1 ei, Klein beetje melk zonodig, 1 flinke ui in ringen, 350 gr rundergehakt, Chilivlokken, Peper, zout en nootmuskaat, 1/2 teentje knoflook, Salieblaadjes, 1 eetl zonnebloemolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pompoen quiche

Een heerlijke quiche voor de lunch of diner.

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g, 600 g Hokkaido pompoen ontpit, in dunne parten gesneden, 1 kipfilet (ca. 175 g), Zout en peper gemalen, 2 el olie om te bakken, 1 teentje knoflook geperst, 8 takjes thijm fijn gehakt, 3 eieren, 150 ml melk, 150 g geitenkaas, Gedroogde chilivlokken naar smaak, Boter voor het invetten van de quichevorm

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebakken pompoen met feta en ham

Halloween is alweer voorbij en dus moeten de overgebleven pompoenen het veld gaan ruimen voor de kerstversiering. Eentje ervan gebruikte ik voor deze, in de oven gebakken, pompoen met feta en ham. Een kleine Hokkaido (+/- 500 gram) is precies genoeg voor 2 personen in dit gerecht, je kunt anders ook gewoon een halve nemen en als je het recept voor 4 personen maakt is de grootte van een "normale" Hokkaido precies goed.

INGREDIENTEN

- 1 kleine Hokkaido pompoen (500 gram) of een halve, - 100 gram feta, - 4 plakjes (rauwe)ham (of spak), - olijfolie, - peper, zout en tijm, - geroosterde pompoenpitten om mee te garneren, - optioneel: druppel er een beetje pompoenpitolie overheen

  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2020
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Quinoa pompoen salade

Koolhydraten vrij recept van Loon

INGREDIENTEN

- half pak quinoa, - 1 hokkaido (standaard) pompoen, - 600 gr spinazie, - 250 gr spekjes, - 1 bakje cherry tomaatjes, - 1 rode ui, - 1 rode peper (met of zonder pitjes), - handje pijnboompitjes, walnoten of cashewnoten, - Gedroogde rozemarijn, - Scheutje truffelolie

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Populaire pompoen recepten
  • Eigen recept

Pompoen noedel soep met curry en zeevruchten

Met een grote hoeveelheid pompoenen uit eigen tuin wordt je vanzelf creatief want anders eet je steeds hetzelfde. Met pompoenen kun je alle kanten uit en zeker in een soep kun je er naar hartenlust mee variëren. Deze combinatie lijkt misschien een beetje vreemd maar het smaakt echt voortreffelijk. Een heerlijke verwarmende soep voor regenachtige herfstdagen. Voor ons in ieder geval een blijvertje.

INGREDIENTEN

- 1 ½ kilo pompoen (bijvoorbeeld oranje Hokkaido), - 50 gram Panang currypasta, - 1 stengel sereh, - 1 blik kokosmelk (400 ml), - 300 gram gemengde zeevruchten, - olie om in te bakken, - 100 gram dunne eiermie, - 125 gram peultjes, - 100 gram taugé, - 1 limoen (sap), - 1 ½ liter kippen of groenten bouillon, - 1 ui,

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2015
  • Thais
  •  20-30 min.

Winterse salade met geroosterde pompoen, linzen en feta

Ik heb pas in een kleinschalig huiskamerrestaurant gegeten en het was er werkelijk fantastisch. Een super ontdekking!!! Mijn voorgerecht was een heerlijke salade met geroosterde pompoen, linzen en feta. Alles smaakvol, zelfgemaakt, vers, bio en fair-trade en je proefde de passie in alle gerechten terug.  Ik heb de ingrediënten van de salade zo goed mogelijk in mijn geheugen opgeslagen Dus toen op een zondag alle kinderen weer eens mee kwamen eten, en ik inspiratie nodig had voor een salade, heb ik deze salade gemaakt maar dan als bijgerecht. Ik had een flinke schaal gemaakt en de meesten schepten er nog een 2e keer van op. Goed gekeurd dus om te bewaren en hier neer te zetten.

INGREDIENTEN

- 1 (kleine) Hokkaido pompoen (+/- 650 gram), - 125 gram rucola, - 1 blikje linzen (125 gram uitgelekt), - 150 gram feta, verkruimeld, - 1 rode ui, - handvol geroosterde pompoenpitten, - olijfolie, - balsamico creme (of azijn), - pezo

  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2020
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

Een tijdje geleden kreeg ik dit voorgeschoteld tijdens een Vietnamees dineetje bij mijn dochter. Zij is een tijdje in Vietnam geweest en heeft daar allerlei gerechten leren kennen, en deze in de home-stay waar zij verbleef ook leren koken. Toen ze voor ons ging koken heeft ze met een beetje hulp van het Internet en met de herinneringen die nog vers in haar geheugen lagen dit als bijgerecht klaargemaakt. In Vietnam gebruiken ze meestal groene pompoenen (groene Hokkaido of de Japanse Kabocha) maar omdat die hier minder goed verkrijgbaar zijn kun je ook gewoon de oranje Hokkaido of een flespompoen nemen. Het is een heerlijk bijgerecht bij Aziatische vlees- , gevogelte-  of visgerechten.

INGREDIENTEN

- 1 pompoen van ongeveer 750-1000 gram, - zonnebloem of arachideolie, - 3 tenen knoflook, - 4 cm verse gember, - 6 sjalotten (of 3 kleine uien), - 1 à 2 el bruine basterdsuiker (of rietsuiker), - 100 ml groente of kippenbouillon, - 2 à 3 el vissaus, - 1 limoen (sap), - zwarte peper uit de molen

  • Vietnamees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2019
  • Vietnamees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Italiaanse pompoensoep

Pompoen is een echte herfstgroente, maar door een aantal zonnige Italiaanse ingrediënten toe te voegen kun je het nazomergevoel nog even vasthouden. Ik heb op het gevoel zomaar wat ingrediënten gecombineerd en het resultaat was heerlijk en voor herhaling vatbaar.  Komt dat even goed uit want in de tuin liggen nog een heleboel pompoenen op hun beurt te wachten

INGREDIENTEN

- 1 pompoen ( Oranje Hokkaido +/- 500 gram), - 1 zoete aardappel, - 1 ui, - 2 (grote) tomaten, - 2 el rode pesto en/of tomatentapenade (of half half), - ½ el Italiaanse kruiden, - 1 l (groente) bouillon, - geraspte Parmezaanse kaas (of extra oude kaas), - olijfolie,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2015
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Pompoensoep

Heerlijke oranje pompoensoep voor elke gelegenheid!

INGREDIENTEN

1 oranje pompoen (Hokkaido), 1 ui, 1 kleine courgette of een halve grote, 1 kleine wortel, 750 ml groentebouillon, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel currypoeder, Beetje chili(poeder) (of sambal oelek), 1 theelepel gemalen komijn, 1 bakje crème fraiche, zure room of (slag)room (finesse voor verrijken), Zout, 1 eetlepel suiker, Peper, Olijfolie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste hokkaido pompoen recepten
  • Eigen recept

Pompoen/peren chutney

De prachtige herfstkleuren (Indian Summer) zijn op het moment ook terug te vinden in allerlei soorten en maten pompoenen. Je wordt er bijna mee doodgegooid want overal kom je ze tegen,  op de markt, bij de groenteboer en ook in de supermarkt. Bij ons in de buurt zie je ze zelfs vaak in een stalletje langs de weg met een potje erbij om het geld in te deponeren. Zo heb ik ook de pompoenen gekocht die ik voor deze chutney heb gebruikt (oranje Hokkaido). Voor de prijs hoef je het niet te laten want ik betaalde slechts 1 euro per stuk. TIP: Op aanraden van een echte pompoenkenner laat ik het schillen tegenwoordig achterwege. Het scheelt me kramp in mijn vingers en als je de pompoen lang genoeg laat koken wordt de schil vanzelf zacht. Ik heb bij deze chutney nog eventjes de aardappelstamper gebruikt om het geheel iets fijner te maken.

INGREDIENTEN

1 kg pompoen (oranje Hokkaido, butternut of een ander pompoensoort naar keuze), 1 kg peren (ik heb Doyenne du Comisse gebruikt), 4 flinke sjalotten, 1 citroen, 1 sinaasappel, 2 cm verse gember, 4 volle el rietsuiker, 5 el witte wijnazijn, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 4 kruidnagels, ½ tl piment, grof zeezout, olijfolie

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2014
  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romige pompoensoep met appel en crème fraîche

Deze soep is een combinatie van diverse pompoensoep-recepten en ook nog wat van mezelf. Deze soep heeft een heerlijke romige pittige smaak met een wat frisse nasmaak. Echt een heerlijke en ook nog super gezonde soep.

INGREDIENTEN

Hokkaido pompoen (de bolle oranje) van plm. 1 kilogram, 3 sjalotjes of 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels zonnebloemolie, 10 gram (room)boter, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 1/2 dl droge witte wijn, 1 dl gevogeltefond, 1 kleine appel (bijv. Elstar), 1 middelgrote winterpeen, 1 middelgrote prei, plm. 100 gram selderijknol, 200 ml slagroom, zout, peper, nootmuskaat, 1 theelepel cayennepeper of meer naar smaak, 200 ml crème fraîche, Garnering:, plm. 4 eetlepels geroosterde pompoenpitten, 2 eetlepels pompoenpit-olie, soepstengels omwikkeld met serrano-ham of Parmaham

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2013
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Risotto con zucca e gorgonzola

Risotto met pompoen en gorgonzola, uit het Italiaanse Ligurië

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 300 gram pompoen (hokkaido), 300 gram risottorijst, 50 gram gorgonzola, ca. 1,5 l groente- of kippenbouillon, 1,5 dl witte wijn, olijfolie, boter, (verse) nootmuskaat, zout, witte peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Thaise pompoencurry met kip

Met een overvloed aan pompoenen in de herfst is dit natuurlijk het beste seizoen om recepten met pompoen te maken. Na al enkele van mijn pompoensoepen gemaakt te hebben wilde ik nu wel eens iets anders proberen. Bij de Thaise keuken denk je niet meteen aan herfstige recepten maar toch is deze curry een mooie combinatie van een verwarmende curry en herfstig pompoengerecht. Persoonlijk verkies ik kippendijen boven kipfilet omdat het vlees veel malser is. Heb je kippendijen zonder bot dan kun je het vlees gewoon in stukjes snijden. Je  kunt de kippendijen ook vervangen door kipfilet. TIP: Als je de kip weglaat en de kippenbouillon vervangt door groentebouillon heb je een heerlijk vegetarisch gerecht. Je kunt in plaats van kip ook kikkererwten gebruiken

INGREDIENTEN

- 1 kg kippendijen (of kipfilet), - 1 Hokkaido pompoen (+/- 800 gram) geschild en in blokjes gesneden, - 1 rode ui, gesnipperd, - 2 teentjes knoflook, fijngehakt, - 2 cm verse gember, fijngehakt, - 3 el Thaise rode curry pasta, - 1 blik kokosmelk (400 ml), - 400 ml kippenbouillon (van een tablet), - 1 el palmsuiker (of bruine suiker), - 1 el Thaise vissaus, - 1 limoen (sap), - bosje koriander van 15 gram of (Thaise) Basilicum, - peper en zout, - olie,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2018
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pompoenboter

Recept van pompoenboter: Kooktijd: ongeveer 3 uur(dit is suddertijd) Nodig: 1 Hokkaido pompoen (want die hoef je niet te schillen) 1 grote ui 1 theelepel geraspte verse gember 2 a 3 eetlepels olie Zout of sojasaus of miso naar smaak Bereiding: Snijd de pompoen doormidden. Haal met een lepel de pitten eruit. Snijd dan de pompoen in blokjes. Snijd ook de ui in blokjes. Fruit eerst de ui en doe dan de pompoen erbij. Op hoog vuur houden en telkens goed roeren. Als de pompoen aangebakken is, dan voeg je de gember er aan toe en het zout of miso of hartige sojasaus. Zet dan het vuur laag en roer het van tijd tot tijd door. Na ongeveer 3 uur sudderen en telkens doorroeren is het klaar. Dit gerecht is heel erg zoet van smaak. Er gaan geen zoetmiddelen door.

INGREDIENTEN

Recept van pompoenboter:, Kooktijd: ongeveer 3 - 4 uur(dit is suddertijd), Nodig:, 1 Hokkaido pompoen (want die hoef je niet te schillen!), 1 grote ui, 1 theelepel geraspte verse gember, 2 a 3 eetlepels olie, Zout of sojasaus (tamari) of miso naar smaak.

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-07-2005
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pompoenpannenkoekjes

P.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} span.s1 {font-kerning: none}Pompoen is een ingrediënt waarmee je heel veel verschillende gerechten kan bereiden. Dit is een recept voor pompoenpannenkoekjes. De pannenkoekjes zijn goed in combinatie met schenkstroop en poedersuiker. 

INGREDIENTEN

0,2 hokkaido pompoen (à ca. 1 kg), 50 g suiker, 8 g vanillesuiker (1 zakje), 0,5 tl gemalen kaneel, 1 ei, 200 ml melk, 150 g zelfrijzend bakmeel, 6 el zonnebloemolie, 1 schenkstroop en/of poedersuiker

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2019
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heftige pompoensoep met geroosterde groenten

Een eigen interpretatie van de overbekende pompoensoep. Het is een rijk, troostend soepje dat ik graag maak als het buiten herfst is. Hetg is bovendien gemakkelijk te maken.  

INGREDIENTEN

I oranje hokkaido pompoen van 2 kg, 1 courgette, 2 bollen knoflook, 2 rode uien, 2 liter kippenbouillon, kilo kipdijen, tl paprikapoeder, zout, zwarte peper, olie, creme fraiche,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2016
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Oostenrijkse pompoenroomsoep

Een weekje Oostenrijk levert natuurlijk, behalve de magnifieke uitzichten als herinnering, ook een kookboekje op met recepten uit de Oostenrijkse keuken. Pompoenen zijn momenteel wel de ultieme seizoensgroenten dus toen ik dit receptje las wist ik meteen dat ik deze wilde gaan maken. Je maakt van deze lekkere soep helemaal een feestje door er op het laatste moment (als hij al in het bord geschept is)  een beetje geroosterde pompoenpitten en een heel klein scheutje (druppels) pompoenpit olie in te doen.   Pompoenpit olie is een regionaal Oostenrijks product uit de provincie Stiermarken (Steirisches Kürbiskernöl)

INGREDIENTEN

- 1 oranje pompoen (Hokkaido) +/- 1 ½ kilo, - 1 ui, - 2 teentjes knoflook, - 1 ½ liter runderbouillon, - 200 ml room, - 1 tl karwijzaadjes, - 1 tl majoraan, - pezo, - geroosterde pompoenpitten, - pompoenpitolie, - (olijf)olie,

  • Oostenrijks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2020
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pompoensoep a la Diana

Ik heb dit recept van een goede vriendin van me ! 

INGREDIENTEN

1 Hokkaido pompoen, 3 teentjes knoflook, 2 laurier blaadjes, 2 wortels, 2 a 3 tl kerry poeder, Olijf olie, Peper,zout., Stokbrood., 2 lt kippenbouillon, Crème fraîche

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2017
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pompoensoep

INGREDIENTEN

Pompoen /- 1 kg, voorkeur hokkaido, 2 uien, 1 sjalot, 2 preien, 1 teentje look, ev. laurier, tijm, groentenextract, tamari, miso, wakame, 3 s.l. olie,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pompoensoep met sinaasappel, kardemom, kokosmelk en koriander

De pompoentijd is weer aangebroken en hier in de buurt kun je ze overal bij stalletjes langs de weg kopen. Zo ook bij mijn collega die ze via haar Facebook pagina in de kijker zette. Ik vroeg haar er enkele voor mij mee te nemen en kan nu voorlopig vooruit Omdat ik altijd op zoek ben naar vernieuwing en uitdaging wilde ik deze keer weer eens iets nieuws brouwen. Iets met sinaasappel en kardemom leek me wel lekker om te proberen, sinaasappel omdat het zo lekker fris is en kardemom is de kruidige smaak die daar perfect bij aansluit. De soep heeft door de kardemom, koriander en kokosmelk een heerlijke Aziatische touch gekregen. Zeker eentje die hier in ieder geval nog vaker op tafel komt. TIP: Als je de pompoen goed schoon schrobt en lang genoeg laat koken hoef je deze niet te schillen. En dat is wel zo vriendelijk voor je handen

INGREDIENTEN

- 1 ½ kg pompoen (ik had oranje Hokkaido), - 1 ui, - 1 prei, - 1 el geraspte gember, - ½ rode peper, - 2 tl korianderpoeder, - 5 kardemompeulen (geplet), - 3 tenen knoflook, - 1 ½ liter groentebouillon, - 1 blik kokosmelk, - ½ bosje koriander, - 2 sinaasappelen (sap van 2, rasp van 1), - olie, - peper en zout naar smaak,

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2017
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Pompoensoep met chili-en-paprika-salsa van alidada

De Heerlijke-chili-en-paprika-salsa van Alidada vinden we erg lekker. Toen kwam ik door een ander recept op het idee om de salsa toe te voegen aan mijn lekkere pompoensoep. Een verrukkelijke combinatie!

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook -, 2 grote uien-, 1 tl. koriander, gemalen -, 2 el. olijfolie -, 2 theelepels gedroogde tijm -, 1 niet al te grote Hokkaido pompoen (ronde fel oranje)-, 1 pot gevogeltefond -, 3 kippenbouillontabletten -, 2 el. gedroogde oregano -, Vers gemalen zwarte peper -, (Zee)zout -, Heerlijke-chili-en-paprika-salsa van Alidada

  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  • Fusion
  •  20-30 min.

Romige pompoensoep met amandelen en Parmezaan (café Sjiek Maastricht)

Sommige van mijn soepen maak ik juist altijd op dezelfde wijze zoals bijvoorbeeld mijn Traditionele-erwtensoep gewoonweg omdat het een authentiek familierecept is waar naar mijn mening niets aan veranderd mag worden  Echter mijn pompoensoepen zijn een heel ander verhaal. Die maak ik het liefst elke keer weer anders. En dat is niet omdat het recept me niet bevalt maar gewoonweg omdat je met pompoen zoveel mogelijkheden hebt waardoor je automatisch wat vaker gaat variëren. Deze keer kwam in een recept tegen van Café Sjiek uit Maastricht. Met een paar kleine aanpassingen zet ik het hier neer.

INGREDIENTEN

- 1 kg pompoen (Hokkaido of flespompoen), - 1 knoflookui (bolletje Chinese knoflook) of 4 tenen gewone knoflook, - 1 liter kippenbouillon, - 4 (bloed)sinaasappels (sap), - 100 ml room, - 1 eetlepel pittige mosterd (bv. Doesburgsche mosterd), - 100 gram crème fraîche, - 100 gram geschaafde amandelen, - 100 gram grof geschaafde Parmezaanse kaas, - Zout en peper

  • Regionaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2020
  • Regionaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen

Herfstproducten zijn een genot om mee te koken en ik vind dan ook dat de herfst het rijkste seizoen van het jaar is.  De risotto op zich is vegetarisch. Ik heb het geserveerd met kippenpootjes omdat ik die toevallig in huis had maar gebruik in het wildseizoen een lekker boutje van eend, fazant of patrijs. Wil je het liever toch vegetarisch houden dan kun je deze risotto ook nog verrijken met een handvol noten zoals hazelnoten of walnoten. TIP: Dit vegetarische gerecht is een uitermate geschikt gerecht als je zowel vegetariërs als vleeseters aan tafel hebt want je kunt heel goed wat vlees, wild of gevogelte apart van de risotto bereiden en serveren zodat je het iedereen naar de zin kunt maken.

INGREDIENTEN

- 300 gram risotto rijst, - 1 kleine pompoen van +/- 500gram (Hokkaido), - 2 sjalotten, gesnipperd, - 2 teentjes knoflook, - 200 ml droge witte wijn, - 500 ml paddenstoelenbouillon, van tabletten (ik maak meestal iets meer), - 200 gram cantharellen, goed schoongespoeld en in stukjes gesneden, - enkele takjes tijm, - 50 gram roomboter, - 100 gram Parmezaanse kaas (of Pecorino), - olijfolie, - peper en zout naar smaak,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gekruide en pittige pompoensoep uit de slowcooker

Ik zag het recept van Ashley Willems in de facebook groep voor slowcooking zonder pakjes en zakjes. ik heb het zelf iets naar smaak aangepast, zeer lekker en komt hier vaker op tafel

INGREDIENTEN

+/- 1200 gram pompoen in blokjes/stukjes (Flespompoen of Hokkaido), 2 grof gesneden uien, 3 tenen knoflook (gehalveerd) of 3 theelepels knoflookpasta, 2 theelepels uienpoeder, 2 theelepels Italiaanse kruiden, 1 theelepel kerrie massala, 2 theelepels garam massala, 2 eetlepels geraspte kokos, 125 ml crème fraîche, 1 liter (groente) bouillon (ik had 1 liter water en 2 kippenbouillonblokjes ), 1 theelepel citroen peper (zeezout/peper/citroen), 1theelepel chilipasta, sambal of 1 rood pepertje

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2017
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Pompoensoep met bleekselderij en appel

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

Basisrecept Pompoensoep:, Voor het maken van soep kun je vele soorten pompoen gebruiken. Soorten als, Blue Hubbard, Butternut en Hokkaido types kan ik erg aanbevelen., 1 a 2 kilo pompoen, van schil en pitten ontdaan, in stukjes gesneden, 5, grote uien, of 3 stengels prei, 2 teentjes knoflook, coburger ham of wat, spek., ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  •  
  •  0-10 min.

Pompoenpudding met caramel

Gezonde(re) variant van creme brulée

INGREDIENTEN

Caramel:, 2 el water, 30 gr suiker, , pompoenpudding:, - 150 gr pompoen in schijven (liefst zoete pompoen, want dan kan je met minder suiker toe, maar oranje hokkaido kan ook met dit recept), 1 tl maizena, 2 eieren, 40 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 50 ml volle melk, 150 ml slagroom, 1 tl water

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Japans
  •  30-60 min.

Mexicaanse pompoensoep met kikkererwten

Dit is een ongelooflijk gemakkelijk te maken soep die je als snelle maaltijd kunt opdienen maar hij is zo lekker dat je hem ook goed kunt voorzetten aan vrienden die komen eten. Ik vind de soep het lekkerst gewoon zo als hij is. Je kunt er ook even de staafmixer doorheen halen voor een grove rustieke soep. Gebruik eventueel de blender voor een hele gladde soep.  

INGREDIENTEN

- 1 volle theelepel karwijzaadjes (of komijn), - olijfolie, - 2 kleine preien (of 1 grote), - 2 tenen knoflook, - 1 rode peper, - 2 takjes oregano, - 2 takjes tijm, - 1 pompoen (hokkaido +/- 1 ½ kilo), - 1 kaneelstokje, - 2 laurierblaadjes, - 1 liter kippenbouillon, - 1 blik kikkererwten (+/- 300 gram), - zwarte peper en zeezout, - geraspte kaas, - geroosterde pompoenpitten, - evt. chiliolie of chipotle hot sauce

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2017
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Pompoenkoekjes

Om heerlijke pompoenkoekjes te maken, gebruik je best de Japanse pompoen die de echte Japanse naam Hokkaido kreeg. Die is vaster van structuur dan de meer waterachtige Franse soortgenoot.

INGREDIENTEN

1 kg geraspte pompoen, Peper zout en een beetje nootmuskaat, 1 teentje look voor de liefhebbers, 1 heel ei, 1 hand vol volkorenmeel (hangt een beetje af van de structuur van je pompoen. Een vochtige pompoen vraagt meer bloem), Sesam, maanzaad of gemalen nootjes

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aziatische, romige pompoensoep met bladerdeeggebak

Aziatische, romige pompoensoep met bladerdeeggebak

INGREDIENTEN

Voor de pompoensoep:, 600 g pompoen, bijv. hokkaido, 1 aardappel, 2 wortels, 10 g gember, 2 sjalotjes, 1 kleine rode chilipeper, 1 knoflookteentje, 20 g boter, 400 ml kokosmelk, 400 ml groentebouillon, 1 stengel citroengras, 4-6 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, , Voor het bladerdeeggebak:, 110 g bladerdeeg, diepvries, 1 eidooier, 1 eetl. room, pompoenpitten, sesamzaad

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  •  
  •  30-60 min.

Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

Een tijdje geleden tijdens het fietsen zag ik een gewas op een akker staan dat me totaal onbekend was. Over het algemeen herken ik de meeste gewassen wel maar dit keer had ik echt geen flauw idee. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en (tegen mijn principes in) een plant uit de grond getrokken (sorry boer). Het was me toen wel meteen duidelijk dat het pastinaak was. Pastinaak is net als pompoen een echte herfstgroente en een ideaal duo om een pan soep mee te maken. Dit recept van Jeroen Meus leek me qua ingrediënten een lekkere combi en ik heb dus de proef op de som genomen. De uitkomst was geweldig en daarom bewaar ik hier mijn versie. N.B.: Pastinaak is trouwens ook erg gezond want het zit vol met vitamines en mineralen. (Vitamine C, E, B, Calcium en foliumzuur). Het heeft ook een geneeskrachtige werking. Door het mineraal foliumzuur ben je beschermd tegen dementie, hartziekten en osteoporose. Het stimuleert ook de nierwerking en daardoor worden afvalstoffen sneller verwerkt.

INGREDIENTEN

Voor de soep:, - 4 uien, - olijfolie, - 4 st bleekselderij, - 1 st prei, - 2 pastinaken, - 1 pompoen (Hokkaido 1 - 1 ½ kilo), - enkele takjes tijm, - 2 blaadjes laurier, - 3 teentje knoflook, - 1 tl garam masala, - 1 tl currypoeder, - 1 tl kurkuma, - pezo, - 3 liter bouillon (groente of kippen), , Voor de gehaktballetjes:, - 500 gram gehakt (gemengd), - 50 gram paneermeel, - 1 ei, - 200 gram Chorizo, - pezo

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2020
  • Wereld
  •  30-60 min.

Pompoensoep van Janny van der Heijden

Ik had nog steeds een pompoen liggen en ik had nog een lekker recept voor pompoensoep van Janny van der Heijden gevonden. 1+1=2 en in dit geval is 2 een pan pompoensoep geworden Dit keertje met Ras-el-Hanout erin dus toch weer wat anders. Ik heb er zelf nog een beetje bleekselderij aan toegevoegd en omdat ik persoonlijk vond dat hij iets meer pit mocht hebben, heb ik er op het laatst nog een eetlepel currypasta aan toegevoegd. Zeker een aanrader als je van pittig houdt. Garneren met geroosterde pompoenpitten, koriander en eventueel enkele druppels pompoenpitolie (of olijfolie).

INGREDIENTEN

- 1 pompoen (fles of Hokkaido), - 2 uien, - 1 rode peper, - 2 st. bleekselderij, - 3- 4 centimeter gemberwortel, - 2 eetlepels olijfolie, - versgemalen peper, - 1 theelepel ras el hanout (specerijenmengsel), - 4 djeroek poeroetblaadjes (limoen- of citroenblad), - 2 kippen (of groente-) bouillonblokjes, - 400 milliliter kokosmelk, - geroosterde pompoenpitten en koriander om mee te garneren., - optioneel: 1 el currypasta (als je van een beetje meer pit houdt).,

  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2021
  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romige pompoensoep met kikkererwten en selderij

Een soepje op zijn tijd doet het altijd goed. Kies eens voor deze romige pompoensoep met kikkererwten en selderij. 

INGREDIENTEN

1 biologische hokkaido pompoen (ca. 1 kg), 2 el olijfolie, 1 ui, 3 tenen knoflook , 1 el ras el hanout (specerij), 1 l groentebouillon, 4 el selderij (bakje à 30 g), 1 blik kikkererwten (à 410 g), 1 pakje sojaroom (Cuisine Soya, 251 g), 1 snufje peper

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2019
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

VEGETARISCHE POMPOENSOEP

Als je een vitaminestoot wilt of gewoon zin hebt in heerlijke soep, dan moet je deze soep eens proeven. 

INGREDIENTEN

1 Hokkaido pompoen (1-1,5 kg), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 paprika's (verschillende kleuren), 1 prei, 3 stengels bleekselderij, 1 grote winterpeen, 1 courgette, 1 zoete aardappel (oranje), petersele, koriander, 2,5 l tuinkruidenbouillon, 1,5 tl komijnpoeder, 2 tl. cayennepeper, zout, 200 ml. kokosmelk, 2 el zonnebloemolie

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pompoensoep met geroosterde groenten voor heel veel gasten

Voor een feestje bij onze buren maakte ik - op verzoek - deze pompoensoep voor veel personen. Het was zo'n succes volgens mijn buurvrouw dat iedereen het recept wilde. Ik heb voor deze soep de "harde" groenten geroosterd in de oven. Door het roosteren krijgen de groenten een heerlijke smaak. Ook kost het minder moeite om de pompoen in kleine stukken te snijden. Pompoen is erg hard. Bij de Hokkaido pompoen kun je de schil gewoon mee gebruiken.

INGREDIENTEN

3 Hokkaido pompoenen, die ronde oranje pompoenen, 2 uien, 1 hele bol knoflook, 2 + 2 eetlepels olijf olie, 3 afgestreken eetlepels kerriepoeder, 3 theelepels kurkuma (geelwortel), 3 theelepels gemalen koriander, groentebouillontabletten, 3 middelgrote appels(bijv. Elstar), 3 middelgrote winterpeen, 3 middelgrote preien, Plm. 100 gram knolselderij, 200 ml slagroom, zout, peper, nootmuskaat, 2 afgestreken theelepels cayennepeper of meer naar smaak, Tabasco naar smaak,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2016
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Pompoensoep

INGREDIENTEN

Pompoen, uien, knoflook, ham of spek, bouillon, olijfolie, kruiden

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
Nieuwste hokkaido pompoen recepten
Populaire pompoen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top