Geroosterde pompoensoep
Dit smakelijke voorgerecht is een favoriet van Smult lezers en heeft dan ook een plekje in de feestelijke jubileumspecial gekregen! Benieuwd naar meer heerlijke recepten? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »
Ingrediënten 4 personen
500 g oranje pompoen met schil, 1 winterwortel, in blokjes, 1 ui, grof gesnipperd, 2 tenen knoflook, in plakjes, 1 el ras el hanout, 1 el verse tijmblaadjes, 3 el olijfolie, 50 g pompoenpitten, 1 l groente- of kippenbouillon, 4-6 el Griekse yoghurtBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder pitten uit pompoen. Snijd wortel en pompoen met schil in blokjes en verdeel ze met ui en knoflook in een braadslede. Strooi ras el hanout, tijm en wat zout erover en sprenkelolijfolie erover. Schep alles goed door. Rooster pompoen in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.2. Rooster pompoenpitten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat ze op een bordje afkoelen.3. Schep inhoud van braadslede in een soeppan en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Warm soep nog even op en breng op smaak met zout en peper.4. Schep pompoensoep in wijde kommen en schep een lepel yoghurt in het midden. Strooi er pompoenpitten over.