1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Pompoen
  5. Flespompoen

Flespompoen recepten (159)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Gevulde flespompoen

Zoete flespompoen gevuld met een pittig Mexicaanse bonenmengsel, erg lekker en even iets totaal anders! Overigens ook verrassend weinig calorieen (ong. 300 kcal per persoon)

INGREDIENTEN

- 1 flespompoen - 1 rode (punt)paprika - 1 (rode) ui - klein blikje zwarte bonen - 1/2 rode peper - 1 teentje knoflook - chilipoeder - djinten (komijn) - geraspte kaas - zout - olie - klein scheutje wijn of port

Bereidingswijze

Was de flespompoen en snijd hem door de helft. Haal de zaden eruit, en maak er een ondiepe holte in. Doe wat olie in een ovenschaal en kwast de pompoen ook aan beide kanten in. Leg de pompoenhelften vervolgens met het snijvlak naar beneden in de ovenschaal en laat ze in een voorverwarmde oven op 190 graden 40 minuten bakken. Fruit even voor de oven klaar is de ui, de knoflook, de paprika en de rode peper in een pan. Chilipoeder en djinten erbij (hoeveelheden naar smaak). Afblussen met een klein scheutje port of wijn. De zwarte bonen afspoelen, uit laten lekken, en even mee bakken in de pan. Wat zout er bij (naar smaak). De flespompoenhelften voorzichtig omdraaien en vullen met het mengsel. De geraspte kaas erover strooien en dan nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2013
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Geroosterde flespompoen

Ideaal bij kip

INGREDIENTEN

850 g flespompoen, 3 el olijfolie, 2 tl komijnzaad, 1 tl zeezout,

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2013
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Frietjes van flespompoen

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

1 flespompoen, 2 eetlepels maiszetmeel, currypoeder, venkelzaad, grof zout, koolzaadmayonaise kant en klaar of zelf gemaakt ( zie recept op smulweb),

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2019
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Thaise pompoensoep

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 el boter, 1 teentje knoflook, 4 sjalotjes, 2 kleine rode pepertjes, 1 el citroengras (Conimex), 500 ml kippenbouillon, 500 g flespompoen, 1 aardappel, 1 blikje kokosmelk, 1 el verse basilicum

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rollade van flespompoen

Een mooie kerst voor iedereen. 

INGREDIENTEN

1 flespompoen (ca. 800 g), 3 el olijfolie, 250 g champignons, 8 g tijm, 50 g hazelnoten , 25 g rozijnen, 2 tenen knoflook, 200 g spinazie, 1 mespuntje nootmuskaat

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

flespompoen uit de oven

Verfijnd gekruid en de volle smaak van de pompoen, heerlijk!!

INGREDIENTEN

1 flespompoen, 5 knoflooktenen, chilipoeder, kaneelpoeder, provencaalse kruiden, olijfolie, rietsuiker, zeezout, grove peper, 2 tomaten, blauwe schimmelkaas, verse basilicum

  • Antiliaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2013
  • Antiliaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
Populaire pompoen recepten
  • Eigen recept

Herfstsalade met flespompoen, rucola en feta

INGREDIENTEN

- 1 flespompoen, - 50 gram gepelde walnoten, - 100 gram rucola, - 100 gram feta, - 4 el pompoenpitten (uit zakje), - 1/2 bosje rozemarijn, - 1 rode ui, ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2009
  •  
  •  30-60 min.

Tajine met flespompoen en kikkererwten

INGREDIENTEN

Olijfolie; 1 ui gesnipperd; 3 teentjes knoflook; 2 tl komijnzaad; 1 tl paprikapoeder; 1 tl kurkuma; 1 kaneelstokje; 0,5 tl chilipoeder; 600 g flespompoen (geschild en in blokjes); 400 g tomatenblokjes (blik); 400 g kikkererwten; 0,5 citroen (rasp en sap); 5 g verse peterselie of koriander (fijngesneden).

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2013
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde flespompoen met rijst en champignons

Lekker vega recept uit de oven

INGREDIENTEN

1 flespompoen € 150 g rijst € 1 gehakte ui € 4 eetl. olijfolie € 250 g gemengde boschampignons € 50 g gehakte walnoten € 4 eetl. gehakte platte peterselie (en enkele takjes als afwerking) € parmezaanse kaasschilfers

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2014
  • Europees
  •  30-60 min.

Pasta met flespompoen en salami

Een Allerhande-recept dat ik vrij regelmatig maak en naar eigen inzicht wat heb aangepast (anders hield ik elke keer zo'n raar restje flespompoen over). Het recept is voor 4 personen die ook wel een extra bordje lusten. Of een lekkere lunch de volgende dag. Geniet er van!

INGREDIENTEN

1 flespompoen (+/- 900g), 350-400 g farfalle of andere wat grotere pasta, 2 rode uien, 1 salami (200-250 g), 3 el olijfolie, 375 ml groentebouillon (van 1 tablet of als je een krachtige smaak wilt 2 tabletten), 100 g Pecorino Romano (kaas) (of wat extra's), , Eventueel 2 takjes salie (blaadjes fijngesneden), maar geen must,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Flespompoen met gembertomaten en limoenyoghurt

Uit het kookboek "Nopi" van Ottolenghi.  Het is weer een prachtig boek geworden met veel bijzondere recepten. Dit recept is een groot succes hier in huis, de smaken van de zoete pompoen met de frisse yoghurt, de gedroogde gembertomaten en de crunch van de cashewnoten en de gefruite uitjes klopten weer helemaal. Kortom een topper!

INGREDIENTEN

, - 1 middelgrote flespompoen (ca 800 g), - 45 ml olijfolie, - 6 grote romatomaten, overlangs gehalveerd (500 g), - 3 cm verse gemberwortel fijngeraspt (25 g), - 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en in kleine stukjes, - 2 tenen knoflook, fijngewreven, - 30 g donkere fijne ruwe rietsuiker, - grof zeezout en zwarte peper, , Limoenyoghurt:, - 120 g Griekse yoghurt, - ¼ tl gemalen kardmonzaad, - fijngeraspte schil van een ½ limoen, - 1½ tl limoensap, , Voor erbij:, - 15 g korianderblad, - 30 g cashewnoten, geroosterd en grofgehakt, - 10 g kant-en-klare gebakken uitjes

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2017
  • Arabisch
  •  30-60 min.
Nieuwste flespompoen recepten

Flespompoen met gecondenseerde melk en maïs

Deze hebt je nog nooit gehad. Zacht,- romig, zoet.

INGREDIENTEN

1 middelgroot flespompoen, zout, zwarte peper, 125 ml gecondenseerde melk, 250 g maïs uit blik

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2015
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde flespompoen met cranberry's en walnoten

Het toppunt van feestelijkheid: deze heerlijke gevulde flespompoenen! Vul de pompoen met meergranenrijst, paprika en walnoten. Een voedzaam, plantaardig en feestelijk gerecht,  zo kan het ook! De gedroogde cranberry's en abrikozen geven een zoete smaak aan het geheel. Je gasten zullen zeker verrast zijn door dit prachtige gerecht! Meer plantaardige recept- en productinspiratie? Kijk op Zokanhetook.nu.

INGREDIENTEN

2 flespompoenen, gehalveerd in de lengte, 150 gram meergranenrijst, 1 bouillonblokje, 2 paprika's, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 50 gram gedroogde cranberry's, 50 gram gedroogde abrikozen, gehakt, 100 gram walnoten, gehakt, 1 theelepel verse rozemarijn, gehakt, verse peterselie, olijfolie, zout en peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpot van varkenshaas met flespompoen en dadels (slowcook

Een recept voor in de slowcooker: malse varkenshaas in een romige kokos-currysaus met dadels, flespompoen en wortel.

INGREDIENTEN

1 kilo varkenshaas, 1 blik kokosmelk, 1 theelepel zout, 3 theelepels kerriepoeder, 1 winterpeen in stukjes, 10-15 dadels, ontpit, 1/2 of 1 kleine flespompoen, 1 theelepel komijnpoeder, olie

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2014
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Cambozola Grand Noir met flespompoen uit de oven

Grand Noir van Cambozola is een bijzonder langzaam gerijpte kaas voor momenten van pure verwennerij en past perfect in een gerecht met pompoen.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 400 g Cambozola Grand Noir, 600 g flespompoen, ½ bosje tijm, 1 onbehandelde citroen, 2 eetlepels honing, Zout, peper, 3 EL pompoenpitten, 1 bosje Rucola

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Penne met Romige Saus van Flespompoen , spekjes en kaas.

Van mijn vriendin kreeg ik de zelf gekweekte flespompoen. Ik wilde eens een keer geen soep, of stoofje maken en dus attendeerde ze me op een recept in het supermarkt blad "Boodschappen". Dat leek me wel wat en echt weer eens iets anders. Gemakkelijk voor te bereiden en dan hopla de oven in. En ik denk, dat als je de spekjes weglaat en wat meer kaas toevoegt je ook  een uitstekend vegetarisch recept hebt Je kunt ervoor kiezen om het gerecht in één keer te maken en meteen in de oven te zetten, die toch op temperatuur is. Aangezien we andere plannen hadden, heb ik in de ochtend alles voorbereid. Kwestie van in de oven zetten als je thuis komt en snel aan tafel.

INGREDIENTEN

500 gram flespompoen (geschild, in plakken), 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel Provençaalse kruiden, 300 gram penne, 200 gram ontbijtspekblokjes zonder vet in droge pan uitgebakken en uitgelekt, 1 sjalot (fijngesnipperd)( ik had nog een 1/2 gesnipperde ui erbij), 200 milliliter crème fraîche, 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)( Ik had pecorino en een restje belegen kaas., 2 eetlepels pompoenpitten

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2020
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Taart van flespompoen, zoete ui, mozzarella en molsla

''De combinatie van de molsla en de buffelmozzarella verbindt mijn moestuin met het Italiaanse landschap. De combinatie van de molsla en de buffelmozzarella verbindt mijn moestuin met het Italiaanse landschap.'' https://youtu.be/j1eXBCKphzA

INGREDIENTEN

Voor de taartjes:, 1 fles pompoen, 3 zoete uien, 4 tenen knoflook, 1 venkelknol, 4 bladerdeeg plakken 14 cm doorsnede, 2 bossen molsla, 2 takjes peterselie, 2 bollen mozzarella, , Dressing:, 3 delen olijfolie, 1 deel azijn, Mespunt Mosterd, Peper, Zout,

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2016
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

pompoensoep jamie oliver

Maaltijdsoep

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 ui gepeld en in dunne plakjes, 1 wortel geschrapt en in stukken, 2 stengels bleekselderij in stukken, 1 takje verse rozemarijn alleen de naaldjes fijngehakt, 2 teentjes knoflook gepeld en gehakt, 1 kaneelstokje, 1 flespompoen, 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes, 1500 ml kippenbouillon, Zeezout, Zwarte peper uit de molen,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2011
  •  
  •  30-60 min.

Roast spicy squash (heerlijk pompoen recept van jamie)

Dit is een recept van een Kerst DVD van Jamie Oliver, (DVD gekocht toen ik bij mijn vriendin in Engeland was). Het is Butternut squash (fles pompoen ). Het recept is verrassend eenvoudig en VERRASSEND LEKKER! Toen wij de dvd bekeken en het Jamie dus zagen maken dachten we allebei; `dat moeten we proberen` en dat deden wij! Het is zo makkelijk klaar te maken en het smaakt zooooo lekker, de vrij zoete pompoen met de pittige kruiden HEERLIJK!

INGREDIENTEN

1-2 grote butternut squash,(fles pompoen) gehalveerd en zaden verwijderd., 1 of 2 kleine gedroogde rode pepers (wij hebben een grote verse peper gebruikt)., 1 el korianderzaadjes., 1 klein stokje kaneel., Zeezout en vers gemalen zwarte peper., 1/4 van een kleine nootmuskaat., Olijfolie (eerste persing).

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2005
  • Engels
  •  30-60 min.

Verrukkelijke geroosterde pompoensoep

Dit is een heerlijk recept van Donna Hay. Deze soep heb ik gemaakt van een flespompoen die het hele jaar verkrijgbaar is (o.a. bij Marokkaanse of Turkse winkels) maar ook tegenwoordig bij ah en andere supermarkten. De smaak van een flespompoen is boter/nootachtig. Het is een vrucht dus geen groente(info via internet verkregen). Ik vond het de moeite waard om dit recept te proberen vooral omdat de pompoen geroosterd wordt (hoeft niet geschild te worden) en is heel eenvoudig te maken. Ik had net zelf kippenbouillon getrokken maar je kunt natuurlijk ook bouillonblokjes nemen. Ben je vegetariër neem je uiteraard groentebouillon. Houdt er rekening mee dat de hoeveelheid bouillon voor een pompoen van 2 kilo is. Heb je minder pompoen dan uiteraard minder bouillon gebruiken. Of gebruik met opzet wat meer bouillon en serveer de soep als voorgerecht.

INGREDIENTEN

1 flespompoen van ± 2 kilo, 1 ui, Olijfolie voor besprenkelen, 875 ml kippenbouillon, 250 ml slagroom, Zeezout en versgemalen peper, 1 eetlepel honing, Paar eetlepels zure room om te serveren.

  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2012
  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Volle pompoensoep met spekjes en lenteui

Een volle pompoensoep. Heerlijk voor op een herfstachtige zondag.

INGREDIENTEN

1 flespompoen in stukken gesneden. Een andere pompoen kan ook maar de flespompoen geeft de lekkerste smaak naar mijn mening., , 1 rode ui gesnipperd, 1 gewone ui gesnipperd, 1 bosui in ringetjes, 1 bouillonblokje tuinkruiden, 100 gr. ontbijtspek uitgebakken, , Creme freche, 2 teentjes knoflook, Dragon, Oregano, Peper en zout, Parmezan

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pompoensoep waar je van blijft eten!

Een tijdje terug wilde ik een pompoensoepje maken. Er waren zoveel verschillende recepten waardoor ik veel inspiratie kreeg om een eigen variant te maken. Lekker Hollands met een mini vleugje Azië. Hieronder het winnende recept volgens mijn man, mijn ouders en mijn kleine meisje. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 middel tot grote biologische pompoen (geen flespompoen), 2/3 sjalotten, 2/3 tenen knoflook, 3 plakken gerookte ontbijtspek, 2 theelepels citroengras (uit een potje), Cayenne of chilipeper naar smaak (ik hou zelf niet van te overheersend dus ik gebruik meestal 1/3 tot een 1/2 theelepel), 1 glazen pot kippenbouillon, 1 pakje kokosmelk, 1 eetlepel olijfolie, , Als je het eet als maaltijdsoep dan is een broodje met pesto er heerlijk bij!, - afbakbroodjes of stokbrood (wit of bruin), - smeerbare roomboter, - potje biologische pesto van de AH of zelgemaakte pesto

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

gebakken pompoen

Lekker ietswat zoet groentegerecht

INGREDIENTEN

Pompoen, bijzonder geschikt is de flespompoen. (langwerpig)ui, knoflook, honing, kurkuma (gele kruid) en olijfolie of zonnebloemolie.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pompoen, zoete aardappel & Garnalen Curry

Heerlijke licht pittige curry met garnalen pompoen en zoete aardappel. Zonder garnalen is deze curry vegetarisch ook erg lekker.

INGREDIENTEN

Voor de Curry, , - 4 eetlepels olie, - 500 gram (grote) garnalen, - 1 (kleine) Flespompoen, - 1 Grote zoete aardappel, - 400 gr (1 blik) kokosmelk, - 100 ml water, - 2 uien gepeld en gesnipperd, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 3 tenen knoflook, kleingesneden, - 2 cm gember, kleingesneden, - 1 flinke eetlepel (milde) gele currypasta, - 1 bos koriander, , Voor de Rijst, , - Basmati rijst voor 2 ps., - 5 kardemom peulen, - Kaneel 2 stokjes, - zout

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Salade met gegrilde pompoen en granaatappelpitjes

Een heerlijke pompoensalade als bijgerecht voor het kerstdiner. De granaatappelpitjes en rucola zorgen voor een mooie kleurencombinatie!  

INGREDIENTEN

-1 flespompoen, - 200 g rucola, - 200 g granaatappelpitjes, - 1 tl gedroogde oregano, - 150 g fetakaas, - 2 el balsamicoazijn, - 2 el olijfolie, - peper en zout

  • Europees Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2016
  • Europees Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Thaise pompoensoep met zoete aardappel

Het aanbod van pompoenen is in de herfst altijd het grootst.  In winkels en op de markt zie je ze in allerlei, kleuren, afmetingen en soorten liggen. Ik heb voor dit recept voor de flespompoen (butternut squash) gekozen. Deze pompoensoep sluit mooi aan bij al mijn andere Thaise recepten. De rode curry kruiden van Jonnie Boer (die ik gewonnen heb met de bbq-battle voor mijn ingezonden kruidenboter) komen in deze soep uitstekend tot zijn recht. In plaats van deze rode curry kruiden kun je ook een rode curry pasta gebruiken. Voeg dan eventueel een beetje gember en steranijs toe omdat dit ook in de kruidenmix gebruikt wordt. TIP: Als je vers citroengras (Sereh) gebruikt, kneus dan alleen de stengels en laat ze verder heel, want je moet het er weer uitvissen voor je de soep pureert.  Vind je dit teveel gedoe gebruik dan gewoon citroengras uit een potje of poeder. Ook kun je als alternatief limoensap gebruiken (sap van ½ limoen) Vers citroengras is wel het lekkerste. NB: Sinds de Thai Red Curry van Jonnie Boer uit het assortiment is gebruik ik 1 el rode curry pasta aangevuld met een beetje steranijs, gember, kardemom en kruidnagel om de smaak zoveel mogelijk te evenaren.

INGREDIENTEN

1 flespompoen, 1 zoete aardappel, arachideolie, 2 teentjes knoflook, 4 sjalotjes, 1 stengel citroengras (sereh), 1 l kippenbouillon, 1 blik kokosmelk, 2 el vissaus (nam pla), 1 el rode curry poeder Jonnie Boer (of 1 el rode curry pasta, met een beetje steranijs, gember, kardemom en kruidnagel), 1 bosje koriander

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2014
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

curry met pompoen en aubergine

Het lijken veel ingrediënten maar meestal staat dit gewoon te staan in je kruidenrek!

INGREDIENTEN

Zonnebloemolie, 1 ui, 1/2 flespompoen, 1 kleine aubergine, handje diepvrieserwten, 1/2 groene peper, 1 knoflookteen, 2 theelepels fijngesneden gember (potje), flinke eetlepel korianderpoeder (ketoembar), flinke eetlepel komijnpoeder (Djinten), beetje chilipoeder, halve eetlepel kurkuma, blik tomatenblokjes (400 gr), half groentenbouillonblokje, laurierblad (1 grote of 2 kleintjes), suiker, kaneel, koriander

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Herfst hete bliksem

Dit recept voor hete bliksem is een familierecept. Ik heb het voor het seizoen alleen iets aangepast. De klassieke hete bliksem maar dan met een herfst twist. De pompoen en zoete aardappel geven lekkere nieuwe smaken aan dit gerecht. 

INGREDIENTEN

5 zoete aardappels, geschild en in blokjes, 4 appels, geschild en in parten, 1 el suiker, 1 tl kaneel, 50 ml water, een halve flespompoen, geschild en in blokjes, 250 g half om half gehakt, 1 ui, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 el tomatenpuree, 1 el worcestersaus, 1 tl gedroogde oregano

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde pompoen met pecannoten en roquefort

Heerlijke manier om pompoen klaar te maken, recept van Nigella.

INGREDIENTEN

, *1 kilo flespompoen, *anderhalve eetlepel olijfolie, *3 takjes verse tijm, *50 gram pecannoten, *65 gram Roquefort (of een andere blauwe kaas), *zout en peper uit de molen,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Marokkaanse geroosterde groenteschotel

De groenten worden zacht van binnen maar blijven krokant van buiten. Je kunt variëren met de groenten die je toevoegt. Ras el-hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, vaak te verkrijgen in een betere supermarkt of in een toko.

INGREDIENTEN

2 rode uien, 1 flespompoen, 1 flinke zoete aardappel, 200 gram gedroogde pruimen, 3 tenen knoflook, 1 winterpeen, 1 eetlepel honing, 1/2 rode peper, 375 ml kippenbouillon, 1,5 theelepel ras el-hanout, 50 ml olijfolie

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2009
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pompoen gevuld met chevre

Flespompoen gevuld met courgette, uit de oven, met geitenkaas en honing

INGREDIENTEN

Flespompoen, bouillon, verse tijm, 1 grote ui, 2 knoflooktenen, boter of olie, hamreepjes, 1 courgette, honing, zachte geitenkaas zoals chevre

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2008
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pompoensoep

Een heerlijk en makkelijk basis recept.

INGREDIENTEN

1 kg pompoen of flespompoen, 60 g boter, 1 gehakte ui, 1 L kippenbouilon, 1.85 dl room

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2013
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Wintersalade van met honing geroosterde groenten

Gezonde winterse maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

1 flespompoen, 2 rode uien, 4 pastinaken, 3 el olijfolie, 1-2 el vloeibare honing, 1 kleine ciabatta, 1 el zonnebloempitten, 2 el wittewijnazijn, 1 tl dijonmosterd, 300 g jonge spinazie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pompoen (bijgerecht)

Heerlijke pompoen te gebruiken als bijgerecht...

INGREDIENTEN

1 (fles)pompoen, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel komijnpoeder, olie, zout

  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2017
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

Licht pittige Indische pompoensoep

Soms heb je bij pompoensoep dat ze wat weeig is van smaak. Dat heb je bij deze dus niet.En aangezien er op het moment natuurlijk zoveel pompoenen zijn, ga je er vaneigens wat mee proberen. Dat resulteerde in deze lekkere soep, natuurlijk proef je het zoetje nog wel, maar dat wordt begeleidt door een beetje pit van de peper en het romige van de kokosmelk.Kortom: gewoon een heel lekker soepje met wat (pompoen)pit! 

INGREDIENTEN

50 gr boter + 2 el zonnebloemolie, 1 grote ui, fijngesneden, 2 flinke tenen knoflook, fijngesneden, stukje gemberwortel, fijngesneden, 1 klein groen Spaans pepertje, fijngesneden (of rood), 1 flespompoen, schoongemaakt en in stukjes gesneden, 1,2 L kippenbouillon van 3 blokjes, 3 dl kokosmelk, gembersiroop naar smaak, fijngesneden peterselie/koriander en bieslook naar smaak (mag best royaal), ,

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2015
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Indonesische pompoensoep

Dat flespompoen en zoete aardappel een hele goede combinatie is merkte ik al eerder in mijn Thaise-pompoensoep-met-zoete-aardappel Echter na mijn vakantie in Indonesië ben ik wat meer op de Indonesische toer gegaan, en heb ik deze soep met wat meer typische Indische kruiden gemaakt. Daardoor heeft deze soep, hoe kan het ook anders,  een Indisch karakter gekregen. Heerlijk want als ik de kruiden ruik doet me dat weer terugdenken aan dat mooie Indonesië Wist je dat pompoen een natuurlijke ontstekingsremmer is? Een reden temeer dus om zulke gezonde pompoen eens wat vaker op het menu te zetten.

INGREDIENTEN

- 1 (fles)pompoen (butternut) van +/- 1 kilo, - 500 gram zoete aardappelen, - 2 uien, - 4 teentjes knoflook, - 1 rode peper, - 5 kemirienoten, - stuk verse gember (+/- 3 cm), - verse kurkuma (of 1 tl poeder), - 1 tl kentjoer (of vers), - 1 tl ketoembar (korianderpoeder), - 1 tl djinten (komijnpoeder), - 2 liter kippenbouillon, - 400 ml kokosmelk (1 blik), - bosje verse koriander, - optioneel: geroosterde pompoenpitten om mee te garneren,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2020
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pompoen

Dit is eigenlijk een Tajine gerecht, maar kan ook in een gewone pan gemaakt worden.

INGREDIENTEN

1 Pompoen van ongeveer 20 cm doorsnee of een flespompoen, 2 grote zoete aardappelen, 1 grote ui, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel garam masala, 1 afgestreken theelepel kurkuma, 1 kippen bouillonblok.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pompoensoep met pompoenpittenpesto en crème fraiche

Reddy Tip: Reddy Koken & Bakken is ideaal om te gebruiken voor gegrilde groente of aardappels in de oven. Je besprenkelt de groente met een beetje olie. Mixt het goed door elkaar, zodat de olie goed verdeeld is, en bakt de groente lekker gaar en/of krokant in de oven! Lekker makkelijk!

INGREDIENTEN

150 g pompoenpitten, 75 g Parmezaanse kaas, 75 g basilicum, 2 tenen knoflook, 2 citroenen, 1 grote flespompoen, 1/2 bosje tijm, 1 ui, 25 g gember , 75 ml witte wijn, 1 el kerriepoeder, 100 g crème fraiche, 4 plakken toast, Reddy Premium olie, Reddy Koken & Bakken, , Extra nodig:, Staafmixer met bakje of blender

  • Europees Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2014
  • Europees Voorgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste flespompoen recepten
Populaire pompoen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top