Arepa Di Pampoena (Pompoen Pannenkoekjes)
Antiliaanse zoete pannekoekjes van pompoen. Lekker als nagerecht.
100 gram pompoen, 200 ml water, 1/2 theel. zout, 100 gram bloem, 1/2 theel. bakpoeder, ongeveer 100 ml melk, 1 ei, 2 eetl. rozijnen, 1/2 theel. kaneel, 2 eetl. margarine, 1 eetl. suiker.
Snij de pompoen in stukjes en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar in het water met zout. Giet de poempoen af, en prak hem fijn met een vork. Voeg de bloem, bakpoeder, melk, ei rozijnen, suiker en kaneel toe en meng alles goed door elkaar tot het een glad beslag is (iets dikker dan pannekoek beslag). Laat de margarine heet worden in een koekenpan, en bak de arepa's met z'n drieen te gelijk in de pan tot ze goudbruin zijn. Warm eten. Eventueel met nog wat suiker bestrooien.
- Antiliaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-01-2000Antiliaans Nagerecht20-30 min.
arepa di pampuna (oranje pannenkoekjes)
Dit recept is een variatie op een oorspronkelijk Antilliaans recept
600 g pompoen, snufje zout, 2 eieren, 100 ml melk, zakje vanillesuiker, 100 g zelfrijzend bakmeel, 1/2 theel. kaneel, 75 g rozijnen, 4 eetl. suiker, boter of olie om in te bakken
- Antiliaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-04-2008Antiliaans0-10 min.
zuid afrikaanse pompoen pannekoekjes
Lekker simpel snel toetje
250 ml pompoen, gekookt en tevens gepureerd., 1 losgeklopt ei, 3 eetl bloem, ]1 theel bakpoeder, mespuntje zout, 50 gram suiker, 50 gram boter, 1 theelepel kaneel, 1 citroen verdeeld in schijven.
- Internationaal Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-04-1999Internationaal Nagerecht10-20 min.
Pompoenpannenkoekjes
Lunchgerecht, ca. 12 stuks Pompoenen zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook lekker. Het schillen en snijden van de pompoen kun je beter aan je ouders overlaten. Dit is nogal een zwaar karweitje.
250 gr pompoen, geschild gewogen, 1 ei, 100 gr (Zweeds) pannenkoekenmeel, 0,5 dl melk, mespuntje zout, 2 eetlepels suiker, 40 gr boter, stroop,
- Kinderkeuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-04-2002Kinderkeuken10-20 min.
pompoenpannekoekjes
Gewoon proberen
300 gr schoongemaakte pompoen in stukjes, 250 gr bloem, zout, 150 gr suiker, 1/4 liter melk, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel kaneel, olie of boter om in te bakken,
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-05-199920-30 min.
- Eigen recept
Pompoenpannenkoekjes
P.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} span.s1 {font-kerning: none}Pompoen is een ingrediënt waarmee je heel veel verschillende gerechten kan bereiden. Dit is een recept voor pompoenpannenkoekjes. De pannenkoekjes zijn goed in combinatie met schenkstroop en poedersuiker.
0,2 hokkaido pompoen (à ca. 1 kg), 50 g suiker, 8 g vanillesuiker (1 zakje), 0,5 tl gemalen kaneel, 1 ei, 200 ml melk, 150 g zelfrijzend bakmeel, 6 el zonnebloemolie, 1 schenkstroop en/of poedersuiker
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-02-2019Amerikaans30-60 min.
Pompoenpannenkoekjes
Repa di pampuna
*1 stuk pompoen(ca.600gr)*250 gr bloem*zout*ca.150 gr suiker*1/4 L. melk*1 ei*1 tl vanille-aroma(flesje, McCormick of Baukje)*1 tl kaneel*ca. 7 el olie*
- Antiliaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-03-2001Antiliaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Pompoenpannenkoeken met spek
Heerlijke pannenkoken met pompoen en spekjes. Bereid met Blue band vloeibaar het lekkerst!
800 g pompoenblokjes, 100 g ongezouten ongebrande pecannoten, 150 g ontbijtspek gerookt, 190 g Hollandse pannenkoekenmix, 400 ml halfvolle melk, 1 el specerijenmix voor koek & speculaas, 2 el Blue band vloeibaar, 6 el schenkstroop, 125 g crème fraîche
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2020Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Pompoenpannenkoekjes met cranberry`s (groentesmokkelaar)
Smulpannenkoeken die dankzij de pompoen tegelijkertijd betacaroteenbommen zijn, wat wil je nog meer? Als je ook de cranberry`s erbij serveert, krijg je er bovendien een antioxidantenshot bij. Wil je het helemaal verantwoord doen, let er dan op dat je zuivere ahornsiroop gebruikt, zo weinig mogelijk bewerkt en en niet vermengd met pure suiker.
200 g bloem, 1 1/2 tl bakpoeder, 1/2 tl zuiveringszout (Baking Soda, dubbelkoolzure soda), 1 tl speculaaskruiden of Chinese 5 spices, 1/4 tl zout, 3 of 4 grote eieren, 70 g suiker, 3 dl melk of karnemelk, 300 g pompoenpuree, olie om te bakken
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-2011Nagerecht10-20 min.
Pompoenpannenkoeken
Pannenkoeken met pompoen? Moet je eens proberen! De pompoen maakt je pannenkoekjes lekker zoet én je krijgt meteen een extra portie groenten binnen.
1/4 Hokkaidopompoen, 2 el kokosolie (+ extra), 2 eieren, 2 el suikerl, 2 el boterl, 250 g tarwebloem, 2,5 tl bakpoeder, zoutsnuifje, kaneelpoedersnuifje, 250 ml volle melk, , Voor de afwerking:, 4 el zure room, 4 el honing, 1 el sinaasappelsap, 100 g pecannoten, basilicum (paars)
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-2019Belgisch Nagerecht20-30 min.