Pommes duchesse
Chique bijgerecht, dat niet moeilijk te bereiden is. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken
1 kg aardappelen 1 ei 100 g boter zout peper nootmuskaat
Giet de gekookte aardappelen af en bewaar iets van het kookvocht. Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Roer met een houten lepel het ei en de boter door de puree tot een smeuïge massa ontstaat. Eventueel verbeteren met het bewaarde kookvocht. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe de puree in een spuitzak met een gekartelde mond en spuit rozetten van ca. 4 cm. doorsnee. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de rozetten in ca. 25 minuten goubruin.
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-12-2010Frans Bijgerecht30-60 min.
pommes duchesse
.
1) 1kl.aardappelen - 2) 20gr. vetstof - 3) 2 eieren - 4) peper - zout - muskaatnoot
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-11-2000Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Pommes duchesse
750 gr kruimige aardappelen, 50 g pittige kaas (bijv. oude of parmezaanse), geraspt, 4 eetlepels verse peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden, 2 eetlepels boter
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-2009Nederlands Bijgerecht20-30 min.
pommes duchesse
Een recept voor heerlijke pommes duchesse.
1 kg kruimige aardappelen, 2 eieren, 1 1/2 el grove mosterd, 1 ons geraspte oude kaas, 1 ons roomboter, peper en zout,
- Frans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-12-2013Frans Bijgerecht60-120 min.
Pommes duchesse
1 kg aardappelen kruimig, geschild 1 ei, losgeklopt 100 g boter, op kamertemperatuur 1 mespunt nootmuskaat
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-12-2010Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Pommes duchesse
* 500 g kruimige aardappelen, geschild, * 3 eetlepels boter, * zout en (versgemalen) peper, * nootmuskaat, versgeraspt, * 1 ei, * 3 eidooiers
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-10-2004Internationaal Bijgerecht10-20 min.
Pommes Duchesse
Aardappelrozetjes bron: le cordon bleu, recepten van meesterkoks : aardappelen
4 middelgrote aardappelen, geboend - water - 3 eierdooiers - 40 gr ongezouten boter - snufje nootmuskaat - zout
- Frans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-08-2002Frans Bijgerecht60-120 min.
Pommes Duchesse
Aardappel-bijgerecht
500 gr bloemige aardappelen, 2 eidooiers, 25 gr boter, smaak zout en peper
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-04-1999Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Pommes Duchesse.
Aardappel bijgerecht uit de oven.
400 gr. aardappelen, geschildzout35 gr. boter1 ei, losgeroerdpeper uit de moleneventueel een snufje nootmuskaat
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-2002Bijgerecht30-60 min.
Pommes Duchesse
Lekker anders!
1 kg aardappelen, 2 eieren, 4 eidooiers, 50 gram roomboter, z p
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-03-2000Nederlands0-10 min.
pommes duchesse
2 bakjes aardappelpuree (a 450 g) 50 g pittige kaas (bijv. oude of parmezaanse), geraspt 4 eetlepels verse peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden 2 eetlepels boter Materialen, bakpapier
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-12-2007Bijgerecht20-30 min.
Pommes duchesse
Vegetarisch
2 bakjes aardappelpuree (a 45 g), 50 g pittige kaas bijv. oude of parmezaanse), geraspt, 4 el peterselie (zakje 30 g), fijngesneden, 2 el boter
- Frans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-12-2007Frans Bijgerecht20-30 min.
Pommes duchesse
Aardappelrozetjes
750 g aardappelen, zout, 25 g boter, 1 ei, 2 eidooiers, peper, nootmuskaat, 1 el melk,
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-05-2000Frans Bijgerecht30-60 min.
Pommes Duchesse
Feestelijke aardappeltjes uit de oven.
600 gram vastkokende aardappels, 50 roomboter, 3 eierdooiers, 2 eieren, 1 theelepel shoarmakruiden, 1 theelepel kerriepoeder, nootmuskaat, zout en peper naar smaak
- Frans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-02-2001Frans Bijgerecht60-120 min.
Pommes Duchesse
Aardappelrozetjes uit de oven
600 gram aardappelen (vastkokend), geschild, 50 gram boter of margarine, 1 tl shoarmakruiden, 1 tl kerriepoeder (mild), zout, peper, nootmuskaat, 2 eieren, 3 eidooiers
- Vegetarisch Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-07-2002Vegetarisch Bijgerecht60-120 min.
Biefstuk met Pommes Duchesse
*1 bakje kastanjechampignons (250 gr)*8 zongedroogde tomaten op olie *1 zak pommes duchesse (diepvries, 600 gr)*1 zak gebroken sperziebonen (koelvers, 250 gr)*Vloeibare bakboter *4 biefstukjes *Chanpignonroomsaus van Knorr
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-04-2006Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Wittekoolrolletjes met kaassaus en pommes duchesse
Makkelijk, origineel en super lekker
20 pommes duchesse (diepvries), 200 g gegrilde ham, 1 wittekool, 1 plantje bieslook, 3 eetl. boter, 100 g geraspte emmentaler, 50 g geraspte grana padano, 5 dl melk, 3 eetl. bloem, 2 eetl. paneermeel, nootmuskaat, peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-12-2018Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Pommes duchesse met hazelnoot
Pommes duchesse met hazelnoot
300 g kruimige aardappels, 1 teentje knoflook, 50 g ontbijtspek, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 eidooiersnootmuskaat, 25 g blanke hazelnotenbloem, om te bestuiven
- Europees Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-12-2014Europees Bijgerecht20-30 min.
Pommes Duchesse Met Knoflook En Spek
Lekker hartig en feestelijk bij het hoofdgerecht of als verjaarsdaghapje
500 gram aardappels, twee plakjes katenspek, 1 teentje knoflook, 1 heel ei, twee eierdooiers, zout, peper en nootmuskaat
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-12-2000Nederlands Bijgerecht0-10 min.
Pommes Duchesse met cacao
600 gram kruimige aardappels.zout.100 gram boter of margarine.3 eidooiers.versgemalen peper.3 theelepels cacaopoeder cacaopoeder om te bestrooien.
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2002Frans Bijgerecht30-60 min.
Piepkuiken met druivensaus en pommes duchesse
Een lekker feestelijk hoofdgerecht uit de jaren 50 ! Nog steeds even lekker , pure nostalgie!
1 witte selder, nootmuskaat, 2 eidooiers, 30 g boter, 750 g bloemige aardappelen, 50 g bloem, 25 g mosterd, 1 kippenbouillonblokje, 200 ml witte wijn, 1 teentje knoflook, 1 takje verse dragon, 400 g ontpitte druiven in het sap (in blik), 4 piepkuikens
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-12-2017Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Piepkuiken met druivensaus en pommes duchesse
Overheerlijk feestgerecht dat makkelijk te bereiden is .
1 witte selder, 1 takje verse dragon, 1 teentje knoflook, 200 ml witte wijn, 1 kippenbouillonblokje, 25 g mosterd, 50 g bloem, 750 g bloemige aardappelen, 30 g boter, 2 eidooiers, nootmuskaat, 400 g ontpitte druiven in het sap (in blik), 4 piepkuikens
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-12-2019Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Pommes Duchesse (aardappelrozetjes)
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) energie 250 kcal eiwit 4 g koolhydraten 26 g vet 14 g waarvan verzadigd 9 g natrium 15 mg vezels 2 g
, 1 kg kruimige aardappelen, 1 ei, 100 g boter, 1 mespunt nootmuskaat, ,
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2014Frans Bijgerecht30-60 min.
pommes duchesse di mama mia
* 2.5 dl melk, * 50 gr boter, * 50 gr bloem, * 2 eieren, * naar smaak Zout en peper, * naar smaak nootmuskaat, * 4 stuks grote gekookte aardappelen, * frituurvet (olie)
- Frans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-11-2010Frans Bijgerecht20-30 min.
Preirolletjes met gerookte zalm, pommes duchesse, kruidenkaassaus
Een ontzettend leuk, en luxe gerechtje geïnspireerd door onze versie van witlof met ham en kaassaus, maar nu met prei en gerookte zalm. In plaats van gekookte aardappels of puree geef je er nu verse (geen diepvries) pommes Duchesse bij en je hebt een sterrenmaaltijd waar ook je gasten van onder de indruk zijn. Niet moeilijk te maken en voldoende voor 4 personen. Smullen!
Voor de verse pommes Duchesse:, 600 gr kruimige aardappels, 3 eieren, alleen de dooiers, 50 gr roomboter, zeezout, , De preistengels met zalm:, , 4 stengels prei van gelijke dikte, 8 plakken gerookte zalm, flinke klont roomboter, 2 blaadjes laurier, 2 takjes verse tijm, versgemalen zwarte peper, zeezout, , De kruidenkaassaus:, , 200 gr Boursin, 50 gr boter, 50 gr bloem, halve liter halfvolle melk, kwart limoen (1 partje), vers gemalen zwarte peper, zeezout, vers gesnipperde peterselie (ter garnering)
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2017Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Hertengebraad met poivradesaus, gekorst witloof, pommes duchesse, groene kool en zalfje van pompoen
Feestelijk lekker !
Hertengebraad :, 25 gram Boter, 1 kg gebraad Hert, 1 el Arachide olie, Peper, Zout, witloof :, Witloof, Boter, Citroen, Gevogeltefond, Peper, Zout, Nootmuskaat, POMME DUCHESSE :, 500 gram Aardappel, 50 gram Boter, 4 Eieren, Peper, Zout, Nootmuskaat, POIVRADESAUS :, 3 dl Room, 2 el groene Peper, 1,5 dl Witte droge wijn, 1 tl suiker, 1 el Frambozenazijn, 0,5 dl Wildfond, 0,5 dl Cognac, 0,5 dl Porto, Peper, Zout, KOOL :, 25 gram Boter, 1 Savooikool ( Groene kool ), Melk, Paneermeel, Peper - Zout - nootmuskaat, COULLIS POMPOEN :, 1 kleine Pompoen, Arachide olie, Peper, Zout
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-12-2017Frans60-120 min.
Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse
1 rode peper, 300g verse ananas, 1 limoen, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel vissaus, 1 zak Pom? Duchesse (Aviko), 8 plakken ontbijtspek, 4 varkens oesters, 2 eetlepels olie, zeezout, versgemalen peper, 75g veldsla.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-03-2005Hoofdgerecht10-20 min.
Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse
1 rode peper, 300g verse ananas, 1 limoen, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel vissaus, 1 zak Pom? Duchesse (Aviko), 8 plakken ontbijtspek, 4 varkens oesters, 2 eetlepels olie, zeezout, versgemalen peper, 75g veldsla
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-03-2005Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Pommes marquise (markiezin-aardappelen)
Het lijkt op pommes duchesse alleen hier komt tomatenpuree door.
* 600 g gare aardappelen, * 2 eieren, * 40 boter, * peper en zout, * nootmuskaat, * 25 g ontzuurde tomatenpuree
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-02-2001Internationaal Bijgerecht10-20 min.
Visbordje
Visbordje
? zalmfilet met garnaaltjes en zure-roomsaus (diepvries, pak a 2 stuks), ? Hollandse garnalen (of rivierkreeftjes, koelvak), ? sprietjes verse bieslook (zakje a 25 g), ? pommes duchesse (rozetjes van aardappelpuree, diepvries a 450 g), ? sperziebonen,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
gelardeerde parelhoenpoot met dragon/witte wijnsaus
4 Parelhoenpoten, 150 gram ontbijtspek, 40 gram roomboter, , 1 glas droge witte wijn, 50 gram bloem, 50 gram roomboter, 100 ml kookroom, 150 ml kippenbouillon, Verse dragon, , 1 zak pommes duchesse (pureetorentjes/toefjes), , 500 gram spruitjes, 1 ui schoongemaakt,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-12-2009Frans Hoofdgerecht60-120 min.
franse hamburger
1 pak Pom' Duchesse (aardappeltorentjes, diepvries, 450 gr.),1 ui, 50 gr. boter, 4 hamburgers, 1 pak Franse roerbakschotel )diepvries, 450 gr.), ca 100 gr. Brie
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-03-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
franse hamburgers
1 pak pom' duchesse (aardappeltorentjes, diepvries, 450 gram, aviko), 1 ui, 50 gram boter of margarine, 4 hamburgers, 1 pak franse roekbakschotel (verkrijgbaar bij alberthein), 1 stuke brie president
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-05-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Franse hamburgers
1 pak pom? duchesse ( aardappeltorentjes, diepvries, 450 gram ), 1 ui, 50 gram boter of margarine, 1 schaaltje hamburgers ( a 4 stuks ), 1 pak Franse roerbakschotel ( diepvries, 450 gram ), 1 stukje brie president ( ca 100 gram )., ,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-04-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Groente en aardappel garnituur
Groente: *Andijvie rolletjes met spek *Gebakken venkel Aardappelgarnituur: *Pommes Duchesse
Ingredienten:, ***Andijvie rolletjes***, Ca 4 krop andijvie, 24 plakjes ontbijtspek of bacon, zout/peper, nootmuskaat, , ***Gebakken venkel***, , Ingredienten:, 3 a 4 venkel stuikjes, 2 eieren, 1 dl room, 1 eetl gehakte dille, 1 eetl gehakte peterselie, ? tl paprika poeder, zout/peper, , ***Pommes duchesse***, , Ingredienten:, 3 kg aardappelen, 250 gr gesmolten boter, 5 eieren, 10 dooiers, zout/peper, nootmuskaat, 1 bosje bieslook zeer fijn gesneden,
- Frans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-10-2004Frans Bijgerecht0-10 min.
Tilapia met geitenkaaskorst
Bevat per eenpersoonsportie: energie 520 kCal/eiwit 37 gr/vet 23 gr/koolhydraten 40 gr
*10 eetlepels parneermeel *100 gr Hollandse geitenkaas *1 half zakje verse peterselie *4 moten tilapiafilet *2 komkommers *1 rode ui *6 eetlepels vinaigrette limone *1 zakje pommes duchess
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-10-2006Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
roodbaars op zijn italiaans
Lekkere vissoort met tomatensaus, pommes duchesse en een dugele (ingekookt samenstelling)
Roodbaars, bloem (met daardoor peper en zout), saus: wortel, ui en spek, tomatenpuree, bloem, water, suiker, kruiden naar eigen smaak, pommes duchesse: dubbele aantal aardappels als normaal, 2 eidooiers, 30 gr boter, peper, zout, Dugele: 2 bakjes champignons, 5 sjalotten, 4 geconcasseerde tomaten(vierkant gesneden), halve fles witte wijn
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-01-2001Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Franse hamburgers
1 pak Pom Duchesse(aardappeltorentjes, diepvries Aviko), 1 ui, in ringen., boter., 4 hamburgers., 1 pak Franse roerbakschotel (diepvries, 450 gr.), 100 gr. Brie
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-12-2005Hoofdgerecht20-30 min.
Franse hamburgers
1 pak pom dochesse (aardappeltorentjes, diepvries, 450 gram, aviko), 1 ui, 50 gram boter of margarine, 1 schaaltje hamburgers a 4 stuks, 1 pak franse roerbakschotel (AH, diepvries), 1 stukje brie president a 100 gram
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-06-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Zalm met gerookte ham
Vis met vlees.
, 4 zalmmoten- 8 sneden gerookte ham - 2 eetlepels boter - 1 dl droge witte wijn - wat citroensap - peper en zout -30gr boter, ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Lamshaas Met Roquefort
600 tot 800 gr lamshaas, 250 gr roquefort, 2 sjalotten, 2 dl verse room, 2 appels, 1 eetlepel sojasaus, 75 gr boter, 2 eetlepels olie, peper en zout
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-09-2000Frans Hoofdgerecht20-30 min.