Pollo!
Gesmoorde spaanse kiphapjes
1 kg. kiphapjes 2 ons spekblokjes 1 grote ui 1 rode paprika 2 tenen knoflook scheutje olijfolie peper / zout / cayennepeper / koenjit / paprikapoeder / chilisaus 1 volle tl bloem 4 dl. hete bouillon
Spekblokjes uitbakken. Uit pan verwijderen. Klein scheutje olie bij spekvet voegen. Knoflook fijnsnipperen en toevoegen. Skip bestrooien met peper zout paprikapoeder. ? 15 minuten rondom bruinbakken. Ui snipperen en paprika in blokjes snijden. Toevoegen en al omscheppende meebakken. Koenjit erbij. Afblussen met bouillon en laten sudderen. Cayennepeper en chilisaus toevoegen (naar smaak). ? 45 min. laten sudderen met deskel schuin op de pan. Als laatste de bloem in theezeefje doen en boven kip zeven waarbij je steeds het geheel goed omroert.
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-02-2000Spaans30-60 min.
nacho's pollo
Nacho's met kip, paprika en uitjes met veel gesmolten kaas uit de oven. HEERLIJK
1 rode paprika 1 groene en 1 gele.2 teentjes knoflook,3 grote uien,400gr kipfilet, een zak (naturel)tortilla chips, belegen plakjes kaas en een zakje geraspte kaas. Voor erbij; qacuamole saus, pittige salsa en zure room
- Mexicaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-10-2005Mexicaans10-20 min.
Pollo picanto
Kipstoofschotel in een pittige tomaten-knoflooksaus
4 kipfilets (in grote dobbelstenen gesneden), 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 1 jalapenopeper (fijngesnipperd), 12 teentjes knoflook (liefst verse knoflook, fijngesnipperd), 5 el a la minute wereldkruiden Mexico (Silvo), 3 el cajunkruiden (Silvo), 3 el tomatenpuree, 4 dl kippenbouillon (van 1 tablet), cayennepeper, paprikapoeder, djintan (komijnpoeder), djahe (gemberpoeder), 2 tomaten in blokjes, 2 el fijngesneden peterselie of koriander, olijfolie.
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-2004Mexicaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Tapas: Pollo Picaresco
Tapas van pikante kippenvleugeltjes die als borrelhapje gegeten kunnen worden of als onderdeel van een plateau vol met tapas
10 kippenvleugeltjes, , 2 EL Honing, 3 EL ketjap, 1 EL bruine basterdsuiker, 2 teentjes knoflook, halve chilipeper
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-07-2011Spaans0-10 min.
- Eigen recept
Paella Pollo de Don Leon
Tradionele paella maar met kip voor Hollanders
Pak risotto rijst (of de echte Bomba paella rijst, 1 rode paprika, Mespunt saffraan, en/of ½ tl koenir (koenjit), 1 grote ui, 2 à 3 tenen knoflook, 500 gr kipfilet, 8-10 drumsticks, 1 kopje diepvrieserwten, 1 liter kippebouillon (van een tablet maar liever echte), 1 spaanse peper, 2 tomaten, Peterselie, 1 citroen,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-12-2010Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pollo Tonnato
Kip in tonijnsaus
[list=none], 1 blikje tonijn op olijfolie (160 g, Rio Mare), 40 g rucola, 200 g flinterdunne gebraden kipfilet (vleeswaren), 3 el mayonaise met citroen, 6 takjes basilicum (alleen de blaadjes), 1/2 potje kappertjes (a 100 g, uitgelekt), 100 g cherrytomaten (schaal 250 g), ,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-02-2014Italiaans Voorgerecht10-20 min.
pasta pollo
Heerlijke snelle verwen pasta voor groot en klein
250 gram pasta fusilli 250 ml slagroom 2 stukjes kipfilet champignons veel verse bieslook en een kleine prei, knoflook en naar smaak zout en peper
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-07-2001Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Pollo Pizzaiola
Een lekker en slank gerecht dat ook nog es snel klaar is!
1 pond kipfilet, 1 blikje tomatenblokjes (of voor de snel en extra lekker: 1 potje bertolli tomatensaus met paprika en courgette), 3 ansjovisfilets,1 ui, 2 tenen knoflook, 1 flinke eetl. kappertjes, 1/2 potje (ontpitte) olijven, olijfolie, zout en peper naar smaak, ong. 1 theelepel italiaanse kruiden.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-01-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pollo mediteraneo
Kip uit de oven met tomaten, uien, aardappeltjes, olijven en rozemarijn.
4 kipfilets, 10 eetlepels olijfolie, 2 knoflookteentjes, 2 uien, 16 aardappeltjes (voorgekookt), 3 eetlepels zwarte olijven (zonder pit), 125 gram kleine tomaatjes, 2 t/lepels gedroogde rozemarijn, zout en peper.
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-06-2004Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pollo tonnato ( gegrilde kipfilet met tonijnsaus )
Een heerlijk salade met een zachte smaak. Een voortreffelijke combinatie die het ook heel goed doet bij een buffet.
2 pakjes met plakjes kipfilet (het beste de kipfilet van Lidl die zijn dikker gesneden), 1 klein blik tonijn naturel, 1 theel. Citroensap, 2 eetl. mayonaise, 1 eetl. crème fraîche, peper, zout, 2 eetlepels kappertjes, 1 zakje gemengde sla
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-10-2007Italiaans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Pollo tonnato
Een heerlijk makkelijk te maken voorgerecht of met een salade en brood een heerlijk hoofdgerecht op een warme dag.
1 wortel, geschild en in dunne plakjes gesneden, 1 bleekselderijsteel in dunne plakjes gesneden, 1 ½ ui in dunne plakjes gesneden, 3 eetlepels olijfolie, 1 ½ dl witte wijn, 4 kipfilets, , Saus:, 1 blikje tonijn, 1 dl olijfolie, 2 tot 3 eetlepels citroensap (naar smaak), 6 ansjovisjes, eetlepel kappertjes
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-09-2008Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Pollo Fritto
Gefrituurd Toscaans kippetje!
500 g kipfilet, 3 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, zout en peper, bloem, 2 eieren, losgeklopt, olijfolie om te frituren, 1 citroen, in partjes gesneden
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-04-1999Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Pollo en cerveza
Kip in bier
12 kippevleugeltjes - 1/3 liter bier - zout - vers gemalen peper - 1 tl tijm - 1 blaadje laurier, , Saus:, ? tl tijm - 1 el bier - 2 el olijfolie - zout - vers gemalen peper,
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-12-2003Spaans20-30 min.
Pollo Fatino
Italiaanse kip met kastanjechampignons zoals we dat in een agriturismo in Emiglia Romagna voorgeschoteld kregen.
4 kipfilets, melk, bloem, peper en zout, olijfolie, Italiaanse tuinkruiden, Witte wijn, 200 gram kastanjechampignons, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, Room Culinair,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-01-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pollo Romesco
Zin in een lekker Spaans recept?
4 tot 6 kippenbouten, 2 uien, fijngesneden, 3 tenen knoflook, fijngesneden, 4 el Arbequina olijfolie uit Spanje (Oil & Vinegar), 5-6 tl gerookt paprikapoeder (Oil & Vinegar), 2 paprika`s in blokjes, 50g Seranoham in blokjes, 4 el Romesco (Oil & Vinegar), 1 blik tomatenblokjes, 2 laurierblaadjes, 3 lente uitjes, fijngesneden, 5 takjes peterselie, fijngesneden
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-05-2013Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pollo Diavolo
Kip uit de oven met knoflook en rozemarijn
Maiskip of scharrelkip, olijfolie, knoflook, rozemarijn, versgemalen zwarte peper en zout
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-12-1999Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Pollo tonato
Combi kip en tonijn, als koud voorgerecht
1 dubbele kipfilet, 1 moot tonijn(diepvries), Turkse (room)yoghurt, natriumarme augurkjes, citroensap, peper.
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-09-2004Italiaans0-10 min.
Pollo En Anjillo.
=Kip met knoflook.
8 stuk(s) drumsticks, 1 stuk(s) bouillontablet (kip), 4 stuk(s) chilipepers (gedroogd), 8 teentje(s) knoflook, 1 stuk(s) paprika (rood), 3 eetlepel(s) olie (olijf),
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-06-1999Mexicaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pollo Peru
1persoons gerecht.
1 kippebout of stuk kipfilet van ongeveer anderhalf ons1 citroenbloempaprikapoederboterbouillonblok of -poederbruine basterdsuiker
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-05-2001Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pollo Peru
1 kippebout of stuk kipfilet van ongeveer anderhalf ons -, 1 citroen -, bloem -, paprikapoeder -, boter -, bouillonblok of -poeder -, bruine basterdsuiker.
- Portugees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-08-2000Portugees Hoofdgerecht30-60 min.
Pollo Ripieno
Gevulde kipfilet met tapenade van zongedroogde tomaat.
100 gram zwarte olijven zonder pit, 4 zongedroogde tomaten in olie, 2 theelepels kappertjes, 6 anjovisfilets, 4 teentjes knoflook, zwarte peper, 4 kipfilets van ca. 150 gram elk, zout, olijfolie, cocktailprikkers
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-06-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pollo en Samfaina
1 kip van ca 1 kg (in stukken); zout en verse peper; 4 el olijfolie; 125 gr. blokjes serranoham; 2 grote uien (grof gehakt); 3 fijngehakte teentjes knoflook; 500 gr. aubergine in blokjes; 375 gr. courgette in schijfjes; 2 rode of groene paprika's in blokjes; 750 gr. tomaten (ontveld, ontzaad en gehakt); 1 laurierblad; 2 el gehakte verse tijm; 1,25 dl droge witte wijn.
- Portugees Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-11-2003Portugees Hoofdgerecht60-120 min.
Pollo sjarel
1 kip, 1 klein pakje boursin, olie, zout en peper
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-11-2009Hoofdgerecht60-120 min.
POLLO CHILINDRON
GEKRUIDE KIP MET PEPERS
1 kleine scharrelkip,in stukkenzout en peper6 el olijfolie100 gr serranoham(of magere bacon)in reepjes gesneden1 grote ui,fijngesneden3-4 teentjes knoflook,in plakjes3 rode paprika's,zaadlijsten verwijderd,in repen gesneden450 g tomaten,ontveld,in stukjes gesneden(of tomaat uit blik)1-2 laurierblaadjes2-3 kruidnagelenkaneelstokje2-3 gedroogde chilipepers,zonder zaden en fijngesneden
- Spaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-01-2005Spaans Hoofdgerecht60-120 min.
pollo pino
Kuikenborst met zoetzure fruitsaus.
Kuikenborst filets,Vers fruit v/h seizoen.knoflook,tom,ketchup,tabasco,sinaassap cognac,sherry,bindmiddel en room.
- Regionaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-11-2000Regionaal0-10 min.
- Eigen recept
pollo en escabeche
Heerlijk kip gerecht voor een warme zomeravond
1 Kip in stukken, 1 dl olijfolie, 10 tenen knoflook, 1 citroen, 1/2 sinaasappel, 10 peperkorrels, 2 laurierbladen, 4 dl witte wijn, 4 el wijnazijn, zout/peper
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-2009Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pollo Peru
1 kippebout of stuk kipfilet van ongeveer anderhalf ons, 1 citroen, bloem, paprikapoeder, boter, bouillonblok of -poeder, bruine basterdsuiker
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Pollo Algarve
Kipfilets in een saus van o.a. tomaat, paprika en olijven.
4 kipfilets, peper en zout, 3 paprika?s (2 groene en 1 rode), 2 grote uien, plak gekookte ham van 150 gram, 1 blikje tomaatblokjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 10 zwarte olijven, 10 groene olijven, olijfolie,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-07-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Pollo Poblano
Dit pittige recept van kip met chocoladesaus komt uit Mexico.
, , , -1 flinke braadkip (poularde), - 3 el olijfolie, - 2 groene paprikas -, -1 el sesamzaadjes, - 3 teentjes knoflook, - 2 el fijngehakte amandelen, - 1 mespunt kaneel -, 1 tl versgemalen zwarte peper, - 1 mespunt chilipoeder, - 100 g bittere chocolade, - 4 tomaten, - 2 dl bouillon, -zout, , .
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-02-2006Mexicaans Hoofdgerecht60-120 min.
pollo tonato
Variatie op eenbekend italiaans gerecht.
4 kippebortsje zonder huid, 1 blikje tonijn op water, mayo, anchivis, pepertje, uitje, basilikum, wortel, laurier, zout, peper, cognac, creme freche
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-07-2001Italiaans30-60 min.
Pollo Diavolo
2 kippen (a ? 1 kg), 2 theelepels chilipoeder, 2 teentjes knoflook, zout, versgemalen peper, 3 takjes peterselie, 2 citroenen, 1 dl (olijf)olie, keukenpapier
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-02-200060-120 min.
- Eigen recept
Pollo tonnato
4 maiskipfilets (a ca. 150 gram), zout, peper, 1 el olie, 1 blikje tonijn naturel (185 gram), 2 tl citroensap, 4 el mayonaise, 2 el creme fraiche (bekertje a 125 ml), 1 zakje waterkers, 1 1/2 el kappertjes,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-12-2008Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pollo tonato
Door de kipfilet te pocheren, wordt het niet droog.
200g kipfilet, 1 blokje kippenbouillon, 1 sjalotje, 100g tonijnsaus, 2tl. mini kappertjes, 100g rucola, gewassen en gedroogd, 3el extra vergine olijfolie, 1el mango azijn, peper en zout
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-10-2010Italiaans30-60 min.
Pollo misterioso
1,5 kg kippenpoten, 150 gr spek in dobbelsteentjes, 3 in blokjes gehakte zoete uien, 1/2 liter rode wijn (krachtige wijn, Rioja), 2 borrelglaasje Licor 43, 5 takjes peterselie, 5 takjes tijm en 5 takjes rozemarijn met een touwtje samengebonden, 2 el tomatenpuree, 2 el citroensap, 2 el bruine basterdsuiker, 3 gekneusde knoflookteentjes, 2 el bloem, 2 el boter, 250 gr champignons
- Geplaatst op17-03-2011
Pizza Pollo, Kip pizza
1 rode ui, in ringen gesneden, 250 gr zure room, 1 teentje knoflook, geperst, 2 el verse tijm, gehakt, 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt, 150 kip in blokjes, gegrild of gebraden, 1 grote kant en klaar pizzabodem of pizzadeeg van een pak, 50 gr champignons, dun gesneden, 75 gr mozzarella, in blokjes, 1 tl verse tijm, gehakt
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-11-2001Italiaans10-20 min.
tapas pollo en masa con miel y mostaza
Kip in beslag met honing en mosterd
4kipfile,in blokjes van 2,5 cm., 2 eieren, bloem, 4 el olijfolie, 1,2 dl vloeibare honing, 1 tl franse mosterd, 1 tl sojasaus.
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-05-2000Spaans10-20 min.
Arroz Con Pollo
Spaanse kip met rijst
8 kipkarbonades of drumsticks, 3 eetlepels olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 200 gr rijst (geen snelkookrijst), 2 rode pepers, in ringen gesneden, 1 blik tomatenblokjes, 1 blik zwarte of kidneybonen, 1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt, 1 dl kippenbouillon (blokje), 2 eetlepels verse koriander, gehakt, 1 avocado, in plakken gesneden ter garnering, enkele blaadjes koriander en zure room ter garnering, zout naar smaak, 2 theelepels gedroogde pepertjes, gehakt, 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels chilipoeder, 2 theelepels zout, 1 theelepel vers gemalen zwarte peper,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-04-2003Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pollo alla pizzaola
Eenvoudig, smakelijk en goed voor te bereiden..
8 kipkarbonades(dijvlees), 5 pomodori, 2 tenen knoflook, 1 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. gehakte oregano, peper zout, 4 eetl. olijfolie, 2 bake off stokbroden
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-04-2010Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pollo d'Argentina, Zuid-Amerikaans Smullen!
Yep, weer een kipgerecht. Sorry, maar we eten het zelf ook heel vaak...... Maar ter geruststelling, ook dit kun je met runds- of varkensvlees maken, gewoon de bereidingstijd aanpassen. Dit recept heb ik van een vriend, Ashley, die bij Gaucho's gewerkt heeft, en waar deze schotel heel vaak verkocht werd. Terecht, want het is gewoon heel erg lekker!
4 kipfilets, schoongemaakt en in grove stukken, 50 ml olijfolie, 4 el gemengde gedroogde kruiden & specerijen:, * oregano, * basilicum, * tijm, * chilipoeder, * cayennepeper, * cacaopoeder (niet vergeten!!), 50 gr boter + 2 el olijfolie, 2 witte uien, in halve ringen, 2 tenen knoflook, in plakjes, 1 gedroogd chilipepertje (Silvo), 2 el tomatenpuree, 4 dl kippenbouillon, fijngesneden verse groene kruiden, liefst die je ook in de marinade hebt, ,
- Argentijns Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op31-05-2014Argentijns Hoofdgerecht> 120 min.
Pollo al ajillo
Kipje in knoflook.Spreekt voor zich.........
1 hele kip in 8 stukken,5 teentjes knoflook (mogen er meer zijn),peper en zout,papikapoeder naar eigen inzicht,1/4 liter witte wijn,2 laurierblaadjes,takjes peterselie,beetje olijfolie.,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-12-2005Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Slowcooker Pollo Cacciatore
Even snuffelen op internet en kwam deze tegen wel aangepast aan Paleo. Je kan de ingredienten vervangen heb de vervangbare ingredienten tussen haakjes geplaatst. Wij vonden het heerlijk ! Natuurlijk ook in een gewone braadpan klaar te maken,vind de slowcooker fijn voor dagen dat we druk zijn met andere dingen. Smorgens erin op low en na uren is het gerecht zover dat het opgediend kan worden. Je hebt er verder geen omkijken naar en vlees is heerlijk mals.
* 1250 gr kippenvleugels, kipdrumsticks of kippendijen, * 2 takjes verse Rozemarijn, * 2 blaadjes Laurier, *3 teentjes knoflook, waarvan 2 in plakjes en 1 gekneusd, * 150 ml droge witte wijn, * Tapiocameel (vervangen voor bloem ), * 2 eetlepels Kokosolie (olijfolie), * 6 ansjovisfilets op olie (een heel blikje), * Handvol zwarte olijven, ontpit, * 2 blikken tomaten van elk 400 g
- Italiaans
- > 120 min.
- Geplaatst op21-02-2016Italiaans> 120 min.
-
apollo67
van AlbertoPollo , 1 recepten, 0 volgers
-
pollo aijolli
van Annabel1960 , 1 recepten, 0 volgers