Plov
200 ml olie, 2kg vlees (maakt niet uit of varken of rund, traditioneel wordt varkensvlees gebruikt), 1 kg uien, 1 kg wortels, 2 tomaten, 2 liter Water, 1 kg rijst, 1 bol knofloof, zout en peper
Vlees in blokjes snijden, Uien in ringe snijden, wortels in reepjes snijden, tomaten schillen en in blokjes snijden,
De olie in een pan verhitten en het vlees aangakken, de uien toevoegen en goud bruin bakken. Wortels kort meebakken, dan tomaten en zout en peper toevoegen. Het water bijvoegen en na kort wachten rijst toevoegen en op hoog vuur laten koken tot het water niet meer te zien is. Ten slotte de knoflookbol in de pan doen, deksel erop en op laag vuur 30 minuten laten koken.
- Russisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-03-2011Russisch Hoofdgerecht60-120 min.
plov
Het nationale gerecht van Oezbekistan. Niet voor mensen die willen afvallen!
Per persoon: 1? kopje rijst, een halve winterwortel, een kwart spitskool, 150 gram lamsvlees of varkensvlees in dobbelstenen gesneden, een halve ui, een hele bol knoflook., Verder: een zakje saffraan, een fles witte wijn, 100 gr. reuzel, water, een beetje boter
- Russisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-11-2004Russisch Hoofdgerecht30-60 min.
Plov
Een kazachstaanse rijstschotel
600 gram in blokjes gesneden schapenvlees, 3 fijngesneden uien, 3 eetlepels olie, 5-6 geraspte grote wortels, 1 kg gewassen rijst, 250 gr fijngesneden gedroogde abrikozen of appels, zout, peper
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-04-1999Hoofdgerecht60-120 min.
Plov van de zangeres
Heerlijk pompoen-stoofpotje.
750 gram varkenspoulet, 1 grote ui, 1 pakje gedroogde pruimen, 500 gram pompoen, bouillonblokje, sap van 1 granaatappel (of een glas sinaasappelsap), peper/zout, Basmati rijst, 1 zak gemengde sla
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-11-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Havuclu Pilav (Plov)
Rijst met lamsvlees. Het is een turks recept maar past ook goed in de Kazachse keuken thuis.
250 gram lamsbout, 30 gram boter of margarine, 1 fijgesneden ui, 2 winterwortelen in plakjes die weer in vieren gesneden zijn, 2 eetlepels salca, zout, zwarte peper, 250 gram rijst, 4 eetlepels (uitgelekte) kekererwten uit blik.
- Turks Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-02-2000Turks Bijgerecht30-60 min.