1. Home
  2. Recepten
  3. Plov

Plov recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Plov

INGREDIENTEN

200 ml olie, 2kg vlees (maakt niet uit of varken of rund, traditioneel wordt varkensvlees gebruikt), 1 kg uien, 1 kg wortels, 2 tomaten, 2 liter Water, 1 kg rijst, 1 bol knofloof, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2011
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

plov

Het nationale gerecht van Oezbekistan. Niet voor mensen die willen afvallen!

INGREDIENTEN

Per persoon: 1? kopje rijst, een halve winterwortel, een kwart spitskool, 150 gram lamsvlees of varkensvlees in dobbelstenen gesneden, een halve ui, een hele bol knoflook., Verder: een zakje saffraan, een fles witte wijn, 100 gr. reuzel, water, een beetje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2004
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Plov

Een kazachstaanse rijstschotel

INGREDIENTEN

600 gram in blokjes gesneden schapenvlees, 3 fijngesneden uien, 3 eetlepels olie, 5-6 geraspte grote wortels, 1 kg gewassen rijst, 250 gr fijngesneden gedroogde abrikozen of appels, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Plov van de zangeres

Heerlijk pompoen-stoofpotje.

INGREDIENTEN

750 gram varkenspoulet, 1 grote ui, 1 pakje gedroogde pruimen, 500 gram pompoen, bouillonblokje, sap van 1 granaatappel (of een glas sinaasappelsap), peper/zout, Basmati rijst, 1 zak gemengde sla

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Havuclu Pilav (Plov)

Rijst met lamsvlees. Het is een turks recept maar past ook goed in de Kazachse keuken thuis.

INGREDIENTEN

250 gram lamsbout, 30 gram boter of margarine, 1 fijgesneden ui, 2 winterwortelen in plakjes die weer in vieren gesneden zijn, 2 eetlepels salca, zout, zwarte peper, 250 gram rijst, 4 eetlepels (uitgelekte) kekererwten uit blik.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top