Plaatpizza;" Voor elk wat wils"
Deze plaatpizza heeft voor ieders smaak iets te bieden. Lekker om in kleine stukjes bij de borrel te serveren, maar ook als lunchgerecht of hoofdmaaltijd met een salade.
Ingrediënten
450 gr. meel15 gr. gedroogde gistca 3 dl. lauwwarm water3 eetl. olijfolie, wat zout1/2 theel. zwarte peper1 a 1 1/2 theel. gedroogde Italiaanse kruiden, Voor , het beleggen van de bodem:1 pakje gezeefde tomatenzoutzwarte pepergedroogde , basilicum1 a 2 teentjes knoflook, naar keuze1/2 theel. suiker1 eetl. olijfolie, Beleg 1:, ansjovisfiletswat kappertjes1 blikje tonijn op olie, Beleg 2:, plakjes salamiringetjes sjalotfijn gesnipperde preioregano, Beleg 3:, een paar plakken ham, in reepjes, reepjes rode paprikastukjes ananas, Beleg 4:1 rode ui, in ringenwat , olijven, naar smaakplakjes ontbijtspek, in kleine reepjesdun gesneden mozzarella, , Voor de hele pizza:ca. 200 gr. belegen, geraspte kaasWat olijfolie om te , bedruppelenVoorbereiding
Doe het meel in een kom, maak in het midden een kuiltje.Los de gist op in wat lauwwarm water en schenk dat in het kuiltje.Meng, dat gaat het makkelijkst met schone handen, het meel met het gistmengsel en voeg iedere keer, beetje bij beetje, wat van het lauwwarme water toe tot je een stevig deeg hebt gekregen.Meng er de kruiden door en zet de kom op een tochtvrije plaats.Laat circa 1 1/2uur rijzen.Kneed het deeg nogmaals door, niet te lang, en verdeel het dan over de ingevette bakplaat.Laat het nog ca. 20 minuten narijzen.
Bereidingswijze
Verhit 1 eetl. olijfolie in een bakpan.Bak hierin de gepelde tomaten even aan en doe er de gesnipperde knoflook bij.Laat even meebakken en doe er dan de suiker, zout, peper en de gedroogde basilicum bij.Laat het even 10 minuten zachtjes pruttelen en laat de saus dan afkoelen.Verdeel de pizzabodem, denkbeeldig, in 4 delen.Bestrijk het geheel met de tomatensaus.Beleg in kwart met nummer 1, de tweede met nummer 2 etc.Verwarm de oven voor tot 250 graden.Bestrooi het geheel met een lekker laagje geraspte kaas, druppel er wat olijfolie over en schuif de bakplaat in de zeer hete oven.Laat de pizza in ongeveer 30 a 40 minuten gaar en krokant worden.